Keresés

Részletes keresés

morcos csodagyerek Creative Commons License 2016.12.09 0 0 30

"Ez egy tendencia: az autókkal sincs másképp, ahogyan a háztartási gépeknél sem. 3-4 évre tervezik az ún "tömegcuccokat". (...) A gyártók így magukkal szúrnak ki, és szívből remélem, hogy ezt nem csinálhatják a végtelenségig, aminek következtében szép lassan tönkremennek (bár ebben bízni gyerekes naivitás volna). Aki nem volt korábban tudatos vevő, abból tudatos lesz akkor, ha egy cucc 3 év után használhatatlanná (azaz: csereéretté) válik."

 

Legyen is tudatos, a kérdés csak az, hogy olyan gyártók is lesznek-e még, amelyek kiszolgálják, azaz tartós, megbízható, hosszú élettartamú termékeket állítanak elő, lehetőleg megfizethető áron?

Egyébként ez az igazi környezetszennyezés: egyrészt termelésre ösztönözzük a fő szennyező Kínát, másrészt kidobjuk azokat a dolgokat, amik még működnének vagy javítással működhetnének, csak éppen kell az újabb csilivili készülék, vagy azt, amely valóban hamar tönkrement a rossz gyártástechnológia miatt.

Én nem akarom ezt az utat járni, éppezért még mindig jól megfér a háztartásomban az öreg katódsugárcsöves Orion TV a közel 7 éves, eredeti japán gyártmányú Sharp LCD TV, és amíg működnek, nem is akarok újabbakat.

 

U.I.: tesóméknak évekkel ezelőtt volt egy Thomson LCD TV-jük; annak annyi hibája volt, hogy néha nem lehetett képarányt váltani rajta.

Előzmény: farizeus állapot (11)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.04 0 0 29

Miért ne lehetne venni Thomsont ?! Még.mindig jobb mint a Navon meg a többi társai...én is azt veszek szerdán már hozzák is a tv-t!

Pueblo Creative Commons License 2008.04.07 0 1 28

Hajrá kis Thomson!

 

Nekem is az van, dvd lejátszó, aranyos, engedte magát régiómentesiteni, működik, az svcd-k közül nem mindet szereti és a konvertált dvd-ket se mindig játsza le tökéletesen, de már nem is tudom hány éve vettem és még mindig működik, kedvesen köszönt, ha bekapcsolom, kikapcsolom. Hiányozni fog, ha megpusztul!

D-box2 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 27
Valójában a legtöbb Thomson termék ,nem is az.Pl a videó lehet Daewoo vagy LG belű ,a házimozi akár SANYO is.A kamerák régebben JVC-k voltak,de ez más gyártóknál is így van.Mondjuk valaki azt mondja ,hogy meg van elégedve a Sony videójával.akkor lehet hogy a Samsungot dícséri.

http://web.tvnetwork.hu/lazarbibi
EZsolt Creative Commons License 2007.05.12 0 0 26
Csatlakozom a Thomson-nal elégedettek táborához. Közvetlen családi környezetemben 4db TV-készülék, 3db VHS-magnó és 1db DVD-játékos müxik. Életkoruk 2 és 9év között. Soha egyik sem hibásodott meg! Ha én most leírnám ezzel szemben egynéhány "It's A Sony"-s keserű tapasztalatomat, akkor aztán kapnék a fejemre egy-két japán-fétisiszta által:-) Ráadásul meg OFF-topic is lenne...
farriss Creative Commons License 2007.05.09 0 0 25
Sziasztok,

Navilight-tal egyetemben én is elégedett thomson fogyasztó vagyok, van egy 9 éves 4:3-as 72-es tv-m, egy 6 fejes sztereó videóm, egy házimozi rendszerem, illetve most vettem 22-ért egy DVD lejátszót. Az összes Thomson, és mind hibátlan.
Előzmény: Navilight (23)
gabigo Creative Commons License 2007.02.16 0 0 24

Üdv!

 

Nekem is egy Thomson ( DPL 550 HT ) házimozim van.

Anno a szomszédom is vett egyet újonnan, 2000 környékén. Valami 100 ezer volt anno.

De akkor kimondottan jó ár/érték arányos gép volt, mert digitális egyrészt, másrészt erősített szub kimenete van.(nem kell aktiv szub)

Hangfalakkal együtt volt 100 neki, én már később vettem használtan feleannyiért.

