Keresés

Részletes keresés

jaca11 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 319

Szia,

 

Az első vérkép szerint tényleg hasnyálmirigy gyulladás volt a tűnet, így azért nem keresetem egyből másik orvost, viszont a következő lelet, már nem bizonyította rendesen, hisz minden jó volt. Sajnos naivak voltunk és bíztunk az orvosba és minden nap reménykedtem, hogy javulni fog a kutyusom!Természetesen másik orvoshoz vittük, ahol sikerült őt megmenteni :) Nekünk is sokba került ezek a kezelések, de nekünk ő minden pénzt megér :) Viszamentünk a dokihoz aki kezelte 3 hétig, de még elnézést se kért csak a kollégája ( mivel 2 orvos is vizsgálta azon a helyen ), Ennyit erről, tanultunk az esetből!!!! Mostmár találtam egy tényleg jó orvost, aki tényleg szereti az állatokat!!!!!

Előzmény: Sorsi86 (315)
jaca11 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 318

Szia,

 

Sajnos nem volt állandó orvosunk, mert nem soha nem volt beteg a kutyusom. Az oltást minden évbe megkapta természetesen ( ezt minden orvos betudja adni ).Hát én már megtaláltam a kutyusomnak az orvost és persze tanultam az esetből.A pereskedésről már lemondtam, hisz tuti én veszítenék, mert úgyis kimagyarázza, ahogy tette is amikor ott voltunk!!!!

Előzmény: oncogito (317)
oncogito Creative Commons License 2012.01.19 0 0 317

Szia!

 

Nem tudom, mennyi idős a kutyusotok, de csodálom, hogy nincs olyan, akihez fordulhattok, akiben bíztok. Mint ahogy neked is gondolom van választott orvosod, a kutyának is már az első alkalommal ki kellene nézni, kihez vigyétek ,ha gond van. Mert gondolom, oltásra rendszeresen viszitek. Nem akkor kell rohangálni, amikor már baj van.

Egyébként a neten találsz megfelelő kisállatkórházat, meg szakorvost is.

De jobb az állandó fogadott orvos, aki már bizonyított.

Hogy mennyire érdemes perelni, ezt inkább kérdezd meg attól  dokitól, aki az életmentő műtétet végrehajtotta. Ő tud az előzményről is szakvéleményt adni, meg gyakorlati tanácsot.

És nézzetek ki fogadott dokit, akinek jól felszerelt rendelője van és valóban érti a dolgát.

Ne bízzatok semmit a véletlenre, gondolom a saját egészségeddel is így vagy.

Előzmény: jaca11 (311)
oncogito Creative Commons License 2012.01.19 0 0 316

Xantra, bizony a kutya sokba kerül, ha egészségesen akarjátok tartani.

A drágább kutyatáp nem olyan, mint neked a libamáj.

Az olcsó tápban nincs meg mindaz, ami a kutya fejlődéséhez kell pláne fiatal korban.

Ha a csontrendszere, izületei nem fejlődnek rendesen, akkor bizony hatjegyű szám lesz a kezelési költség.

A féreghajtás, a parazitamentesítés is fontos, mert ezekből is sok gond lehet és még te is kaphatsz jó kis fertőzést.

Szóval hallgass az okosabbra!

Előzmény: xantra (308)
Sorsi86 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 315

Sziasztok!

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy ha már az 1. alkalommal felmerül benned a gyanuja, hogy esetleg nem a megfelelő kezelést kapja kedvenced keress egy másik orvost. Vagy ha hetek múlva sem javul az állapota. Én is majdnem hasonlóan jártam kb. másfél hónapja. Nem hagyott a lelkiismeret és elvittem a kutyámat specialistához, azóta megmaradt a látása. Igaz, hogy nem kevés pénzbe került, de mindenről felvilágosítottak, hogy mennyibe kerül, sőt a gyógyszereknél is megkérdezték,hogy a drágábbat kérjük vagy az olcsóbbat.

Wet RinR Creative Commons License 2012.01.18 0 0 314

Azt, hogy mit kellett volna csinálnia a kollégának, nem részleteztem. Csak arra a kérdésedre próbáltam választ adni, hogy van-e értelme pereskedni. Mivel meglehetősen sok hasonló szakmai perről hallottam már, ezért válaszoltam.

