Keresés

Részletes keresés

Borsos04 Creative Commons License 2019.11.27 0 0 514

Azon gondolkodom, hogy mit jelentenek ezek a röpködős videók mostanában az Instán? Mi a terve ezzel? :)

TonyBrasco Creative Commons License 2019.10.20 0 0 513

A Lélekcirkusz nekem bejön, de tény, én sem hallgatom, mint ahogy amúgy már Magdit sem az utóbbi időben, de ennek más okai vannak.. 

Az albumon pont a már korábban ismert dalok azon verziói nem tetszenek, más hangszerelés, más ritmika, stb... de az új dalok között párat többször meghallgattam...  Pl. "Boldog aki...", "Milyen jó lenne"... A "Ne eressz el!" pedig pörgős, popos, rockos, kifejezetten üdítő...

 

Az Aduászon is van pár jó dal, de nem hallgatom nagyon azokat sem... Az, hogy csak Szakossal dolgozik meg érdekes, nehezen emésztem, Madis korszakot zeneileg jobban kedveltem...  ...ezért is inkább Ákost hallgatok a magyarok közül, már amikor hallgatok... Nála is pont azok a dalok jók és jönnek be, amit Madi csinált.... Na de az ok inkább az, hogy sok esetben más előadókat figyelek már inkább, nem azért mert jobbak, egyszerűen mások, másban jók és emiatt kicsit a fókuszom is átállt.. Persze fél szemmel és füllel mindig Magdin vagyok, hátha hoz még nekem valami nagyon szépet és jót, újat már szerintem nem fog... de attól tartok szerintem idővel kezd majd háttérbe vonulni magától is.

Előzmény: ysu (511)
Borsos04 Creative Commons License 2019.10.18 0 0 512

Nem is tudom, mit gondoljak erről az új klipről. Egyrészről persze jó az ötlet, és megható is valahol, de mégsem érzem hitelesnek. Mintha eldöntötték volna, hogy most valami nagyon igazit, és meghatót hoznak össze, mégis nekem kicsit mű és izzadtságszagú lett a végeredmény. A spontán jelenetek még jók is lennének, de a körítés elrontja. Nekem nehéz elhinni, hogy fülig sminkben, magas sarkúban és elegáns utazótáskával száll le a vonatról Magdi, ha Kishegyesre érkezik. Vagy hogy szép hosszú ruhában illegeti magát a síneknél, és szintén magas sarkúban ugróiskolázik. Ez hiteles? De ha ez a valóság, akkor nem szóltam. :)) Az egyetlen igazán hiteles, és nem megjátszott pillanat az, amikor az édesapját mutatják. Sajnálom, mert lehetett volna ebből egy igazán valósághű, és természetes klipet alkotni, szerintem ez nem az.

Ettől függetlenül azért azt gondolom, hogy még mindig egészen más szinten van, mint sok mostani gagyi magyar klip és zene, csak hogy én nem ezekhez mérem Magdit, hanem ahhoz, aki egyszer volt, és aki lehetne... Úgy látszik, megelégszik annyival, ami most van.

A Hold On Me egy kellemes meglepetés volt, mást nem is hallgatok tőle mostanában. És néha én is nosztalgiázom a régi felvételekkel. :)

A Lélekcirkuszt meghallgattam, de maradandó nyomot nem hagyott bennem, csak azok a dalok tetszettek, amiket már eddig is ismertem.

 

ysu Creative Commons License 2019.10.18 0 0 511

Én próbáltam meghallgatni, ami azt illeti, többször is nekfutottam, de őszinte leszek - nekem nem tetszik. Pedig Magdi eddigi dalai közül a Presser dalokat tartom talán a legtöbbre, személyes kedvencem továbbra is a Nekem nem szabad, valamint az Angyal mellettem, de persze nagyon szép az Egyszer is, és nekem nagyon tetszett a Dobj egy papírrepülőt is. Ezen a lemezen is a Nekem nem szabad a legjobb, de ezt már sokszor hallottam élő előadásban, ahol megrázóbb volt, mint így lemezen. A Gondolj rámra is ugyanezt gondolom, az Aréna koncerten tökéletes volt, itt sem rossz, de nem múlja felül az élő előadást. 

