A COOP Hazai üzletlánc saját márkás termékei közül a Gyümölcslé, Paradicsom ital, néhány tejtermék valamint néhány keksz dobozán nem szerepel gyártó cég és származási hely, így ezeket a termékeket, mintmegbízhatatlan termékeket kezelem. Ezeket nem szabad megvásárolni, hisz nem tudhatjuk, honnan származnak, nem tudhatjuk, mit eszünk vagy iszunk meg. Az üzletlánchoz kapcsolódik, hogy ha véletlen van is hazai tej a polcain, azt rendkívül drágán (jóval drágábban mint mások) forgalmazzák (a Mizo nem!!! hazai termék), továbbá az állateledel min. 150 Ft-al drágább, mint bárhol máshol. Vásárlásaim során a COOP-ban fordult elő, hogy a kosaram tartalmát egész egyszerűen visszapakoltam. Mára a havi nagybevásárlásaimat gyakorlatilag, hiába hazai üzletlánc, kivontam a Coop-ból. Hazai üzletlánc, ami a magyar embereket próbálja szivatni.
Papírtermékekből Forest, kiváló és magyar, a Globus eredetileg magyar és kiváló, de most nem tudom, mi a helyzet vele nemzetiségileg, az ismeretlen és megbízhatatlan nemzetiségű tojás, vörös és lila hagyma, a sürített paradicsom, a pa-comp termékek, a kínai fokhagyma forgalmazásától meg egyszerűen kész vagyok, így ezeket simán más forrásból szerzem be, sokszor olcsóbban és hazai, jó minőségben. Ezekből bőven lenne hazai is, kiváló minőségben is, ha nem lennének ezek a boltok elkötelezve arra, hogy szarjanak a magyar termékekre. Főleg igaz ez a CBA-ra, de a COOP-ra is. Akárhol járok, mégha csak futólag is, bemegyek valami üzletbe, méghacsak kiváncsiságból is.
Azt sem értem hogy a coopnak az miért jó hogy a jó minöségéröl hires globust belerakja a saját dobozába.Igy sokkal nehezebb eladni ,hogy a márkából no name valmit csináltak.Lehet hogy rosszul látom de egy bevált jót miért kell eligényteleniteni.
háát nemtom ,utánna elballagtam a tecskóba és vettem Globust ,összehasonlithatattlan.Mindenesetre életemben elöször és utoljára jártam coop vagy sláger vagy cba boltba.Üditöt és az egyébb alkoholos italokat tescó auschan hentesárut a Biatorbágyi családi hentestől,nem olcsó de páratlan.Mosószereket és egyébb piperecikekket meg az importörtől.Lehet ha elfogy a pappirzsepi vagy a füles magazin akkor bemegyek a coopba..az csak nem gagyi.
Ezt csak azért tartom furcsának, mert a Coopnak a Globus gyártja a ketchupot, majonézt, mustárt. Tehát max. a logo és a csomagolás lehet más. Nekem még nem volt problémám a Coop termékekkel, szóval ez valami egyedi eset lehet...
Peckhemre ma nem volt normális mustár a boltban (univer,globus) csak coop nincsen a kupak allat védöfólia szine bórzasztó az íze még szarabb..ennyit a coop termékekröl.
A XIII. ker. Pozsonyi út 25. sz. alatt tegnap nyílt egy CBA, melyről csak jót tudok elmondani!!!! Tisztaság, barátságos kiszolgálás, széles termékkínálat, jó árak. Az eladók előre(!) köszönnek, ami nem megszokott a magyar kereskedelemben! Van mellette egy Reál, ez épp az ellentéte a fenti üzletnek, ha nem változtatnak, rövidesen lehúzhatják a rolót!!!!
No meg a magyar termékek sem híresek, nem olcsóbbak, mint a külföldiek, viszont cserébe rosszabbak. Lásd a szétválaszthatatlan "szeletelt" sajtokat, a trutymóban úszó felvágottakat stb. Tisztelet a kivételeknek.
Ja, és a hozzán legközelebb eső CBA-ban (ami olyan méretű és választékú, mint gyerekkoromban egy falusi kisközért) sokszor kenyér sincs, nem kaptam almalevet, nem kaptam csokoládét, ámde hozzájutottam életem első (és remélem utolsó) záptojásához...
A többiben nem voltam még, de nem is szeretnék.:-) /Mondjuk nem tudtam, hogy magyarok, de kívülről sem igen ...izé... vonzóak./
Nekem egy ismerősöm dolgozott CBA-ban meg dolgozott Tescoban is. Azt mondja a kettő közül a Tesco volt a jobb. A CBA-nál ugyanúgy szopatták őket alamizsnáért, meg ingyen kellett túlórázniuk, meg volt, hogy csak fél hónapos késéssel kaptak fizetést. És a főnökök is nagy tahók voltak, ugyanúgy szartak a magyarokra, meg a magyar termékekre, meg a magyar termelők érdekeire mint a külföldi multik.
