Vízzel töltött spricnivel kell spriccelni.Jó egy ablakmosós flakon is,ha lángol nagyon ,mehet jó pár spricc és kicsit lehűtöd a szenet,de ha türelmes vagy,akkor be lehet állítani a parázs hőjét.
Grillezés techinikájával kapcsolatban tud nekem valaki segíteni?
Nemrég kezdtem próbálgatni a szabadtéri, kerti grillezést de nagyon lehangolóak a tapasztalataim, folyton megég a hús.
Grill faszént használok, megvárom, amíg leég izzó parázsra és akkor teszem rá a húst. A gond az, hogy amint elkezd melegedni a hús, a lecsöpögő zsíradék azonnal óriási lángot szít, ami sütés helyett elkezdi szenesre égetni a húst. Hiába rakom arrébb a húst, ott is csöpög a zsír és rövid időn belül ott is lángolni fog.
Már próbálkoztam azzal is, hogy zsíradék felfogó alu tálcát tettem a faszénre, de az meg pár perc alatt úgy égett el, mint ha papírból lenne, szóval csak pénzkidobás volt.
Mások hogy oldják ezt meg, hogyan grilleznek? Csak én vagyok ennyire béna?
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy csak az izzó parázson süljön szépen lassan a husi én ne legyenek mardosó lángok?
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel az öntöttvas grillel? A kérdésem a stabilitásra vonatkozik: a képek szerint a tárcsa csak úgy rá van rakva a tűztérből kinyúló tartókra. Nem tűnik túl stabilnak... köszi, ha van vélemény, tapasztalat!
Kerti grill alá szeretnék valamilyen hordóból tűzrakó helyet nem tudom milyen hordó lenne alkalmas?
Valamilyen öntvény lenne jó gondolom nem tudom hol tudnék ilyet beszerezni?
Én csak úgy irogatok ide, nem vagyok a témában jártas. De ez ügyben talán a cserépkályhás topikban hamarabb tudnak segíteni. Én se hallottam még ilyen ragasztóról.
Úgy olvastam egyes külföldi és magyar oldalakon, hogy a faszén elég nehezen gyullad be, nem elég egy gyufát dobni alá. Ha nem téves az értesülés, ezért szoktak gyújtófolyadékot használni. A hagyományos gyújtófolyadék viszont káros lehet az ételre, bár néhány oldal azt írja, hogy amikor már szürkésen izzik a faszén, akkora a hője miatt már elpárolgott belőle a gyújtófolyadék. Megint más oldalakon tiszta szeszt is javasolnak a begyújtáshoz, míg más leírások ezt tiltják, megint újabbak csak arra vonatkoztatják a tilalmat, hogy a balesetveszély miatt nem ajánlott szeszt használni, amúgy, óvatosan adagolva az is kiváló gyújtófolyadéknak. Gyakorlatom nincs a témában, az oldalak pedig mindenfélét állítanak. Mi az igazság?
úgy emlékszem, hogy bográcsozáskor a kis tűzbe sima alufóliába csomagolt hagymát és almát, krumplit raktunk. Már rég volt, nem emlékszem mennyire bírta a fólia.
A szabvány konyhai alufólia bírja a grill hőjét? Nincs ilyennel tapasztalatom, de mivel a neten árulnak vastag grilles-sütős alufóliát, ebből arra következtetek, hogy a hagymányos, vékony fajta nem bírja. Hogy is van ez?
Begyújtani mivel érdemes? Azt olvastam, hogy ilyen pertóleumos gyújtófolyadékkal nem érdemes, mert mérgező gőzök szabadulnak fel, ártanak a kaja ízének és egézségtelenek is. Aztán vannak az elektromos gyújtók, de azok nem épp olcsóak. Valami más, lehetőleg olcsó módszer?
sziasztok! azt szeretném kérdezni,hogy lávakő jellegű kis sütőlapot szoktatok-e használni?
nekünk van egy olyan 40x20 centis kb 2-3 centi vastag lap , /ami része egy kis furcsa szettnek ,"kapva van" / na ezt a kő lapot feltettem a grillsütőre,ott jól átforrósodott,és arra pakoltam a cuccot. de hirtelen odaégett ,megszenesedett.
nem tudja megmondani valaki,hogy hogy kell ezt használni normálisan?