Nem tudom, hogy mennyire lesz sikeres, de minden bizonnyal hiánypotló szerepet fog betölteni ez a topik. Célom, hogy a szakmáját nem kellő elhivatottsággal űző orvosoktól kedvenceinket megkíméljük. Tehát: hulljon a férgese!
Beszéltem a helybéli kisállat tartókkal is. Úgy vélekednek róla, hogy csak azok viszik ebbe az "állatbarát" rendelőbe az állataikat akik még nem ismerik ezt a sarlatánt.
Időközben beszéltem igazi állatorvosokkal, (hová korábban jártunk) és azt mondták, hogy megfelelő hozzáértéssel kezelhető lett volna a macskánk nyaki sérülése. Csak egy lényeges szempont, pl. a nyaki gallér felhelyezése. Ezt a celldömölki tapmancs "állatbarát" sarlatán nem mondta, és nyilván nem is rendelkezik ilyesmivel. Hiszen a gézből is alig 2 kört tekert fel szegény állatra.
Nem kívánok neki rosszabbat, csak annyit, ahogyan a macskánkat elpusztította.
Azért szántam rá magamat erre az írásra, mert "orvosi" hozzáállás miatt el kellett altatni az 5 éves macskánkat, ami igazi családtagunk volt.
Nálunk született, velünk együtt költözött Celldömölk mellé, és itt élt boldogan, amíg egy nyaki sérülést nem szerzett. Kb. 6 cm-es karmolt hasadékkal jött haza egyik este. Igazán kommunikatív macsek volt, minden nézésünkből értett...
Elvittem a celldömölki Tapmancs rendelőbe telefonos egyeztetés után, amiről most beszámolok.
A "doki" egy 75 éves ember. Kedvesnek tűnik, de szétszórt figyelmű, durva és nem higénikus.
Megpróbálom higgadt mondatokba foglalni a tapasztalatomat.
Asszisztencia nincs. Nagyképűség az van.
Elkábítja a macskámat injekcióval. Majd körbe néz, elmegy és hoz egy széket. Leül. Megint körbe néz. Feláll, elmegy és keresgél egy fogót. Oda hozza. Megint elmegy, hoz fertőtlenítőt és fültisztító pálcikákat. Közben kiborítja a fertőtlenítőt, de nem hoz másikat. (Szerencsére?)
Nagy nehezen hozzáfog a feltépett seb tisztításához. Ekkor valaki csönget a bejáratnál. Elmegy, megnézi ki az...
Közben a macska kezd magához térni, mert eleve kevés dózist adott be, és ráadásul olyan lassan teszi a dolgát, hogy közben kiment a kábító hatás. Megint elmegy, megint hoz egy fogót, most kihúzza szerencsétlen macska nyelvét, és abba ad egy második kábító injekciót. Ekkor a macska úgy üvőlt, mint egy ember akit elütött valami. Ez eltart vagy 3 mp-ig. Aztán megint elalél szegény.
Ettől az állítólagos orvostól meg kéne vonni a praktizálás jogát, mert képtelen normálisan kezelni az állatokat. Máskor is voltam nála, kisebb ügyekkel, mindig megváratott, mert nagyon ad a protokolláris viselkedésre. Hellyel kínál, felveszi az adatokat, a sérült állat pedig marad a legvégére.
Nem higénikus, már az öltözéke sem. Ápolatlan benyomást kelt. Sajnos a környéken a közelben nincs más orvos, akihez mehetnénk...
A gyógyszeres ampullák mellett tartja a WD40-es flakont és a zárolajozó jégoldót is...
Katasztrófális az egész rendelő. Be kéne záratni! Nem tudom, kihez fordulhatnék, hogy eltiltsák a praktizálástól.
A macskámat végül jobbnak láttam ha elaltatja, megkímélendő a további fájdalmaktól. Pedig menthető lett volna, de ennek a rendelőnek nemcsak a személyi feltételei nem adottak, de műszereik sincsenek a korrekt műtétekhez és a kötszerrel is spórol.
