Keresés

Részletes keresés

Asztrov Creative Commons License 2022.08.06 -2 0 26

Párral, családdal nudiznék lakásban, kertben. Írjatok! asztrov@gmail.com

Ferenc74 Creative Commons License 2021.12.30 -2 0 25

Én már olyat is láttam hogy egy anya a kisgyerekét ráültette a mosógép tetejére és kézmosóbol mosta a combját szivaccsal. Ez mire volt jo mikor ott volt a fürdőkád?

Nahátka33 Creative Commons License 2021.12.12 0 0 24

László Sipeki! Szerintem ez máshol is így van, volt.... Ha látod, és van kedved írni, itt megtalálsz nahatka@gmail.hu 

László Sipeki Creative Commons License 2021.11.09 0 3 23

Nálunk a családban nem szégyen a meztelenség. A gyerekek 19 (lány) és 17 fiú) évesek. Néhány évvel ezelőtt még velünk jártak nudira. Most már nem együtt nyaralunk, de ha bármelyikünk találkozik a gyerekkel vagy a szintén pucér párjával este-éjjel fürdőbe menet vagy hasonló helyzetben sincs semmi. 

Előzmény: Mesélni jó! (22)
Mesélni jó! Creative Commons License 2019.10.25 0 1 22

Sziasztok! Szerintem a gyerekek úgy állnak ehhez a témához, ahogy nevelik Őket. Ha szemérmesen, akkor azok lesznek, ha fesztelenül, akkor nem lesznek szemérmesek, legfeljebb serdülőkor elején. Akkor is lehet Velük beszélni, hogy ne szégyellje a testét, a változásait. Ilyenkor szerintem sokkal fontosabb, hogy ne feszélyezze magát, mert ez a korszak a nagy, bizalmas, tanító jellegű közös beszélgetések, fürdések időszaka is....    nahatka@gmail.hu

schpenoth Creative Commons License 2006.11.27 0 1 19
A mellébeszélést magyarázod. Fölösleges.
Előzmény: mbalazs_007 (17)
mbalazs_007 Creative Commons License 2006.11.26 -1 0 18
Igen. Ezt ismerem. Hugom is mesélte h egy ilyen srác még "röhögve" odament hozzá és elmesélte h őt ez nem feszélyezi.
Én meg 2 méteres, kigyúrt négerek közé küldtem volna szaunázni csak h érezzé h a kisebbségi érzést ilyenkor.
Előzmény: Girland (13)
mbalazs_007 Creative Commons License 2006.11.26 -1 0 17
A hugom nekem szólni szokott h kopogtassak ha benyitok mert lehet h épp öltözködök.
Ezt magyarázni kell...?
Előzmény: schpenoth (8)
Shiro Creative Commons License 2006.11.21 0 0 16
nekem azért van egy ilyen közeli rokonom, igaz oldalági, mármint én vagyok az ő oldal(borda)i rokona ;o)

S. - bocs, de ezt nem tudtam kihagyni
Előzmény: KukacAV (6)
Girland Creative Commons License 2006.11.21 0 0 15
Ez szokas, neveles es kornyezet kerdese. Peldaul ha valakit gyerekkoratol raszoktattak a hagyomanyos szaunazasra nem magyar modra furdoruhaban papucsban es bundaban meg nyakig betakarozva,akkor az szerinted ki megy egy szaunabol ahol az apja/anyja tartozkodik mig masok nem zavarjak?? Haat ez nekem eleg furcsa lenne ha igy tenne,hacsak nem valami szent allatkent kezeli a szuleit akiket nem szabad meztelenul latnia mig masokat meg termeszetesen szabad-)))
Előzmény: MaMy (14)
MaMy Creative Commons License 2006.11.21 -1 0 14
Teljesen egyetértek.
Tini korban úgyis magától jön a szégyellősség, de addig nem gond se oda, se vissza.
De én ennek a tinis szégyellősségnek az elmúltával már nem térnék vissza újra az egymás előtt meztelenkedésre.

Példa: gimiben az egyik barátnőm teljesen ki volt akadva, hogy az apja egy szál semmiben közlekedett a fürdőszoba és a hálószoba között. Belegondoltam, én sem szerettem volna akkor az apámat meztelenül látni.
Előzmény: káttya (9)
Girland Creative Commons License 2006.11.21 0 0 13
Haat nem azert de eppen a minap lattam itt egy szaunaban egy 16 ev koruli sracot aki nem igazan zavartatta magat, hogy a tusoloban ahol egy csomo csino sno is tusolt neki siman allt a covek mint a beton. letusolt es ment uszni vidaman es kemenyen-))) Nem viselte meg lelkileg kulonoskeppen es a medenceben meg az egyik no rokonaval labdaztak a medence egyik vedebol a masikba dobalva a labdat.
káttya Creative Commons License 2006.11.21 0 0 12
és? Az a lényeg, hogy a kamaszoknál jellemzően van ilyen kényelmetlenkedős időszak, amikor igenis azzal teszünk jót, ha tiszteletben tartjuk az intimszférájuk ezen részét is.
Előzmény: schpenoth (10)
mizseiszilvi Creative Commons License 2006.11.21 0 0 11
Szerintem az ismerősöd hülye...
Nem azért mondom, de a homoszexualitásról sincs több ismerete ezek szerint, mert arra nevelni nem igazán lehet... Különben az ilyen takargatós, titkolózós, bezárkózós családokban felnőtt gyerekeknek sokkal több esélyük van arra, hogy lelkibeteg kiskamasszá, felnőtté váljanak! Szegény gyerek, mi lesz vele, ha az iskolai tornaóra előtt át kell öltözni, vagy az orvosnál le kell vetkőznie??
Természetesen nem arra gondolok, hogy a szülőknek mutogatniuk kell magukat, de a gyerekkel meg lehet beszélni, hogy a meztelenség is természetes dolog, nem valami szégyellni való ocsmányság!
Előzmény: Aminah (-)
schpenoth Creative Commons License 2006.11.21 0 1 10
Mindhárom örökösömnél (fiúk) kamasz korban jött egy korszak (kezdettől nem volt titkolózás), hogy anyjukat kiparancsxolták a fürdőszobából, aztán ez elmúlt.
Előzmény: káttya (9)
káttya Creative Commons License 2006.11.21 -1 0 9