 

De ez még legalább anyagból van.

10 kg a gép, a hangfalak pedig fadobozosak.

Egyetlen gyenge pontja a szubládája, az kicsit gyenge.

De ha kicseréli az ember(mint ahogy én is) egy normális 25- vagy 30 centis hangszórós zárt ládára, már ütős.

 

Ennyit pozitivumnak irok róla, mert nem rossz rendszer! Nem "high-end" de egy 20 m2-es szobába bőven elég, ennyi pénzért meg főleg!

 

Navilight Creative Commons License 2006.12.16 0 0 23

Sziasztok!

 

Akkor álljon itt egy ellenpélda.

Nekem csak Thomson termékeim vannak: a TV-m egy 8-9 éves nagyképernyős, 2 VHS-magnó,2 DVD lejátszó, egy házimozi és egy MP3 lejátszó.

Egyiknek sincs semmi baja, mindegyik úgy működik, mint amikor megvettem.

Szerintem egy hiba alapján nem nagyon lehet általánosságában szidni valamit.

 

Sziasztok: Laci

hurráoptimista Creative Commons License 2006.12.11 0 0 22

Szia!

 

"furcsállom, hogy miért nincs legalább 1-2 régivágású, tartós cuccokat gyártó cég: ezek a hozzánk hasonló tudatos vevőkből simán megélnének"

 

Vannak ilyen cégek ma is (legyen szó autóról, hifiről, vagy másról), de elenyésző számban. Ezek - pont azért, mert nem a trendnek megfelelően dobják a piacra a portékákat - aranyárba kerülnek. Olyannyira, hogypl. ami régen egy teljesen kommersz márka volt (Sanyo, Sharp, Hitachi, stb.), azzal is megbízható minőséget és tartósságot lehetett "venni", míg ez ma egy külön erény. Így adják el aztán "audiofilnek", a pimaszabbak "high-end"-nek a korábban középszerű, de igényesen összerakott cuccokat.

 

"Állítólag a Volvónak sikerült még a 80-as években valami brutális rozsdaálló ötvözetből csinálni egy modellt, ami még védő cinkréteg nélkül sem rozsdásodott, nem igazán romlott el a belseje sem, stb... Gyorsan ki is vették a gyártásból, nehogy megszokják a népek :( "

 

Khm, nekem egy pont '80-as évek közepén tervezett Volvo 480-asom van, cinkrétegű karosszériával, és mondanom sem kell: valami elképesztően egyben van. Pár körömnyi felületen rügyezik a hátsó kerékívnél, na de istenem. 16 éves autó. Semmi pénzért nem cserélném el egy mai többmiliiós tucatszarra. És nem azért, mert savanyú a szőlő - ha megtehetném se vennék.

Előzmény: amay_light (18)
Abraka Dabra Creative Commons License 2006.12.11 0 0 21
A Mazdát szerencsére még ma is Japánban rakják össze. Nem véletlenül vezeti a megbízhatósági statisztikákat:)
Előzmény: amay_light (18)
amay_light Creative Commons License 2006.12.11 0 0 20

Lenovo: full orosznak hittem a neve hangzása alapján, erre kiderült, hogy kínai. Persze ugyanazt tudja, mint a többi notebook, kicsit csúnyább (kockább) a dizájnja, viszont van benne ujjlenyomatolvasó. Szóval itt is oda jutottunk, hogy a notebook is ugyanaz, mint az összes többi, csak más a márkanév rajta...

 

Egyébként mostanában félve vizslatom testem bőrfelületét, és kiver a verejték a gondolatra, hogy egy szép napon magamon is megtalálom a kis címkét a "Made in China" felirattal... :)

 

üdv,

 

amay_light

Előzmény: Via Galvani (17)
tbando Creative Commons License 2006.12.11 0 0 19
Hát ez a globalizáció. Vagy inkább: ez is. Valahogy nekünk is érdevédőbben kéne alkalmazkodni hozzá, nemcsak báván elviselni.
amay_light Creative Commons License 2006.12.11 0 0 18

Sziasztok! Köszi a válaszokat!

