Ezek a szarzsákok azok, akik védik a te biztonságodat, akik az életüket is kockáztatják gyakran azért, hogy te nyugalomban élhessél a törvény által védve. De persze lehet őket mocskolni, akik eredményeket érnek el a bünözőkkel szembeni háborúban, mocskolodhatsz is kedvedre, éltetheted a bünözőket, csak ne csodálkozzál, ha ezért a józan többség erősen meg fog vetni.
Tudod, hol szokott mostanság randalírozó csürhe lenni? A focipályákon. De sokan vannak pl. a B-közép szurkolói közül, akiknek olcsóbb Bp. belvárosába, menni, és ott randalírozni, mint pl. Kukutyinban. (Egy valahai FTC-drukker írja ezt, aki már a 60-as években lovasrendőröket látott a nem is létező, átalakítás alatt álló Fradi pálya helyett a az akkori Népstadionban. Vki, akiről eleve feltételezik, hogy fasiszta, holott meccset nézne. De az most nem létezik. Tehát odamennek, ahol balhét látnak. Ja, én májusban jártam utoljára ékes-édes fővárosunkban.)
Minden tole tellhetot meg akart tenni, hogy megvaltoztassa a megvaltoztathatatlant !
Nagy igyekezeteben meg az onerzeteben is megbotlott es foldre kerult !
Csak azt nem ertem, hogy mit keresett ott ?????
Azt hitte, hogy a rendori csapatbol, kivalik egy rendor, elkiseri egy kapualjba ot, hogy ott targyaljak meg mi a francot is keres, mi dolga is van a rendorok sorfala kozeleben ???!!!
Vagy azt akarta elerni, hogy: Csak a testemen keresztul !!!??? :O)))
Talán úgy vizualizáld, hogy egy fegyvertelen ember közelít a rendőrökhöz tömegoszlatás közben. Kérdés: vajon mit akar? Talán egy adófizető állampolgár, aki segítséget kér? Talán egy adófizető állampolgár aki be szeretne jelenteni valamit a rendőrségnek? Ezeket talán az adófizetők forintjaiból fizetett rendőrnek mérlegelni kellene, nem először ütni, azután még egyszer ütni, majd lőni, végül kérdezni.
Komolyan csodálkozok rajtatok, hogy normálisnak fogadjátok el az ilyen eljárást. Döbbenetes, hogy a pártpreferenciátok a legelmebetegebb helyzetre is talál igazolást.
Megjegyzem, hogy a diplomáciai mentesség előfeltétele, hogy az illető politikából, diplomáciából él. Vagyis nem 4 elemis Büdöslábú Joska. Neki aztán tudnia kell, hogy egy rendőri oszlatás közepén nem illik papírokkal hadonászni, sőt, nem illik odamenni. Ha meg odameny, akkor felvállalja az esetleges következményeket.
Már ne is haragudj, de elképzeltem, mert vizuális tipus vagyok, amint a tömegoszlatás erról szólna szerinted, hogy a rendőrök a felszólítás után elkérnék mindenkinek az igazolványát. A molotov koktélokat kéretik a bal láb mellé, a féltégtára helyezni addig. Akinek mentelmi joga van azt balra el, akinek nincs, annak időt adnak, már csak betyárbecsületből, hogy újra fegyverkezzen, majd puff a nyaka közé.
Nagyon életszagú, Nagyon életszagú!!:))))))))))))))))
Biztosan amatőr vagyok, mert nem vagyok jogi szakértő. Ezt el kell imernem.
Azonban tudtommal nem hirdettek rendkívüli állapotot, tehát a jogszabály hatályos. A rendőrök kényszert foganatosítottak, azonban képviselővel szemben ezt csak az Országgyűlés előzetes hozzájárulásával tehették volna, ez nem volt meg. Nem tudom, hogy ezen törvényi rendelkezést milyen jogszabály miatt nem tartotta be a rendőrség. Betartják ittas vezetésnél, betartják záróvonal átlépésnél, betartják gyorshajtásnál. Most miért nem kell?
Ha valaki, nálam kevésbé amatőr ezt nekem bemutatja, én megemelem a kalapom és elismerem az igazát. Volt már ilyen az Indexen, én nem csinálok abból presztízskérdést, hogy más igazát elismerjem.
Tipppppppikusssssss amatőr okoskodás, amikor valaki talál egy olyan jogszabályt, törvényt, ami őt igazolja, és azt szajkózza.
A közterületek rendjéről is van rendelkezés, a rendőri erő bevetéséről is van törvény, és a kiképzett rendőrök tevékenységét is kijelölik bizonyos szabályok. Ha az a feladat, hogy senki sem maradhat ott, akkor az a képviselőre is vonatkozik a rendőr szemszögéből nézve, a "mindenki"-be beleértendő a Mártíriusz is.
Most éppen oszlatás volt, de ha éppen azért kell kiüríteni a területet, mert valaki aláaknázta a szomszéd házat, és robbantani fog, akkor?
Ezt bírom kurvár@, a magyar az mindik k. okos, a sebességkorlátozásnál is, a záróvonalnál is, meg a tömegoszlatásnál is.
Szabál az szabál, mexeged, sanszos, hogy szopóágra kerülsz.
Mit nem modasz! Vakokat soroztak volna be a kommandóba, vagy csökkentlátókat? Márhogy nem tudtak megkülönböztetni egy parlamenti képviselőt, békésen falatozó vengégeket, kisgyerekeket ünneplőket a "Martens bakancs"-osoktól. Már, ha ez egymagában ismét jellemzi az ellenséget, mint Kádár alatt a hosszúhaj.
Ja! És emelett süketek is lehettek kitüntetett erkölcscsőszeink!
Egyébként 23-án egyetlen korpatömeg volt Budapest utcáin, Demszky és Gyurcsány kommandósai. Még rendőr is legfeljebb az irányítópult mellett ülhetett.
Gumogolyóval halálosan megsebesíteni? A - szegény - kilőtt szemű emberke órákon át a rendőröket provokálta (TV mutatta korábbi helyszíneken is, ahogy - valszeg "cukorka" hatása alatt - térdel az út közepén, kezében magyar zászlót tart a rendőrök felé és közben gyalázkodik), nem véletlenül került a tűzvonalba. Persze bármibe bele lehet halni, akár a hülyeségbe is, bár ezt a polidili alapján már kétlem.
Ünneplők ellen soha. Martens bakancs és bolseviki beszédének, a vesszen gyurcsányozó tömegnek semmi köze nem volt az ünnepléshez. De még így sem bántotta senki azokat az "ünneplőket", akik az "ünnep" végeztével szépen hazamentek. Aki maradt, az korpa közé keveredett, hiszen odaért a csőcselék. A több innen ismert.