Keresés

Részletes keresés

paranormálatlan Creative Commons License 2020.05.25 0 2 541

Naaaa....

 

2007 03. hóban felvettem 1.770.000 hitelt. Havi fixesre , ahogy kell csak hogy nagyobbat copjak :D :D 

26.500 huf / 120 hónap.

Mivel jól teljesítettem, 2015-ben megtolták 40.700-ra  a forintosítás után. :) és még kaptam + 36 hónapot. 

Igy fizettem az 1.770.000 kölcsönért 5.150.000 jó magyar forintot.

 

De vége lett. Zsebemben a törzskönyv, amiröl 2300 ért törölték le a bank opciós jogát.

 

Végre van egy saját 16 éves Suzukim :D

 

na csaó Mindenkinek. 

Mircsóf Creative Commons License 2018.10.12 0 0 540

Szia. Én is a Merkantillal bajlódok , már ügyvédnél van az ügy egy féléve de semmi nem történik!

Érdeklődnék hogy ti jutottatok valamire velük?

    Papp Károly

Előzmény: Körtésiné Timi (538)
MentesAndi Creative Commons License 2018.08.03 0 0 539

Sziasztok

Tud valaki ügyvédet ajánlani, Merkantil bank ellen?

Lízingszerződés 2007-ben felvett 3,4 millió visszafizetett 6,2 millió, nem járul hozzá az eladáshoz pedig kapna még 1,5 miliiót...

Ja és még 5,1 milliót követel. VICC..

Körtésiné Timi Creative Commons License 2018.07.25 0 0 538

Sziasztok!

 

Sajnos mi is ebben a cipőben járunk, csak a történetet bonyolítja egy öröklés is. Több mint két éve még Édesapám indított pert a Merkantil ellen, az ügyben semmi nem történik. Tavaly sajnos elhunyt, mostanra édesanyám kifizette az eredeti szerződés szerinti hiteltartozást és még 1.700.000,-Ft-ot követel rajtunk mint örökösökön a bank. Próbálunk egyezkedni velük, de teljesen reménytelen. Ők teljesen hibátlan szerződéseket kötöttek, minden szuper, mi csak fizessünk. 

Én is azt látom, hogy valamilyen összefogásban lenne az erő. 

 

Öcsémmel tavaly indítottunk egy zárt FB csoportot "Együtt a Merkantil Bank ellen" címmel, de nem csináltunk eddig nyilvánosságot neki, mivel bíztunk abban, hogy egyezségre tudunk jutni a bankkal. Most már egyre inkább nem látom esélyét. Egy szemét, görény társaság. 

Keressétek ezt a csoportot a FB-n, várjuk a csatlakozásokat és a népszerűsítést. Együtt, sokan hátha ki tudunk valamit találni. 

 

Valakinek azóta történt valami pozitív változás az ügyében?

Ultras_asr Creative Commons License 2018.02.07 0 0 537

sziasztok!
az lenne a kérdésem , hogy milyen dokumentumok szükségesek illetve iratok egy autó hitel szerződés lezárásához?

RDLDR Creative Commons License 2017.11.29 0 0 536

Sajnos egy módja van megszabadulni a tartozástól, ha az ember kifizeti. Az, hogy a felvett hitelösszeget valaki kifizeti egy 10 éves CHF hitelnél sajnos nem jelent semmit. Egyrészt senki nem ad ilyen alacsony kamatra pénzt. Én is jelenleg 1,5-2x-esét fizettem ki és még van belőle vissza. Az nagyon sokat számít, hogy amikor volt a CHF árfolyam emelkedés, ki milyen konstrukciót választott. Aki fizette az árfolyam különbözetet, annak mára alig van tartozása. Aki nem fizette, hanem egyenlő összegeket fizetett havonta, az úgy járt mint én és többet kell visszafizetnie, mert az akkori befizetés lófüttyöt se ért CHF-ben, még a kamatokat se fedezte.

 

A forintosítás után most már mindenki vissza tudja fizetni, mert nem fog ugrálni semmilyen árfolyam, csak épp nem szabad elfogadni azt a törlesztőt amit a bank ajánl, hanem többet kell fizetni. Ennek a kérvényezése ingyenes. Nekem is a 7 éves autómra még plusz 7-8 évig szerettek volna velem szerződésben maradni. Mondtam nekik, hogy szeretnék minél előbb szabadulni és jobb lenne 40-50-et törleszteni, így lejár 3 év alatt. Még CHF-es időkben is megemeltettem a részletet, mert láttam, hogy a befizetés nem elég a kamatokra. Ez van, le kell vonni a tanulságot eladósodni csak saját devizában szabad vagy leginkább sehogy csak ha nagyon muszáj. A barom bankok jó nagy marhaságot csináltak akkor amikor CHF hitelre ösztönözték az embereket és arra még a banki okosok se számítottak hogy ekkora balhé lesz ebből.