 

Egyetértek veletek, és én is jól látom, hogy már mindenből (autó, hifi, stb.) csak a gagyit nyomják. A probléma az, hogy ez nekem NEM TETSZIK. Meg nem tartom jól működő piacnak azt, amelyiken csak X-, Y- és Z-gagyi közül lehet választani, és furcsállom, hogy miért nincs legalább 1-2 régivágású, tartós cuccokat gyártó cég: ezek a hozzánk hasonló tudatos vevőkből simán megélnének, még akkor is, ha a vásárlók többsége benyalja a "kétmegapixeles-empéháromlejátszós-trendidizájnos-vécékefe" marketingszöveget. Lehet hogy forradalmat csinálok, megbuktatom a technogagyizmust... :)

 

Persze elkezdhetünk szervezkedni is, világ tudatos vevői egyesüljetek! Ide nekünk az 1.000.000 km-es futásteljesítményig/30 évig garanciás videókat-autókat... :)

 

Autókról még annyit: 11 éves, még japánban összerakott Mazdával járok, ami még a vétel óta ráköltött pénz ellenére is jóval olcsóbb egy hasonló tudású új autónál, és még messze az idő, hogy használhatatlan legyen... Erre fel: kollégák kb. kórusban nevetnek rajtam a 2-3 éves hitelből vett újautóikkal, jön a szöveg: "hagyjad a geriátriát", stb. Szóval erős a pszichikai nyomás, nem tagadom, de én még kitartok... :)

 

Állítólag a Volvónak sikerült még a 80-as években valami brutális rozsdaálló ötvözetből csinálni egy modellt, ami még védő cinkréteg nélkül sem rozsdásodott, nem igazán romlott el a belseje sem, stb... Gyorsan ki is vették a gyártásból, nehogy megszokják a népek :(

 

üdv,

 

amay_light

Via Galvani Creative Commons License 2006.12.11 0 0 17
IBM - Lenovo?
hurráoptimista Creative Commons License 2006.12.11 0 0 16
Így van... És tegyük hozzá: a Philips soha nem volt erős az audio dolgokban, inkább csak mint beszállító (cd mechanika, pl. a Marantz cd-kben) volt súlya, de való igaz: tartós, robosztus cuccokat gyártott. Mert manapság már ők sem... (Egy másik példa, amire ugyanez igaz - legalábbis a tapasztalataim alapján: Grundig.)
Előzmény: maydayray (15)
maydayray Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15

én vettem 15 éve egy Philips hifi-tornyot (pedig nem szerettem a tornyokat, inkább dekkeket pakoltam egymásra). végigcsináltam vele 7 évet, beleszámítva egy közel totálkáros autóbalesetet is!!, aztán eladtam, a srác a mai napig használja, és néha megjegyzi, hogy "a szomszéd már 7-es hangerőnél kopog :-)".

szóval a régi cuccok igenis jobban bírták mint a mai trágyák, kocsira, híradástechnikára, mindenre igaz - sajnos.

Előzmény: hurráoptimista (14)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.12.11 0 0 14

"A vicc, hogy húsz évvel ezelőtt is ugyanezt mondták. Úgyhogy nem mindennek csökken úgy az élettartama, ahogy hajlamos hinni az ember."

 

Pedig de. Aki ezt mondta húsz éve, hülyeségeket beszélt, de leginkább okoskodott.

 

" Rendkívül szubjektív az egész, és végtelen sárdagasztás lesz belőle."

 

Nem, szó sincs róla. Az, hogy egy relatív drága eszköz tönkremegy 3-4 év múlva, az objektív, empirikus tény. Egy húsz éve vásárolt eszköz (ha márkás volt, de akár még egy akkor gagyinak számító GoldStar, Funai, Orion, stb. is) a mai napig ketyeg.

Előzmény: Törölt nick (12)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.12.11 0 0 13
Manapság az összes nagy gyártó csak a nevéből él. A Sanyo, a Sony, az Aiwa, Akai egy kalap fos. Még a Matsushita Electronic (Panasonic) tartja valamennyire a szintet, de tartósságban messze elmaradnak az 1-2 évtizeddel korábban gyártott modellektől. Az autók meg egy külön fejezet. Mosolygok a sok zsírúj autóba szerelmes Suzuki, Citroen C3-ast, stb. hitelből vásárlőó ostoba magyarokon, akik nem elég fizethetik a cascot, a részletet, de ráadásul annyit vihetik szervizbe a kocsikat, amennyit egy Ladát nem kellett korábban...
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 12
A vicc, hogy húsz évvel ezelőtt is ugyanezt mondták. Úgyhogy nem mindennek csökken úgy az élettartama, ahogy hajlamos hinni az ember. Rendkívül szubjektív az egész, és végtelen sárdagasztás lesz belőle. Persze ne panaszkodjak - én is hozzászóltam. :-)
Előzmény: manta-z (10)
farizeus állapot Creative Commons License 2006.12.11 0 0 11