Gyors gyógyulást!

zsolt

Előzmény: jaca11 (313)
jaca11 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 313

Igen, már egy másik állatorvoshoz mentünk, mivel 3 hétig csak infuzióta kapta. Az első vérvételből persze, hogy hasnyálmirigy gyulladásra gyanakodott a másik orvos is, viszont a másik két vérkép jó lett, csak a fehérvérsejt volt magas. Érdekes, hogy a mostani orvos egyből rákérdezett, hogy nem-e nyelhetett le valamit.Szerintem már hogyha látja az orvos, hogy a kutya nem javul és folyamatosan hány, akkor talán tovább kellett volna lépnie. Az a legszebb, hogy szinte minden nap ott voltunk a röngen szobába infuzión és arra nem vette a fáradságot, hogy csináljon egy hasi röngent.Az utolsó vérkép előtt annyit mondott, hogy 99%-ban mája miatt van rosszul. Mindig mást mondott......Milyen orvos az ilyen????? Ő nem az állatokért van, hanem csak a pénzt húzza le az emberről. Persze, hogy megpróbálom, veszteni valóm nem igazán van már.

A lényeg, hogy pénteken elvittem egy másik orvoshoz és hétfőn éjszaka már a műtő asztalon feküdt.......

Hál istenek sikerült egy jó orvost találni, aki tényleg szereti az állatokat!!!!!!!!!!!

Előzmény: Wet RinR (312)
Wet RinR Creative Commons License 2012.01.18 0 0 312

Sajnos számla nélkül nehéz feladat, hiszen simán letagadhatja. 

Másrészt szakmai szempontok alapján sem könnyű a helyzet. Ha a vérvétel szerint valóban igazolható a hasnyálmirigy-gyulladás gyanúja, akkor nem tudod megtámadni a kezelést sem. Legfeljebb egy igazságügyi szakértő jelentheti ki, hogy mivel 3-4 nap után sem javult az állapota, akkor illett volna egy ultrahangot csinál(tat)ni, de ez legfeljebb szakmai ajánlás, nem hiba. Úgyhogy nemcsak a perköltséget, hanem még a szakértőt is fizetheted. Mindenesetre az első lépést megteheted, a vérképet megmutathatod egy másik állatorvosnak, és megkérdezheted, hogy jogos volt-e a hasnyálmirigy-gyulladás gyanúja.

zsolt

 

Előzmény: jaca11 (311)
jaca11 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 311

Sziasztok,

 

Szeretném veletek megosztani a történetemet és persze a véleményetekre is kiváncsi vagyok :)

December 25-én nagyon rosszul volt a kutyusom, egész nap csak hányt.A neten kerestünk egy állatorvost, aki ünnepnapkor is fogad minket.Sikerült is találnunk egyet.Elvittük hozzá, megvizsgálta, adott neki hányás csillapitót és fájdalomcsillapitot. Mondta, hogy másnap menjünk vissza hozzá.Mi el is mentünk másnap, a kutyusom úgyanúgy hányt egész nap :( Vett tőle vért, de injekciókat úgyanúgy kapott ( hányás csillapitó, fájdalom csillapitó ). Dec.27-re megjött a vérvétel eredménye, amelyből azt állapította meg, hogy hasnyálmirigy gyulladása van. Na, akkor minden nap infuzióra jártunk hozzá, de a kutya nem javult :( Jan.1-én ismét vérvétel következett, ez másnapra meg is jött az eredménye. Amelyből kiderül, hogy az összes érték javult, kivéve a fehérvérsejtett, ami inkább nővekedett.Akkor megint infuziós kezelés következett minden nap.Mivel a kutya nem javult, így megint vérvétel következett, amelyben megint jók voltak az eredmények kivéve a fehérvérsejt, ami még szintén magas volt :( A kutya úgyanúgy hányt minden áldott nap. Már nagyon besokaltam és fogtuk magunkat és jan.13-án elvittük egy másik állatorvoshoz, ahol egyből elküldött hasi röngenre.Ott megállapitották, hogy valami van a belében és ezért hány folyamatosan. Az orvosnak ez nem volt elég tovább küldött hasi ulrahangra, ahol kimutatták, hogy valamit lenyelhetett a drága.Még aznap életmentő műtétett hajtottak végre. Kockázatos volt a műtét, de sikerült és most lábadozunk :)

Magyarán fogalmazva 3 héten keresztül jártunk az orvoshoz és csak infuziót és injekciót adott nap mint nap. Lazán elpusztulhatott volna a kutyusom, de mivel erős a szervezete, így nagyon jól tűrte.