Azért regisztráltam ide, mert körülbelül egy hónapja én is megtapasztaltam Dr. Annus Kata doktornő mentalitását, elfogadhatatlan hozzáállását!!! Most Budaörsön dolgozik. A cicámat vittem foghúzásra, és kértem, hogy vele lehessek ameddig felkészítik a műtétre. 13 éves és nagyon félénk. 14 éve járok abba a rendelőbe. A doktornő akihez 13 éve minden gondommal mehettem, 5 cicámat kezelte, maga volt a figyelem a minőség és professzionalizmus minden szinten, sajnos elment onnan. Végtelenül hiányzik, mert még egy olyan szakmailag és emberileg a toppon levő orvos mint amilyet személyében megismertem, nincs sok a világban.
Az új doktornő akit fogorvosként választhattam Dr. Katus Anna volt. Amikor bementem a doktornőhöz a cicámmal, és mondtam neki, hogy tudom hogy ő új orvos, de eddig minden orvos partner volt abban, hogy amíg felkészítik a cicámat ott maradhassak. Szeretném ha most is így lenne, mert a cicám érzékeny. Nem leszek láb alatt és ahogy mondják kimegyek. Erre felpattant a doktornő és kirobogott mellettem. Majd visszajött kis idő múlva, hogy menjek ki mert fel kell készíteniük a műtétre a helyet, és azt mondta: "vigye ki a macskát is". Kb negyed órát vártam kint, amikor behívtak. Kivették a hordozóból a cicámat, belenézett a szájába, majd beadott neki egy szurit a vállába amitől a cicám megugrott. No de hogy adta be.... Ült az asztalnál majd áthajolt és csak úgy beszúrta (belecsapta) az injekciót. Nem fogta össze a bőrt, ne simította, nem beszélt hozzá, ahogy ezerszer láttam, hanem egyszerűen csak beleszúrta. Fel sem állt. A cicám meg is ugrott. Aztán rám nézett és azt mondta: "no most már kimehet". Kérdeztem, hogy mikorra jöjjek vissza? Azt mondta hogy "hosszú idő lesz", és azt mondta "amikor majd én úgy látom, hogy biztonságban felébredt és szállítható akkor majd telefonálunk". 12-re mentem vissza, kérdezte a recepciós, hogy telefonáltak? Mondom hogy nem értesítettek, de három óra alatt egy transzplantációt is el lehet végezni. Leültem majd egy idő után a recepción levő hölgy bement, és mondta hogy nincs bent senki, és a cica ébredezik. Újabb 20 perc után előkerült az asszisztens, és azt mondta hogy minden rendben ment, majd elment. Kis idő után újra előkerült, és azt mondta, hogy a doktornő ebédel, és kihozta a cicát a hordozóval, a kezembe adta és azt mondta hogy a zárójelentésben minden benne van. Kérdeztem, hogy nem ad fájdalomcsillapítót, és gyulladáscsökkentőt? Mindig szoktunk kapni. Erre azt mondta, hogy "kimérhetem magának ha akarja", de 3 hétig kellett szednie a cicának a műtét előtt a Meloxidyl-t adja neki azt még három napig. Mondtam hogy alig van az alján. Azt mondja "akkor adok még egy dobozzal". Nem kaptam semmi referálást a műtétről, nem láttam a kihúzott fogakat. Nem lehettem ott az ébredésnél. Fizettem 160 ezer forintot. Egy szervízben emberibb magatartást tapasztalok. A cicám 3 napig nem jött ki a hordozóból. Ha kisurrant pisilni, mindenkit került, és menekült vissza a hordozóba. Csapzott volt és bujkált. Harmadik nap jött meg a hangja kicsit rekedten. Egyetlen egyszer nem tapasztaltam, hogy bármelyik állat barátom is ennyire megviselt lett volna műtét után! Vagy akár a cicám az előző műtét során! Igyekszem elnyomni magamban a kellemetlen érzéseket, de ettől még vannak. Emellé az érzés mellé ott a gyomorszorító tapasztalás, hogy többet nem akarok ilyen kiszolgáltatott érzést átélni. Egy hónapja volt a műtét, de a cicám még mindig nincs jól! Elindultam a kivizsgálással, és furcsa dolgok derülnek ki. Ahogy olvastam a 2017-es hozzászólást Annus Kata doktornőről, szeretném jelezni, hogy a hozzáállása mit sem változott.
