Nekem tökéletes az első akicióban vásárolt spáros WMF pirítótál a tapadásmentes bevonattal. Viszont a Tescoban vásárolt Thomas nekem is felhólyagosodott. Pedig az is drága volt még a pontokkal együtt is.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy hol lehet a WMF kuktához alkatrészeket vásárolni? A harang alakú gumitömítés elszakadt. Válaszokat köszönöm!
"Volt már egyszer WMF akciójuk, máig használjuk az abból származó palacsintasütőt. Masszívabb a Tefalnál, súlyosabb is és nálunk tartósabbnak is látszik a bevonata."
Ezt más is meg tudja erősíteni? A 28-as és a 24-es serpenyőt néztem ki. Az egyik Sparban már megnézegettem, tényleg elég masszívnak tűnik, de az élettartama, tisztíthatósága érdekelne..
Én is utána olvasgattam, és mindenütt a Bialettit ajánlották, (illetve konkrétan úgy, hogy a Sparból a piros külsejűt - és ez a Bialetti aeternum), ezért vettem azt.
Biztosan nagy különbségek vannak a kerámia bevonatok között, mert nekem egy noname olcsó van és nem jó: tisztíthatatlan, csúnya, le is ragad benne az étel. Próbának vettem, de ez nem volt jó ötlet, mert mások meg dícsérik a sajátjukat...
Egy kérdés: tudjátok, hogy mi a különbség a most akcióban lévő alumínium pecsenyesütő és a cromargan serpenyő között? Mármint az árán kívül... Másra valók?
Én nem mondom, hogy nem főzök kuktában, csak nem abban a WFM-esben, hanem Fagor kuktában. Pl. húslevest kizárólag a kuktában főzöm - egy 9,5 literesben.
A kuktában való főzéshez nem nagyon kell recept , csak a méglévő recepteket kell hozzáigazítani.
Mondjuk, az igaz, hogy párolt rizshez tudni kell, hogy a meglévő kuktához milyen mennyiségű víz kell a rizshez képest. De pl. a húslevesnél is az idő módosul asszerint, hogy milyen öreg az állat, amelynek a húsából főzünk. Persze, ha nincs kéznél, az ember kétszer is meggondolja. Különben én sem minden nap, sőt minden héten sem főzök benne, de azért néha szoltam.
Uhh, hát én imádom a kerámiabevonatos serpenyőimet. Van egy nagyobb amiben húst szoktam sütni, meg egy palacsintasütőm. Ezt aztán nem kell áztatni, szinte csak egyszer a szivaccsal végigmegyek rajta, és kész.
Csak ebből is fontos a minőség, én ezt is sparban vettem, de most megnéztem, nem Bialettim van (ilyen van a cba-ban), hanem aeternum márka, ez a bordó külsejű.
Mondjuk az elején furcsa volt, hogy fehérben sütök, de hamar hozzaszokik az ember.
Kerámiabevonattal még nem volt dolgom. Lehet, hogy most az a legjobb? Te (mivel ezek szerint neked már van) a gyakorlatban hogy látod? Kevésbé ég oda (vagy egyáltalán nem) akármi főznivaló, sütnivaló és könnyen tisztítható? Pl. palacsintának jobb mint fémesek?
Amikor első rozsdamentes serpenyő került a házhoz, nagyon csalódott voltam, mert szinte mindig áztatni kellett, és az már plusz macera.
Ezzel a kuktával hogy vagy megelégedve? Mert én is vettem, de nem nagyon használom. Sztem a kicsit magas, amolyan cső formájú, az alja viszonylag kis átmérőjű, és ezért lassabban melegszik fel mint az, amelyiknek nagyobb az átmérője ( a talpának). Ugyanolyan térfogatú Fagort jobban szeretem, mert ott gyorsabban felfő a föznivaló.
Igen, már kétszer volt WMF akció a Sparban. Előszörre én is csak a nyeles, egyenes falú serpenyőt (az a pároló?) vettem, meg egy lábast, és a végén a kuktát.
Aztán annyira megszerettem, hogy a második akcióban már a teljes készletet megvettem :)
A mostaniból még nem tudom, egy 24-es serpenyő biztosan lesz, mert az még hiányzik.
Bár nem is tudom, van 2 Bialetti kerámiabevonatos serpenyőm, és azokat is egyszerűen imádom, a CBA-ban meg most az van pontgyűjtéssel.
CBA és Interspar is van az 5 perces környékünkön, szóval meggondolandó. Másrészt viszont az Intersparban jobban szeretek vásárolni, és az árúkkal elégedettebb vagyok,
Nem is emlékszem, hogy palacsintasütő is lett volna WMF-től a Sparos akcióban. Vagy lehet, hogy már megvolt a Tefalosunk, és azért nem vettem figyelembe? Tényleg WFM-es volt?
Arra emlékszem, hogy először az embereknél a nyeles páróló edény tetővel volt a legnépszerűbb.
(Most azon gondolkozom, hogy talán már nem is egyszer, hanem kétszer volt ilyen WMF-es akció, így akkor ez lenne a harmadik.)