Keresés

Részletes keresés

artforwho Creative Commons License 2021.12.07 -1 0 24

Az ágyban ülve és pengetve a gitárt érzem, hogy ráz, ráznak a húrok. Egyszer, kétszer, elsőből azt hittem hogy csak képzelődök, de jött a második, és a harmadik is, kikapcsolom, azaz kihúztam a kábelt, nem volt a lábam a földön semmi, mert olyankor szokott rázni ha mezitláb vagy a földön. De nem szóval, kihúzom a kábelt: úgy is ráz, vagyon mert 55 éves vagyok ?

 

Vagy azért mert a Mikulás hozott egy csomó édeséget és elég rendesen bezabáltam...??? ???? asszem ez lesz..

 

Most kipróbálom, vajon a hideg gitár is fog rázni..

 

 

Woodoo Allen Creative Commons License 2020.10.02 -1 0 23

JÓ! Ütős, az tetszik, pölő számomra a Black Sabbath, ELP, Pink Floyd voltak a legjobbak, ehhez mérten a progressziv metál alatt nem találok hasonlót, a könnyű műfajban inkább, vagy még a rapben is.

 

Billie Eilish - bad guy

 

https://youtu.be/DyDfgMOUjCI

 

 Amikor volt Pavarotti, Placido Domingo, Gipsy Kings  vagy akár Julio Iglesias, akkor a Kolozsvári operában is Énekeltek az Énekesek, Táncoltak a Táncosok, Játszodtak a Szinészek, amióta lett a langyi jazz azóta a klasszikus műfaj is 1 NAGY LANGY,  beleértve a szimfónikus metált is, utóbbiban ott az anyag ahogy nézem, de az előadók, nahát végülis  az előadók is ott vannak valahol, csak éppenséggel kímélik magukat a munka nehéz, fárasztó szegénykéknek, a hangszereseknek még a végén elkopnak az izületeik, érthető, hogy miért nem törik össze magukat. Nincs az a pénz se..

Nem is a fiatalok, a vénhedt részeges motorosok a szimfónikus metál közönsége, Északon, Svédben, Kolozsváron a kivénhedt gyalog vagy közszállitásos részegesek még a János Vitézre csápolnak, mindegy, de az egész valami kivénhedt retro romantika szinten, ennél a 3+2/kombinált kombiné  jobb volt.A János Vitézzel se lenne gond, nem a mű rossz, valahol máshol van elcseszve.

 

Aki jelenleg mindent belead, az néhány igazi underground mondjuk orosz vagy afrikai rapper, itt a dikh TV- Zseraldin vagy Dorina is jobb, belevalóbb mint akármelyik svéd szaros hiperiskolázott fotelzenész, ahogy a politikában is uralkodó a semmittevés úgyanúgy a művészetben se csinálnak semmi LYÓTT! :)

Szerencse, vannak szegények, mélyszegények onnan lehet még remélni némi őszintébb, igazi kultúrát.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156057821&t=9005529

artforwho Creative Commons License 2020.09.15 0 0 22

Almafa az almafa alatt, nyári piros almafa alatt

 

https://youtu.be/KcIeeduMwnk

 

Ott helyben improvizáltam, százas, hogy sláger lesz belőle.......

Óz, a nagy varázsló Creative Commons License 2020.07.01 0 0 21

Frank Zappa - Ciocarlia

 

https://youtu.be/d6ajKT9xzvU

artforwho Creative Commons License 2020.04.27 0 0 20

Megtöltöttem a gáz -öngyújtómat, apámnak a gázával. Akartam venni egy tubus ilyen töltőgázat de nem kaptam, nem kaptam egyből s tovább nem is kerestem, akartam venni egyet, hogy ne kelljen kérjem apámtól, hogy töltse meg, de most nem kértem és megtöltöttem úgy kérvény nélkül.