Részvétem, teljesen megértelek. Ez egy tendencia: az autókkal sincs másképp, ahogyan a háztartási gépeknél sem. 3-4 évre tervezik az ún "tömegcuccokat". Jellemző példa: egy barátomnak van egy kb. 20 éves Fisher videója (azt hiszem 3 fejes, nem hifi!). Elvitte kitisztítani, amire a szervizes azt mondta: megvenné tőle 45e-ért! Ez volt úgy 4 éve kb. Ez azért elárul valamit a mai szándékosan lebutított technikai nívóról, nem?

 

Tényleg no comment. A gyártók így magukkal szúrnak ki, és szívből remélem, hogy ezt nem csinálhatják a végtelenségig, aminek következtében szép lassan tönkremennek (bár ebben bízni gyerekes naivitás volna). Aki nem volt korábban tudatos vevő, abból tudatos lesz akkor, ha egy cucc 3 év után használhatatlanná (azaz: csereéretté) válik.

 

Konklúzió: autót, hifit, technikai kütyűt régit ajánlatos venni, jó állapotban. Vagy megvenni egy akár használtat is, felújítani és használni boldogan újabb hosszú évtizedekig! Töredék árért.

Előzmény: amay_light (7)
manta-z Creative Commons License 2006.12.11 0 0 10
Sajnos elárulom neked, hogy teljesen mindegy mit fogsz venni, milyen márkát, mennyiért, ugyanúgy tönkre fog menni. Ugyanis manapság mindennek megtervezik az élettartamát is!! Minden fogyasztási cikk lett, még az autó is. Szóval a 20 éves Funai videótok még elfog menni jópár évet mire te már az akárhanyadik új vackodat dobod ki a kukába. Nyugaton ezt megtehetik és ha másért nem azért dobják a kukába mert kijött egy új dizájn. Az senkit nem érdekel, hogy itt milyen anyagi helyzetben élsz és mik a lehetőségid.
Előzmény: amay_light (7)
kalmarkalman Creative Commons License 2006.12.11 0 0 9
Ez a felugró izé, mióta van az indexen?
Előzmény: kalmarkalman (8)
kalmarkalman Creative Commons License 2006.12.11 0 0 8
Bár forint. (teszt)
amay_light Creative Commons License 2006.12.11 0 0 7

Sziasztok!

 

A Thomson tényleg egy nagy FOS! Sztorim a következő:

 

2002 környékén vettünk egy Thomson videót. 2005 őszén egyre gyakrabban nem tekerte vissza a kazettákat, meg volt, hogy nem adta ki a kazettát, magától kikapcsolt, stb., szóval elromlott. Elvittük a szakszervizbe, bár már nem volt garanciás, de reméltük, hogy emberi áron javítják. Diagnosztika: a mechanikájában valami kis pöcök eltörött/elkopott. Első kérdésem: 3 év után!? Javítási költség: 10-11 ezer forint. Egy olyan videónál, amit újonnan kb. 35 ezerért vettünk! Szóval botrány. Mondom a szervizesnek: anyámék noname (Funai) videója 14 éve teszi a dolgát szó nélkül, nem sz*ródott el 3 év után, mint ez a "márkás". Azt mondja erre: hja, kérem, 15 éve 25 évre tervezték a műszaki cuccokat, manapság 3 évre... ennyit a technikai haladásról. Rákérdezek a bácsinál: ugye a tönkrement kis bizgentyűt akkor mostmár nem műanyag, hanem fém változatban teszik bele, hogy azért tartósabb legyen. Erre azt mondja: dehogyis, csak gyári alkatrészekkel szabad javítani a videót, ezt a kis bizgentyűt pedig csak műanyag kivitelben gyártja a Thomson... no comment!!!

 

Nem tudom, miért éri meg ez nekik: ugyanis a Thomson a fentebbi hozzáállással és minőséggel nem azt érte el, hogy jó fogyasztó módjára 3 évenként veszek tőle egy új videót, hanem azt, hogy SEMMIT nem fogok SOHA TÖBBÉ venni (nem csak videót, de TV-t, stb. sem), amin ott virít a Thomson felirat. Márpedig ha ezt sokan csináljuk (és szerintem egyre többen fogjuk csinálni), akkor előbb-utóbb lehúzhatják a rolót...