Sziasztok. Olvasom a sok rémtörténetet és szóhoz sem jutok. Miért nem írjátok ki az orvos nevét, akivel porul jártatok? Embereknek joguk van tudniuk, hogy melyik orvoshoz életveszélyes elvinni a kedvencét és akit jó messziről ki kell kerülni. Nagyon együttérzek azokkal a gazdikkal, akik elvesztettek a kedvencüket. Sajnos rengeteg diletáns "orvos" van.
Látom, még aktív a topic. Én is leírnám a tapasztalataimat. Két törpenyuszi, négy tengerimalac és egy macska gazdája vagyok, hivatásos mazochista.
Előbb a malacok lettek, azokkal egy ideig az állatorvosi egyetemre jártunk, mert közel volt és minőségi ellátást kaptunk olcsón. Aki járt az egzotikus tanszékre, az tudja ki dolgozik ott, nem nevezem meg. Ez az orvos rendel az egyetemen és másik két rendelőben is dolgozik, mellette tanít. Nem tudom, hogy mikor alszik. Amikor egyre több helyen láttam a nevét, kezdtem aggódni, hogy a sok munka a minőség rovására fog menni, ami sajnos az utóbbi hónapokban be is következett, szerencsére nem nekem kellett megtapasztalnom, de akkor eldőlt, hogy a malacok nem mehetnek többé hozzá. Közben lett nyuszink is, akit az első oltás ügyében akartunk odavinni, de telefonon és e-mailen se lehetett őket elérni, ezért az ExoPethez kezdtük el hordani a kisállatokat. Igaz, hogy kb. kétszer annyit fizetünk, de ha felhívom őket, felveszik a telefont és mondanak valamit, hogy mikor menjünk, ha nem tudnak fogadni, javasolnak alternatívákat, hogy hova meddig tudok menni az állattal. Kb. egy éve lett egy macskánk is, aki herpesz hordozó és a hozzánk kerülése megviselte, beteg lett, bújkált, nem evett, nem ivott. Csak este sikerült befogni 2 napi kergetőzés után és őt akkor a Lehel útra sikerült vinni ügyeletre. Ott mentették meg az életét a következő hetekben a gyógyszerekkel és az infúziókkal, nyilván nem volt olcsó mulatság, de mindent megtettek, bármelyik orvos is dolgozott, lelkiismeretes volt. Később ott is ivartalanították.
A nyuszikkal az ExoPetbe és a ChiruVetbe járunk (ha az ExoPet nem tud fogadni és sürgősen orvos kell).
Az ExoPet egy kicsit érdekesen működik, mert az általános vizsgálatok vizsgálószobában történnek, de ha valami kezelés kell, akkor rögtön hátraviszik, aztán később visszahozzák, ez nekem eleinte furcsa volt, pláne, hogy erről nem kommunikáltak előre.
Szóval úgy érzem, hogy én erre az életre elfelejtem az egyetemet. Valószínűleg alul van fizetve az ottani egzotikus orvos, ezért kell több helyen dolgoznia, de az állataim életével ne játszadozzon akkor se.
Így, hogy sehol nincs fix orvosunk, azt érzem, hogy ellenőrizni tudják egymás munkáját a kórlapokon keresztül és több szem látja az állatokat, talán így többet is látnak. Egy kórtörténetet pedig én is el tudok mondani, nem esik nehezemre. Tehát rágcsálókkal, nyúlalkatúakkal az ExoPetbe járunk, macskával a Lehel útra.
Segítségeteket szeretném kérni. megműtötték a kiskutyámat, akinek műtét közben leállt a szive, nem tájékoztattak órákig szenvedhetett stb. nem szeretném részltezezni
Írtam egy értékelést beleírtam az állatorvos nevét. Ma keptem tűlük egy levelet, hogy feljelentenek rágalmazásért ha nem szedem le haladéktalanul a posztot. Ezt megtehetik szerintetek ? Nem tudom elérni az ügyvédement, csak jövőhét elején lesz elérhető.