 

És ahogy mondom, elmentem vegyek gázt, nézem egy dohányboltban a Széchenyi téren a 31 - 37 - 38- as megállóval szemben, elfogyott. Megyek tovább a Fierul-ba, ez is a Széchenyi téren van, útban arrafelé van egy háztartási eszközök féle üzlet, benézek, maszkkal, kérdem, van, nagyot néznek, micsoda, nem értettw, mit kérdezek, mondom mégegyszer gáztubus, nincs, megyek tovább. A Fierul (VAS) ott van húsz méterre, indulok, megyek tíz métert kijön az őr a háztartási üzletből, nézem, na vajon mit akar ez is, üldözési mánia az egész világ a karantén miatt. Int a pasas, megállok, odajön, azt mondja van neki otthon egy gázpalackja és nincs rá szüksége, leszokott a dohányzásról és ha kell nekem, nekem adja. Nézem, há' persze, hogy kell, és megbeszéljük, másnap lehozza, ez lett volna péntek, húsz lej volt, azt mondja és, ingyen nekem adja, mondom nem, kifizetem, aztán megegyeztünk tíz lejbe, de másnap elfelejtettem bemenni. De nem oda Buda, még benézek, nem akaromcserben hagyni a hapsit, egy ilyen jó ötvenes, pirosposgás, látszik, hogy leszokott a dohányzásról. De most, hogy rájöttem apámnak a gázára, nem tudommég vegyem meg azt ne vegyem meg azt a pasastól, mert egyszerüen nem éreztem magam képesnek arra, hogy megnézzem miből áll megtölteni egy gázgyújtót, de úgy néz ki mégis próba - szerencse, megcsináltam. Óriási, nem ?

artforwho Creative Commons License 2007.07.02 0 0 19
Hülye voltam , hogy " kirugtam" főleg a bőgőst, a másikat is kirugtam csak az oan pofátlan. Mint én is egyékként.. Nem lehet kirugni ..:) nem tudom , ha sikerűl visszahizelegni magam Nála, a bögős ről van szó, szuper , nagyon jó, nem túl tehetséges , de nagy tudós ..


Tüntetés- viszem a gitárt is most , vazz- belinkelem amit a www.transindex.ro- ba irtam, ott "lakok"..TRaian nick név alatt :

na megvolt a tünti...Szval dehogy volt meg, elmentem a városházig, letelepedtem szépen pokróc , tünti-tábla ( nincs fényképezőgépem )..Elkezdek ott tamburinozni meg szövegelni, hogy , ..Igy valahogy : ja spiritizmul nyámule stb. Nem telik el tiz perc ott a rendfenntartó, menjek el onnan ! Szva egy hiba csuszott bele, mert ugyan a kérvényem aprobálva volt de nem a városháza elöttre hanem a Sétatérre..Egy kicsit dőhbe gurúltam emiatt , el is küldtem a rendfenntartót a faszomba, amikor elkezdett tegezni. Meg is ilyedtem , na most mi lesz! ?Többet nem tegezett, ennyi lett , hehe.Szoval tegez de azt nem engedi , hogy visszategezd, na ez nem megy. Ilyen rendöri fogás, szerencsére volt időm őket bemagólni. Persze én tévedtem ott, hogy az aprobálást nem olvastam el, de még utána sem mentem, de s még nem is tuttam , hogy utána kell menni. Semmi gond, most már tudom . Aztán hamar futás a Fürdő utcába, RMDSZ székház, Sebesi Karen Attila, nem tudom milyen funkcióban van ott a "müvészúr de leakart szopni, egy rövidebb- hosszabb ideje, udvarolgat nekem. Mondtam neki , esetleg a lábujjamat mert a péniszem foglalt, - van már két barátom , hova mégegy. Frici viszont megnézte a papírjaimat , készitett nekem egy vagyis két másolatot, megköszöntem, hello.. Irány a Malom utca, itt a Szenátori iroda, Robi, lenn a bejáratnál, Ő a szenátori titkár, judit a jogi tanácsos vagy mi , na ezt kerestem, temetésen nyaral , mindegy.. Aztán egy kivülálló Úr homályosított fel, hogy igenis , nem mindenki ott tüntet ahol akar , hanem ahol az jóvá van hagyva, szépen elmagyarázta nekem, aláirtam ennek. Látott ez az Úr amikor is a városházánál volt a kis " incidensem a rend őrével , s elmondta Robinak, hogy nem voltam túl pofátlan sem.
Új, friss kérvény benyújtva, csötörtökön tüntetek újra, -mostmár oda kérvényeztem egyenesen a Sétatérre, 12 és 15 óra között..
Sok sikert magamnak :-)

