Keresés

Részletes keresés

pert1 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 106
200 %-kal megemelt számlát fogsz kapni utolsó elszámoló számlaként (ha nem kapsz idén gázdíjkedvezményt), és ha nincs természettudományi Phd-d akkor még arra sem fogsz rájönni, hogy miért.
Előzmény: Álomvédelmi twist (-)
saukoo Creative Commons License 2007.03.30 0 0 105
Ne segíts neki !    Fűtsd fel a lakásod 40 fokra.  ...sőt, nyáron is !
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.03.30 0 0 104

Sőt, még ezt a havi átalány miatt télen lecsökkent havidíjat oly módon csökkentette tovább, hogy (amúgy helyesen) új rendeletet alkotott, amivel rákényszerítte a szolgáltatókat, hogy ne a tavalyi, nagyobb téli fogyasztás miatti átlag, hanem az idei alapján fizethessen.

Az meg külön édi volt, ahogy a sorbanállók most se a kormányt gyűlölték a nagy gázszámláért, hanem az addigi praxis és szerződés szerint szabályosan eljáró szolgáltatókat.

nisnis Creative Commons License 2006.11.22 0 0 103
Gyurcsány enyhébb telet rendelt, orbán agymosottjai tombolnak dühükben
méregkeverő Creative Commons License 2006.11.22 0 0 102

Az SI faktorból következik....

Én nem foglalkozom a szomszédommal...

Előzmény: Nemmindegy... (101)
Nemmindegy... Creative Commons License 2006.11.22 0 0 101
Hát ez jó hozzáállás, megint jönnek a besúgók. Mintha ilyen korszak már lett volna.

Pedig az emberek csalni fognak, és lesz kismillió ügyeskedő gázóra-buherátor. Szép új világ.
Előzmény: méregkeverő (100)
méregkeverő Creative Commons License 2006.11.22 0 0 100

Jelentsd fel az APEH-nél!

:-(((

Előzmény: dez1 (99)
dez1 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 99

Válaszolj arra, hgoy miért kell nekem ugyanazért a gázért kétszer annyit fizetni, mint a szomszéd asztalosnak, aki szemlátomást jóval több jövedelmet realizál mint én (új ház, három autó, stb....

Ha korrekt választ tudsz adni, többet egy szót sem szólok....

Előzmény: qncogi (92)
elemes Creative Commons License 2006.11.22 0 0 98
ne mondd, hogy nem nézted te is a tévében :-)))
Előzmény: qncogi (96)
elemes Creative Commons License 2006.11.22 0 0 97
nem számít, a tv-ostrom látványos :-)
Előzmény: mammamija (95)
qncogi Creative Commons License 2006.11.21 0 0 96
(Agyatlanoknál? Bármi.)
Előzmény: mammamija (95)
mammamija Creative Commons License 2006.11.21 0 0 95
Mi a köze a tv-nek a gázár emeléséhez - nem látom az összefüggést.
Előzmény: Törölt nick (89)
Derek Creative Commons License 2006.11.21 0 0 94

"Nagyon nem is kellene átalakítania,  pénzt is hozna valakinek és főleg nem kellene közpénzből eltartani ezt a nézhetetlen szart. "

Ez ami a legfontosabb:meg lehet adoztatni

Előzmény: Krokodilvarjú (93)
Krokodilvarjú Creative Commons License 2006.11.21 0 0 93

Remélem végre valaki el is foglalja, és nyit a helyén mondjuk kuplerájt.

Nagyon nem is kellene átalakítania,  pénzt is hozna valakinek és főleg nem kellene közpénzből eltartani ezt a nézhetetlen szart. 

Előzmény: Törölt nick (89)
qncogi Creative Commons License 2006.11.21 0 0 92

Hihetetlen. Még a végén úgy könnyebb fizetni. (Mert az.) Ezt ti (GÁZÁREMELÉSES, MANIPUÁCIÓSOK) hibűul rójjátok fel.

Gondolkodj, nem fáj az, csak az elején.

(A gázárat pedig ki kell fizetni, osztjónapot, a kompenzáció maradt. Jajgassatok tovább.)

pijozsi Creative Commons License 2006.11.21 0 0 91
Ecsem sunyi kis hulye vagy.....
Előzmény: horst_fuchs (11)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.11.21 0 0 88
Hű, te aztán igazán eltökélt vagy ebben a hülyeségben. Ott cseszed el, hogy azt hiszed, hogy a "ballib elit" az valami létező dolog, valami titkos páholy, ami időnként összeül és egyezteti a taktikai feladatokat. Hogy az valami homogén szupertudat, ami embereket képes irányítani, például Gyurcsányt, meg az egész médiát, egy meghatározott cél érdekében.

Az mszp mindaddig nem fogja elzavarni Gyurcsányt, bárhogy utálják is, amíg nem találnak más bajnokot Orbánverő Vitéz Fletó helyett. Ez ilyen kurva egyszerű. Nem kell ide semmiféle összeesküvés-elmélet.

És ez neked is szól: nem nagyon számít, hogy te elhasználódottnak látod-e Gyurcsányt. Újkorában meg kiszesnek láttad, so what's the difference.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.21 0 0 87
Igen, ez elképzelhető, és teljesen egyetértek, ez is egy régi szoci örökség, hogy állam bácsi (vagy önkormányzat bácsi, mindegy) támogassa a fűtést. Elemes felvetése, hogy inkább a hőszigetelés kiépítésének támogatására kellene fordítani az összeget, szerintem jogos lehet, bár neked is lehet igazad, hogy mindenféle támogatással a lakosság egyik része támogatja a másik részét. (Mindenesetre a szigetelés támogatásának lehetnek pozitív extern hatásai, például csökken az oroszoktól a függőségünk, hogy mást ne mondjak.)