Humán orvosként borzasztóan felháborított,hogy a Primavetnél a gyors lerázás,pénzbeszedés történik,tüneti injectiók,infuziók- branül ki,be..-felért egy állatkinzással) mellett hogy fogyott le 9 kg-ról 7,4 re a kutyánk 1 hónap alatt. Felesleges vizsgáltok (negatív) ismétlése mellett.A bánásmód borzalmas...Hírdetik,hogy van endoscopia,MR,de akkor miért nem használják? Ha a labor, Uh nem mutat semmit, a kutya továbbra is hány-talán tovább kellett volna lépni!Most más orvosnál és a Klinikán intézzük ezt. Emellett még ki is osztják a kétségbeesett gazdát.Fél millio mellett nincs diagnózis!!!Röhej! Az ilyen ne vállaljon ilyen munkát,foglalkozzon tárgyakkal!
Remélem,ugyanezt fogja kapni a humán kollégáktól ő is.
A PrimaVet Állatorvosi rendelőt ,aki szereti háziállatát kerülje el.1 hónap hányással több labor,hasi Uh készült ( 1 volt indokolt) a kutyát nem küldték endoscopiára,csak tüneti gyógyszereket kapott heteken át. Lefogyott,diagnózis nincs.Időveszteség,pénzkidobás.Végre lesz tükrözés és talán diagnózis,ha még a kutya megéli más helyen.
Barátaim! 16 éves drága cicám félrediadnosztizálása csak a kezdet volt. Alapvető vizsgálatok nélküli diagnózis, alkalmankénti 40-50 ezres számla. A durva az volt, hogy nyilván érzékelték, nekem csak kis barátom élete számít. A rák mindenféle latin elnevezése, ez volt az osztályrészem. Cicámé: gerincvelő citológia, vérkenet, nyirokcsomó műtét.... A számla nem lényeg, bár nem vagyok milliomos. Az Ahok-ban közölték, csak ők menthetik meg. Soha egy orvos nem hívott vissza. Ha bármelyiket kerestem, a smasszer hölgy anyámba elküldött: itt műtenek. Alkalmanként 60-70 ezret fizettem, a lelet értelmezésééert 2 hetet vártam, könyörögnö kellett. Kis cicám meghalt. Halál oka: hasnyálmirigy gyulladás.................
20 évvel ezelőtt spánieleket tenyésztettem. Úgy csonkolt farkat, hogy 2-3 kutyának mindig vérzett napokig a helye. Aztán volt egy császárunk is, ami után méhgyulladást kapott a kutya, és ki kellett pakolni. Akkor orvost váltottunk.
Mostanában ...visszatértünk, csak oltások miatt.
/meg olcsóbban olt, mint más/
De nálunk is lett súlyosabb baj. Sérve lett anyukám kutyájának. Emlő daganatnak mondta, és hogy volt benne még egy hátul, azt is kiszedte. Az pici kora óta ott volt neki. Pár hónappal később tüzeléskor kifordult a ...ja a kutyának. VALAMIT SZÉTVÁGOTT neki. Hívogattuk, nem vette fel, halogatta, mellébeszélt. Majd koholt bunkó módon egy összeveszést és közölte, hogy nem kiváncsi ránk.
Arra nem képes, hogy egyenesen megmondja, hogy NEM KÉPES műtéteket végezni!
Akinek komolyabb baja van a kutyájának NE IS PRÓBÁLKOZZON! De oltani meg mindenki tud, arra meg minek. Többen azt terjesztik, hogy mennyire az állatokért van, de nem igaz! Rendelési időn kívül elérhetetlen, és beteg kutyával is várhatsz 1,5 - 2 órát mire bejutsz. És ráadásul félrekezeli a kutyát.
Ha valakinek a kedvencét elaltatták,vagy el akarták altatni végtagbénulás miatt a VERESVET állatklinikán,akkor nagyon szépen kérem,hogy vegye fel velem a kapcsolatot!Később le fogom írni a történetünket(ami egyébként horror),de előbb elindítom a hivatalos eljárásokat.Segítségemre lenne,ha más pórul járt gazdikkal összefogva tudnánk leszámolni ezzel a hentes brigáddal.
