Én csak úgy irogatok ide, nem vagyok a témában jártas. De ez ügyben talán a cserépkályhás topikban hamarabb tudnak segíteni. Én se hallottam még ilyen ragasztóról.
Úgy olvastam egyes külföldi és magyar oldalakon, hogy a faszén elég nehezen gyullad be, nem elég egy gyufát dobni alá. Ha nem téves az értesülés, ezért szoktak gyújtófolyadékot használni. A hagyományos gyújtófolyadék viszont káros lehet az ételre, bár néhány oldal azt írja, hogy amikor már szürkésen izzik a faszén, akkora a hője miatt már elpárolgott belőle a gyújtófolyadék. Megint más oldalakon tiszta szeszt is javasolnak a begyújtáshoz, míg más leírások ezt tiltják, megint újabbak csak arra vonatkoztatják a tilalmat, hogy a balesetveszély miatt nem ajánlott szeszt használni, amúgy, óvatosan adagolva az is kiváló gyújtófolyadéknak. Gyakorlatom nincs a témában, az oldalak pedig mindenfélét állítanak. Mi az igazság?
úgy emlékszem, hogy bográcsozáskor a kis tűzbe sima alufóliába csomagolt hagymát és almát, krumplit raktunk. Már rég volt, nem emlékszem mennyire bírta a fólia.
A szabvány konyhai alufólia bírja a grill hőjét? Nincs ilyennel tapasztalatom, de mivel a neten árulnak vastag grilles-sütős alufóliát, ebből arra következtetek, hogy a hagymányos, vékony fajta nem bírja. Hogy is van ez?
Begyújtani mivel érdemes? Azt olvastam, hogy ilyen pertóleumos gyújtófolyadékkal nem érdemes, mert mérgező gőzök szabadulnak fel, ártanak a kaja ízének és egézségtelenek is. Aztán vannak az elektromos gyújtók, de azok nem épp olcsóak. Valami más, lehetőleg olcsó módszer?
sziasztok! azt szeretném kérdezni,hogy lávakő jellegű kis sütőlapot szoktatok-e használni?
nekünk van egy olyan 40x20 centis kb 2-3 centi vastag lap , /ami része egy kis furcsa szettnek ,"kapva van" / na ezt a kő lapot feltettem a grillsütőre,ott jól átforrósodott,és arra pakoltam a cuccot. de hirtelen odaégett ,megszenesedett.
nem tudja megmondani valaki,hogy hogy kell ezt használni normálisan?
a faszenes tepsi az meg nekem is hianyzik. valszeg az kulon lesz csinaltatva bele ismerossel, 3 mm-es lemezbol. a lemezre majd meg teszunk egy regi vas labtrotlot, hogy kapjon egy kis levegot majd a szen alulrol is, majd meglatas. ha meretben jo, szerintem gondolkodhatsz sima sutotepsiben is, nekem az sajna kicsi.
segítségeteket kérném. szeretnék épiteni olyan kögril szerü fedeles grillet bontott téglábol. ha valaki tudna tervekkel és javaslatokkal segíteni azt nagyon megköszönném.
Mivel a ház bővítésekor felszabadult egy szép mennyiség bontott tégla, ezért gondoltam építek egy kerti grillt belőle. Erre találtam is egy jó kis leírást (http://www.gardenersworld.com/how-to/projects/barbecue/), de egy dolgot egyelőre nem találtam: mégpedig azt a "tálcát", amire a faszenet lehetne rakni (grillrácsot találni mindenfele, azzal nincs is gond). Láttatok már ilyen boltban, vagy van ötletetek, hogyan / miből lehetne készíteni?
Kerti grillt építenék és ennek kapcsűán kérdem, hogy mennyire fontos, hogy a hővel közvetlenül érintkező részeket samottból építsem? Mi a veszélye, ha sima téglából csinálom? Egyébként én is az Ötlet Mozaikos verziót veszem alapul asszem :)
Pomazrol indulva Pilisszentkereszt elott nem sokkal az egyik kanyarban kell balra fordulni, ott van egy taborhely, egyszerre tobb tuzrako hely (szokott tomeg lenni idealis idojarasnal). Pontos koordinatakat nem tudok, de az alabbi geolada egeszen kozel van: http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=668
Szeretnék én is grillezőt építeni bontott téglából, olyan retro-feelingre.... igazából már van rá elképzelésem, d ha kap6nék 1-2 rajzot, képet....megkönnyítenétek a dolgomat, és lehet, h letisztulnak a kételyeim... olvastam a hozzászólásokat, tanultam is belőlük... rini.zenta@citromail.hu címre várok minden ötletet, rajzot, képet. Előre is nagyon köszi mindenkinek!!! Üdv