Szerintetek érdemes visszamennem a dokihoz és kártéritést követelnem, hogy ott hagytunk nála majd 150 e és a kutyám akár meg is halhatott volna? Nem szeretném annyiba hagyni a dolgot. Ja és azt el kell mondjam, hogy a 3 hét alatt csak 2-szer kaptam korlapot és egyszer se kaptam számlát.

Wet RinR Creative Commons License 2012.01.18 0 0 310

Bocs, de nem értelek. Ha valaki hozzánk bejön egy kiskutyával, akkor vagy azt mondja, hogy csak egy oltást kér (persze tanácsokat ilyenkor is lehet és kell adni, de az benne van az oltás díjában), vagy elkezd még érdeklődni, hogy még mire lehet szüksége a kutyának. Én bármit ajánlhatok, ő pedig bármelyik pillanatban megkérdezheti, hogy mennyibe kerül. Aztán eldönti, hogy kéri-e. De ha valaki csak hallgat, mindent elfogad, akkor miért csodálkozik a végén, hogy mennyibe kerül?

Az általad említett tételek: 

-táp: kölyökkorban a legfontosabb a jó minőségű táp. Később akár spórolni is lehet, de amit kölyökként nem kap meg a kutya, azt később nem  lehet bepótolni.

-sampon: igen a kutyasampon (jó) valóban drága, de a kutya bőre teljesen más, mint az emberé, ezért speciális kezelést igényel. Egyszer persze bármiben meg lehet fürdetni, de ha rendszeresen akarod, akkor érdemes befektetni, mert a bőrgyógyászati kezelés sokkal drágább lesz.

-féreghajtó: pár ez max. párszáz forintos tétel, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit és mikor kapta az előző kezelésnél. Ha már nálad volt kezelve, széles spektrumú féreghajtóval, és azt megelőzően még a tenyésztőnél is volt kezelve min.1*, akkor tényleg felesleges volt, de különben fontos, mert férges is lehet, és olyankor a vakcinázás csak kidobott pénz.

zsolt 

Előzmény: xantra (308)
xantra Creative Commons License 2012.01.18 0 0 309

kis javítás :

"2, 5 hónapos kutyalányunk"

"11 ezer évvel ezelőtt "

xantra Creative Commons License 2012.01.17 0 1 308

Sziasztok!

 

A mai állatorvosi látogatásom után én is szeretnék hozzászólni a témához. 2, 5 amerikai bulldog kutyalányunkat vittük a 2. kombinált oltása miatt állatorvoshoz, ez általában 5-6 ezer Ft-ba szokott kerülni, a mi számlánk végösszege ezúttal 15.500 Ft volt, ami egy 40 perces monológ után mindenféle irreális (amire persze csak otthon jöttünk rá) indokkal ránksózott dologból tevődött össze. Az állatorvost - nemrég költöztünk ide - a neten kerestem, és a femina.hu-n találtam egy cikket Bp. 3 legjobb állatorvosi rendelőjéről, s közülük egyik ez a Zuglói Állatorvosi Rendelő, Varsó u. 8. "Dr." dumával mindenkit lehúzok Gy.-N. B. rossz választás volt.