Dr Hevesi Zsolt kevermesi állatorvost sem ajánlom senkinek. Minősíthetetlen stílusban beszélt a feleségemmel aki aggódik a cicájáért mert nem akar enni a tegnapi lázcsillapítós stb kezelés után sem azt mondta várja ki vele a hétfőt (péntek van). Hát remélem ő is kivárja a hétfőt úgy hogy addig nem eszik. De ne is igyon. Minek megy az ilyen állatorvosnak?
Sajnos mi is belefutottunk Dr. Gyuricza Ákosba. Olvastam a cifrábbnál cifrább történeteket, sajnos már későn. Többet a kutyám közelében nem akarom látni, se őt, se az asszisztensnőjét, utóbbi extrán kitett magáért. A részletekbe nem bocsátkoznék, mert az esély nekik is jár, hogy pozitívan fejlődjenek emberileg, és ha szükségesnek ítélik, szakmát váltsanak, vagy felkeressenek egy pszichológust, bármelyik is a megoldás, sok sikert kívánok az úthoz ami előttük áll.
Végső kétségbeesésemben írom le azt, amit. Van egy 8 hónapos ragdoll cicánk. 3 hete betegeskedik. Azonnal hívtunk hozzá orvost, aki húsvét hétfőn ellátta. Ezzel még nem is lenne baj. Pár napig rendben volt, majd szombaton ismét rosszabbodott az állapota. Telefon elő, orvos újra ki. Természetesen mind a húsvét, mind a hétvégi szolgáltatás felárral működött. A cica állapota nem javult. Találtunk egy olyan orvost, aki el tudott jönni, megnézni. A doktornő nagyon rendes volt, ellátott tanácsokkal, gyógyszerrel. Ő is és mi is reménykedtünk benne, hogy nincs komoly baj a cicának. Pár nap elteltével azonban a helyzet változatlan maradt. Ekkor újra felhívtuk az orvost, aki azonnal ki is jött. Kérte, hogy végeztessünk röntgent és hasi ultrahangot a cicán, ergo keressünk fel egy állatkórházat. Ezt azonnal meg is tettük. Telefon elő, időpont egyeztetés céljából. Direkt a lelkemre kötötték, hogy most kedden menjek, mert akkor rendel az az orvos, aki igen tapasztalt a hasi ultrahang elvégzésében, a lelet kiértékelésében. Nem elég, hogy a recepcióra érve kistányérnyi szemekkel fogadott a hölgy, de - annak ellenére, hogy időpontunk volt, megbeszélve milyen vizsgálatot kérünk - ezt újra megkérdezte. Szépen helyet foglaltunk, hogy nah, végre megtörténik, aminek meg kell. Hát egy nagy frászt. Nemhogy ultrahangot, röntgent nem csináltak, hanem egy, a kórházban lévő doktornő elkezdte sorolni milyen vizsgálatokat végez, infúziót ad a cicának, elküldi speciális laborvizsgálatra a vérét, stb. Mindez kemény tízezer forintokért, holott mi tényleg csak ultrahang és röntgen miatt mentünk. Másnapra - mivel a cica mancsába kanült ültettek - újra el kellett menjünk, újabb adag infúzióra és kontrollra. Természetesen nem az előző napi orvos, hanem egy tök idegen várt a váróban. A szerencsétlen állat megkapta az infúziót, miközben végig az ölemben tartottam. Ezután jött a kontroll. Új orvos, új diagnózis, új vizsgálatok. Most azt találták ki, hogy OK a röntgen, de a hasát és nem a mellkasát nézték, pedig már előző nap is azt kértem, mert a kedves állatorvos hölgy, aki nálunk járt, direkte ezt kérte. De megint nem kaptuk meg. Jöttek azzal, hogy a cica bélgázos, ergo