Keresés

Részletes keresés

pantic Creative Commons License 2006.12.08 0 0 17
cseldopping, határozott szerelés tökéletes időzítéssel-dopping, átlátni a pályát-dopping, 10 pontos passz egymásután-dopping, támadásszervezés-dopping, pontrúgás-dopping, játékintelligencia-dopping, kifogom a szemüket-dopping, stb.
hát nem hiszem el, hogy ezekről nem hallottál! de mi az heroin? valami heroizáló anyagnak gondolom.
;)
Előzmény: Feyd-Rautha (15)
horst_fuchs Creative Commons License 2006.12.08 0 0 16

minden élsprotoló doppingol.

(igen, még ők is)

de a doppingot ne a heroinnal azonosítsd.

Előzmény: Feyd-Rautha (15)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2006.12.08 0 0 15
Jé, de meglepő... pofi focisták doppingoltak? Ilyen a világon nem volt még!
horst_fuchs Creative Commons License 2006.12.08 0 0 14
mondja egy fikucimuciki
Előzmény: Oticaar (3)
horst_fuchs Creative Commons License 2006.12.08 0 0 13

én is olvastam a hírt...

 

végülis egyáltalán nem (lenne) meglepő.

 

azért remélem a Valencia játékosai nincsenek ebben benn...(legalábbis alaptalanok velük a vádak)

Sevilla? mármint nem a kerekesre gondolok... Kicsit feltűnően hamar váltak elitklubbá...

 

Hamár sajnos Ullrich benne volt.

 

amúgy sajnos nem lesz belőle semmi. EUFA(FIFA) olasz ügyben is csak töketlenkedett, míg a spanyolok nem olyanok, hogy ki akarnák deríteni ebben az igazságot. (kerékpárnál UCI járt el keményen... )

Előzmény: Professzor úr_ (-)
pantic Creative Commons License 2006.12.08 0 0 12
váóóóóó!!! akkor ez a spanyol klubsikerek titka?
vagy nem? esetleg: nocsak, nocsak?
a madridnak mit adott az utóbbi években a doki? ketamint?
(remélem nem simítják el az ügyet azzal, hogy az érintett csapatok - fent említett kivétel:) - esetleg tényleg konyítanak a futballhoz.)

Professzor úr_ Creative Commons License 2006.12.08 0 0 11
Nem mondta, hogy véleményt nyilvánítottál. :-)
Előzmény: Dino Vercotti (10)
Dino Vercotti Creative Commons License 2006.12.08 0 0 10

Most éppen miért gyűlölsz? Nem véleményeztem semmit, csak a cikkből idéztem részleteket.

 

Egy keresztény gondolkodású, konzervatív fiatalembertől több kedvességet várnék el. Legalább olyan kedvesnek kellene lenned, mint én vagyok.

Előzmény: Törölt nick (6)
szaltósGera Creative Commons License 2006.12.08 0 0 9
ez nyílvánvaló h a spanyol klubcsapatok játékosai doppingolnak
csakúgy mint az olaszok, angolok, németek vagy franciák...

ezért kár volt topikot nyitni:)
Professzor úr_ Creative Commons License 2006.12.08 0 0 7
Laci, annyi frappáns hozzászólás van a fórumon. Keress egy jót, másold be, mert ez a gyógyszeres csatakiáltás már nem közönségcsalogató!
Előzmény: Törölt nick (6)
Professzor úr_ Creative Commons License 2006.12.08 0 0 5
Ennek a hozzászólásnak az írója kihagyott egy lényeges elemet: az olasz csapat ajánlatát visszautasította a doki.
Előzmény: Dino Vercotti (4)
Dino Vercotti Creative Commons License 2006.12.08 0 0 4

Olvastam az egész Le Monde-ban megjelent interjút, és úgy látom, ennek a tudósításnak az írója kihagyott egy lényeges elemet: Fuentest megkereste egy olasz csapat is, hogy segítsen neki. Fuentes a rendőröknek elmondta, hogy melyik ez a bizonyos csapat, de az újságírónak nem árulta el. Innentől kezdve megindulhat a találgatás.

 

"Fuentes mindeközben saját és családja életét félti, mint nyilatkozta: május óta már háromszor fenyegették meg őket halálosan, attól tart, negyedik alkalom már nem lenne"

 

Ez arra kérdésre jött elő, amely úgy szólt, hogy dolgozott-e valaha a Barcelonának és a Real Madridnak. Azt mondta, hogy erre nem válaszolhat, tekintettel a halálos fenyegetésekre. A Barcelona 1996-ban megkereste őt, ezt az interjúban is elismeri, de állítólag volt még megkeresés a katalánok részéről, de erről a második alkalomról már nem akar beszélni.