A Még egy dalt az eredeti változatában szerettem, itt nem tetszik, túl gyors lett. Az új és régi/új dalok nem annyira fogtak meg. 

 

Teljesen szembemenve a topikban kialakult általános véleménnyel, az Aduászt viszont szeretem. Igaz, lehetne még jobb is, ha egy kicsit több karcot és icipicit rockosabb hangszerelést adnának a daloknak, de a dallamok és a szövegek tetszenek, önazonosnak érzem őket, Magdihoz illőnek. Persze vannak kedvenceim és kevésbé kedvesek, de ez mindig is így volt, a korábbi lemezekkel is. A legkedvesebbek talán a Lesz, ahogy lesz, az Éjfél után, a Napfogyatkozás, a Mólón, a Hazatalálsz. Ez utóbbi klip az egyik kedvencem lett. A "mű" klippeket, ahol valami sztori akar kijönni, mint az Érj hozzámban és az Aduászban, nem szeretem, de ez színtisztán természetes, Magdi anyukájával, apukájával, barátaival, iskolájával, tényleg átadja a távolrakerült ember hazatérésének örömét. (Az átöltözések nem hiányoznának belőle, némelyik kicsit fura, de az összhatás nekem nagyon megható).

 

Az elmúlt időszakban (1-2 évben) kissé hátraszorult nálam a Magdi zenék hallgatása, de nem Magdi miatt, hanem mert időről időre megpróbálok "digitális detoxot" csinálni, kevesebbet internetezek, és zenéket sem hallgatok (főleg mert a lányom már kamasz, üvölteti a saját zenéit, és ha nincs otthon, kell a csend. :)) Aztán egyszer csak jön valami, mint most a Hazatalálsz klip, és tessék, megint nyakig vagyok a témában, hallgatom a számokat, egymás után, a Megasztártól kezdve napjainkig, minden fellépését és klipjét, Aréna DVD-ket nézek és hallgatok, kommenteket olvasok (nem kéne), és fórumhozzászólást írok. :) Nosztalgiázom egy sort, ugyanakkor meg is hatódom egy kicsit, hogy milyen nagyhatású előadóvá nőtte magát az a kicsi lány, akinek annyit szurkoltunk. És hogy emberként még mindig tök normális, nagyon tetszett például Dallos Bogi műsorában, a 7kornálam!-ban.

https://www.youtube.com/watch?v=VZlSutydfbQ

 

Amitől idegbajt kapok, hogy emberek a kommentekben egyfolytában a plasztikai műtét témájával jönnek. Elkezdte az egyik hülye a Facebookon, azt átvette az egyik bulvár azzal a bizonyos "úgy állítok valótlant, hogy igazából csak kérdezek, szóvel, ha rám szólnak én nem mondtam semmit" technikával, amit annyira utálok, erre hivatkozva aztán egy csomóan elkezdték biztosan állítani a műtét tényét. 

Nem azt mondom, hogy nem változott meg Magdi arca 19 éves kora óta (az enyém is megváltozott 19 és 33 éves korom között), és nem állítom, hogy bizonyos képein nem fura a sok smink és nem művi az arca, de a koncertvideókban és turnévideóban egészen más képet mutat, ott jól látszik, hogy nem történt semmi változás pl az orrával. (Amúgy Magdi okosabb annál, minthogy esztétikai okok miatt megoperáltassa egy olyan szervét, ami a hangképzését, hangszínét megváltoztathatja.)

 

A másik kedvenc hírtípusom vele kapcsolatban a "turkáljunk Magdi zsebében, majd a kapott összeget szorozzuk fel egy random számmal, és szörnyűlködjünk rajta, hogy mennyit keres(hetne, ha a számolás stimmelne". )

Tényleg sokkolódnom kellene azon, hogy Magdi, 13 év, 7 nagylemez, 6 koncertlemez (ebből számos platina és duplaplatina), 25+ sláger, Máté Péter-díj, ArtisJus díj, kétszeres Fonogram-díj és számos egyéb díj mellett, 10 ezres látogatószámokkal, duplán megtöltött Aréna-koncertekkel több pénzt kap a másfél órás koncertjéért, mint egy random X-faktor győztes, aki világslágereket karaokézik CD-kísérettel fél órás koncert keretében, amire kb. pár száz ember kíváncsi? (Elnézést az összehasonlításért, azok az X-faktor győztesek, akik saját számokkal megtöltenek egy másfél órás koncertet és azt élőben nyomják, ne vegyék ezt az inget magukra). 

