Keresés

Részletes keresés

Vajk Creative Commons License 2008.03.30 0 0 177
Elgondokoztam azon a híren, miszerintvfelto a gazpromhoz készül.
Mi van, ha most feladják, feltartják a kezüket és odaengedik orbánékat a fazékhoz?
Akkor is 2010 ben lesz a következő választás, a fidesz pedig ezzel a lépéssel saját maga dolgozná le a hatalmas mostani előnyét, hiszen úgysem tudna semmi értelmeset kezdeni?
Mi van, ha a szocik ezt a két évet odaadják a fidezsnek, tudván, hogy 2010 ben legalább lesz esélyük folytatni új gárdával, új arcokkal? Egyfajta "rugalmas védekezési startégiával" kivonják az elégett arcokat a frontról, összeszedik magukat és hagyják, hogy a fidesz saját maga bénázza el a 2010 es esélyeit?
2010 ben a fidesz a fején a sok általa feldobált, de iíg rá visszahulló kakival a szocik pedig új, tiszta emberekkel állanának a starthoz?

Pénzt márúgyis elosztották, abból a fidesz már olyan sokat úgysem nem tudna magának kaszálni.
mac.m Creative Commons License 2008.03.30 0 0 176
http://index.hu/politika/belfold/szdsz1061/

Felbosszantotta és egységbe kovácsolhatja a szabad demokratákat Gyurcsány Ferenc szombati bejelentése, miszerint közös jelöléssel új egészségügyi minisztert akar Horváth Ágnes helyére. Az SZDSZ erről azonban egyelőre hallani sem akar, és 2004-ben egy hasonló ügyben már megbukott egy miniszterelnök. Ráadásul az SZDSZ-nek egyre kevesebb oka van a koalícióban maradni, a kilépéshez kitűnő az alkalom.

Egyes információk szerint nem kizárt, hogy Gyurcsány már hétfőn, esetleg a hétfői egyeztetések után, kedden kezdeményezheti Horváth Ágnes felmentését a köztársasági elnöknél. Az SZDSZ, ha addig kitart a felháborodásból adódó lelkesedés - ideiglenesen félretéve a belső ellenségeskedést - valószínűleg egy emberként áll majd ki Horváth Ágnes mellett. És ha Gyurcsány ragaszkodik a személycseréhez - nagyon ebből már nem tud kihátrálni -, tényleg szakadhat a koalíció. Pláne, hogy ez elmúlt egy hétben egyre több MSZP-s is a kisebbségi kormányzást és az SZDSZ kiebrudalását szorgalmazta.

És eközben Orbán Viktor - nyilván nehéz lehet - nagyon bölcsen hallgat, és hátradőlve nézi, ahogy a koalíció megbuktatja magát.
kábelbúvár Creative Commons License 2008.03.27 0 0 175

Régi szokása egyes szocialista politikusoknak, hogy a saját pártjukon belül azzal az eszközzel szeretnék jobb helyzetbe hozni magukat, hogy az SZDSZ-t kritizálják. Ilyenkor kerül elő az a nézet, hogy az SZDSZ zsarolja az MSZP-t, és ezt nem szabad tovább engedni – fogalmaz a politikus. A valóság azonban az, hogy az SZDSZ nem zsarolja az MSZP-t, hanem a koalíció keretei között próbálja megvalósítani a programját. Az SZDSZ mindig azt mondta, hogy amíg kompromisszumokkal bár, de a programját meg tudja valósítani, addig van értelme a koalíciónak.

 

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=206688

Előzmény: mac.m (173)
32nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 174

" SZDSZ kész ellenzékből is támogatni az „MSZP-kormány ésszerű javaslatait”.

Ez jó! Lóvé nélkül? :)))

Előzmény: mac.m (173)
mac.m Creative Commons License 2008.03.27 0 0 173
http://www.mno.hu/portal/551033

Az SZDSZ már az ellenzéki szerepre készül?