Bementünk, egész normálisnak tűnt, aztán belekezdett elég rendesen. Leszólta a HappyDogs-os tápunkat, helyette vegyünk inkább Akanát vagy Royal Canint, mert annyival nem drágábbak (?). Magamnak sem veszem meg a libamájat trüffellel, nem is értem, ha én nem, a kutyám miért enné a legeslegjobb tápot. Aztán jött a sampon: 3000 Ft alatt nem kapok jó kutyasampont, de inkább drágább lesz az is, mert a WU2, meg a babasamponok persze a legrosszabb, amit a kutyára rákenhetek. Mikor az ember kb. 11 évvel ezelőtt elkezdte háziasítani a kutyát, nem is tudom, mivel fürdethette, és lám, utódjaik itt vannak köztünk, élnek-virulnak. Derékig érő, göndör hajam van, még arra sem veszem meg az 1000 Ft-os samponokat, pedig nem élünk rosszúl. Aztán persze minden hülye barom indokkal kimosta a kutya fülét, merthogy úristen, zsíros, beadott neki egy féregtelenítőt, mert az fontos a kölyköknek, bár kb 1,5 hete kapott.... Aztán ránksózott 4500 Ft-ért egy kullancs-és bolhairtó nyakörvet, amit nem is tudom, hogy a hideg télben minek rakjak arra a kutyára rá, amelyiekt 10 napig még úgysem sétáltathatok, tehát rejtély, hogy kullancs hogy kerülne rá, amúgyis ebben az évszakban. Rácsöppentett valami bolhairtót a nyakára, mert kölyöknek ez is nagyon fontos. Fogalmam sincs ezekre mennyit számlázott, mert számlát persze nem adott. 

Nem vagyunk se buták, se gazdagok, se csórók, annyi volt a hibánk, hogy szeretjük a kutyát, és nem akarjuk sajnálni tőle a jót. Ez a szemét pedig ezt használta ki, a legundorítóbb módon. Szomorú, hogy általánosságban az orvosok felsőbbrendű lényeknek hiszik magukat, akik totál hülyének néznek téged, aki azért fordul hozzájuk, mert segítséget kér ahhoz, hogy a legfontosabb dolgot, az egészséget megőrizze. Egy laikusnak, aki egyrészt aggódik, félt, szeret, másrészt úgysem ért a dolgokhoz, azt magyaráznak be amit csak akarnak. Aki állatorvosi egyetemre jelentkezik, annak tudnia kell, hogy ez felelősség és lelkiismeret egy életre, s ami neki a munkájához kapcsolódik, az másnak szeretett családtag, amit kincsként félt. Nyilván ezzel tisztában vannak, lehet tanítják is nekik, hogy itt kell az embert megfogni, és ezáltal minél több pénzt leszedni róla. Nem leszel úgysem szarrágó, nem fogod azt mondani, hogy á doki nem kell az a fültisztítás, meg féreghajtás, meg 5 ezer Ft-os bolhanyakörv. Nyilván elhiszed neki, és megveszed, hogy az állatod jól éljen. 

Sajnálom, hogy ennyire buták voltunk, hiszen a mi hibánk, hogy végighallgattuk és fizettünk, és hagytuk, hogy össze-vissza minden szar indokkal felszámoljon nekünk mindenfélét. Szégyellem, hogy ennyire nem figyeltem oda.

Akinek nem inge, ne vegye magára, tehát: aki állatorvos, s nem így viselkedik, arra ezek az általánosítások nyilván nem vonatkoznak. Kérem ezúton, aki tud jó, lelkiismeretes, nem pénzéhes álatorvost a 13.kerületben, vagy környékén, légyszi írjon nekem címet, mert lassan újabb oltás következik.

Nem tudom, hogy a csávó, mert orvosként számomra hiteltelenné vált, tényleg ennyire túlaggódta-e a kutyát, bár nagyobb a valószínűsége, hogy jó kis pénzforrást látott a mi kutyánkban is. Jó kis tanulópénz volt számunkra, és ezentúl megpróbálok előtte utánanézni, hogy mi is kell pontosan a kutyámnak, és nem fogom szégyellni, ha nem-et mondok majd az orvosnak. 

Szóval a lényeg: aki nem szeretne fölöslegesen sok pénzt kifizetni, csak azért mert éppenséggel van egy kutyája, az ne menjen Zuglóba, mert ott ez fog történni vele. Nekünk a féltés és szeretet által kialakult elvakultságunk ezúttal 15 ezer Ft-unkba került. 

