Keresés

Részletes keresés

Bogyó 2 Creative Commons License 2013.10.14 0 0 360

Nem semmi, amilyen gyűjtőmunkát végzel a lányról! Nekem nincs ennyi energiám vagy időm, tudom, hogy ehhez ez kell. Ezért én csak élvezem az eredményét, köszi!

 

Magdalénát már láttam tavaly, tudod, írtam is róla.

ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 359

Egy nagyon-nagyon jó interjú Magdival Magyarkanizsáról. Érdemes megnézni:

 

ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 358

Még amit akartam, az egy kis ízelítő a 2013-as koncertturnéból. Válogatás a különböző oldalakon előjött sajtóvisszhangból. Idén egyébként Magdi nagyon sok koncertet adott, a település nagyságától függően 1500-8 ezer néző előtt, sok településen ő volt a húzónév, és a legjobban várt koncert. Egyes helyeken olyan nevekkel osztozott a dicsőségben, mint a Csík zenekar, Ghymes, Deák Bill Gyula, Charlie, Tankcsapda. Újdonság volt, hogy idén fellépett olyan fesztiválokon is, ahová tehetségkutatósokat nemigen hívnak - pl. a VOLT-on vagy a Campuson. 

 

Nagyvárad:

http://szentlaszlonapok.ro/hamarosan-kezdodik-a-nagybetus-koncert/

http://szentlaszlonapok.ro/egy-felejthetetlen-koncert-margojara/

 

Debrecen:

http://www.haon.hu/ruzsa-magdi-is-varazsolt-szombaton-a-campuson/2319799

 

Martos:

http://felvidek.ma/felvidek/kultura/40801-itt-a-zene-a-lenyeg-ruzsa-magdi-martoson

 

Balatonfüred:

http://www.sonline.hu/helyi-ertek/velem-en/ne-menj-messze-ruzsa-magdi-512585

 

Szombathely:

http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/7285/koncertparbaj_ruzsa_magdi_vs_paddy_and_the_rats-savaria_karneval/

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/savaria_karneval_2013_szombat

 

Magyarkanizsa:

http://pannonrtv.com/web/?p=77788

http://www.rtv.rs/hu/vajdas%C3%A1g/r%C3%BAzsa-magdi-koncert_416751.html

 

Kalocsa: 

http://kalohirek.hu/hir/kalocsa/2013-09-15/39036/tobb_ezren_voltak_kivancsiak_ruzsa_magdira

ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 357

  

 

    

ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 356
ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 355

Boldogság van (Szerencse Szombat)

 

Magdi a Fábryban (Ná-ná-ná): 

 

ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 354

Szia Bogyó! Persze, hogy láttuk (mármint a magam nevében mondhatom, sajnos, mostanában rajtam kívül elég kevesen járnak errefelé). Akarok azért némi anyagot feltenni, volt a múlt heti HOT-ban is egy nagyon jó cikk gyönyörű képekkel, meg két fellépése a Szerencse Szombatban. De a legfontosabb a novemberi MÜPA-s koncert, amiről a Fábryban is beszélt. Figyeltem a jegyeladásokat az elmúlt hetekbben, az eredeti előadásra is igen gyorsan fogytak el a jegyek, de a délutánra meghirdetett pótelőadásra még talán annál is sebesebben fogynak. Gyakorlatilag minden plakát nélkül, fizetett hirdetés nélkül, csak a facebookra és az ilyen interjúkra alapozva. (Azt néztem, hogy Janicsák Veca hónapok óta próbálja megtölteni a RAM Colosseum 600 férőhelyes termét úgy, hogy óriásplakáton hirdeti városszerte a koncertet, és most telt meg a nézőtér kb. félig vagy kicsit azon túl. Amikor Magdi meghirdette a második előadást (hétköznap délutánra), kiírta facebookra, és egy óra alatt(!) több jegy kelt el, mint Veca koncertjére addig. Én az estire megyek, úgyhogy majd beszámolok, de ha valakit még érdekel, itt kaphat még jegyet: 

 

http://mupa.jegy.hu/auditwiev.php?eid=239082&aid=3909&vid=212

 

Cikk erről a Blikkben: http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/ruzsa-magdolna-duplaz-2215825

 

Ja, és a Magdaléna is folytatódik a Pestiben!