Mesterházy a kormányfőnél kezdeményezi a koalíciós szerződés felülvizsgálatát

Több vezető MSZP-s politikus is lehetőséget lát a kisebbségi kormányzásban – fogalmazta meg Mesterházy Attila. Mint ismert, a politikus ezt már többször felvetette. A javaslattal Szili Katalin szerint is foglalkozni kell. Az SZDSZ Új Generáció elnöke Mesterházynak címzett nyílt levelében arról ír, hogy az SZDSZ kész ellenzékből is támogatni az „MSZP-kormány ésszerű javaslatait”.
macmester Creative Commons License 2008.03.19 0 0 171
Alakul végre :)
Előzmény: mac.m (170)
mac.m Creative Commons License 2008.03.19 0 0 170
http://www.hirszerzo.hu/cikkr.az_mszp-nek_lassan_elege_van_a_koaliciobol.60484.html

"Nem felejtjük el Horn Gábornak" - az MSZP-nek lassan elege van a koalícióból?

"Ha az SZDSZ-ről akar beszélgetni, a többségnek két kérdése van. Egy: miért nem rúgja már ki Horn Gábort és Horváth Ágnest, kettő, tulajdonképpen mit is keresünk még egy koalícióban a szabad demokratákkal?" - fogalmazott lapunknak egy befolyásos képviselő.
mac.m Creative Commons License 2008.03.18 0 0 169
http://index.hu/politika/belfold/vlsg2799/

Kóka: Ha nincs reform, nincs koalíció

A koalíció felmondásával fenyegetett Kóka János, az SZDSZ elnöke azzal kapcsolatban, hogy a szocialisták körében egyre többen érvelnek a februárban elfogadott egészségbiztosítási törvény visszavonása vagy elhalasztása mellett.

mac.m Creative Commons License 2007.11.13 0 0 168
http://nol.hu/cikk/471129/

Elbukhat az egészségügyi reform

Nem kizárt, hogy ha az MSZP ragaszkodik az egészségbiztosítási reform törvénytervezetéhez benyújtott módosító javaslatokhoz, úgy az SZDSZ fogja elgáncsolni a törvényt.

A szocialisták kitartanak módosító indítványuk mellett, s ezzel egyszersmind Kóka Jánosnak és a liberálisoknak akarnak "bevinni egy övön alulit", de egyúttal határozottan hisznek is abban, hogy a menedzsmentjogok tekintetében nekik van igazuk. Mivel a szocialisták kitartanak, az SZDSZ pedig - ha a módosítás átmegy - újabb presztízsveszteséget lenne kénytelen elkönyvelni, egyértelműen heves konfliktus várható. Megbízható forrásaink szerint az SZDSZ jelezte a szocialistáknak: ha a módosítókat megszavazzák (s erre a Fidesz támogatásával komoly esély van), úgy a zárszavazáson a törvény ellen voksolnak.
mac.m Creative Commons License 2007.11.13 0 0 167
http://www.mno.hu/portal/527083

Recseg-ropog a koalíció
Nem szavazta meg 28 kormánypárti képviselő az adómódosításokat

Végül a 210 kormánypárti képviselőből csak 182 szavazta meg a kormány adócsomagját. Négy szocialista képviselő nemmel voksolt, Mécs Imre pedig tartózkodott. Az MSZP frakciójából 19-en nem nyomtak gombot, pedig sokan ott voltak az ülésteremben. A liberálisok által is szorgalmazott adótörvényeket még az SZDSZ négy képviselője sem szavazta meg. Kuncze Gábor volt pártelnök, Pető Iván és Hankó Faragó Miklós ügyvivő, illetve Gulyás József a párt országos tanácsának elnöke valószínűleg nem az ingatlanadó, hanem az SZDSZ adócsökkentésének múlt heti szocialista vétója miatt nyomott nemet.
mac.m Creative Commons License 2007.11.11 0 0 166
http://index.hu/politika/belfold/koal1110/

Az SZDSZ kikacsintgat a koalícióból

Az SZDSZ országos tanácsának szombati ülésén a koalícióból való kilépés ötletét pedzegette Kóka János pártelnök, a sajtótájékoztatón azonban azt állította, szó sincs koalíciós feszültségről. A konfliktust a pártelnök szerint az okozza, hogy az SZDSZ-nek nincs kivel megegyeznie az MSZP-ből, hiszen a frakció felülírja a Gyurcsány Ferenccel kötött megállapodásokat. Januárban ülésezhet a liberálisok rendkívüli küldöttgyűlése.