Előzmény: Professzor úr_ (-)
Oticaar Creative Commons License 2006.12.08 0 0 3
Megint egy teljesen felesleges topik.
Professzor úr_ Creative Commons License 2006.12.08 0 0 2
Legalább 30 percet adtam...
Előzmény: __Tibi (1)
__Tibi Creative Commons License 2006.12.08 0 0 1
Nem illik az önnullázás.
Előzmény: Professzor úr_ (0)
Professzor úr_ Creative Commons License 2006.12.08 0 0 0
Most már tudjuk, hogyan pörgött fel Zidane Madridban.
Professzor úr_ Creative Commons License 2006.12.08 0 0 topiknyitó
DOPPING. Francia lapértesülések szerint Fuentes doktor páciensei között nemcsak kerékpárosok, hanem labdarúgók is szerepeltek, méghozzá szép számmal. Hírbe keveredett a Valencia és a Betis is
A dopping árnyéka vetül a Realra és a Barcára
2006-12-07 23:39 Utolsó módosítás: 2006-12-08 08:50

Tavasszal robbant a bomba Spanyolországban, amikor tetten érték a profi kerékpáros csapat, a Liberty Seguros igazgatóját, Manolo Saizot, amint 60 millió eurót(!) magában foglaló táskájával a hóna alatt éppen doppingkészítményeket szeretett volna vásárolni. Az elsőszámú gyanúsított az ügyben már akkor az a Fuentes doktor volt, aki az elmúlt húsz évben már többször állt doppingvádak kereszttűzében – különböző tiltott szerekkel való visszaéléssel gyanúsították -, de miután semmilyen konkrét bizonyítékot nem találtak ellene egyik esetben sem, bűnösségét soha nem sikerült megállapítani. Ezúttal azonban előkerült titkos feljegyzéseket tartalmazó naplója, amely most a spanyol élvonalon söpör végig, beleértve a két gigászt is.

A történtek első hozományként szinte a komplett élmezőny – köztük több, győzelmi esélyeket tápláló versenyző - nem állt rajthoz az év legrangosabb háromhetes kerékpáros viadalán, a Tour de France-on. Hivatalosan egyikük sem bukott meg, pozitív levett doppingminta nem született, csak mégis…

A legnevesebb távolmaradó a német Jan Ullrich volt, akinek neve elsőként került ki konkrétan a nyilvánosság elé Fuentes doktor naplójából. Már a „libertyseken” kívül… A kiváló német versenyzővel azóta szakított klubja, jelenleg csapat nélkül van, könnyen lehet, hogy pályafutása is rámegy a történtekre.

Ennyire - még - nem veszélyes a spanyol labdarúgók helyzete, bár az már a tavaszi dopping-ügy napvilágra kerülését követően nyilvánosságot kapott: mindez nemcsak a kerékpárosok „piszkos kis” belügye.

A nyomozás azonban a jelek szerint lassan folyik és konkrét hírek is csak ritkán szivárognak ki, annak fő csapásirányát ezúttal különösebben nem boncolgatnánk.

Fuentes doktor szerint a kerékpárosok azért szenvednek már attól, amitől a futballisták még nem, mert utóbbi sportágnak lényegesebben erősebb a háttérlobbija.

A franciák úgy tudják, a 2005-06-s idény Real- és Barcelona-edzései nyomon követhetők az ominózus, rendőrség birtokában lévő naplóban, amelyben különböző kódolt jelek adnak támpontokat: a bekarikázott "e" betű a vérátömlesztést, a körbe tett pont pedig EPO-beadást jelenti.

Természetesen az érintett klubok hivatalos reagáltak a hírre és a leghatározottabban elhatárolták magukat attól. A megszólaltatottak között volt olyan – például a Real brazil világbajnok aranylabdás támadója, Ronaldo – aki egyenesen odáig ment, hogy ő nem is hallott soha még erről a Fuentes nevű személyről.

Persze, azzal a rendőrök is tisztában vannak, Fuentes nem állt közvetlen kapcsolatban a sportolókkal – eddig a kerékpárosok és futballisták mellett atléták, teniszezők, kézilabdázók és ökölvívók keveredtek bele az ügybe, többségük még mindig csak pletykaszinten -, hanem mindig a szakmabeliekkel cserélt eszmét, mint például a csapat- és a kluborvosokkal.

Fuentes mindeközben saját és családja életét félti, mint nyilatkozta: május óta már háromszor fenyegették meg őket halálosan, attól tart, negyedik alkalom már nem lenne…

A doktor és a rendőrök verzióját támasztja alá Jesus Manzano: a spanyol kerékpáros három éve terítette ki a szennyest. A sportolónak a dopping-ügyre és a nyilatkozatra ráment a karrierje, de sokan felkapták a fejüket, amikor elárulta, ki mindenki él a tiltott szerekkel. Manzano említett akkor egy Real Madrid-játékost is, akivel Fuentesnél találkozott, igaz a nevét nem árulta el.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!