Köszönöm mindenkinek aki elolvasta, ha már 1 embert is eltántorítottam attól, hogy Zuglóba vigye a kutyáját, már akkor értelme volt leírni ezeket a sorokat :)

Sorsi86 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 307

Sziasztok!

Köszönöm, hogy megerősítettetek a döntésemben. Én is tisztában vagyok, hogy Seregi ortopéd specialista és anno kezelte is Boriszt.

Nem hozzá akartam vinni szemproblémával! Nagyon lelkiismeretes orvosnak tartom és hallottam is hogy náluk dolgozik egy szemspecialista. Elmeséltem a történteket és máris a kolléganőjét ajánlotta. Ma fél 10re kaptunk időpontot.

 

juler Creative Commons License 2011.12.13 0 0 306

Szia! Annyit tudok tanácsolni, amennyiben érzed az orvoson a bizonytalanságot, illetve csöppnyi kétely merül fel részedről, ne vidd ugyanoda vissza a kutyusod. Kívánom, találd meg kutyád számára a legmegfelelőbb orvost, aki valóban meggyógyítja, és nem csak lyukat beszél a gazdi hasába. J.

Előzmény: Sorsi86 (302)
nextdoor Creative Commons License 2011.12.13 0 0 305

Seregi doktor és Egerszegi doktor közös klinikáján remek szemész szakorvos praktizál, talán arra gondoltál, hogy hozzá viszed, nem?

Előzmény: Sorsi86 (302)
Wet RinR Creative Commons License 2011.12.13 0 0 304

Minden tiszteletem a Seregi dr.-é, rendszeresen küldöm hozzá a betegeimet, de ő egy ortopéd sebész, miért mennél hozzá szemproblémával?

Ebből is látszik, hogy milyen nagy értetlenkedés van az állattartók többségénél. Egyrészt a súlyos beteg édesanyánkat biztos nem bíznánk a helyi családorvosra, hanem keresnénk egy jó nevű szakorvost. Másrészt egy vesebeteggel nem mennénk a világhírű szívsebészhez, hiszen nem ez a szakterülete.

Sajnos ebben sokszor mi állatorvosok is hibásak vagyunk. Mivel a diplománk a szakterület egészére vonatkozik, nem kötelező a specializáció, így sokan azt hiszik, hogy mindenhez értenek. Pedig ők is, és a betegeik is jobban járnának, ha tudnák, hogy kihez érdemes küldeni...

zs

Előzmény: Sorsi86 (302)
oncogito Creative Commons License 2011.12.13 0 0 303

Szia!

 

Sajnos a mopsznál és még néhány fajtánál gyakori a szembetegség. A tenyésztőt csak a külsőség érdekli és a kutya formájának kialakítása a legfontosabb, sokszor az egészség rovására is. Kár, hogy van ilyenre kereslet, amikor MINDEN kutya egyformán kutya.

Node én azt javaslom, gyere inkább Pestre. Jó hírű szemészt ajánlok, akiben megbízhatsz, mi is jártunk nála, lelkiismeretes és van tudása és jól felszerelt:

http://www.allatorvosirendelo.com/szemeszet.html

Előzmény: Sorsi86 (302)
Sorsi86 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 302

Sziasztok!

Véletlenül kerültem ide, de elgondolkoztat amit írtál. Én is most őrlődök, hogy mit tegyek maradjak Kertésznél vagy vigyem a kutyámat Pestre Seregihez. Nekünk szemproblémánk van. Szombaton jártunk nála, egyáltalán nem volt meggyőző amit mondott és sokat értetlenkedtem, hogy konkrét választ kapjak a problémára. Péntek óta hunyorog a jobb szemére Borisz (2 éves mopsz). Arra gondoltam kint a kertbe valami bokorba beleszaladt és megsértette a szemét. Szombaton elmentünk a dokihoz (Kertész), elsőként amit már furcsáltam nem festette meg a szemét, hogy meggyőződjünk róla, hogy a szaruhártya nem sérült.

Csak nagyítóval nézte, azt mondta nncs benne idegen test és a szaruhártya sem sérült. Könyörgöm még a hülye is tudja, hogy ilyen dolgokat szabat szemmel nem lehet látni. Már azért is merült fel a kétely, hogy nem sérült mert én láttam hogy kezd elszineződni a szeme.

