Keresés

Részletes keresés

árnyékgyuri Creative Commons License 2006.11.19 0 0 119
Az egyetemi adjunktus komcsi elődje mennyivel volt képzettebb? Ő egyetemi tanár volt?
Előzmény: evangeline (114)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.11.18 0 0 118
Ha Te ebből élsz, hogy a fenébe lehetsz ilyen tájékozatlan?
Előzmény: árnyékgyuri (116)
árnyékgyuri Creative Commons License 2006.11.18 0 0 117
Ennyit tudsz?
Előzmény: evangeline (115)
árnyékgyuri Creative Commons License 2006.11.18 0 0 116
Sajnos pont a mechanizmust nem tanulmányoztam, de néhány százmillát már sikerült a térségnek szakítani és menedzselni - kerékpárúttól, csapadékvizen keresztül, szennyvízig. Képzeld: igen jó pénzeket lehet találni ha rendesen tudsz idegen nyelvet és nem állsz meg a magyar pályázatkereső honlapnál ráadásul tudsz pályázatot írni úgy ahogy ők kérik. Elmondanám a titkot de én egy picit ebből élek.


Előzmény: zuglo_14 (112)
evangeline Creative Commons License 2006.11.18 0 0 115

csak én még a kommunizmusban nőttem fel

 

Jahahajj!Akkor te még meg sem születtél....és ahogy elnézem, má' nem is fogsz!

 

(Ilyenkor tényleg elgondolkodom, hogy igaza van azoknak, akik szerint valamiféle értelmi szinthez kéne kötni a szavazati jogot...borzasztó, amiket írsz!)

 

Előzmény: árnyékgyuri (111)
evangeline Creative Commons License 2006.11.18 0 0 114

 

 

Na, akkor kezet foghatunk: itt egy egyetemi adjunktus lett a polgármester - az egyetemen "kispöcs" a beceneve, ez talán mindent el is mond róla....aki hallotta már beszélni, abban is kételkedik, hogy a napi kosztpénzt be tudná osztani.De a háta megett áll a fidesz területirégiós(vagy mi a fene lesz a nevük) vezetője, egy olyan nő, akimég a helyi pógároknak sem volt elfogadható - ő is akart már polgármester lenni, nagyon gyér ereménnyel -, viszont buta, mint a tök és mindenek felett kiszolgálja Vekkert.Ideális alany a városvezetésre, szegény, szerencsétlen lüke meg majd elvegetál....a pénz meg megy a fidesz kasszába.

Meg van ez szervezve.

 

 

 

 

Előzmény: boci boci tarka (106)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.11.18 0 0 113

Én is - ha nem is kommunizmusban, hanem a létező szocializmusban - nőttem fel, s nekem is van érzékem a manipulációhoz, ráadásul korábbi foglalkozásomból eredően foglalkoztam is ezzel. Én is messziről megérzem a szagát, némileg ki is tudom vonni magam alóla. Pont ezért látom én másképp a dolgot, mint Te.

 

A pénz meg nem úgy jön, hogy odaadják valakinek, egy szervezetnek azzal, hogy oszd el haver. Szóval tényleg pillants bele az EU pályázati rendszerébe.

Előzmény: árnyékgyuri (111)
zuglo_14 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 112
Kedves jó tudatlan topiktársam:-))))

" létrehoznak valami olyan szövetséget, ami közvetlenül Brüsszelbe, novégiába usa-ba pályázhat "
Akkó légyszi majd tanulmányozd az EU pályázati mechanizmusát:-))))))