 

üdv,

 

amay_light

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 6
Egyébként valami rémlik, még az is lehet, hogy az a dicsőséges Quintrix volt azokban a TV-kben, és ami a minőségét illeti... bízz bennem, jó megfigyelő vagyok, nagyon trágya volt. A Samsung Black Hitron-ja azóta is jól bírja, bár láthatóan öregszik. Nem csoda, évekig éjjel-nappal ment (idős családtag).
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 5
Látod, ez a jó példa, hogy nem lehet így előrébb jutni. Főleg, ha nem veszed figyelembe, hogy nem rossz készülékről volt szó, hanem minimum rossz szériáról, leírtam. Egyébként te jóval magasabb árkategóriájú cuccokról beszélsz, az is más világ. Sosem költenék rá annyit - családtagnak vettem annak idején, én nem nézek TV-t, legalábbis nem sokat, és DVD-ket is csak szökőévenként.
Előzmény: hurráoptimista (4)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.12.11 0 0 4
A koreai márkák/gyártók nagyon progresszívek, fejlesztésben élenjárók, de azt nem mondanám, hogy elérnék a japán szintet. Túl nagy differencia manapság már nincs, de egy LG, Samsung, Daewoo vs. Sony, Sharp, Panasonic, Toshiba, stb. gép (tv, video, dvd, audio cuccok) műszaki adatainak összehasonlításakor még mindig a japánok a jobbak. De ez itt off, maradjunk a Thomsonnál, amit egyébiránt én sem vennék... (Még annyi, hogy valószínűleg sikerült valami rossz készüléket kifognod, ui. a Panasonic tv-k Quintrix képcsöve az egyik legjobb (szubjektív és objektív tesztelés után is ezt gondolom). Nekem Sony Wega FD van (100 Hz), tökéletesen elégedett vagyok vele.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 3
Ez így elég hamis, a felsoroltak több területen sem számítanak rossz márkának. Ennyiből nem lehet következtetéseket levonni, sőt, a szélsőségeket leszámítva (pl. piaci szint, hamisított márkanevek) gyártó alapján egyáltalán nem lehet.

Hogy történet is szerepeljen, hátha jó valamire: úgy gondoltam még a képcsöves időkben, talán 5-6 éve, hogy egyszer az életben márka alapján veszek műszaki cikket, konkrétan TV-t, és nem ár alapján. Többet megnéztem, és végül Samsung lett belőle. Tisztán emlékszem, hogy a Panasonic-ban olyan szemét képcső volt, ami már újonnan is homályos, konvergencia-hibás volt. Nem nagyon feltűnően, de láthatóan. Valamikor gyengeáramú szervizben TV-ket is javítottam, értek hozzájuk, tudom, mi lesz azokból később. És kiderült, hogy nemcsak egy példányban, az összesben. Ránéztem a TV-k zajára, képére, kivitelére, és a Samsung magasan verte a többit. Nem is bántam meg, azóta sincs semmi baja, a távirányítóról sem kopott le még egy morzsa sem, pedig kapott rendesen. De ez is csak egy példa, nem mondom, hogy soha többé Panasonic-ot és mindig Samsungot, mert értelmetlen. Nincs recept, hacsak az nem, hogy az abból az évekből származó, hasonló Samsung TV-k jók, és a mai napig is sokat látok belőlük.
Előzmény: hurráoptimista (1)
ha6pc Creative Commons License 2006.12.11 0 0 2
Egy esetből még nem általánosítanék,de tény:az utóbbi években a régi nagy márkák fölhígultak. Amik nem,azt nem tudod megfizetni,vagy tönkrementek,mert túl jót csináltak. Az igazság,hogy ha megnéznéd a belsejét akkor valami távolkeleti "eleganciát " látnál és nem a márkára régebben oly jellemző minőséget.
Előzmény: tobsa (-)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1
A Thomson kimondottan jó márka volt korábban ('70-es, '80-as évek). A konszernhez tartozott a SABA, Telefunken, Nordmende. Mára nem tudom mi van ezekkel a márkákkal, de a Thomson manapság tényleg nagyon leromlott, még a koreai (LG, Samsung, Daewoo) szint alá is talán... És annyira nem is olcsók.
Előzmény: tobsa (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!