(Aki még nem látta volna, érdemes!)

Előzmény: Bogyó 2 (353)
Bogyó 2 Creative Commons License 2013.10.14 0 0 353

Láttátok Magdit a Showderben?

 

Sok újat nem mondott nekünk, de jó volt látni, hogy jelen van és még mindig eltart egy zenekart, illetve nyilván azok is őt, de mégis ő a lényeg.

Kevés tehetségkutatós mondhatja ezt el.

Sok zenei ügyben érzem azt, hogy jól döntöttem valamiért valaki mellett, de Magdi az egyik tiszta példa, aki már az elején lenyűgözött, s egyértelmű, hogy nem véletlenül.

ysu Creative Commons License 2013.09.25 0 0 352

Ezt írja Magdi a Szerelem című számról:

 

Amikor megkaptam a dalt, éreztem, hogy ez egy nagyon-nagyon szerethető kis dallam, viszont akkor még hiányzott az a bizonyos valami, ami "megfogja" az embereket, éspedig egy jó szöveg. Ennyi év után már ráérezek arra, hogy mindig kell egy ún. bemondás ahhoz, hogy igazán jó legyen egy dal. Ezért elég sokáig hallgatgattam, mert szerettem volna, hogy úgymond a semmiből találjon meg az ihlet. Végül valóban elég szürreális körülmények között jött a gondolat: szerelmes vagyok beléd! Jóleső érzés ezt így kimondani!Szerettem volna, hogy ez egy olyan dal legyen, amit egész nyáron ordítoznak egymásnak az emberek, mert az első perctől tudtam, hogy a nyárról fog szólni. Így ugrott be "a szerelmes vagyok beléd" sor, amit nem nagyon szoktak kimondani dalokban, pedig ez a pasiknak a diszkóban tök jó "csajozós" duma is lehetne...Ez volt hát a kiindulópont; elkezdtem agyalni azon, hogy hogyan tudnám ezt belevinni a dalba, és végül mázlim volt, mert sikerült! Végtelenül boldog vagyok, hogy ez az alapötlet indított el a munkában, mely végén egy pozitív dal született. Jó érzéssel töltött el, hogy az emberek valóban ezt üvöltötték, énekelték egész nyáron, ettől zengett a Balaton, és bármerre mentünk koncertezni azt láttuk, hogy sikított a közönség, amint megszólalt a dal.  Gyakran töprengek azon, hogy mi a fontos egy énekes, előadó életében... Számomra az, hogy láthatom a közönségem örömét, boldogságát, amikor a dalaimat éneklik.

 

A Szerelem Magdi legújabb, Tizenegy c. albumán hallható. A videoklipen szintén nagyon sokat gondolkodtunk; mindenképpen természetes fényt szerettem volna használni, éppen ezért csaknem három hónapig tolódott az elkészítése, ugyanis tavasszal szerettem volna leforgatni a klipet, de az esős időjárás miatt, folyamatosan tolnunk kellett az időpontot, és ezáltal ezeregy embert kellett állandóan átszervezni... Már majdnem teljesen lemondtam róla, mire aztán végre kisütött a nap, és gyorsan leforgattuk, bár bevallom őszintén, ekkor már azért aggódtam, hogy egyáltalán maradt-e még eléd idő arra, hogy "felfusson" a videoklip.Azzal, hogy kint vagyok a mezőn és viszem magammal a természetet egy teljesen szürke betonrengetegbe azt az üzenetet szerettük volna továbbítani Indiánnal, a klip rendezőjével - egy fotó inspirált bennünket -, hogy amikor az ember szerelmes, a legrosszabb dolgokat is könnyedebben veszi, sokkal szebbnek lát mindent, szinte kinyílik körülötte a világ. Úgy gondolom, hogy sikerült ezt közvetíteni, képekben visszaadni ezeket az érzéseket.A dal szerzője Madarász Gábor, a szövegét én írtam, és tulajdonképpen a Lofti Begi-féle remix volt az, ami meghozta számára az áttörést, azt hiszen nyugodtan mondhatom, a Szerelem volt a nyár egyik legnagyobb slágere.Nagy sikernek könyvelhetem el ezt a dalt; Begivel a munkánk folytatódik, remélem, hogy egyre sűrűbben tudok majd jelentkezni ilyen dalokkal, bár az is igaz, hogy a Szerelemmel magasra tettük a mércét, nehéz lesz ilyen szintű slágereket alkotni, de remélem, hogy sikerülni fog. Ezen dolgozunk.Köszönöm Nektek, hogy szeretitek a dalt, a legjobbakat kívánom az olvasóknak, és azt üzenem Nekik, hogy legyenek mindig szerelmesek!  