 

Na mindegy, elvben tisztában vagyok vele, hogy ostoba kommentekkel nem érdemes törődni, csak ezt a gyakorlatba néha nehezen viszem át. (Ezért tiltom le magam az internetről rendszeresen.)

 

Előzmény: TonyBrasco (510)
TonyBrasco Creative Commons License 2019.06.11 -1 0 510

A Lélekcirkuszt hallottátok?! 

TonyBrasco Creative Commons License 2018.12.29 -1 0 509

NA ez meg milyen projekt lesz? :O

 

https://www.facebook.com/events/2202498879962742/

Borsos04 Creative Commons License 2018.12.19 0 0 508

Húú... Ezt a Magdit szeretem! :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=KskTUfIPZKE

TonyBrasco Creative Commons License 2018.12.17 -1 0 507
tiberius744 Creative Commons License 2018.12.09 0 0 506

Ja. Ha meg ennyi év után is egy szakadt farmerban énekelgetne, akkor meg az lenne "szegény, csak ennyire vitte".

Minden szempontból Rúzsa Magdi MAGYARORSZÁG, ismétlem NAGY MAGYARORSZÁG minden idők legfantasztikusabb ÉNEKESNŐJE.

Fuj írígyek!

Előzmény: TonyBrasco (502)
Borsos04 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 505

Nekem is fura az, hogy Madi teljesen eltűnt. És egyébként nekem hiányzott a koncertekről is... Nem rossz az új gitáros, de azért na...

 

Belehallgattam az albumba, de minden dalnál csak az első refrénig jutottam, majd végighallgatom rendesen. Ez alapján rosszabbnak tűnik nekem, mint az Érj hozzám. :( Ami így elsőre megfogott, az a Keringő. De majd még meghallgatom nyugiban, most még összefolyik az egész.

Előzmény: TonyBrasco (504)
TonyBrasco Creative Commons License 2018.12.06 -1 0 504

Rúzsa Magdolna - Hogyan készült az Aduász lemez (1. rész)

 

Azért érdekelne, hogy Magdi és Madi között történt e valami konfliktus, vagy csak egyszerűen kicsit eltávolodtak egymástól. Az oké, hogy Madi most Ákossal dolgozik, (váltva végül is Krisztiánt, mert Krisztián dolgozott korábban Ákossal)... Valamiért furcsa, hogy már ezzel a lemezzel kapcsolatban egyáltalán nem említi Madit, míg az előző lemeznél ugyanúgy beszélt róla, mint most Krisztiánról... Madit istenítette, Madival való közös munkát emlegette, most meg ugyanez Krisztiánnal... Én azért bízok benne, hogy Madival újra dolgoznak megint majd együtt.... 

Borsos04 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 503

Volt pár jó kép, de néhánytól konkrétan megijedtem. :)) A vége felé már untam is.

 

Igen, nekem is ez az érzésem, amit írsz... Valahogy mostanában már túlságosan "meg van csinálva" Magdi. Persze minden nagyon profi és tökéletes, de nekem hiányoznak pl. azok a koncertek, ahol egy szál farmerban és pólóban ugrált az AC/DC-re... :)

Előzmény: TonyBrasco (502)
TonyBrasco Creative Commons License 2018.12.05 0 0 502

Mondjuk aranyosak voltak a kártyák.

