Keresés

Részletes keresés

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.04.23 0 0 197
Az elet nagy titkait sosem fogod megerteni :-)
Előzmény: ninive_8 (195)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.04.23 0 0 196
Szerinted az olyanokat mint a topiknyito ilyen aprosag erdekli? O forradalmat akar latni az utcan mar 3 eve.
Előzmény: carl solomon (192)
ninive_8 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 195
te hogyan hozol van fel ilyen topikokat?
a kedvencek között jegeled? vagy kidobja valami topik véletlen generátor?
Előzmény: Kiss G. Eszter (194)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.04.23 0 0 194
Ebből a Kúrcsányi szerint is kurva országból elkell húzni legalábbis addig, még ez a szarházi banda van hatalmon. Ezt szeríntem nagyon elkúrták, mert utcára fog tódulni a diákság. Ki bírja ezt fizetni? valószínűleg csak azok, akik jó kis állami megrendeléseket kapnak. Le kell őket csukni! Nagyon titkolóznak a tandíjjal is, szerintem az is horribilis lessz. Kezdődjön az állampolgári engedetlenség jan. 1.-vel.

Latom mar 3 eve varsz erre es nem akar se forradalom, se a tandij kitorni :-)))
Előzmény: dys-cus (-)
javított állomány Creative Commons License 2007.04.21 0 0 193

Szórol szóra ezt nyomják már pár évtizede.

Aztán valahogy a társadalom nagy többségének, valahogy nem jött be.

De azért te csak reménykedj! :-)))

Előzmény: Törölt nick (190)
carl solomon Creative Commons License 2007.04.21 0 0 192
Hihi, még mindig ott a cikk a manemen.

Szóval kedves topiknyitó, kell- e fizetni februártól azt az 5895 forintot az egyetemisták után?
Előzmény: b.viridis (191)
b.viridis Creative Commons License 2006.12.19 0 0 191
Hír manem módra:
"Pluszadó az egyetemistákra és a háztartásbeliekre Vizitdíj, ágydíj, plusszjárulék és a nyugdíjas nyugdíjjárulék 2006. december 12. 0:10 MNO Jön a vizitdíj és kórházi napidíj február 15-től – fogadta el az újabb sarcot a parlament kormánypárti többsége. Az egyetemisták után – a tandíj mellett – havi 5895 forintos járulékot is fizetni kell a szülőknek.

Hír a nébszabiból:
Az eltartottak (akik nagykorúak és nincs biztosítási jogviszonyuk, a nappali tagozatos egyetemisták, főiskolások és a regisztrált munkanélküliek nem tartoznak ide) járulékterheit szintén a minimálbér határozza majd meg – jövő áprilistól ennek 9 százalékát kell majd az eltartónak befizetni.

Ezek után nem ciki a manemet hírlapnak nevezni? :-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.13 0 0 190

Akkor sirassuk a szocializmus lángjának végső kihunyását.

Az meg hogy szarabb szolgáltatást fogok kapni, 100% hogy nem igaz. Lesz egy átmeneti idő, amit ki kell húzni, de ami most van, annál csak jobb lehet.
Előzmény: halfsinger (189)
halfsinger Creative Commons License 2006.12.13 0 0 189

Ha könnyebb a lelkednek, akkor gondold ezt. Ha szerinted is igazságos, hogy szarabb színvonalú szolgáltatásért többet kell fizetni annak, aki egyébként is busásan megfizeti, akik eddig sem fizettek érte, azok továbbra sem fognak, akkor nincs mit mondanom Neked. De hagyd meg azt a lehetőséget, hogy legalább egy fórumon úgy kipanaszkodhassa magát az ember, amikor szívatják, hogy ne húzza rá pár hozzád hasonló, hogy fidesznáci, orbánbérenc stb. Ez az adófizetők hangja, mert ők szívnak.

Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.13 0 0 188

Nincs nekem semmi bajom a kormányt szidalmazókkal  :-)

Szidalmazni a kormányt, mert teszi a dolgát - lehet, hogy rosszul, lehet, hogy nem elég jól -, az kocsmai színvonal.

Milyen az a kocsmai szinvonal?