adjunk be neki kontraszt anyagot és vigyük ma vissza.... Szerencsétlen állat, ha meglátja a fecskendőt - bármilyen rosszul is van - menekül... Hab a tortán, hogy miután végeztünk az állatorvosnál és hazavittem a cicát, a hordozóból kiengedve összecsinálta magát. Már a rendelőben jeleztem, hogy nem stimmel valami a cicával. Furcsák a szemei. Megnyugtattak, hogy ha nem érzi jól magát, a harmadik szemhéja néha előrébb jön. Közöltem a dokival, hogy nyálzik is veszettül. Patakokban ömlött a nyála, miután visszahozták a röntgenről. A válasz: a stressz miatt van... Nem forszíroztam, ő az orvos... Hazaérve, nem elég, hogy az állat összepiszkította magát, de dülöngélt, mint aki részeg. Nyüsszögött, nyögött egész hajnalig. Felhívtam az állatkórházat, hogy most tulajdonképpen, ha volt a cicának széklete minek sanyargassam reggel a kontraszt anyag beadásával, hiszen kakkantott, nagy baj nem lehet. Közel 8 perc várakoztatás után közölték, azért csak adjak be neki annyit, amennyit tudok. De vigyázzak, lehet 4-8 kézre lesz szükségem... Este 8 után ismét telefonáltam, hogy a cica nagyon rosszul van. Természetesen 8 után már nincs telefonhívás, ezért e-mailt írtam, hogy azonnal jöjjön valaki és nézze meg, mert nagyon nem ilyen állapotban vittem be a cicát. Ma reggel kaptam a választ, ha beteg, vigyem be, készséggel állnak rendelkezésemre. Elnézést a nem nőies kifejezésért, de eldurrant az agyam! Először is, nem azt a vizsgálatot csinálták, amit kértem. Másodszor, etikátlannak tartom, hogy más állatorvos által kezelt cicát elkezdik a saját szakállukra "gyógyítani", kísérleteznek vele. Én csak röntgen és ultrahang miatt mentem, nem azért, hogy az egész állatorvosi könyvet a macskán próbálják ki. Éjszaka, mivel a cica nem aludt gondolkoztam. Rájöttem, hogy szerencsétlen azért kába, azért esik össze, megy dülöngélve, nyálzik és azért olyan a szeme, amilyen, mert kaphatott kábító, nyugtató injekciót, aminek a tényét ELFELEJTETTÉK közölni. Mégis ezek után hogy bízzon az ember? Elhiszem, hogy pénzből él mindeni, de ne az amúgy is legyengült állaton kísérletezzenek, miközben a probléma nemhogy fennáll, hanem rosszabb lesz! Szóval, ha valaki azt akarja, hogy a kiskedvence jó kezekbe kerüljön és nehogy elvigye a Budapesti Állatkórházba! Én mélységesen csalódtam. Nem tartom tisztességesnek az eljárást, a beteget képviselő gazdi, a kezelőorvos véleményének, akaratának nem meghallgatását, felülbírálását! Szeretnék mindenkitől elnézést kérni, ha túl csapongó a gondolatsorom, de üt az ideg. A szerencsétlen 8 hónapos ragdoll cicánk napról napra fogy, szenved, mi idegesek és tehetetlenek vagyunk, a pénztárcánkat meg szépen fokozatosan napi több tízezer forinttal apasztják, de eredményt, gyógyulást, segítséget, orvosi diagnózist nem kapunk!
Sziasztok!Szeretném veletek megosztani az én történetemet.Egy hónapja halt meg a kutyusom veseleállásba.Szerintem hibáztak az állatorvosok,szerintük nem.Közzétettem egy levelet az oldalukon,most nem nevezném meg melyik klinika volt.