 

Elég komoly PR csapat állhat már mögötte, gondolom ezt is valamelyik észlény javasolhatta.. Ha már ez is szóba került, valamiféle brand-é nőtte ki magát, már messze nem Rúzsa Magdi énekesnőről beszélünk, hanem a nevével fémjelzett produkcióról. (*hümmögős fejcsóva)

Előzmény: Borsos04 (501)
Borsos04 Creative Commons License 2018.12.05 0 0 501

Na, végre abbahagyta a kártyázást, és pénteken jön az album. :)

Borsos04 Creative Commons License 2018.11.28 0 0 500

Nem tudom, nekem a Mosd fehérre kiemelkedett a többi közül, mindig így éreztem, de az igaz, hogy mondjuk az Aduászhoz vagy a Légzéshez képest a legtöbb Érj hozzám-os dal jobb. Főleg koncerteken egész jól szólnak, de én már ott éreztem egy kicsit a hanyatlást... Pressernek én is örülnék, mindegyik Presser dala telitalálat. A rockról már rég letettem, pedig de örülnék neki... :)

Előzmény: TonyBrasco (499)
TonyBrasco Creative Commons License 2018.11.28 -1 0 499

Mondjuk ebben nem értek egyet veled, azon az albumon nekem mindegyik dal tetszik és egyesével is remekművek. (Tehát nem csak a Mosd Fehérre a jó.) Sőt van egy pár kevésbé játszott is ismert, ami különösen a kedvencem. Szóval nem véletlen, hogy az album Fonogram díjat kapott. Ennek ellenére a jó hangzásvilághoz Madi IS kellene, nélküle nagyon lutri mi sül ki. Magdi meg szerintem túlságosan magabiztos lett, hogy ő is tud jó dalszerző lenni, ami korántsem biztos... De mivel volt most egy pop albuma, jobban örültem volna a egy kivételesen keményebb rocknak vagy akár ha Presszerrel molyolnak még egy ideig valami közös dalon v. dalokon, vagy akár valami teljesen újnak, mint az Érj Hozzám V2.0 -t valami szoft, meg low-budget kivitelben megint reprodukálni.. 

Előzmény: Borsos04 (498)
Borsos04 Creative Commons License 2018.11.28 0 0 498

Sajnos én sem számítok semmi jóra, de hátha lesz legalább egy "Mosd fehérre" jellegű dal. Az előző albumán az az egyetlen dal, amit minőséginek érzek, de ezt már írtam. Néha azon gondolkodom, hogy vajon ő tényleg jónak tartja ezt a gagyit, amit mostanában csinál, vagy csak azért csinálja, mert tudja, hogy ez jobban eladható? Időnként nem tudom eldönteni, és nem tudom, melyik lenne szomorúbb... Hát legalább a koncerteken minden jobban szól egy kicsit.

Előzmény: TonyBrasco (497)
TonyBrasco Creative Commons License 2018.11.28 -2 0 497

Mivel Madi most Ákossal koncertezett és Ákos albumán dolgozik(tak), szerintem Magdi most csak Krisztiánnal közösen ügyködik, ami nem biztos, hogy kellő színvonal lesz. Másodsorban örültem volna, ha valami izgalmas, új terepre tévedt volna, mint a tucatpopot továbbvinni... Sajnos durván megélhetési zenésszé vált, van egy nívó, mármint életszínvonal, amit tartani szeretne, ehhez meg ez kell. Csak sajnos ezzel idővel szép lassan a nimbuszát darálja le... 

Előzmény: Borsos04 (496)
Borsos04 Creative Commons License 2018.11.28 0 0 496

Jöhetne már az az új album. :P Azt hittem, a szülinapjára időzíti. :) Bár gondolom,  Légzés és Aduász jellegű dalok lesznek rajta.

Borsos04 Creative Commons License 2018.10.15 0 0 495

Én már évek óta ezt érzem sajnos... De a Légzés és ez az Aduász a mélypont nálam. Nem szívesen írok ilyet, de akkor is így gondolom. Annyival több van benne ennél. Vagyis azt hittem.

Előzmény: TonyBrasco (494)
TonyBrasco Creative Commons License 2018.10.15 -3 0 494

Lehet rossz irányt vett Magdi...

Előzmény: Borsos04 (493)
Borsos04 Creative Commons License 2018.10.12 0 0 493

Nekem nincsenek vegyes érzéseim... Nem tetszik. :(

TonyBrasco Creative Commons License 2018.10.11 -2 0 492

Vegyes érzéseim vannak az új dallal, tetszik is meg nem is... 