Találgatott és elő jött azzal, hogy az alsó szemhéjja bentebb van és ez iritálja, azaz sérti a szaruhártyát. gondolom már ő is hallott arról, hogy ez mopszoknál gyakran előfordul és ezért húzta rá erre a probléma ezt a diagnózist. Kaptunk szemkrémet és cseppet, de nem veszem észre hogy javulna. Pénteken kellene visszamennünk és most őrlődök, hogy vigyem esetleg tovább más dokihoz vagy maradjak nála. Nem hinném, hogy szemműtétet sűrűn csinált volna.

Előzmény: juler (301)
juler Creative Commons License 2011.12.12 0 0 301

Szia,

 

igen, nagy tanulság, bár én bevallom nyáron szembesültem először vele. Viszont a másik tanulság, hogy ne bízzak az orvosokban,  legalábbis kettőnél semmiképpen ne álljak meg. De sajnos én el hittem, hogy a kutyám nem élné túl a műtétet a kora és súlyfelesleg miatt! Hát, így tényleg nem élte túl, viszont az orvos mindenképpen jól járt, hiszen fél éven keresztül tőle hordtuk a light eledelt és szintén nem olcsó gyógyszert a lábára...de ő biztos nyugodtan tud aludni.

Előzmény: oncogito (300)
oncogito Creative Commons License 2011.12.11 0 0 300

Szia!

 

Nagyon sajnálom a kutyusodat és ami a nem megfelelő orvosokkal történt.

 

De azért van még egy tanulsága: 13 éves volt a kutyus és nem volt ivartalanítva!

Bizony, a méhgyulladásból komoly bajok származnak. Ha tizenhárom évvel ezelőtt nem is nagyon hallhattál erről, manapság, az elmúlt néhány évben a csapból is ez folyik...

Előzmény: juler (299)
juler Creative Commons License 2011.12.11 0 0 299

Először is nagyon szépen köszönöm a választ! Tudom, sajnos így utólag, hogy ezt előbb kellett volna megtennem, de hittem az orvosoknak, akik olyan meggyőzőek voltak. Értem ezalatt a műtét elodázását...

A két egymás utáni műtétre gondoltam, mikor azt írtam, ha végstádiumban kibírta, akkor valószínű nyáron sem lett volna probléma az altatás.

De igen, számomra sincs mentség, ezért is gyötör most és fog is ki tudja meddig a bűntudat, de megérdemlem, hiszen a kutyám (keverék) ennél sokkal jobban szenvedett. Annak ellenére, mennyire szerettem, nem tettem meg mindent annak érdekében, hogy most is velem legyen. Még egyszer köszönöm a választ! üdv, E.

Előzmény: Wet RinR (298)
Wet RinR Creative Commons License 2011.12.10 0 0 298

Jelentem én végigolvastam amit írtál. Sok minden nem volt egyértelmű (mi az amiből a végstádiumban kettőt is kibírt? 24 kg-os kutya, de milyen fajta és mekkora?), volt fölösleges momentum is (a szívultrahang speciális terület, sima UHkészülékkel nincs is értelme, csak a legjobb szakértők végzik, de itt nem volt szó szívelégtelenségről, így értelme sem volt).

A több kolléga által kezelt esetből kutya létére jól megtermett állatorvosi ló lett, annak minden következményével. Szerintem a műtétről nem az állatorvosnak kellett volna döntenie: minden vizsgálat elvégzése után a gazdi joga a döntés a lehetőségek és az esélyek ismeretében. Ha ő nem is vállalta a műtétet, mindenképp fel kellett volna ajánlani egy jobban felszerelt szakintézményt az operáció elvégzésére, hiszen a sikeres műtét után a legjobb az esélye az állatnak. A gyógyszeres terápiát választva viszont folyamatosan kontrollálni kellett volna az állapotot (rendszeresen megismételt vese- és májparaméterek, és többszöri ultrahang). 

Számomra az egyetlen érdekes pont a rossz májparaméterek gyógykezelése. A Legalon+Neopampur ment szeptembertől decemberig mindenféle kontroll nélkül?