Előzmény: Újlaki (184)
igen7 Creative Commons License 2006.12.13 0 0 187
az mszp székház csak fél tízkor nyit? :)
Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.13 0 0 186
Ne keresd a háborgók okait, mert tök mindegy mi történik, az csak rossz lehet. Így vannak programozva. Az igazi problémájuk, hogy nem a kollégiumi haverok bandája ül a hatalomban, csak ezt nem merik őszintén kijelenteni. A céltalan vagdalkozás, heccelő gyűlölködés az bezzeg megy példásan. Nem az ország a lényeg, hanem a hatalom megkaparintása bármi áron. Vajon meddig fognak még süllyedni? Gyújtogatás, rombolás már volt. Mi jöhet még?
Előzmény: Újlaki (184)
vrobee Creative Commons License 2006.12.13 0 0 185
A 300 forintot ugyan meg kell fizetni a nyugdíjasnak, a munkanélkülinek is, de az ő ellátásuk (járadék, nyugdíj) havi egy vizitdíj összegével (vagy ennek egy részével) emelkedik.
Ez egy teljesen jó megoldás. Ugyanezt kellene tenni a 65 éven felüliek utazási kedvezményével is. Az ő árkiegészítésükre szánt X milliárd forintot szétosztani nyugdíjban, az utazások után meg beszedni a pénzt. Igy
- a nyugdíjas dönti el, hogy mire költi a rá fordított pénzt, és nem az állam
- megszűnik az ingyenesség miatti pazarlás, nem lesz a vonaton hajléktalanszállás
- egy helyen jelenik meg, hogy mennyibe is kerül a nyugdíj

Miközben mindenki másnak a kedvezményét brutálisan visszavágják, az amúgy sem igazán indokolható 100%-os kedvezmény meghagyása igazságtalanság-érzetet gerjeszt. Egy szaros jelképes 10%-os, sőt később 1%-os "regisztrációs díjat" se lehetett keresztülverni a nagytudású Maszopon :( .
Előzmény: Nagulnov (177)
Újlaki Creative Commons License 2006.12.13 0 0 184
Tudod, hogy nevezik azt, aki olvasni tud, de s zsöveget nem érti? Azt mondják, funkcionális analfabéta. A lakosság egy jelentős része ebbe a kategóriába tartozik. SZámukra nehézséget okoz egy hivatalos levél, egy vasúti menetrend megértése. Nem is beszélve egy politikusi beszédről.

Nem anyáztam én senkit. Ha figyelmesen elolvasod, amit írtam, én a topicindítót cikiztem volna, és nem a felmenőit.

Nincs nekem semmi bajom a kormányt szidalmazókkal - 15 éves korom óta ellenzéki vagyok -, nekem a butasággal van mindig bajom. Akármelyik oldalról is jön. Kimondta, hogy a kormányt szidalmazni érdem - mint ahogy persze dícsérni sem az -, miért lenne szent tehén az, aki valami ordenáró dolgot mond bárkiről vagy bármiről?

Olvasd csak: "Normálisak ezek? Ebből a Kúrcsányi szerint is kurva országból elkell húzni legalábbis addig, még ez a szarházi banda van hatalmon."

Egy ilyen indítás mit mutat? Hol lehet ezzel vitába szállni, hol van itt érv? Két mondatban három inszinuáció, semmi konkrétum.

Az elkeseredés mellett érezni a hozzászólóból áradó mély sötétséget. Ezzel nem bántani akarom, inkább segíteni szeretnék rajta. Két mondattal nem lehet nyolc félév közgazdaságtant pótolni, de el lehet kezdeni. Mindennek az alapja a gondolkodás, a tények, összefüggések ismerete, megértése.

Ha azt mondod, hogy a tandíjnak nevezett akármi nem jó döntés, ezért meg ezért, akkor vagy igazat adok neked, vagy megpróbálok vitatkozni, ha úgy látom, hogy ebben vagy abban tévedsz. Ennek talán van értelme. Szidalmazni a kormányt, mert teszi a dolgát - lehet, hogy rosszul, lehet, hogy nem elég jól -, az kocsmai színvonal.

Mindez független a kormányról és tagjairól alkotott véleményemtől. Tudnék én is keményeket mondani róluk, de ha teszem, akkor érvekkel és nem indulatszavakkal.
Előzmény: Nagulnov (183)
Nagulnov Creative Commons License 2006.12.13 0 0 183

Apucinak-anyucinak miért nem szóltál időben?

Hű. A kormányt/koaliciót szidják - és te azt anyázod aki a kormányt/hatalmat szidja? Ennyire szervilis vagy*? Kis öcséd a kormány vagy mi?

*Gyurcsány: Ki nem állom a szervilis embereket.

Persze ha igazat mondott.:)

Előzmény: Újlaki (178)
Újlaki Creative Commons License 2006.12.13 0 0 182
Miből gondolod, hogy nem önmagadnak tartasz tükröt?
Előzmény: Szul (181)
Szul Creative Commons License 2006.12.13 0 0 181

Entréd önmagáért beszélt.

te anyád, te apád????

Összerogyni sose fogsz, mert a gerinctelenek alapból a földön csúsznak-másznak.

Előzmény: Újlaki (180)
Újlaki Creative Commons License 2006.12.13 0 0 180
A hangos már megvan. Tudsz még nagyobb betűkkel írni? Attól még nem lesz igazad.

Várom a cáfolatot. Ha olyan nagy butaság, amit írtam, akkor nyilván könnyű cáfolni. Már előre rettegek, ahogy érveid hatására összerogyok.
Előzmény: Szul (179)
Szul Creative Commons License 2006.12.13 0 0 179

Különben csak butaság jön, de az jó hangosan.