 

Rúzsa Magdolna - Aduász (Official Music Video)

 

Mint ahogy a Légzésben sem szerepelt szerzői oldalon már Madi, ebben sem, lehet talán azért van némi idegenkedésem ettől a dallamvilágtól. 

TonyBrasco Creative Commons License 2018.08.22 0 0 491

Gratula Magdinak és a csapatnak a díjhoz. Mosd fehérre lett az év videoklippje, akit érdekel a Petőfi Zenei Díjátadó, itt visszanézheti...

 

https://www.petofilive.hu/video/petofi-zenei-dijatado-gala-2018

 

(Szép gesztus volt Juli javára a jelölésről lemondani és remek kis csapatot alkotott Magdi, Lábas Vikivel, Barbarával, és elénekelték Fábián Juli egy híres dalát, szerintem érdemes megnézni...)

ysu Creative Commons License 2018.04.29 0 0 490

Nem állítom, hogy nincs igazad, de azt gondolom, hogy Te sem tudod pontosabban, vajon Magdinak mekkora szerepe volt az említett dalokban, mint én. Az érintetteken kívül más nem tudja. Annyit tudunk csak, hogy az Aprócska Bluest ő szerezte és ott a hangszerelés jött kívülről. Én is úgy sejtem, hogy a többinél ennél több is, de hogy mennyi...

Én sem tartom zeneszerzőnek Magdit, ettől függetlenül fenntartom, hogy azok a dalok, amikben társszerzőként benne van, többségükben semmivel sem rosszabbak, mint a többi, ezt a legutóbbit is beleértve. 

 

Tudom, sokan mondják, hogy az utóbbi évek dalai nem olyan színvonalasak, de én két éve az Arénában realizáltam véglegesen, hogy a repertoárból - a Presser dalok mellett - ezek emelkednek ki számomra a leginkább, egytől egyig (akkoriban: Szerelem, Nánáná, Nélküled, Április, Tejút). Iszonyatosan jó énekelni őket, együtt a tömeggel. Az érzésbe talán beletartozik, hogy mivel a rádió sokat játssza őket, a Youtube-on magas nézettségük van a klipeknek, nagyon sok ember ismeri ezeket, míg Magdi más számait kevésbé, és a tombolás, ami ezeket a dalokat kíséri, alakíthatta az én tetszésemet is. Mindenesetre sokkal jobban szeretem ezeket, mint a Gabrielt, a Tárd ki a Szívedet, a Bolondok hajóját (azt Hobo és Magdi előadásában szeretem) vagy a Szabadulj elt. 

Előzmény: TonyBrasco (489)
TonyBrasco Creative Commons License 2018.04.28 -2 0 489

Szerintem mindenhol csak társzerző volt, a "Nem maradunk" inkább Jamie Winchesteré, a "Vonaton" inkább Szakosé, A "Jó reggelt boldogság" meg inkább Madié. ÉS van egy olyan gyanúm, hogy leginkább csak tiszteletből jegyzik még ott a zeneszerzőknél Magdit, de a munka érdemi része inkább az adott zeneszerzőé. Én meghajlok Magdi tehetsége előtt, mint előadó, és elismerem, hogy sokat képezhette magát dalszövegírás terén is, de a zeneszerzés egy külön műfaj, külön tehetség és tudás kérdése. Én kétlem, hogy ez Magdiban annyira meglenne. Biztos sok mindent ellesett már az idők folyamán a kollégáitól, de ettől még nem tudnám zeneszerzőnek is tartani. 

Előzmény: ysu (487)
Borsos04 Creative Commons License 2018.04.28 0 0 488

(Természetesen az Angyal mellettem egy más kategóriát képvisel, és a Mosd fehérre szövege tényleg különösen jól sikerült, de ha az összes többi dalát is számításba vesszük, akkor máris nem lóg ki annyira a sorból).

 

Szerintem a Mosd fehérre dallama is gyönyörű, nemcsak a szöveg.