Szerintem ez az esetleírás is azt mutatja, hogy milyen fontosak az internetes fórumok: ha akár itt az Indexen, vagy bármelyik másik fórumon tanácsot kaptál volna bármelyik kollégámtól, hogy mire kell figyelned, akkor talán sikerült volna meggyógyítani a kutyádat. Persze az is elképzelhető, hogy a műtét alatt, vagy után elpusztult volna a kutyád, de akkor legalább azzal a tudattal vehettél volna búcsút tőle, hogy a lehető legjobb kezelést kapta, és ennek ellenére pusztult el.

zs

Előzmény: juler (297)
oncogito Creative Commons License 2011.09.06 0 0 296

Hát ,ilyent még én sem hallottam, hogy a "friss törésnek meg kell nyugodnia"...!

Attól tartok, ezek az orvosok azért húzták-halasztották, mert nincsenek a helyzetük magaslatán. Attól tartok, ha rögtön műtik sem jobb a helyzet, mert nem jó sebészek.

Ez vert helyzet, mert nem tudhatod előre. Ha nekiállsz erőszakoskodni, ugyan igazad van, de egy rossz sebész ha előbb műt, akkor sem jobb a szitu.

Sajnos, ez rizikó.

Mert egy belgyógyászati problémánál inkább ráér az ember több véleményt meghallgatni, de egy törést azonnal el kell látni.

Bizony kellene rossz hírét kelteni ezeknek az orvosoknak, hogy mások ne járjanak hasonló módon!

Előzmény: szpsz911 (295)
szpsz911 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 295

Szervusztok!

 

Talán túlzás lehet egy szégyentáblának nevezett helyre feltenni a sztorimat, mivel bennem semmiféle neheztelés vagy hírnévrontási szándék nincs, ugyanakkor remélem, hogy mások legalább okulnak belőle és nálam rámenősebbek lehetnek, ezzel jót téve az állatkájuknak.

 

Napóleon a fiatalabbik spániel kutyánk (sz 2005jun) a nagy mókamesterünk tavaly novemberben, egy péntek délután, mikor hazaértem roppantul fájlalta a mellső egyik könyökét.

Nem enyhült a fájdalma, ígyhát elvittem még a nyitás előtt negyed órával, tehát a törést követő 2-3 órán belül az állatorvoshoz. Nem akarok neveket írni, egy olyan rendelő, ami egy cég Dunakeszin és Veresegyházon is (ahol lakunk). Megröntgenezték és kiderült, hogy szegénykémnek a könyökízülete ment ripityára. Alig akarták elhinni, hogy nem ütötte el autó, illetve semmit nem tudtam, mert kb fél órára mentem el otthonról és ez lett. (Azóta sem derült ki az ok)

Én úgy vittem, hogy akár azonnal műtsék meg. Hát azt nem lehet. Mert a friss törésnek meg kell nyugodnia. Így következő keddre beszéltük meg.

A hétvégén azért volt egy próbálkozás, de ott is maximum hétfőn vállalták volna.

Kedden meg is volt a műtét. Tudni kell, hogy  ízületbe menő törés, tehát szakmailag a legmacerásabb. Összerakták neki, drótal, szegecsekkel. Elkezdett gyógyulni, bár nem terhelte úgy, ahogy a dokik szerint kellett volna. Aztán egy rossz mozdulat és egy feljajdulás és egy hónapra rá egy újabb műtét, mert az egyik (rögzített!) törés szétnyílt.

Újabb műtét, újabb remények.

Aztán az összes létező megoldás a rehabilitációra. Torna, nyirokmasszázs, hidroterápia, táplálékkiegészítők stb stb.

De sajnos ő nem lett soha többet teljes értékűen járni tudó kutya. Az egykori szaladgáló önfeledt mókamesterünkből lett egy sánta nyomorék, aki 50 méterenként leül, mert a háromlábú sántikálás lefárassza, alig terheli a rossz lábát. Ha szaladni akar, egyszer-egyszer rááll, de be is szűkült az ízület és nagyon érzékeny, hidegre, frontra stb.

A közelmúltban egy rossz ugrás után újra feljajdult, röntgen, majd kiderült, hogy nem forrt össze a csont. Pff.