Mérgelődtem, ahogy olvastam a hsz-d.

De ez az utolsó önkritikus sor meglepett.

Ennyire feltünt neked is mennyi ócska hazugságot tudsz náhány sorba belegyömöszkölni.

Ritka az mikor ilyen öszintén beszélnek itt a polidilin magukról az emberek.

Gratulálok.

Sokan tudtuk ezt rólad, de megnyugtató olvasni hogy vannak tiszta pillanataid.

Előzmény: Újlaki (178)
Újlaki Creative Commons License 2006.12.13 0 0 178
Ne szaporodj!

Apucinak-anyucinak miért nem szóltál időben?

De ha már elszúrták, legalább néha leültek volna kis gyermekükkel, elmagyarázták volna neki, hogy hogyan működik a világ, mindennek dolgonak oka van, és minden tettnek következménye. Az okok és okozatok láncba fűződnek.

Most például azért nagy a hiány, mert a kellő időben - ez 1989-től datálódik - senki nem kezdett bele az államháztartási reformba. Például a tandíj bevezetésével, a nyugdíj- és TB-reformmal, a túlhízlalt államapparátus leépítésével... Mindazzal, amit most muszáj megcsinálni.

Apuci-anyuci helyett tanács: előbb gondolkodni, megérteni, azután lehet kiabálni, jajgatni. Különben csak butaság jön, de az jó hangosan.

Előzmény: dys-cus (-)
Nagulnov Creative Commons License 2006.12.13 0 0 177
  • Mintegy 4 millióan részben vagy egészben mentesülnek a vizitdíj megfizetése alól. A 300 forintot ugyan meg kell fizetni a nyugdíjasnak, a munkanélkülinek is, de az ő ellátásuk (járadék, nyugdíj) havi egy vizitdíj összegével (vagy ennek egy részével) emelkedik.

• A 21. orvoslátogatás után a vizitdíj összege az önkormányzattól visszaigényelhető.
  • Nagulnov Creative Commons License 2006.12.13 0 0 176

még 4 évig fizetni fogom azt a havi majdnem 6 ezret mint htb. Franc.

Hát ha ennyit fogsz/v. tudsz fizetni - abból a nagy eü.reformból amire vártál - nem sokat fogsz látni. Kb. neked ahhoz fog hasonlítani - mint ami most van. Csak kevesebb/csak messzebb/csak nem egy napig állsz sorban - hanem hónapokig stb.

Előzmény: AliceCsodaországban (145)
    vili, a véreb Creative Commons License 2006.12.12 0 0 175
    minden egyetemista taníttatását a társadalomnak kell megfizetni, mer hátha egyszer kimennek dógozni külföldre...
    Előzmény: dys-cus (56)
    b.viridis Creative Commons License 2006.12.12 0 0 174
    Részben. A biztosított házastársa, például.
    De a gyerekek helyett eddig is az állam fizetett és ezután is úgy lesz. Még az egyetemisták után is, a manem csak hozta a szokásos formáját.
    Előzmény: tüzes fal (173)
    tüzes fal Creative Commons License 2006.12.12 0 0 173

Eddig nem úgy volt, hogy biztosított eltartottja biztosítottnak számít?

Mert a szülő dolgozott és fizette a járulékot akkor volt a gyereknek is biztosítása.

igen7 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 172
    oké. és ebből következik, hogy az átlagnyugger 70 éves? :-)
    Előzmény: b.viridis (171)
    b.viridis Creative Commons License 2006.12.12 0 0 171
    Mibe, hogy már nem is tudod miről vitatkozunk? :-)

a születéskor várható élettartam meg 69 év férfiak esetén
    Ez egy dolog, de ezen kívűl számolnak még egy olyat is, hogy 60 évesen várható élettartam. Időskorúakkal foglalkozó kutatásokban elégggé releváns mutató.
    Előzmény: igen7 (170)
    igen7 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 170
    "Mivel a 60 éves korban várható élettartam valahol 15 és 20 év között van"

és? rengeteg a rokkantnyugger, aki 60 év alatti, + ott vannak a korkedvezményesek. a nyugdíjasok átlagéletkora messze 70 év alatt van.
    a születéskor várható élettartam meg 69 év férfiak esetén.
    Előzmény: b.viridis (169)
    b.viridis Creative Commons License 2006.12.12 0 0 169
    Mivel a 60 éves korban várható élettartam valahol 15 és 20 év között van, azzal elég nehéz lenne vitatkozni, hogy a nyugdíjasok többsége nem pontosan 70 éves. :-)
    Na, ennyit egy lényegtelen mellékszálról.
    Előzmény: igen7 (168)
    igen7 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 168
    nem jól érted. arra utaltam hogy a nyugdíjasok többsége nem 70 éves.
    Előzmény: b.viridis (161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!