Keresés

Részletes keresés

T.Howard Creative Commons License 2010.04.20 0 0 16
"A Honvédelmi Minisztérium alkalmazottai is érintettek"

Csodálkozzunk?
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 15
Az hogy a Combinóval kapcsolatban is vesztegetett a Siemens, azt már akkor tudta mindenki, amikor a Siemens ajánlata úgy lett győztes, hogy két milliárd forinttal volt drágább a második helyezettnél. Csak az érintettek, akik már el is költötték a kapott pénzt, arra nem számítottak, hogy folyamatosan gond lesz a Combinókkal, és mindig felmelegszik az ügy.
Itt van a 4-es metró ügye is, ahol most az oroszok megtámadták azzal, hogy nem nyerheti meg a szabályok szerint tendert olyan konzorcium, amelyikben az egyik konzorciumtag ellen érvényes csődeljárás van (Transelektro). Nem tudom nyernek-e, de biztos sokat izgulnak az érintettek, mert már ők is elköltötték a nyertestől kapott pénzt nyaralóra, új autóra vagy mondjuk a gyerek nemzetközi iskolai tandíjára (én arra költeném).
rev25 Creative Commons License 2006.11.24 0 0 14
Nézzetek utána a tiszalöki erőműnek, annak hogy ki nyerte meg a 4 es metró elektromos rendszerének megépítését, a Combinokról már nem is beszélve. Itt mindenhol külföldi cég külföldi munkaerővel nyert pályázatot a magyarral szemben...
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.11.24 0 0 13
Szerintem 0rbán a következő. Őróla sincs semmi terhelő, de ki lehet nézni belőle. :)
Előzmény: Egy értelmiségi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 12

A korrupció,mint még sok más,pártfüggetlen.Ebben megegyezhetünk.

Tulajdonképp vettem már én is úgy munkát,hogy 4 új terepgumit kért a főnök terepjárójára,és én kaptam a megrendelést.Jó,mi?

Előzmény: Profán Béni (9)
méregkeverő Creative Commons License 2006.11.24 0 0 11
Ez a topicnyitóban nem volt benne, a hivatkozás is más....
Előzmény: Egy értelmiségi (10)
Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.24 0 0 10

"A magyarországi cégeket érintő ügyek közül egyébként az egyik már nagyjából lezárult, a másikban most folyik a nyomozás. Az első ügy egy 2003-ban kiírt laktanya-felújítási pályázat elnyeréséhez kötődik, itt a Siemens több vidéki laktanya modernizálására nyert el megbízást. A Népszabadság úgy tudja: a Katonai Biztonsági Hivatal azt jelezte a civil hatóságoknak, hogy a pályázat kiírásában és előkészítésében közreműködő két honvédségi köztisztviselő különböző juttatásokat fogadott el a Siemenstől, és cserébe bizalmas információkat adott át. A nyomozás 2006 tavaszán zárult. A vádjavaslat szerint - amelyben a Siemens egyik területi igazgatója is érintett volt - a két munkatársnál feltűnően sok Siemens márkájú elektronikai eszközt találtak. A korrupcióval gyanúsítható hivatalnokoktól 2006 januárjában vált meg a honvédség, de le is tartóztatták őket." MTV 2006.11.21

 

 

2003. Melyik kormány? MSZP/SZDSZ! Ki más?

Előzmény: méregkeverő (8)
Profán Béni Creative Commons License 2006.11.24 0 0 9

Igaz, csak mondom, hogy egy márciusi hírt melegítettek föl, amiből már akkor se derült ki, hogy melyik kormány alatt történt az eset.

mn0.

Előzmény: Törölt nick (2)
méregkeverő Creative Commons License 2006.11.24 0 0 8

"...A történet egyébként évekkel ezelőtt kezdődött..."

 

Pontosabban????

Előzmény: Egy értelmiségi (-)
Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.24 0 0 7

"hazugság"

 

Ez nem Gyurcsány topic (még). A vádirat már elkészült.

Előzmény: Törölt nick (5)
HITMAN Creative Commons License 2006.11.24 0 0 6

lehetne a topikcím pl.: S. és a MÁV... vagy bármi más cég, ahol a német ipar eme zászlóshajója érdekeltséget akar szerezni... minden szinten, szinte minden...

Persze, a többi óriásmulti sem e téren jobb a Deákné vásznánál...

 

És még ugatnak nekünk nyugatról, h errefelé a Balkánon milyen korrupt világ van (ami egyébként igaz...).

Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.24 0 0 4
Azért csodálkoznék, ha nem gyűrűzne tovább az ügy!
Előzmény: Törölt nick (2)
Profán Béni Creative Commons License 2006.11.24 0 0 3
Márciusi hír, csak úgy mondom.
Előzmény: Egy értelmiségi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 2
Várgyá,mindjárt megjelennek.Aztán csak annyit mondanak,hogy MN,tehát nem igaz.' 1 nem igaz országban.Így megy ez mifelénk.
Előzmény: Egy értelmiségi (1)
Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.24 0 0 1
Várom a balos elvtársakat.
Előzmény: Pávek úr (0)
Pávek úr Creative Commons License 2006.11.24 0 0 0
(00rbán).
Előzmény: Egy értelmiségi (-)
Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.24 0 0 topiknyitó

Demszky a következő ?

 

 

"A Honvédelmi Minisztériumot is elérte a Siemens-panama
Műszaki cikkekkel és készpénzzel vesztegették meg az alkalmazottakat
2006. november 23. 14:26


MNO
A Honvédelmi Minisztérium alkalmazottai is érintettek a Siemens óriásvállalat múlt héten kirobbant csúszópénz-botrányában. A vádirat elkészült. A cég által gyártott márkájú műszaki cikkek és némi készpénz elég volt ahhoz, hogy a német cég olyan információkhoz jusson, melyek birtokában eséllyel pályázhatott a magyar honvédségi laktanya-felújítási programra.

További letartóztatások sem zárhatók ki a Siemens óriáscég múlt héten kirobbant csúszópénzbotránya nyomán. A gyanú szerint a vállalat egyes vezetői nagy összegeket használtak fel befolyásos személyek megvesztegetésére közbeszerzések folyamán. A Siemens-konszern tizenkét alkalmazottját gyanúsítják súlyos pénzügyi visszaélésekkel – közölte pénteken a müncheni főügyészség szóvivője, megerősítve, hogy a német cég egy korábbi vezetőjét és négy jelenlegi alkalmazottját már előző nap őrizetbe vették, a gyanúsítottak közül heten szabadlábon vannak.
Az Európa és Németország egyik legtekintélyesebb vegyes ipari, illetve elektronikai – Magyarországgal is szoros üzleti kapcsolatban álló, egyebek között a Combino-villamosokat szállító – cégének alkalmazottait hűtlen kezeléssel gyanúsítják, kereken húszmillió euró értékben. Kiderült: a Combino villamosok magyarországi beszerzése sem volt zökkenőmentes. MN, MTIA vádirat már elkészült és az érintettek tárgyalásra várnak abban az ügyben, amelyben a Siemens egyik volt magyarországi ágazati igazgatója is érintett. A Pest Megyei Főügyészségen megerősítették, hogy öt ember ellen emeltek vádat, s némelyikükre akár több éves börtönbüntetés is kiszabható elvben, hiszen a vesztegetés minősített esetéről van szó.

A hivatalos dokumentumok úgy írják le az esetet, hogy az ágazati igazgató a Honvédelmi Minisztérium két közalkalmazottjával került kapcsolatba. Siemens márkájú műszaki cikkek cseréltek gazdát és némi készpénz is, igaz, állítólag kevesebb, mint amiben a nyomozati adatok alapján a felek megegyeztek. Az eredeti összeget ugyanis az elnyerendő beruházások százalékában határozták volna meg, és ez több tízmillió forint is lehetett volna.

Az ellentételezés számos olyan információ volt, amely lehetővé tette, hogy a Siemens adja be a legjobb pályázatot a honvédségi laktanya-felújítási programra, de vélhetően ide köthető egyes katonai, híradástechnikai rendszerek kiépítése és néhány kábelfelújítási munka is. Az ügybe belekeveredett a nemzetközi cég két debreceni alvállalkozója is, akik a hatóság szerint szintén részesedést fizettek az elnyert munkákért.

A történet egyébként évekkel ezelőtt kezdődött. A lebukáshoz a tényleges lökést egy névtelen feljelentés adta, de úgy tudni, addigra már a katonai titkosszolgálatok felfigyeltek arra, hogy egy Siemens-vezető úgymond túlzottan jó viszonyt ápol a minisztérium civil munkatársaival. Ennek egyébként volt alapja, mert a volt ágazati igazgató előbb külföldön, majd Magyarországon folytatott felsőfokú katonai műszaki tanulmányokat és korábban a vezérkarnál dolgozott. A Krónika megtudta, hogy valamennyi érintett szabadlábon védekezik.

A Siemens cég kommunikációs vezetője nem kívánta kommentálni az ügyet a bírósági döntésig. Farkas Szilvia ugyanakkor hozzátette, hogy az ártatlanság vélelme munkatársukat is megilleti.

Magyar Nemzet, radio.hu"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!