(Forrás: http://www.vhegy.com/2013/09/a7dala-ruzsa-magdolna-szerelem.html)

stor_ Creative Commons License 2013.09.08 0 0 351

Már bocsánat, de én először csak annyit írtam, hogy "szárálám, szárálám". Ez önmagában se nem pozitív, se nem negatív, ez csak egy tény. Te csináltál ügyet belőle. :-)

Részemről ez lezárva, van jobb dolgom is, mint Rúzsa Magdival foglalkozni. Pláne ennyit. :-)

Előzmény: ysu (350)
ysu Creative Commons License 2013.09.08 0 0 350

Most gondolom, boldog vagy, hogy sikerült végigbogarásznod egy általad nem kedvelt énekes száma alatt a negatív szavazatok miatt eltüntetett hozzászólásokat, csak hogy ide mindenképpen valami negatívat írhassál. Gratulálok, nagyon ügyes vagy. 

Előzmény: stor_ (349)
stor_ Creative Commons License 2013.09.08 0 0 349

Nem szoktam youtube kommenteket olvasgatni, de ezt most megnéztem. És tényleg: "szárálmás vágyok báléd." Meg, hogy "Olyan orrhangon énekel mint egy náthás elefánt. :D" stb.

Tényleg így énekel, és ez feltűnő. És ezzel éppen ezért lehet viccelődni. Ne tartson vissza téged attól, hogy esetleg ezt szerethető stílusjegynek tekinted nála. Virágozzék minden virág. A klipben feltűnő ökörfarkkóró is. :-D ;-)

Előzmény: ysu (348)
ysu Creative Commons License 2013.09.08 0 0 348

Nézd, a youtube-on másnaponta akad olyan személy, aki beirja a dal alá, hogy "szárálám, szárálám". Egy része kikéri magának, hogy egy magyar dalban tájszólás legyen, egy kisebb része azt hisz, vicces vele. Én értem a viccet, ha jó, de ez annak gyenge. A hozzászólásom azért lett ilyen, mert nem (csak) személyesen Neked szólt, hanem a többiekrevaló reagálás is benne volt. Azt válogatod ki belőle, ami Rád vonatkozik.

Előzmény: stor_ (347)
stor_ Creative Commons License 2013.09.07 0 0 347

Lazíts már. :-) Szerintem vicces a kiejtése. Nekem ugyan nem jön be, de elsősorban a zenéje miatt, az akcentus ritkán zavar. A többi következtetésed kitaláció az elejétől a végéig, és fölösleges volt ennyire rámozdulnod. Ne vedd ilyen komolyan magad. ;-) És azt sem, hogy szárálám, szárálám. Mert hát így mondja. Nincs baj azzal, hogy neked tetszik. És azzal sem, hogy nekem meg nem.

Előzmény: ysu (346)
ysu Creative Commons License 2013.09.07 0 0 346

Foglalkozási ártalom.

Előzmény: TonyBrasco (345)
TonyBrasco Creative Commons License 2013.09.07 0 0 345

Irigylem a türelmedet, hogy ilyen IQ light-okkal van időd leállni vitatkozni..

