A topic azért jött létre hogy megőrizzük az emlékét az egykoron oly sikeres Urbach László által vezetett Mátra motorkerékpárgyárnak,és a néhány megmaradt példány újraépítését elősegítsük az építő eszmecserével.
Esetleg valakinek nincs eladó elsősegély/szerszámos doboza az ülés alá? Utángyártott nem érdekel. A tartó fülek szerencsére megvannak. Legjobb lenne az eredeti kopottas festés.
van egy ilyen kerekem, rajta szemláltetőnek egy mz 16''-os gumival. szerintetek lehet ez az első kerék Mátra kismotoré?nincs teljesen szétrohadva, a féklappal lenne meló, amgy homokszórás után festhető. szerintem.
ha netán nem az. mié lehet? mellesleg nekem fölösleges, ha kell valakinek akkor írjon.
Vastelepen láttam ezt a kismotort. A váza Mátrának néz ki, de a motort nem ismerem, a futóművek típus idegenek. Szerintem sokat szeretnének kapni kérnek érte. Mit érhet ez szerintetek? Üdv.
Édesapám kb. 1949-ben vásárolt egy 125-ös, 2 sebességfokozatos Mátra motorkerékpárt.Én 1958-59-ben, 13-14 évesen, szerelgetés után ezzel tettem meg első motorkerékpáros köreimet. Ez nagyon kellemes emlék számomra. Sajnos nem tudom mi lett a motorkerékpárral... (Később 1965-ben - a szó szoros értelmében kosárban - vásároltam egy 125-ös ezüstankos Csepelt, ezt váltotta 1974-ben egy P10-est, ezt pedig 1986-ban a Trabi...
2013. február 3-án - 1 évi szünet után - ÚJRA! Alföldi Veterán Börze Szolnokon! ÚJ HELYSZÍN: Szolnok - Logisztikai Központ, Téglagyári út 36. (a Téglagyári út legvége) Az ország egyik-, a Keleti régió legnagyobb veterán börzéje! Adás - vétel - csere! :-) www.alfoldiveteran.hu
2012. Május 26. Szombat Agárd Pünkösdi Old Motors Fesztivál és Pannónia P20-21 országos márkatalálkozó Ha van kedved a velencei-tavat megkerülni akár kerékpárral akár motorkerékpárral, vagy kíváncsi vagy azokra akik megkerülik, akkor ott a helyed. Részletek:www.pannoniamgtsz.hu