Kóka és a kettős beszéd

A kormány már megállapodott az egészségügyi reformról, aminek a felpuhításáról szóló törvénymódosítási javaslatok a szocialisták megosztottságát jelzik, koalíciós feszültségről azonban nincs szó, jelentette ki Kóka János

Ezzel szemben úgy tudjuk, Kóka János az ot zárt ülésén arról beszélt, hogy az MSZP szétesettsége miatt nincs a szocialisták között senki, akivel a kisebbik koalíciós partner meg tudna állapodni. Ugyan Gyurcsány Ferenc pártelnök-kormányfővel születnek megegyezések, de az MSZP parlamenti frakciója felülírja ezeket. Kóka János szerint így felmerülhet annak a lehetősége, hogy az SZDSZ-nek nem érdemes a koalícióban maradnia, hiszen nem hátrálhatnak ki az egészségügyi reform folytatása mögül.
mac.m Creative Commons License 2007.11.08 0 0 165
http://www.hirszerzo.hu/cikkr.az_mszp_gyakorlatilag_megbuktatta_a_tobb-penztaras_reformot.48972.html

Az MSZP gyakorlatilag megbuktatta a több-pénztáras reformot

Csak látszólag tűnik úgy, hogy csont nélkül átment az egészségügyi bizottsági ülésen a több-pénztáras törvénytervezet. Bár a javaslatot 13 kormánypárti igennel és 10 ellenzéki nemmel általános vitára alkalmasnak tartották, az MSZP még tartogathat meglepetéseket.
mac.m Creative Commons License 2007.11.08 0 0 164
http://www.hirszerzo.hu/cikkr.fenyegeto_jelek_egyre_kozelebb_a_koalicios_valsaghoz_az_mszp_es_az_szdsz.48969.html

"Fenyegető jelek": egyre közelebb a koalíciós válsághoz az MSZP és az SZDSZ

Kölcsönösen hiteltelennek tartja a másikat az MSZP és az SZDSZ

„Vannak fenyegető jelek” – mondta lapunknak Eörsi Mátyás frakcióvezető.
mac.m Creative Commons License 2007.09.29 0 0 163

http://www.hirszerzo.hu/cikk.most_bukik_be_az_egeszsegugyi_reform_-_a_legfontosabb_kerdesrol_megfeledkezett_a_koalicio.45892.html

Most bukik be az egészségügyi reform?

- A legfontosabb kérdésről megfeledkezett a koalíció

Bár két hete megszületett a politikai alku a menedzsment jogokról, a részleteket még csak most dolgozzák ki. Pedig a befektetők attól teszik függővé a belépést, hogy erős döntési jogkört kapnak-e az egészségpénztárakban. A koalíció viszont úgy határozott, a tulajdonosi hányadnak megfelelően kapnak csak beleszólást az irányításba.

mac.m Creative Commons License 2007.09.21 0 0 162
http://www.hirszerzo.hu/cikk.koalicios_szakitoproba_minden_korabbinal_komolyabb_a_helyzet_az_szdsz-ben.44792.html

Koalíciós szakítópróba: "minden korábbinál komolyabb a helyzet" az SZDSZ-ben?

A koalíció felbontása legutóbb a párt nyár eleji egri frakcióülésén merült fel, egy liberális vezető szerint ugyanakkor most komolyabb a helyzet. "Akkor inkább egy retorikai fordulat volt, most viszont úgy érzem, Horn Gábor és Kóka János is nagyon komolyan fontolgatja ezt a lehetőséget" - mondta forrásunk. A kérdés napirendre kerül az SZDSZ Országos Tanácsának szombati ülésén.
PBGI Creative Commons License 2007.09.17 0 0 161

Elprivatizálták és fizetésképtelenné tették az országot

 

Mi marad a végére? A kitüntetések...