Előzmény: Bobenci (534)
Bobenci Creative Commons License 2017.11.22 0 0 535

Ja , és még annyit, hogy a Merkantil bank többször is kijelentette nekem, mikor a törzskönyvet kértem vissza és a jogszabályokra és törvényekre hivatkoztam, hogy rájuk a magyar törvények nem vonatkoznak és semmit nem kell figyelembe venniük! 

Akkor??? rám /ránk miért kell hogy vonatkozzon amit ők találnak ki!  Szóval igazán gennyesek és nem látom a kiutat ebből! Illetve csak egyet: nem fizetni semmit és a kocsikat sem szabad odaadni, mert utána tud végrehajtani és , hogy miért? Mert ha odaadjuk az autót, azzal automatikusan elfogadásra kerül az ő számitásuk és azonnal végrehajt! Szóval tegyünk keresztbe szerintem és elég dokan vagyumk ahhoz, hogy ennyien már meg tudjuk őket bénítani!!! 

Ha nem megy be nekik egy forint se , egész biztos , hogy egyezkedniük kell , hgy pénzhez jussanak! 

Én ezt látom megoldásnak! 

Bobenci Creative Commons License 2017.11.22 0 0 534

Kedves Fórumozók!

 

Ha bárkinek van ötlete, hogy hogyan lehet megszabadulni ettől az enyhén szólva is undi banktól , az ossza meg velem, mert már nagyon unom! 2008-as szerződés, a hitelösszeget és még többet is visszafizettem, most már nem fizetem egy ideje, mert bármennyit fizettem még több kellett és belefáradtam! Most még többet követel, mint amit igényeltem! 2014-ben már megpróbálta kivonni a forgalomból ,a Budapest 5. kerületi kormányhivatalban ,  erre fellebbeztem és el is fogadták , mondván igazam van és ez jogszerűtlen! 

Most a 21. kerületbe adták be a kivonási kérelmüket , erre is fellebbeztem , de most a banknak adtak igazat és a kocsimat kivonták a forgalomból!!! Szerintem ez ugyanúgy jogszerűtlen, de lehet hogy itt meg tudták oldalni valami kis “ kenőccsel”! Nem tudom! 

Amit tapasztalok, hogy a beadott peremet a bíróság nem tárgyalja le már évek óta, amit a szerződés feltételeinek érvénytelensége iránt indítottam! Eddig több , mint 10 kérő és volt már könyörgő levelet írtam nekik, hogy egyezzünk meg! Én nem nem akarok fizetni, hanem reáli összeget szeretnék! Ezekre mindig fenyegetőző választ kaptam, sőt kétszer még ilyen csinos izmos verőembeteket küldtek rám!!!!

 

Szerintem egyikünk sem a nemfizetést szeretné, hanem a korrekt elszámolás hiányoljuk!

véleményem szerint, ez lenne a megoldást, de nem értem ezek miért nem hajlandóak egyezkedni????

Már régen túl lennénk ezen , ha hajlandóak lennének bármire is , de eddig semmi! A békéltető testülethez is írtam, mikor pár éve ezt hírdették, de higgyétek el , még csak választ sem kaptam a második levelem óta, ennek 3 éve már! Ha nem merik feszegetni a hibákat, amiket elkövettek, akkor miért nekünk kell elszenvedni a szemétségeket??? Én csak jóhiszemű voltam és megbíztam az eladóban, akitől a kocsit vettem, de én bankba Soha!!! nem jártam! 

Szóval, ha valaki tudja mi a megoldás, akkor örülnék , ha elmondaná! 

Most úgy érzem, ha fizetek akkor soha nem lesz vége, ha nem fizetek , akkor se lesz! Az autót eladni így nem lehet, most már használni sem tudom, de ettől még nem lesz az övé, de ezt nem érti a bank szerintem! 

Vandramas Creative Commons License 2017.10.17 0 0 533

A fellebbezés halasztó hatályú, így mindenképpen érdemes megtenni, mert bár 5.000 Ft értékű okmánybélyeg kell rá, de amíg a következő határozatukat kipostázzák, addig használhatod az autót.

Kormányablaknál kell regisztráltatni ügyfélkaput, ha még nincs és online, ingyen tudod ellenőrizni havi 15 alkalommal, hogy forgalomban van-e még a jármű.

Érdemes az ajánlott levelet ami a kormányablaktól jött, a postai átvételi lehetőség (első kézbesítési kísérlet +10 munkanap) vége felé átvenni, így még lehet nyerni néhány napot! :)

Előzmény: Pataki Olivér (532)
Pataki Olivér Creative Commons License 2017.10.10 0 0 532

Sziasztok.

 

Kérdésem az lenne hogy esetleg valakinek Merkantil kérésére forgalomból kivonásról megkapott Kormányhivatali levélhez nincs fellebbezés sablonja? A levél kézhezvételétől, meddig mehet a jármű, amennyiben fellebbezés történik használhatom tovább....stb. (esetleg egyszerű gyors leírás mit hova merre)

 

tarantito@gmail.com

 

Köszönöm előre is.