Javaslat: amputálás vagy kimerevítés.

Mi szerettünk volna más véleményét is meghallgatni, így bevittük az egyetemre egy szaktekintélyhez. Ő elmagyarázta, hogy az ízületbe menő töréseknél mennyire számít az időfaktor, hogy mielőbb megműtsék, hiszen ahogy a csontszövet kezd gyógyulni a törés után és nincs összerakva, nem is fog úgy beforrni, ahogy kéne. Apró mikromozgások miatt meg pláne.

Tehát ebből az állt össze, hogy időhúzás volt az, hogy „hagyjuk a friss törést megnyugodni”, nagyon bánom, hogy nem ragaszkodtam az ott azonnali beavatkozáshoz.  Mellékelek egy cikket a Kutya című lap egyik 2007-es számából. (jól látszik a szkennelésen a forrás, de ha bármi jogot sért, kérem jelezni, mert akkor leveszem)

Itt is így zajlott minden, csak ott a gazda rámenősebb volt és huszadszorra sem adta fel. Olvassátok csak el a cikket!

 

 


Nekem ott van lelkifurdalásom, hogy – korábbi tapasztalat híján – elhittem mindent és hagytam akaratlanul is, hogy túl soká legyen a műtét. Így sajnos szegény kis „kölyköcskénk” élete hátralevő részére gyakorlatilag rokkant marad.

Nem értem, hogy miért kell mindig mindig csak várni és várni. Pedig nem vagyunk spórolósak, akkor is mindent megadtunk neki és bármibe belementünk volna és ezt tudják rólunk az állatorvosok is. A doki amúgy rendes volt és beleadott apait anyait a műtétbe. Nem rajta múlt a késedelem, mert aznap ő nem rendelt, hanem a kollégái adták az időpontot. Az mondjuk nekem viszont kissé aggályos, hogy egy rögzített törés hogy a fenébe tud elmozdulni. Hogy volt rögzítve?

 

 

fidelite Creative Commons License 2011.07.01 0 0 294

Sajnálom. Jó, hogy megosztottad, senki ne vigye oda kedvencét, még egyszerű beavatkozásokra, kivizsgálásra se. Ajnálom  Bendzsel Dánielt (Hungarovet, Budatétény)Mi  nála ivartalníttotuk kutyusunkat, a műtétet megelőző napon kimentünk, hogy megvizsgálja a kutya állapotát, az altatás pedig legkorszerűbb eljárással történt). Pár órával később éberen, négy lábon vittük haza.

Előzmény: Audi S3 (292)
oncogito Creative Commons License 2011.06.30 0 0 293

Részvétem. :-(

Sajnos vannak ilyenek és ha nincs ismerős állatorvos, akkor bizony kiszolgálatott az ember.

 

Előzmény: Audi S3 (292)
Audi S3 Creative Commons License 2011.06.30 0 3 292

Érden a Bajcsy-Zsilinszki úti állatorvosi rendelőben praktizáló "Dr" K. Csabához rutin műtétre vittük teljesen egészséges 1 éves macskánkat. Annyi lett volna hogy ivartalanítsák, hogy ne legyen többször kiscicája.  Utólag belegondolva jobb lett volna ha nem visszük mivel az "állatorvos" úgy altatta el szegény cicánkat hogy többet már nem ébredt fel... Meg se mérte a macskát csak szemre adott be altatót és 20 éves praktizálására hivatkozott. Szégyen hogy egy rutin műtétbe elpusztul egy egészséges macska. Amelyik macskát nem lövik le, üti el az autó vagy nem beteg azt az állatorvos teszi el láb alól... Óvakodjatok a pályatévesztettektől!!!

szambareka Creative Commons License 2011.04.23 0 0 291

Köszi!

Ezt már többen is ajánlották. Akkor meg is találtam :)

Előzmény: oncogito (290)
oncogito Creative Commons License 2011.04.22 0 0 290
Előzmény: szambareka (289)
szambareka Creative Commons License 2011.04.22 0 0 289

Sziasztok!

 

Tudtok ajánlani egy jó állatorvost a 13. kerületben?

 

Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!