Előzmény: mac.m (160)
mac.m Creative Commons License 2007.09.17 0 0 160
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=430159&rvt=2

Az MSZP ellenállása miatt valószínűleg nem tudnak megállapodni a koalíciós pártok az „egészségügyi reform” következő lépéseiben.

...a szocialisták köreiben különböző forgatókönyvek készülnek arról, hogyan tudják a leghatékonyabban elhárítani magukról a választók bosszúját. Régen nem arról van szó tehát, hogy az úgynevezett egészségügyi reform következő lépéseként az egy- vagy a több-biztosítós modell-e a követendő. A belső használatra készített felmérések egyértelműen arra utalnak, hogy a párt számára az SZDSZ-szel kötött szövetség és Gyurcsány Ferenc személye a legnagyobb tehertétel.

Eszerint az SZDSZ-szel koalícióban és a jelenlegi párt- és miniszterelnökkel az élén az MSZP nem indulhat el a három év múlva esedékes országgyűlési választásokon, mert az a kormánypárt komoly kudarcát hozná. A szabad demokraták zsaroló helyzete súlyos tehertétel az MSZP-nek
mac.m Creative Commons License 2007.09.14 0 0 159
http://index.hu/politika/belfold/szd54sz353/

Újra a koalíció felmondásáról beszélt Horn Gábor

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivõje pénteken a Nap-keltében nyilatkozott a koalíciós vitákról, az egészségügy reformjáról. Horn elmondta, hogy az SZDSZ addig marad a koalícióban, amíg sikerül érvényre juttatniuk álláspontjukat, vagyis folytatódnak a reformok. Többször határidõt is szabott Horn, vagyis október közepéig kellene az egészségbiztosítás átszervezésérõl megállapodniuk a kormánypártoknak.
mac.m Creative Commons License 2007.09.10 0 0 158
Mert valamelyiknek muszáj lesz. Nem először.
Előzmény: mac.m (155)
Don Alfonso Creative Commons License 2007.09.10 0 0 156
Nem biztos, ez komoly.
Előzmény: zsolti05 (154)
mac.m Creative Commons License 2007.09.10 0 0 155
Szerinted melyik fél fog segget csinálni a szájából?
Előzmény: zsolti05 (154)
zsolti05 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 154
álmodoztok
Előzmény: mac.m (153)
mac.m Creative Commons License 2007.09.10 0 0 153
http://www.hirszerzo.hu/cikk.koalicios_belhaboru_-_a_valasztasok_aldozatava_valhat_az_egeszsegugyi_reform.44360.html

Koalíciós belháború - a "választások áldozatává" válhat az egészségügyi reform

Nagyon is kétséges, tartani tudják-e a koalíciós egészségpolitikusok a biztosítási reformról tervezett, szeptember közepi megegyezést, a frontok ugyanis semmit nem változtak az elmúlt napokban. A szabad demokraták a valódi verseny érdekében elvetik a regionális, monopolhelyzetű biztosítói modellt, a szocialisták viszont ragaszkodnak a regionális alapú egészségügyi pénztárak létrehozásához

Az egészségbiztosítás átalakításával ne legyen monopolhelyzet a biztosítók között, a biztosítási egységek már működő rendszerhez igazodjanak és a magánbiztosítóknak megérje befektetni; az SZDSZ ehhez a három feltételhez ragaszkodik - közölte Horn Gábor, koalíciós koordinációért felelős államtitkár sajtótájékoztatón, vasárnap.

"Nem fogadjuk el azt a megoldást, hogy hét régióban monopolhelyzetben lévő biztosítók működjenek állami vezetéssel, plusz hét Audi kulccsal, plusz x számú hivatalnokkal" - fogalmazott a liberális politikus az SZDSZ első feltételéről szólva, amelynek lényege, hogy legyen valóságos verseny a biztosítottakért.

Hozzátette: a hét régiós javaslatnál (amely az MSZP-hez köthető) jobb megoldás még a jelenlegi, egy országos biztosítóval működő rendszer is.