" csak rámutatni néhány fideszes város átgondolt működésére."
Hallottál TE olyasmiről, hogy pályázat?:-))))))
Előzmény: árnyékgyuri (109)
árnyékgyuri Creative Commons License 2006.11.18 0 0 111
Nem vagyok belül, csak én még a kommunizmusban nőttem fel, és van érzékem a manipulációhoz. Ha egyik oldal nézőpontjaként azt olvasom, hogy Orbán irányítani akarja az önkormányzatokat, azt nyilván fenntartásokkal kezelem hiszen ők ezt csak így láthatatják, mert korlátos a gondolkodásuk. Ugye alapból feltételnek tekintik, hogy orbán egy hatalomvágyó minidiktátor, akinek egyetlen célja visszafurakodni a hatalomba. Ez a nézőpont azonban erőssen behatárolja az ítéletalkotást, pont olyan mint a zsidózás a szélsőjobbosoknál, nekik is pont ilyen korlátos a gondolkodásuk: mindenütt a zsidók a hibásak, zsidó jót nem tehet, mindenütt összeesküsznek. Bajban is vannak az Szabadság szerelemmel, ami hatalmas reklám magyarországnak. De ugyanez a puccskísérletes duma: Orbán Tusnádon már megpróbálta megdönteni a kormányt meg ilyen baromságok.
Ezért is fogalmaztam meg, hogy szerintem ti hogyan látjátok és miért, valamint azt, hogy én hogyan látom és miért. Én igyekszem megérteni az ilyen korlátos gonolkodású embereket is. És igyekszem nulláról indulni a dolgaimban.
Előzmény: boci boci tarka (110)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.11.18 0 0 110
Lehet, hogy Te belülről így látod a dolgokat, illetve el is hiszed, amit írsz. Mert el akarod hinni. Hidd el, a külső szemlélő, aki nem érdekelt a dologban, sokszor objektivabban látja. Szerintem minimum naiv vagy.
Előzmény: árnyékgyuri (109)
árnyékgyuri Creative Commons License 2006.11.18 0 0 109
Ilyenkor érdemes egy kicsit megállni és megnézni, hogy ki milyen álláspontot képvisel.

A Te álláspontod: Orbán a hatalmát megmentendő megpróbál létrehozni egy olyan szervezetet az Önkormányzatokból a Fideszen belül, amelyek alternatív hatalomgyakorlást (és pénzosztást) jelenthetnek párton belül (pozi megerősít), és általános pol értelemben. Te egyfajta "Önkormányzati hadsereg" szervezését véled felfedezni a történésekben.
Az én álláspontom: a Fidesz - mint jobboldal - megpróbálja az Önkormányzati nyerését (ebből a szempontból indiferens, hogy ki tag és ki csak támogatott) minél hatékonyabban, minél nagyobb hatalomi súllyal felhasználni. Hogy ebben mi lesz Orbán szerepe, az még nem egyértelmű. Lehet, hogy megkérik a távolodásra mint Tarlós, lehet, hogy néhány dologban ő lesz az ék. A lényeg, hogy a választók adtak a fidesznek egy hatalmas infrastruktúrát ahhoz, hogy az elképzeléseit eljuttassa az emberekhez. Ennek a használatbavétele történik most. Nyilván Orbi is minél nagyobb részt akar kérni ebből, nyilván másoknak más erről a véleménye. De ez egy tök természetes feszkó. Ezt hívják politikának.
Csak gondold el: az Únió a szövetségeket támogatja, ha a Fideszes települések - egy két szockóval - létrehoznak valami olyan szövetséget, ami közvetlenül Brüsszelbe, novégiába usa-ba pályázhat (megvan hozzá a méret), akkor kiugorhatnak a többi közül, és az országgyűlési kampányban nem kell zászlót lengetni, csak rámutatni néhány fideszes város átgondolt működésére. Ha valaki jobb az jobb ez még téged is meggyőzne. De ehhez szervezet kell.

Előzmény: zuglo_14 (108)
zuglo_14 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 108
Kedves jó topiktársam!
Te hülébb vagy a sokévi átlagnál,,,,,

"Ha országosan nehéz átkommunikálni a falakon, akkor lehet helyileg. "

Eehhez mi a ló himbilimbiért kell egy vekker kézivezérelte bármi is?:-)

A többi marhaságodra meg minek válaszoljak amikor már ezt sem éreted?:-)
Előzmény: árnyékgyuri (74)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.18 0 0 107
mondjuk visszavonásig?
Előzmény: boci boci tarka (106)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.11.18 0 0 106
Nálunk ugyanez a helyzet. A szoci jelöltek megosztottság miatt buktak,a  nevető harmadik fidesz támogatottsággal egy iskolaigazgató hölgy. Maga is meglepődött a győzelmen, szegény azt sem tudja, eszik-e vagy isszák a városvezetést. /Amúgy szimpatikus, jó tanár, isteni süteményeket süt./ A fidesznek ő sem tagja, s neki is van hetente egyszer eligazítás. Csak arra vagyok kíváncsi, mennyire és mennyi ideig hagyja magát megalázni.
Előzmény: evangeline (104)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.17 0 0 105

vagy esetleg nem volt igazad

 

