Keresés

Részletes keresés

BlackByrd Creative Commons License 2006.11.25 0 0 19
Ezek az általad felállított szempontok reálisak és megvalósíthatók. De írd le, hogyan képzelnéd el a megvalósítást ? Kezdve felvételi renszertől, a kiképzésig, a felszereléstől, a jogi háttéren keresztül a szűrésig....
Előzmény: apple48 (17)
BlackByrd Creative Commons License 2006.11.25 0 0 18
A hatékonyság egy jó megközelítés a mondanivalóm szempontjából. Mert mi is történt október 23-án ? Egy létszámgondokkal küzdő, valószínűleg nem kifogástalan állománnyal rendelkező, tudva levőleg rosszul felszerelt és nem túl jól kiképzett rendőri erő probálta megoldalni a helyzetet. A felsoroltak ellenére megoldotta, úgy ahogy ezekkel a feltételekkel, ezekkel a személyi és tárgyi körülményekkel képes volt. Az, hogy így sikerült elsősorban nem az egyén, nem a beosztott, de még csak nem is az irányító parancsnok hibája. Ez a működtető rendszer hibája. Hozzáteszem, összességében megoldották a feladatot amellett, hogy voltak hibák, törvénysértések. De kérdsé, miért voltak azok a hibák és törvénysértések ? Mert a működtető rendszer hibás. Nem egy hatalmas utcai zavargásbankell kiderülnie, hogy egyes parancsnokok alkalmatlanok, egyes beosztottak pszichés állapota nem megfelelő. Nem ott kell kiderülni, hogy az eszközök használhatatlanok...
Levonható a következtetés, ha profi, szinte hiba nélkül dolgozó rendőröket akarunk akkor pénzt kell ígérni, hogy alkalamasak menjenek oda dolgozni, jó kiképzés, jó felszerelés, jó szűrés kell. Ez mind pénz. Ha spórolunk a rendőrségen úgy járunk, hogy az van ami. Ha ezt nézzük, még nem is csinálták túl rosszul.
Előzmény: dévédé (12)
apple48 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 17
Törvényeket betartó és betartató, egyenlő mércével mérő, politikától független rendőrséget. Ja, hogy ilyen a világon nincs! Lehet, de a topiknyitó kérdezte, h milyet szeretnék. Tudom, naív vagyok. :-)))))
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 16

hogyan valósítható meg?

a cigány is magyar állampolgár tehát magyar ebből következik hogy ugyan úgy kell velük bánni mint velünk

de ha továbbra is kitartanak amellett hogy CIGÁNYOK akkor vegyük el tőlük az állampolgárságot és továbbra nincs miről beszélni (vissza Indiába)

Előzmény: BlackByrd (10)
dévédé Creative Commons License 2006.11.24 0 0 15
hajrá Rebisz!!!
Előzmény: La verita (14)
La verita Creative Commons License 2006.11.24 0 0 14
Veled kezdjék!
Előzmény: dévédé (12)
BlackByrd Creative Commons License 2006.11.24 0 0 13
Osztom azok véleményét, akik nem a MK Rendőrségét és főleg nem azok tagjait hibáztatják bizonyos problémákért. Be kell látnunk maga a működtető rendszer tökéletlen. Mert ha bekerülhet egy fegyveres rendvédelmi testületbe nem megfelelő pszichikumú, fizikumú, nem megfelelő erkölcsű, életvitelű személy, vagy ott bent maradhat, akkor a működtető renszer a hibás. Ezt a rendszert is emberek alkotják, ellenőrzik, működtetik, tehát a probléma mélyen gyökerezik.
Egyetértek azokkal is akik csak hangzatos szólamoknak tartják a rendőrség politikamentességét, valójában nem az. Azért nem is lehet az, mert a politikusok nem gyakorolnak önkontrolt egy olyan szervezet esetében sem, amelynél társadalmi igény lenne a politikamentesség.
A rendőrséget az Igazságügyi és Rendészeti Miniszter útján a Kormány irányítja. A miniszter javaslatára nevezik ki az Országos Főkapitányt, a megyei főkapitányokat. Eleve már itt nem működik a politikamentesség, pedig működhetne.
Azután lefelé, ezek a politikailag nem biztos, hogy független vezetők kinevezik a saját vezetőiket....
Szinte magától értetődik, hogy nem azok lesznek a "kedvenc" vezetők, akik szakmai alapon rávilágítanak a hibákra, hiányosságokra, hanem azok, akik a szorítő költségvetési helyzetben kicsi pénzért "occcón" meg tudják oldani, hogy jó legyen a statisztika... folyt köv.
dévédé Creative Commons License 2006.11.24 0 0 12
Mint okt. 23.-án.Talán még egy kicsit hatékonyabbat.
BlackByrd Creative Commons License 2006.11.24 0 0 10
"Én olyan törvényeket betartó rendőrséget szeretnék, amelyik nem fél sem a bűnözőktől, sem a cigányoktól, egyenlő mércével mér.