 

De amúgy egyetértek, tényleg nem lóg ki a sorból a Légzés ilyen szempontból, azért is írtam, hogy számomra középszerű, ahogy a legtöbb dala mostanában. Szóval nem csalódtam, nem is igazán vártam mást, és biztos "ellötyögök" rá a koncerteken. Egy ideje már elfogadtam, hogy ilyen dalai vannak/lesznek, és csak örülök, amikor megajándékoz néhány gyöngyszemmel, amiket igazán szeretni tudok. A Légzés nem ilyen, de nem baj, majd remélem, lesz jobb is...

(azt már csak zárójelben merem remélni, hogy lesz még egyszer egy olyan típusú dal is, mint a Két perc :D )

Előzmény: ysu (487)
ysu Creative Commons License 2018.04.28 0 0 487

Madi kétségelenül gyakorlottabb és termékenyebb zeneszerző, mint Magdi. Azonban eddig minden egyes lemezen volt egy olyan szám, aminek Magdi elsődleges vagy legalábbis részszerzője volt (nem tudom, hogy a mellette álló zenészek a hangszerelést végezték vagy többet, ahogy itt sem tudjuk), és ha megnézzük melyek voltak ezek:

Aprócska Blues - az Ördögi Angyal lemezről szerintem a második legjobb szám a Nekem nem szabad után,

Nem maradunk - az Iránytű lemez szerintem legszebb száma,

Jó reggelt boldogság - bár nem kavart akkora port, mint az Egyszer, a Szerelem és a Nánáná, nekem azok mellett az egyik kedvencem volt.

Az egyetlen kivétel, ahol gyengébbnek érzem a dalt a lemez többi dalánál, az az Érj hozzám lemezről a Vonaton. 

 

A Légzésnél, ahogy mondtam, én úgy érzem, hogy a dal mind zeneileg, mind szövegileg belesimul az elmúlt évek slágerei közé, nem azért mert ugyanolyan, hanem mert hasonló stílusú és - szerintem - minőségű. (Természetesen nem Pici bácsi szerzeményeivel teszem egy szintre, de pl. Madiéval simán.)

 

Én nem érzem a szöveget giccsesebbnek sem, mint a korábbiak, hasonló képek mindig is voltak Magdi szövegében. Talán a "fürtös angyal trombitál" az egyetlen, ott sem maga a szókapcsolat a túl cifra, hanem a kor (barokk, rokokó), amelyet megidéz, ahol a trombitáló fürtös angyalok gyakoriak voltak. (Természetesen az Angyal mellettem egy más kategóriát képvisel, és a Mosd fehérre szövege tényleg különösen jól sikerült, de ha az összes többi dalát is számításba vesszük, akkor máris nem lóg ki annyira a sorból).

 

Én inkább csak annyit érzek rajta, hogy egy új valamit összehasonlítani egy régi nagyon szeretettel, ráadásul olyannal, aminek már ismerjük különböző (akusztikus, rockosabb) változatait, mindig előhozhatja azt az érzést, hogy "ez nem épen ugyanolyan". Aztán ahogy többet hallgatja az ember, meg többet énekli koncerten, úgy tűnik majd egyre szerethetőbbnek.

Előzmény: TonyBrasco (486)
TonyBrasco Creative Commons License 2018.04.27 -2 0 486

Az érdekesség, hogy most Madi nem volt a dologban benne, így Magdi az elsődleges dalszerző... lehet neki még egy kicsit ez ingoványos terep.

Előzmény: ysu (484)
Borsos04 Creative Commons License 2018.04.27 0 0 485

Én se vagyok teljesen oda a klipért, de például a táncosok nagyon feldobják, az jó ötlet volt, és kreatív. Magdi is nagyon szép benne. Még a dal refrénje tetszik (a dallam, az belemászott a fülembe), és nekem itt véget is érnek a pozitív dolgok... A szöveg tetszik a legkevésbé, pedig Magdi tud szépeket is írni, de ez már annyira erőltetetten költői és giccses.

Koncerten biztos sokkal jobban fog szólni, igen, de a szöveggel nem tudok megbarátkozni akkor sem.

Örülnék még egy olyan dalnak, mint a Mosd fehérre... Vagy az Angyal mellettem. Azok sokkal minőségibb dalok ehhez képest, szövegileg és dallamilag is. De ez csak az én véleményem. Tudom, most egy ilyen könnyed nyári dalt akart... 

Előzmény: ysu (484)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!