Mindenesetre a gázár támogatása a leginkább piacellenes, mivel a távfűtés igénybevétele nemigen függ a költségétől, azaz nem fogsz jobban távfűteni, ha többet fizetsz (de! van olyan távfűtési szisztéma, ahol mérik a fogyasztásodat, és aszerint fizetsz: itt már torzít a támogatás), ellenben a gázár támogatás azon kívül, hogy növeli a Gazprom profitját, csak a fogyasztást és az oroszok importfüggőséget növeli.
Előzmény: Álomvédelmi twist (83)
Droopy Creative Commons License 2006.11.21 0 0 86
Ezt onnan tudom, hogy 5 eve kotottuk a szerzodest, es mar akkor felajanlottak a havi betelefonalasos vagy a villanyhoz hasonlo 11 megtippelt resszamla +1 elszamoloszamlas moccert...
Előzmény: Álomvédelmi twist (84)
méregkeverő Creative Commons License 2006.11.21 0 0 85
Mivel én maradtam a havi leolvasásnál (most dönthettem októberben), számomra egyértelmű és áttekinthető marad...
Előzmény: missparker (76)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.11.21 0 0 84
Jó van na:-)
Előzmény: Droopy (82)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.11.21 0 0 83

"Az önkormányzat gondolom a saját költségvetéséből fizeti, kb. mint az iskola, vagy a művház fenntartását, vagy az utak javítását."

Nos, a saját költségvetés állami támogatásból is áll, aminek egy része címzett, másik része szabadon felhasználható. Tehát az önkorik e szabadon felhasználható részt nem közművekre, közszolgáltatásokra fordították, hanem egy jelentős tömegű szavazói réteg megnyerésére (a közszféra helyett).

"Szerintem önkormányzati szinten nyugodtan meg is lehet szüntetni."

Szerintem is, sőt ez volna fair, de kérdés, hogy megteszik-e? Bp-en kb. 28%-kal kellett volna csak most ősszel a választások előtt emelni a távfűtés árát, az MSZP 8%-ot javasolt, de Demszky 6%-ot akart. (Végül maradt a 8%.) A külünbéget az önkoru fizeti, illetve megszűnik a fejlesztés és biztonságos üzemelés. Tehát a budapestiek egy része kvázi dotálja a távfűtéses lakásban élőket, a közfeladatok fejlesztésének, útjavításoknak, stb, rovására.

Előzmény: Törölt nick (79)
Droopy Creative Commons License 2006.11.21 0 0 82
DDGaz-nal mar ot eve lehetoseg van 2 fele lakossagi fizetesi mod kozul valasztani.
Rübezahl Creative Commons License 2006.11.21 0 0 81
A távfűtés azért volt drágább, mert azt nem lakossági gázárral fizették, másrészt, mert ott semmiféle hálózatfenntartási költséged nincs, se a kazáncserét, se a radiátorlukadást nem kell megfizetned direktben, csak a szolgáltatás árában.
Előzmény: Törölt nick (79)
Rübezahl Creative Commons License 2006.11.21 0 0 80
Nagy igazságot mondtál, mert Gyurcsány az MSzP válasza OV -ra. Nehezen volt elképzelhető, hogy a 2002 -es két forduló közötti OV -ra Medgyessy jó megoldás lenne, oda olyan kellett, aki bátran visszaválaszol OV -nak, nem pedig egy széplélek. Az évi egyszeri leolvasást egyébként már sok helyen régen bevezették, én pedig pl. már emberemlékezet óta minden hónapban egyformát írtam be, és mindíg ugyanannyit fizettem.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (13)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.21 0 0 79
Ebben biztos vagy? Kb. öt éve emlékszem rá, hogy legalább kétszer drágább volt a távfűtés, mint a cirkó, és ennek okául az elavult infrastrukturában keletkező veszteségeken túl valaki azt jelölte meg, hogy ezen gyakorlatilag nincs állami támogatás. Vagy tévedett, és állami ugyan nincs, de van önkormányzati? Az önkormányzat gondolom a saját költségvetéséből fizeti, kb. mint az iskola, vagy a művház fenntartását, vagy az utak javítását. Szerintem önkormányzati szinten nyugodtan meg is lehet szüntetni.
Előzmény: Álomvédelmi twist (77)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.21 0 0 78
Amellett szerintem náluk a költségeknek eleve jóval nagyobb része az infrastruktúra fenntartása, amihez képest a gáz eleve kisebb részt képvisel. (Persze az infrastruktúra fenntartása a tiszta lakossági gázárnak is része.)
Előzmény: Törölt nick (75)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.11.21 0 0 77
Ő lehet, hogy nem kap, de az önkorik nem szedik be a népektől a valós árat, hanem kiegészítik a költségvetésből és így fizetnek a szolgáltatóknak. Kérdés, az önkorik ezt minek (és kinek) a terhére teszik meg?
Előzmény: Törölt nick (75)
missparker Creative Commons License 2006.11.21 0 0 76
Mindegy, mert ha áttérsz a havi fizetésre, évente egyszer kérhetsz módosítást a havi összegre. Ha két áremelés van egy időszakban (ami elfordulhat, főleg, hogy nem egy évet, hanem egyéves időszakot néznek), már buktad.
Előzmény: méregkeverő (70)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.21 0 0 75
Én úgy tudom, hogy a távfűtőmű mint ipari fogyasztó eddig se kapott gázártámogatást. Vagy rosszul tudom?
Előzmény: Álomvédelmi twist (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!