Arról van szó , hogy kb. két éve 5 db kérvényem van benyújtva a kolozsvári Városházánál , megválaszolatlanúl ! Transzcendentálizmus, hogymondjam , spiritizmus, alkémia ilyesmi ügyben, Alkoholizmus , sex drog és rock 'N ROLL..Szoval volt egy , " élményem, de ami egészen kézzel megfogható, ezt kell be bizonyitanom . S akkor mi leszünk itt a királyok, hehehe !!!
artforwho Creative Commons License 2007.03.12 0 0 18
Na, meg a lebaszásokat is ugyanonnan, az USA - ból..
PL. pornóze, ma kaptam, meg ilyenek ...Jogos, ám ! vazz
artforwho Creative Commons License 2007.03.01 0 0 17
Most meg itt esz a qrva kibasszintott nyavaja, egyedűl ! Jó itt van az anyám,
épp jó , -mondtam, nálunk bűn zenésznek lenni..De kapom a dicséreteket, az USA -ból, leginkább, úgyhogy le van baszva minden és mindenki..
A Kolozsvár i zenészek ? Ha ha ha ha hahaha !! Messziről kerűlnek. Van még amelyik köszön, is, naaa :)) PL. az a Yesterdays, ből a zegyik, szűz lányok zenekara hehehe !!!!!!!! :)) De asszem a fiuk is szüzek ebben,- hohoho ho ho ..
A " férfiak", na nem baj na, jól van na... Jók vagytok..
De komolyra fordítva a szót egyedűli zenész itt aki valamit ér az a Hollandus
Holly, de amíg fog nincs a képébe egy se én nem állok szóba vele az biztos..
Nagyon jó, szuper jazz bőgős.. Blues ! S milyen szuper hangja van !Ének..
Ocskavasat gyűjt , abból él :)) Mongyuk voltam én is acélolvasztár meg kőművesmester asszem valamikór...

Puszika ! :)
artforwho Creative Commons License 2006.12.13 0 0 16
Atkári Farkas 2006-07-17
(a szerencse)
le lehet vetkőzni
a melegben


zenekar Kara nélkűl ...
avagy Bréda kara nélkűl, nem lesz
maradok magammal
kibasztatok velem
itthagytatok velem
engem magam magammal
művészek ...csupa léha alak
munkájuk is csak olyan
azért a zene nem is munka
feltűnési mániából falra mász
esik egy egy vodka
vagy egy sőr
de egy ebéd ? – Soha
sem egy nő .
...
a pinaszőr
lehet puha vagy göndör
...
s milyen tuskó mind a kettö

még egyet kuricculumomba
idióta aki idióta

s ugyanoda
van az az Eine Kleine Nicht Muzik
megcsináltam a kezdetét
de nem a satöbbi részt
mert tudtommal nem kötelesség
akár a fényképésznél
arcot veszi le elébb
hátúlról csak ha közelebb lépsz
teljes legyen a kép
biztos ez egészből semmit sem értsz