Közzéteszem itt is :---A kutyámat hasnyálmirigy gyulladással kezelték.Felment a cukra 23-ra.,lehet a pár nappal elötti foghuzás után.Inzulint kapott,3 nap alatt jó lett az érték.Utána való napokban nagyon leesett a vércukorszintje.Mégis ragaszkodtak az inzulinozáshoz,9 napig vittem mindennap injekciora,infuzióra.Több napon át olyan alacsony lett a cukra,hogy remegett,lement a testhője.Mondtam mindig h rosszabb az állapota. Végül 9.nap csináltak uj labort amiből kiderült,hogy leállt a veséje 100%-ban.Ekkor már csak 2.18 volt a cukra.A fruktóz szintből kiderült ,NEM VOLT CUKORBETEG csak egyszeri felemelkedés lehetett .Még az nap elvittem máshová ahol sajnos nem tudták megmenteni a veseleállás miatt.Utólag tudtam meg egy orvostól,hogy a fruktóz jelzi 2-3 hétre visszamenőleg,átlagos cukorértéke volt és azt is mondta .hogy annyi ereje sincs már a kutyának,hogy saját hőmérsékletét ellássa.Na és hogy AKI NEM CUKORBETEG ANNAK ÉLETVESZÉLYES AZ INZULIN adása.Más betegsége is volt arra hivatkoztak,tudom elvolt hizva és a mája sem volt a legjobb,a hasnyálmirigy gyulladás meggyógyult,de az élete ráment,11évig élt velünk,családtag volt!AZ ORVOSOKNAK TUDNI KELLETT VOLNA,HA MÁR OLYAN ALACSONY A VÉRCUKOR TÖBB NAPON ÁT NEM KELL INZULONIZNI!!!Megvannak a laboreredményei,még nem tudom lépjek-e tovább.---
Eddig a levél,amire azt reagálták,hogy én laikus vagyok,a kutya cukorbeteg volt,amit laikusként kénytelen vagyok elhinni,ha igy volt egy cukorbeteg kutyát addig inzulinoznak amig olyan alacsony napokig a cukra hogy semmi ereje nem marad.Az orvos szerint nem ezért állt le a veséje,pontosan nem tudja megmondani miért,a társbetegségekre hivatkozott.Viszont azt elismerte,hogy hamarabb kellett volna a második labort levenni nem a 9.napon.Talán még most is élne az én kiskutyám.Nagyon nehéz belenyugodni abban a tudatban,hogy mégis hibázhattak azért vesztettem el.
Nekünk hála istennek minden eddigi beavatkozást ugyan az a doktor bácsi csinált. Most volt a kicsikének keresztszalag szakadása. Ajánlott állatorvost, aki ortopéd sebész. Sajnos anyagiak miatt nem oda vittük. Megjártuk, egyenlőre nem mondanék orvos és klinika nevet. Picit lassan javult az állapota a 13 éves egyébként stramm kiskutyánknak, aztán 3-k héten visszaesett. Duplájára dagadt a kis térde és nem akarta használni a műtött lábát. Gondoltuk beszélni kellene fizikoterapeutával. Ő mondta, hogy zárójelentés nélkül nem tud a kutyussal foglalkozni! Ekkor derült ki, hogy a /gyerek/ ahova vitte a kutyust a 100.000-os műtét után nem adott sem kórlapot, sem számlát. Felhívtuk az illető állatorvost, először azt mondta, hogy a zárójelentés fent van a FELHŐBEN. Megkérdeztük az állandó doktor bácsit, Ő mondta, hogy csak az oltás kerül a felhőbe. Visszahívtuk a műtő orvost és emailban elküldött egy kézzel írott pársoros kezelőlapot. Ezzel vittük el a kis kutyát akinek 4 héttel a műtét után a parkettán szétcsúszott a hátsó lába. A másik helyen mindenről adtak kezelőlapot és számlát. Leírták, hogy az előző műtét utáni helyreállító műtétet végeznek, ami sikertelen volt, és nem is terjedt ki teljesen a kórismére, mert a patéliát is meg kellett volna műteni már elsőre, és az ínszalagot újra kellett műteni másodjára. Szóval akárhogyan nézem KONTÁR munkát végzett az első orvos. Becsapott minket sem adót, sem ÁFÁT nem fizetett. Másik jelenség, amit itt olvastam, hogy csak egy antibiotikumos oltást adott a kutyusnak, attól kicsit javult, utána visszaesett. Második alkalommal az új orvosnál minden volt, vérvétel, ultrahang, gyógyszereket irtak fel 21 ezer Ft volt, a műtét után a gyógyszer, többek között porcosítót, fájdalomcsillapítót, valami fecskendőset, és antibiotikumot is. A porcosítót fél évig kell szednie. Első orvos mondta, hogy kis szilánk Algopyrineket adjunk a kutyusnak, és nem baj, ha nyalogatja a sebét, mert a kutyanyál gyógyít. Most tíz nappal a második műtét után gyönyörű az új vágás, pedig sokkal nagyobb, mint az előző. Használja a kutyus a lábát, persze vigyázunk, nehogy megerőltesse. 24 órás szolgálatban vagyunk ketten, hiszen a szemünk fénye.