Az MSZP kétnapos frakcióülése után azonban Lendvai Ildikó tegnap úgy nyilatkozott: szeretnék erősíteni a reformok baloldali karakterét, többi között azzal, hogy a frakció megerősítette, továbbra is a regionális alapú egészségügyi pénztárak létrehozásához ragaszkodnak, mert csak ez csökkentheti a területi különbségeket.
mac.m Creative Commons License 2007.06.04 0 0 152
Akkor egészen addíg, csak rogyadozik.
Előzmény: fanyűvő (151)
fanyűvő Creative Commons License 2007.06.04 0 0 151
Előzmény: mac.m (150)
mac.m Creative Commons License 2007.06.04 0 0 150
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=36958

Kóka Jánosnak a jövő szombatig van ideje arra, hogy az SZDSZ most megalakuló országos tanácsa elé terjessze azokat a feltételeket, amelyek teljesülése esetén a liberálisok továbbra is a Gyurcsány-kormányban maradnának. A múlt pénteki frakcióülésen a pártelnök arra kapott megbízást, hogy négy területen rögzítse az SZDSZ koalícióban maradásának feltételeit. Ezek az egészségügyi és az oktatási reform (itt hónapok óta zajlik a rövid szélcsend után kiújult háború a MEH-be katapultált Magyar Bálint és a Hiller István vezette oktatási tárca között), az adórendszer átalakítása, valamint a privatizáció.

Mindkét pártban akadnak ugyanakkor, akik a miniszterelnök és környezete, valamint Kóka János és az SZDSZ szűkebb vezetése előre lejátszott operett-meccsének tekintik az elmúlt napok koalíciós konfliktusait. Nehezen elképzelhető ugyanakkor, hogy a felek bármelyike hogyan hátrálna ki komolyabb presztízsveszteség nélkül egy, adott esetben mesterségesen generált konfliktusból.
mac.m Creative Commons License 2007.06.04 0 0 149
Valszeg összefügg a dolog a szadi népszerűségével.
Mindenesetre rövidesen kiderül melyik fél fog megint segget csinálni a szájából.
Előzmény: Törölt nick (147)
pindiy Creative Commons License 2007.06.04 0 0 148
:::))))))))))))))))
Előzmény: geszthi (145)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 147

Horn Gábor szerint végig kell gondolni, hogy a szabad demokratáknak érdemes-e ehhez a nevüket adni.

 

Inkább azon gondolkodnék a helyükben, hogy erről a jelenlegi kakiról hogy fogják a nevüket levakarni:))

Előzmény: mac.m (144)
mac.m Creative Commons License 2007.06.04 0 0 146
Mindenesetre recseg-ropog. Bár lehet, ez az ok:

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=414178&rvt=114
Az SZDSZ-esek nem véletlenül időzítették az állítólagos ultimátumuk kiszivárogtatását mostanra. Vélhetően Gyurcsánynak akarnak segíteni. Azért, hogy a koalíció felmondásával való „zsarolás” eljátszásával ugyanazt a hatást érjék el, amit tavaly ősszel a Fidesz ért el – szándéka ellenére – az ultimátumával, hogy tudniillik összezárjanak Gyurcsány mellett ismét a szocialista képviselők.

Az SZDSZ-esek lehet, hogy tényleg azt gondolják: még ki tudják zsarolni a szocialista frakcióból a nagy haszonnal járó több-biztosítós rendszer jövő évi bevezetését.

Ha az SZDSZ reformőrületeinek keresztbe fekvő szocialisták közül néhányan úgy vélik, hogy előre hozott választások nélkül könnyen lecserélhetik Gyurcsányt is másra, könnyen tévedhetnek. Gyurcsány háta mögött ott áll a Kóka vezette SZDSZ is. És nem tudni pontosan azt sem, az MDF politikai kiszámíthatatlansága felett most éppen ki diszponál. Így válik érthetővé az MSZP szóvivőjének, Nyakó Istvánnak az ügy kapcsán kiadott nyilatkozata, miszerint szombaton „találkozott a két párt elnöke, de Kóka János egy szót sem ejtett arról, hogy lenne SZDSZ-es ultimátum”.

Világos: vajon miért is szólt volna erről Kóka? Hiszen az ultimátum nem is Gyurcsánynak szólt. Még az is lehet, hogy együtt találták ki az egészet.
Előzmény: geszthi (145)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!