hmm. Talán különbséget tehetnék a különböző korú gyerekek esetei között. Egy újszülöttnek, csecsemőnek nyilván mindegy. Egy kisgyereknek, meg egy kisiskolásnak nem okoz problémát a meztelenség, ha az nem egy takargatós időszak után, hirtelen éri. Tehát ha az elejétől természetes volt, hogy meztelenül is mutatkozhatnak egymás előtt a családtagok, akkor semmi gond, de egy kisiskolást akár sokkolhat is, ha életében először kell szembesülnie a csupasz valósággal.

Én a magam részéről természetesnek tartom a meztelenséget (is:), itthon, egymás közt nem jut eszünkbe a takargatással foglalkozni, ha amúgy valamiért a pucérság a kényelmes vagy praktikus épp. Ellenben ha a gyerekeim tini korba érnek, akkor különösen figyelni fogunk a jelzéseikre, mert előfordulhat, hogy nekik akkor kényelmetlenné válik az is, ami addig természetes volt. Onnantól kezdve lesz a tisztelet jele, hogy nem nyitunk egymásra... szerintem.

schpenoth Creative Commons License 2006.11.21 0 1 8
Ez a nembenyitás mitől a tisztelet jele?
Előzmény: mbalazs_007 (3)
milendee Creative Commons License 2006.11.21 0 1 7

az én szüleim teljesen fesztelenek, felnőve már én is az lettem. bevallom, előttük kevésbé, mint ők előttem (pedig ők konzervatívok, én nem), de mások előtt (legyen egy orvos, vagy koedukált tusoló) a természet részének tartom. ezek után távolságtartónak, prűdségnek és álszentségnek, ha valaki a (bocs) lába közül kijött gyerek elől elzárja magát. az ilyen gyerekből nem homokos lesz, hanem zárkózott, prűd felnőtt, aki emiatt nem fog egyszerűen kapcsolatotat teremteni.

 

én hülyeségnet tartom ezt az ádáméva dolgot, mindenki szép a maga módján, ha meztelen.

miért éreztessünk "szégyen"-t már kis korában? elég, ha tudja, mi illő és mi nem.

de ne érezzen félelmet.

 

 

Előzmény: Aminah (-)
KukacAV Creative Commons License 2006.11.20 0 1 6
A japánoknál évszázados hagyomány, hogy apuka együtt fürdik a gyerekekkel. Manapság azért teszik, mert alig vannak otthon és legalább ez ad stabil kötődést a szülő és a gyerek között. Akinek meg egy meztelen közeli rokon láttán is a nemiség jut az eszébe, annak őszinte részvétem.
Aminah Creative Commons License 2006.11.20 0 0 5

Ez nem kíváncsiság, hanem kényelem kérdése. Legalábbis nálunk. Nem értem, hogy a saját otthonomban pl. miért ne mehetnék át ruha nélkül a fürdőből a hálóba?! A nem titkos dolgokra különben sem kíváncsi egy gyerek...

 

Előzmény: mbalazs_007 (3)
mbalazs_007 Creative Commons License 2006.11.20 -1 0 3
Nekem meg nem igazán tetszik ez a kihalt hippi szülői neveléshez hasonlító butaság. Ha nő az illető(anya, húg) akkor tisztelem h nem nyitok be. Ha ffi (apám) akkor meg ugyanúgy. Meg kiváncsi se vagyok ilyesmire.
schpenoth Creative Commons License 2006.11.20 0 1 2
Elég hülye ismerőseid vannak. (bocs) Szerintem a szégyellősködés hamarabb okoz frusztrációt.
Előzmény: Aminah (-)
ZöPö Creative Commons License 2006.11.20 0 1 1

Marhaság. Ha így lenne, minden olyan gyerekből, akit a szülei elvittek nudista strandra aberrált buzi kellettt volna legyen, az pedig már kiderült volna. :-)

Előzmény: Aminah (-)
procaliber Creative Commons License 2006.11.20 0 0 0
0 vélemény
Aminah Creative Commons License 2006.11.20 0 0 topiknyitó

Mi nem szoktunk problémát csinálni a meztelenségből. Nem azt mondom, hogy egyfolytában ruha nélkül pózolunk a gyerek előtt, de eszünkbe sem jut kiküldeni a fürdőszobából ha utánunk jön, vagy simán átöltözünk előtte, meg ilyenek.

 

Egy ismerősöm szerint ez érthetetlen, felelőtlen és nagyon-nagyon illetlen, valamint buzit nevelünk a gyerekből. Teljesen kiakadt, amikor meséltem, hogy a szüleim és a testvérem előtt a mai napig is simán átöltözöm, nem érti, hogy hogy engedhették meg (mármint a szüleim), hogy a tinédzser lányuk a fiuk előtt meztelenül mutatkozzon. Pláne az én konzervatív szüleim! Az ilyesminek mindig valamilyen aberráció de legjob esetben is túlzott szabadosság a vége.

 

Ti mit gondoltok erről?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!