Kezdetnek jó, de hogyan valósítanád meg ?
Előzmény: Törölt nick (8)
BlackByrd Creative Commons License 2006.11.24 0 0 9
Elolvastam egy részét...tanulságos.
Előzmény: cucu (6)
BlackByrd Creative Commons License 2006.11.24 0 0 7
Nekem ez a "nem ilyet akarok" kicsit más... Én az "ilyet akarok" gondolkodású vagyok...
Előzmény: cucu (6)
cucu Creative Commons License 2006.11.24 0 0 6
Keresd fel az Én nem ilyen Rendőrséget akarok! című topicot! Csak úgy.
Előzmény: BlackByrd (-)
BlackByrd Creative Commons License 2006.11.24 0 0 5
"Semmilyen rendőrséget. Szabad fegyverpiacot. Önszerveződő polgárőrséget.
Nem kell pénzrabló hatalom. Úgysem szolgál, úgysem véd."


Háááát, "barátom" a véleményedet elmondtad, de ne haragudj meg ha nem tudok veled egyetérteni.
Előzmény: Drtty (4)
Drtty Creative Commons License 2006.11.24 0 0 4

Semmilyen rendőrséget.

Szabad fegyverpiacot. Önszerveződő polgárőrséget.

Nem kell pénzrabló hatalom. Úgysem szolgál, úgysem véd.

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 3

én jó rendőrséget szeretnék

 

bocs, álhülye válasz :)

 

Előzmény: BlackByrd (-)
BlackByrd Creative Commons License 2006.11.24 0 0 2
Rendet, és mai szolgál és véd. Ezt írod.Ez jó. És hogyan képzelnéd el ? Szerinted most nem szoglál és véd ? ha nem miért nem ? Nincs rend ? Miért ?
Előzmény: Neocortex (0)
Neocortex Creative Commons License 2006.11.24 0 0 1
Ami sz0lgál és véd.
Előzmény: Neocortex (0)
Neocortex Creative Commons License 2006.11.24 0 0 0

Rendet szeretnék ka0tikus állapotok helyett.

P0lice.

Előzmény: BlackByrd (-)
BlackByrd Creative Commons License 2006.11.24 0 0 topiknyitó
Szóval MILYEN RENDŐRSÉGET SZERETNÉTEK ? Szerintem van aktualitása a kérdésnek. A civil elképzelések nem mindig tudományosak, deáltalában gyakorlatias szempontok is fontosak lehetnek.
Mélyre kellene ásni e témában. Nem csak általánosságokra gondolok, hanem olyan kérdések feszegetésére is, hogy mi az ami jó, mi az ami nem, ami nem jó az vajon miért nem...stb. Aztán nem megkerülehtő kérdés, hogy mindez mennyibe kerülne ?
Divat mostanság szidn a rendőrséget, a rendőröket. De biztos, hogy általánosítható ez a vélemény ? Nekem nem csak rossz tapasztalataim vannak. Ismerek kifejezetten jól képzettnek tűnő, jó kiállású rendőröket. De van ellenkező példa is...
A rendőrség működtetése egy állami közszolgáltatás az állampolgárok részére. Tehát a mi adóforintjainkból működik. Ennélfogva elvárható a hatékonyságra törekvés, tehát, hogy a lehető legjobban képzett embereket vegyék fel, a lehető legjobb felszerelést biztosítsák, megfelelő fizetés mellett, jó vezetőkkel...
Ezt hogyan lehetne kivitelezni ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!