per amorem dei !
nép szava isten szava
nócsak
csak ne nagyon szavalj
mert a nép, az csak az egy az isten
hol vagyunk akkor mi ? a részegesek, mi ?
artforwho Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15
egy gondolat erejéig a gerincesség ill. gerinctelenség , mint fogalom témához . Azt sütöttem ki ugyanis, hogy ha a ...
És mégsem, mert ezért nem alszom most, hogy ezt elmondjam : gerinc mint gerinc oké, de velő is kell. S mindez a barátom- kollegám - csapattársamról jutott eszembe .
Dobos, elment zenetanárnőhöz aki megdícsérte, hogy igenis magának dobos -gerince van, valahogy így. Aztán gyakoróltunk a nyáron egyszer, tíz perc után : elvagyokfáradva...
Most egy hete volt nálam, és elmondtam neki,a velős dolgot. Szóval ez innen van, mármint hogy nem elég a gerinc, velő kell. VELŐ
Kirugtam a kicsikémet ...
-ezt a mai nap hajnalán egy érvényes gondolatnak tekintettem és gondóltam "bevágom" ide, amúgy sem lévén ennél sokkal jobb dógom...
artforwho Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14
"féreg" mérutál
kitudja hol leszek délután
szerencse útlevél nem kell már
január egyetlen elseje után
de én még nem megyek mert megvárom
hogy ne kelljen vonatjegy sem
s akkór megyek Pestre szánon
Előzmény: artforwho (13)
artforwho Creative Commons License 2006.11.19 0 0 13
Korán lökött ...Na nem, nincs semmi gond Ozzy- val, szóval nagyon jó...
S a Black Sabbath is kedvenc ...Csak még fejlődésben vagyok , azért kap el néha a ...Persze játszani is kell a " nagy alkoholistá " -t ...Benne van a műsórban, asszem. Mint Mozartéknál a " népies elem " .:)
artforwho Creative Commons License 2006.11.19 0 0 12
(eképpen)
csirkemáj látható a képen

a cirózis tisztán kivehető
persze ettől még ehető

de ha már így áll a helyzet
leszünk mi rockandroll nemzet

korán kelő
ködöt lelő
szakadt költő
cső
artforwho Creative Commons License 2006.11.17 0 0 11
a bajuszomat "ott" - felejtettem ma borotválkozáskór
artforwho Creative Commons License 2006.11.16 0 0 10
- Újításon töröm be a fejemet ...
www.myspace.com/marcopoloorchestra - vajon bemegy ez ide ???
artforwho Creative Commons License 2006.11.15 0 0 9
A hollandal az van, hogy ha romániában létezik egy szuper jazzbőgős akkór ez ő, nagyon jó..de úgy le van robbanva...ez nagyon rossz...Ócskavasat gyűjt és abból " él" , ugye ilyet még nem hallottatok...
Emelett játszik hetente egyszer egy kisvendéglőben, bagóért ! Na...Tessék ...:)
artforwho Creative Commons License 2006.11.14 0 0 8
Ugyaaaan már ! Én sem tudok ....
Visszavesszük " ezeket " , úgy tudnak , füstől a hely utánuk ...
Előzmény: Jacques de Molay (7)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.11.14 0 0 7
Én nem is tudok zenélni, ez nem baj?
Előzmény: artforwho (6)
artforwho Creative Commons License 2006.11.14 0 0 6
Bevennénk téged is de elég messze vagyunk keleten
Előzmény: Jacques de Molay (5)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.11.13 0 0 5
Szerintem igazad van.
artforwho Creative Commons License 2006.11.13 0 0 3
...köszönöm kérdésed ! Ezt írták nekem :
"Inkább részegen az ágy alatt , mintsem félszegen az ágyban "

egy más forumon

ez ilyen közmondásos, ugye - én ha iszok: mindent össze török...ezt tanúltam, tőrni- zúzni, az iskolában...most igyekszem elfelejteni...az elemiben ...
háborút akartam indítani, de ez DiliPOLI ....Itt ... ZENE...Ezt csak kilencediktől kezdtem el ...Most viszont mindent bele ....
A ZENE A ZENE A ZENE KELL A ZENE -

Előzmény: utat! (1)
artforwho Creative Commons License 2006.11.13 0 0 2
a zenészeknél ... amúgy sem teng túl az értelem...

legyek a fejemben... na nálam sem...pókok...

... enyém a főszerep...
Előzmény: utat! (1)
utat! Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1
Úgy egyébként jól vagy? :-)
Előzmény: artforwho (-)
Jesper Olsen Creative Commons License 2006.11.13 0 0 0
???
artforwho Creative Commons License 2006.11.13 0 0 topiknyitó
Kirugtam és kész ...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!