Leégett benne a memória (feltételezem a szar hűtés miatt), a helyi boltosgyerekhez hasonlóval vittek be már párat és mindig ezt dobta vissza a szervíz, ki is cserélik újra. Más kérdés, hogy ahol vettem, ott, és most tessék figyelni, a garancia a boltos nevén van a budapesti nagyker felé, de ő csak 10 nap múlva, szerdán megy oda legközelebb, tehát ez az az időpont, amikor a bevizsgálás majdan el fog kezdődni. Cserekártya persze nincs. Patent a dolog, vettem is gyorsan egy x1300-st, persze máshol. Ja, akinek esetleg kéne, mikor nekem visszajön a másik az szóljon :)
Tölts le egy Everest 2.2-t ( http://letoltes.prim.hu/index.prm?pid=2251 ) . A hőmérsékletet itt találod :everest ---> számítógép--->érzékelő---GPU. terhelés nélkül 45 C° körül kéne lenni, terhelve 65C° alatt.
Gigabyte termék egyébként, és egy baromi nagy passzív hűtőbordázat van rajta. Meg tudom valahol nézni a hőmérsékletét? Hol, ha igen? És mennyinek kéne lennie optimálisan??
A kockásodás általában túlmelegedénél szokott jelentkezni. Lehet hogy meghalt rajta a hűtő venti vagy leeset a kártyáról. 2D-s alkalmazásoknál nem gáz annyira, de amikor játékot számol a kártya akkor azért rendesen melegszik. Lehet persze más probléma is de először ezt nézném meg és nem nagyon terhelném a kártyát mert esetleg végleg elfüstöl.
Probléma: van egy ATI 800 XL videkártya a gépemben. Szerintem ez a bűnös, azért őt írom előre. Megy egy játék, (Heroes5-nél és UFO Aftermatchnél csinálta már) és egyszercsak a képen egy szabályos mintázat jelenik meg, mögötte fut a játék, csak nem igazán látni semmit. Olyan lesz a kép mint egy sakktábla kb., de átüt rajta a fehér kockák helyén a futtatott program. Másik amit mostanában csinál, hogy játékok közben egyszer csak kifagy, vár öt másodpercet, majd feketeség és semmire nem reagál, se ctrl esc, se alt tab, se ctrl alt del, szóval semmi, csak a resetgombra hajlandó rebootolni, de akkor a szokásos sakktábla jön be már a boot képeken is. Ha kikapcsolom akkor meg működik rendesen. Igazából addig stabil, amig nem futtatok egy grafikus teljesítményt igénylő szoftvert. A gép maga: AMD Athlon 3000+, 1gby ram, egy eléggé terhelt xp (egy éve már nem reinstalltam) szóval az lenne a kérdésem, hogy mivel van itt a baj, mi lehet ez, tud e valaki valami diagnosztikai szoftvert esetleg, vagy bármilyen ötletet szívesen veszek. tűzfalam, virusirtom van, szerintem nincs vírus a gépen, de ez persze nem 100 %