és erre bedurciztál

 

tente

Előzmény: árnyékgyuri (103)
evangeline Creative Commons License 2006.11.17 0 0 104

És ebből ne engedjünk akkor sem, ha kiderül, hogy akikről feltételeztem, hogy Orbán befenyítheti őket, azok a politikai ranglétrán felette állnak, erősebbek és kevésbé cserélhetők,

 

Figyuszka, tényleg utoljára, mert annyira nem vagy képben, hogy az már fájdalmas:

Borkai nem tagja a fidesznek, amúgy meg csak papíron ő a polgi - persze, őt választották meg, és az ő neve van az ajtón a győri Polgármesteri Hivatalban -, a hatalom tulaja ott konkrétan Szíjjártó.Mostan ezt vesd össze megint azzal, amit itt összeesküvéselméleteltél - ki mindenki áll Orbán felett a ranglétrán, erősebb nála és hasonló hihetetlenségek - oszt' végre gondolkodjál el, hogy miért irtózatos hülyeség, amit itt erőltetsz!

Részemről ennyi.

 

 

Előzmény: árnyékgyuri (103)
árnyékgyuri Creative Commons License 2006.11.17 0 0 103
Igazatok van ne beszélgessünk, ne hozzunk és ne gondoljunk végig új nézőpontokat, szempontokat stb. ne rakjunk (mindannyiunk által elismert) tényeket más sorrendbe vagy megvilágításba, ne ismerjük el ha tévedtünk. Hagyjuk az egészet. mondjuk a mantrát: a nincs átjárás az oldalak között, ezért a komcsik/orbán a hibás. Orbán/Gyurcsány hatalomvágyó diktátor, de az enyém okos a tied hülye. stb.
Tehát van egy fixa idea: én lelepleztem, hogy a pézé meg ahatalomé akarja az egészet
a zorbán. És ebből ne engedjünk akkor sem, ha kiderül, hogy akikről feltételeztem, hogy Orbán befenyítheti őket, azok a politikai ranglétrán felette állnak, erősebbek és kevésbé cserélhetők, Ne engedjünk az álláspontunkból akkor sem, ha kiderül, hogy pl. egy önkormányzattól negyedik lépésben (kormány -önkorm-vállalk-párt) gyakorlatilag lehetetlen pénzt elvenni. Tehát legalábbis kétséges a hatalmi koncntrációról és a pénzek ilyentén megragadásáról szóló tetszetős elmélet. De mindegy hagyjuk. Elmondtam néhány másik lehetséges olvasatot, de egyszerűen képtelenek vagytok kilépni az ideológiai lövészárkokból.
Derek Creative Commons License 2006.11.17 0 0 101
Nem kell sehova atjarniuk.Az onkormanyzatokba sok uj ember kerul most be,nem fogjak azok feloszlatni magukat.Aki meg nem onkormanyzati tag az nem tudja feloszlatni az onkormanyzatot.Most eppenhogy Orban egzisztenciaja fugg toluk,m,ert ezeket fogjak kuldottnek a kongreszusra elkuldeni
Előzmény: drzyx (99)
árnyékgyuri Creative Commons License 2006.11.17 0 0 100
O.K. gól. Nem tudtam, hogy nem tagja. A mondat, hogy Borkai nagy beosztású fideszes nem igaz. A jobb oldal egyik nagy beosztású embere, de rá nem vonatkozik ez a topic. Mégis folytatnám a gondolatmentet: Borkainál Kósához hasonlóan, mindegy, hogy tag vagy nem tag. Ők olyan magasan vannak, hogy szüksége van rájuk a pártnak. Nemhogy őket fenyíthetnék. Amit mondani akartam, hogy a politikai erősorrend (akár párton belül, akár kívül) korántsem az amit sokan gondolnak. Ettől még áll az állításom, de bocs a hibáért.
Előzmény: evangeline (94)
drzyx Creative Commons License 2006.11.17 0 0 99