Ilyenkor nem is csak az anyagiak miatt mit javasoltok? Először beszéljünk a lelketlen orvossal, adja vissza a rosszul végzett műtét árát, vagy jelentsük fel adó csalásért. Végül is nem titok 100 + 180 ezret megérdemel a kisdrágánk, (kettőnk nyugdíja nincs annyi) de az aki rossz munkát végzett az nem érdemel semmit! Tudom az Állatorvosi kamara nem fog állást foglalni, de a NAV biztosan.
Ha nem visszük másik orvoshoz roham tempóban, lehet már meg sem lenne a pici lába.
Rendelő: Primavet, kezelőorvos: Kántás Zsófia és még sokan mások. Sajnálom, hogy nem fedeztem fel korábban ezt a fórumot. Ivartalanításra vittük a 6 hónapos lány cicánkat. Az intubálás során megfertőzték tüdőgyulladást okozó baktériummal. Beismerték, hogy műtét közben történt a baj, díjmentesen injekciókúrát és infúziót adtak neki 6 napig. Úgy tűnt, rendbe jön, de 3 nap múlva visszaesett. Mikor visszavittem, kiderült, hogy a cicát haza adó kolléganő elmulasztott neki otthonra gyógyszert felírni, pedig direkt rákérdeztem. Az újbóli kezelés nem használt. Hiába mondtam, hogy nem eszik, csak gubbaszt, de szerintük tisztul már a tüdeje, jól lesz. A 4. napon, mikor estére haza vittük, kiesett a hordozójából, és már nem tudott lábra állni. Bevittük éjszakai ügyeletre az állatkórházba. Kiderült, hogy a cicának gyakorlatilag nincsenek vörös vérsejtjei, majdnem fehér a nyálkahártyája. Ez a primavetes kollégáknak az egész napos kezelés során nem tűnt fel. Nem hogy labort nem csináltak, még a szájába sem néztek bele. Sajnos a korábban makk egészséges cicánk a transzfúzió ellenére elpusztult, köszönhetően a primavetes orvosok sorozatos szakmai hibájának és nemtörődömségének. Az igazságügyi boncolás után következik az állatorvosi kamara és a polgári per.
A 12 éves, amúgy egészséges bassetemet vittem oda a gerincével, lebénultak a hátsó lábai. Másnap reggel műteni kellett, nagy fájdalmai voltak szegénykémnek. Délután már mehettem érte, semmit nem gyanítottam, rendesen, jó vastagon be volt kötözve. Eszembe nem jutott a kötés alá nézni. Úgy volt összevarrva, hogy a szőre még leborotválva sem volt és a bőrt nem összefogták és varrták, hanem egymásra hajtották úgy, hogy a szőr még ott volt és a hentes betakarta a másik bőrlebennyel. Aztán rávarrta. A gerincműtét meg... Egy szörnyű púppal "gyógyult", kb. a háta közepétől felgörbült a gerince a farkáig!!!
Sziasztok! A mi cicánkat veszprémi kedvenc rendelőbe vittük. Nagy hiba volt. Nem ajánlom senkinek. Szó szerint "kitépték" a boxból, amikor szegénykém menekülni akart a farkánál fogva húzta vissza az orvos. Sajnos a cicának gyógyíthatatlan betegsége volt, meg kellett hoznunk a nehéz döntést. Nem csak az fáj hogy elment hanem a bűntudat hogy mit élhetett át utolsó perceiben.