Előzmény: ysu (344)
ysu Creative Commons License 2013.09.07 0 0 344

Azt, hogy megpróbáltad felhivni a figyelmünket, hogy Magdi tájszólással énekel? Nos egyrészt, képzeld, tényleg van egy kis iz az énekében. Sőt, a beszédében is. És tudod mit? Jól áll neki. A tájszólások nekem alapból tetszenek, és az is tetszik, hogy Magdi nem próbálja már eltüntetni, hanem vállalja, hogy ő onnan jött, ahonnan jött, és ez tette azzá, akivé vált. Ezt kicsúfolni nem vall túl jó izlésre. Egyrészt, mert arról tanuskodik, hogy képtelen vagy elfogadni más ejtést, mint a pestit, pedig minden nyelvünk szépségét őrző szakember többezerszer nyilatkozta már, hogy a tájnyelvi ejtés nemhogy nem hiba, de a nyelv gazdagságát jelenti. Másrészt a kicsúfolás tudatlanságról is árulkodik, ha valaki azt gondolja, a popba nem illik a tájnyelvi ejtés, hiszen a pop "anyanyelvében", az angolban ahány énekes, annyi kiejtés létezik, a tájnyelvi eltérések sokkalta erősebbek lehetnek, mint az az enyhe tájszüólás, ami itt hallatszik, ha hallatszik egyáltalán. Ugyanis akárhogy is próbálom, én bizony egyáltalán nem hallom, hogy ebben a dalban szárálám-ot énekelne Magdi. Kicsit talán nyiltabban énekli az első két e-t, de egy nyilt e igen igen messze van az á-tól, egy középzárt e pedig, ami Magdi beszédére és énekére amúgy jellemzőbb, mint a nyilt, meg pláne messze van. Ezt nyugodtan elhiheted egy olyan embernek, aki a, valaha az egyetemen nyelvjárási szövegek lejegyzetelésével foglalatoskodott éveken át, b, tanult alapfokon logopédiát, és sérült beszédű gyerekeknek tart beszédfoglalkozásokat napi szinten, c, egy beszédproblémás gyerek anykája.

Meg tudom különböztetni, mikor probléma a másfajta ejtés, és mikor nem. Itt és most nem az. Ha nem tetszik, az a Te bajod, nem kötelez rá senki, hogy hallgasd. De kicsúfolni kár, mert csak magadnak ártasz vele. 

Előzmény: stor_ (343)
stor_ Creative Commons License 2013.09.07 0 0 343

Na látod, te is érted. :-)

Előzmény: ysu (342)
ysu Creative Commons License 2013.09.07 0 0 342

Én semmi vicceset nem látok abban, hogy valaki saját magáról szegénységi bizonyitványt állit ki. Mert neked pont ezt sikerült.

Előzmény: stor_ (340)
TonyBrasco Creative Commons License 2013.09.07 0 0 341

Hát én sem értem..

Előzmény: stor_ (340)
stor_ Creative Commons License 2013.09.07 0 0 340

Nem baj, lesz, aki érti. ;-)

Előzmény: ysu (339)
ysu Creative Commons License 2013.09.07 0 0 339

Lemaradtam a viccről.

Előzmény: stor_ (338)
stor_ Creative Commons License 2013.09.07 0 0 338

Szárálám, szárálám... :-D

:-)

Előzmény: ysu (332)
ysu Creative Commons License 2013.09.04 0 0 337

Mégis lesz Magdaléna 3. évad! Magdi maga mondta Magyarkanizsán:

 

 

És még nagyon sok mindent mondott, érdemes végignézni az egész interjút (20 perces.)

ysu Creative Commons License 2013.08.09 0 0 336

Na, mit gondoltok a klip(ek)ről?

monti011 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 335

itt szerepelt:

KLIPPREMIER: Rúzsa Magdi - Szerelem (Albumverzió és Lotfi Begi remix)

5 év kihagyás után új videoklippel jelentkezik az egykori Megasztár győztes Rúzsa Magdi . Új klipje a Szerelem című dalához készült, ami a Tizenegy című albumán hallható. A dalnak két verziója van, az album verzió és a Compact Disco tagjának, Lotfi Beginek a remixe Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: ysu (334)
ysu Creative Commons License 2013.08.06 0 0 334

Köszi!!! Rákerestem, de akkor valamiért még nem adta ki a YT. 

Előzmény: monti011 (333)
monti011 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 333

És a remix is.

 

Előzmény: ysu (332)
ysu Creative Commons License 2013.08.06 0 0 332

Itt a klip! :)

 


monti011 Creative Commons License 2013.07.15 0 0 331

szavazás

Szavazz! Szerinted melyik lesz az idei nyár legnagyobb Magyar slágere?

50 aktuális magyar dalt választottunk ki, amelyek közül TI dönthetitek el, hogy melyik lesz a 2013-as év legnagyobb magyar slágere. Több dalra is szavazhatsz! A Szavazás  július 21-ig tart. <a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!