nincs átjárás az oldalak között, Orbán erről gondoskodott, még azok a fideszesek is meghúzzák magukat és szépen feltartják a kezüket amikor kell, akik háttérbeszorítva érzik magukat, mert érteni nem értenek semmihez, visszatérés a civil szférába nincs, más alternatív párt nincs és az egzisztenciájuk függ attól, hogy szót fogadnak-e a "gazdának"

a fidesz történetéhez elég tanulmányozni az SzK(b)P rövid történetét

mindegyik sorban pitizni fog, amíg ő is sorra nem kerül a selyemzsnórral, de megérdemlik

Előzmény: Derek (95)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.17 0 0 98
szerintem mélyrepülsz - már bocs hogy közvetlen visszajelzést szolgáltatok...
Előzmény: árnyékgyuri (96)
Derek Creative Commons License 2006.11.17 0 0 97
Engem az ilyen suketeles nem erdekel,kar erolkodnod.
Előzmény: árnyékgyuri (96)
árnyékgyuri Creative Commons License 2006.11.17 0 0 96
Sosem volt fordítva. Mi hülyéknek tartjuk a komcsikat, de nem gyűlöljük szerencsétlen a malacszeműeket. Tehát nekem nem öröm egy ilyennel kiszúrni, önmagában nem jelent élvezetet. Nem számít mit érez. Ha nagyon kell valami akkor azt rajta keresztül is megszerzem, (vagy nem) de nem rúgok direkt belé, nem alázom meg, nem tekintem olyan lénynek aki megéri ezt a fáradtságot.
Nekik viszont sokszor öncél, hogy a gőgös nagyképű fideszeseket lerántsák, megalázzák, boldogok ha a másik rosszul jár, akkor is ha neki egyébként mindegy, vagy kicsit ő is veszít. Simán megakadályozzák a berut, ha abból a másiknak pol vagy anyagi haszna van, még akkor is, ha neki nem versenytárs. Csak hogy rosszul érezd magad, a komcsinak ez már örömforrás. Egyszerűen olyanok mint a cigányok: szeretnek avelkodni, erőt fitogtatni, csoportba verődve röhögni a másikon. Hidd el: mi undorodunk tőlük, de nem gyűlöljük őket. Ők viszont győlölnek minket. Ők éreznek, mi nem.
Előzmény: Derek (83)
Derek Creative Commons License 2006.11.17 0 0 95

Es ha nem oszlatja fel magat akkor mi van? Pont most amikor odakerultek a husos fazekhoz na ne mar.

Aztan ki tudja milyen hangulata lenne a valasztoknak egy ilyen cirkusz utan.Az a biztos ami van.

 

"figyeld meg, hogy szépen megszavazzák ezt is és eszükbe se jut elzavarni a koleszos bagázst..."

 

 

ez is lehetseges,de akkor megehetik azt amit foztek.

 

Előzmény: drzyx (92)
evangeline Creative Commons License 2006.11.17 0 0 94

 

 

Figyi, Borkai nem tagja a fidesznek....innentől gondoldd újra!

 

 

Előzmény: árnyékgyuri (87)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.17 0 0 93
pont ez a válasz jutott eszembe, nem ismétlem meg
Előzmény: Derek (91)
drzyx Creative Commons License 2006.11.17 0 0 92

hogyne tudná kimozdítani őket, feloszlatja magát a fideszes többségű önkormányzat és új választás, új polgármesterjelölttel, vagy egyszerűen befenyítik őket a fideszes önkormányzati többséggel

figyeld meg, hogy szépen megszavazzák ezt is és eszükbe se jut elzavarni a koleszos bagázst...

Előzmény: Derek (79)
Derek Creative Commons License 2006.11.17 0 0 91
Sok piti osszeg sokra megy.
Előzmény: árnyékgyuri (88)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.17 0 0 90
ja, hát akkor rendben van, ha régen így van
Előzmény: árnyékgyuri (88)
árnyékgyuri Creative Commons License 2006.11.17 0 0 89
ezek primér korrupciós esetek. De hogy egy pártkasszát ilyenekből töltsenek fel, az majdnem lehetetlen.
Előzmény: Törölt nick (84)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!