Én szivesen védeném a magyar boltokat, ha valamivel is különbek lennének, mint a nagy multik. De nem azok. Ugyanúgy nem törődnek a vásárlókkal, a vásárlói igényekkel, a kiszolgálás csapnivaló, sok üzlet tisztasága igencsak megkérdőjelezhető. A Tesco és a többi legalább tiszta és a dolgozók többsége legalább köszön/udavrias a "magyar üzletlánc" személyzetével ellentétben....
Szép dolog, amit No!Kia? képviselni szeretne, becsülöm is érte, csak ez ebben az országban nem életképes a fentiek miatt!
Hát először is a madaras/tescók/Lidl is magyar dolgozót fogalkoztat éhbérért akár csak a "magyar" üzletláncok. Ezeknél nem is igazán létezik egységes akciózás függ az adott bolt tulajdonosától. A világvégén ahol én lakom van egy elég gagyi CBA meg egy nem annyira ( a tulaj ugyanaz amúgy) a Coop az meg egy horror.Nulla választék és drágaság. Egy kicsit arébb CBA, LIDL-el szemben már sokkal normálisabb mindenben választékban és árban is mint a közelebb levő társai.Hiába no szemben van a konkurencia. Szóval annyira nem kell bekajolni ezt amagyar üzletlánc dumát,dehát kell nekik is valami image.
A Coop messze a legdrágább (nemcsak ezek közül, hanem országosan is, talán a Kasiser's előzi meg)! Különben pont ezek azok a láncok, ahol az egyedi üzlet nagyon tudja befolyásolni a kialakult képet. Akciók terén a CBA messze a legjobb.
A CBA beszerzési politikájában éppen olyan aljas, mint a legnagyobb multik, ha nem még jobban. Híresek az import tej-imitátumaikról, meg hogy legvastagabban benne voltak a legutóbbi fagyasztott importcsirke-dömpingben, amikor a magyar csirkét nem lehetett itthon eladni.....
én cba, de csak a déli pu. cba. jó a választék, közel van a lakhelyemhez, mindig tudok parkolni, kedvesek az eladók (bár van egy autista lányt, azt lecserélhetnék) ami vacak náluk az a felvágottas pult. kb 1/2 cm vastagok a szeletelt felvágottak... brrr azt nem szoktunk ott venni, inkább a fény utcát favorizálom ez ügyben. a szüleimnél vidéken, viszont a cba boltban a választék zéro. kenyér, tej, csókolom.
A CBA megalakulásától kezdve olyan beszerzési és értékesítési társulásként működik, amely 100%-ban magyar tulajdonosi körrel büszkélkedhet, mely manapság unikumnak számít. A vásárlók értékelték, hogy a CBA üzletekben minden őértük történik, így igényelték az üzlethálózat további folyamatos bővítését. A CBA élő példája az "élni és élni hagyni" jelmondatnak, hiszen a stratégiai szövetség vállalkozásainak alapelve a hosszú távon, kölcsönös előnyökre alapozott együttműködés.
Én meg a három közül inkább a CBA-t favorizálom. Talán mert a házunk mellett van egy CBA és az van legközelebb. :) Persze a választék nem túl nagy, szóval ált. csak az alapélelmiszereket veszem ott, de azokat szinte mindig ott.
Szóval három nagy üzletlánc van ma Magyarországon:
A CBA a legnagyobb, a Reál és a főleg ÁFÉSZekből alakult COOP. Én a CBA-t annyira nem szeretem, valahogy nem szimpatikusak a boltjaik és a stratégiájuk. Ellenben a Reált és a COOPot igen, valahogy jó ott vásárolni, kedvesek az eladók, elfogadhatóak az árak és jók a saját márkás termékeik!
Én személy szerint amikor csak tehetem magyar üzletlánc boltjában vásárolok, mert mindenféle politikai fennhang nélkül fontosnak tartom Magyarország és lakosságának érdekeit! Márpedig magyar tulajdonú üzletben vásárolni azért jó, mert legalább a hasznot - hamár a termékek tulajdonosai főként külföldi cégek - nem viszi ki az üzlet tulajdonosa, és elsődlegesnek tartja a Magyarországon készült termékek forgalmazását, és a magyar emberek foglalkoztatását. Én ezt nagyon pozitív dolognak tartom! És én még emlékszem az "átkosra, a sötét 40 évre", amikor szárnyalt a magyar ipar, mezőgazdaság, kereskedelem, és nem külföldről volt behozva minden szar és nem vitték ki a multik a hasznot, nem szüntek meg a gyárak, hanem inkább fejlődtek és munkát adtak sok magyar embernek. Ma ennek alig van nyoma...
Szóval ti hogy vagytok ezzel, főként melyik magyar üzletláncban vásároltok és miért, mi erről az egészről a véleményetek?