MACDA6 Creative Commons License 2017.09.21 0 0 531

Szia!Mi  detto így jártunk csak mi a fritzekhez költöztünk ki. Most a német honosítással küzdünk,mert ide kell a TK.A bank hozzájárult a honosításhoz,viszont a tk -et nem adja ki.A Zulassungstelle ,mint hivatalos állami intézmény elküldené a német TK-et ezeknek a ....,de nem,ők nem adják mert benne van a szerződésben,hogy blabla....Most van 30ezer elmaradásunk,amit a héten átutaltunk,ez a legnagyobb gondjuk 10 év után.Másik moslék bank legalább kiadja 5 év után a törzskönyvet és a gazdié lesz a kocsi,de ezek?!Vajon ingatlanra ráteheti a kezét a behajtó ha nem fizetek?Mert ezek úgy ragaszkodnak a TK-höz,mintha semmi mást nem tudnának behajtani,csak az autót.Remélem egyszer az összes a lámpavason végzi!!

Előzmény: Törölt nick (526)
-=Zsoca=- Creative Commons License 2017.09.15 0 0 530

Volt egy videó erről a senkiházi Szabó Péterről, talán az Index csinálta, vagy már nem is tudom. Kinyomozták, hogy ki ő és felkeresték.

 

Sajnos nem találom sehol ezt a videót. Meg van valakinek az elérhetősége?

csukás2 Creative Commons License 2017.09.05 0 0 529

Sziasztok! 2006.07-hóban vett egy 5 éves autót 1.000 000 Ft hitellel 10-évre fix törlesztővel ami 2016.07-hóval lejárt! A forintosítással emelkedett a törlesztőm 4.000 Ft al és a hitel lejáratidő kitolásával 2019.07-hóig ha nem fogadom el a forintosítást akkor +10.000 Ft törlesztő emelkedés és 2021.07-ig tolták volna ki a hitelvégét! Még fizetgetek egy kicsit mert a teljes díjat nem tudom fizetni.

 

Befizetések összesen: 2 329 624 Ft

 

Szarházi ganébanda!

Luika89 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 528

Szia!
Nagyon hasonló az én ügyem is, ugyanúgy kifizettem az autót a fix részletre, ugyan úgy nem mentem bele a forintosítást és már egy éve nem fizetem, persze ügyvéd tanácsára mindezt.A ti ügyetekben lett azóta valami fejlemény?

Előzmény: Törölt nick (526)
Hitel777 Creative Commons License 2017.03.29 0 0 527

Emberek! Fogjuk össze és mindenki ossza meg a tapasztalatait, ha esetleg volt sikeres ügyintézése a hitelének csökkentésében vagy esetleg végtörlesztésében.

Nekem egyenlőre semmi, de bízok benne, hogy közös erővel legyőzhető ez az uzsora kamatos banda!

 

Köszönöm!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 2 526

Sziasztok, 

 

leírom nektek a saját tapasztalatunkat a Merkantil Bankkal. Feleségem 2008 októerében vásárolt svájci frankos hitelre egy autót 1,4 MFt-ért. A lejárata 2014 októberében meg is volt. minden hónapban fix forintban fizettük a törlesztést. A banktól megkaptuk, hogy nem volt elmaradásunk. A lényeg hogy amikor kirobbant az egész válsághelyzet meg a svájci frank devizaemelkedés kaptunk a banktól egy új szerződést 2012-ben hogy a futamidőnk meghosszabbodik és felajánlanak nekünk egy forintosított hitelt, amivel kiválthatjuk a jelenlegit. Osztottunk szoroztunk, de nekünk még többre jött ki a forintos hiteltörlesztés, mintha hagytuk volna svájci frankon tovább törleszteni. No feleségem nem írta alá a hihetetlennek tűnő, visszautasíthatatlan ajánlatot, hanem felkeresett egy ügyvédet nézze meg mert nem értjük mit miért és hogyan számoltak. A végén kiderült hogy az eredeti szerződésünk sem érvényes, mert a Bank nem írta alá, nem volt hivatalos pecsét, meg több pontban az új szerződéssel összevetve hibáztak, a lényeg hogy nem is tudtak volna módosítani az eredeti szerződésen, csak az újban, ha aláírjuk. Az ügyvéd azt ajánlotta fizessük az eredeti szerződés szerint tovább a 2 évet és majd ha kifizetjük az az összeget várjuk meg mit mond a bank.

 

Az autót eredetileg egy kereskedőnél vette feleségem akinek a bank adott anno hitelt, de a kereskedőnek nem volt joga hitelt adni nekünk, így valami bankos közvetítőn keresztül vettük az autót, aki nem papírozta le hivatalosan. Azóta a kereskedő megszűnt, és mint kiderült, a vállalkozása nem volt regisztrálva banki ügyek hitelek intézésére. Elértük 2014 októberét, befizettük az utolsó törlesztőrészletet. A bank követelt még először kb 350 ezer forintot, majd megint ügyvédhez fordultunk. Javasolta hogy pereskedjünk, mert a törzskönyvet a szerződés szerint az 5. év törlesztése után meg kell hogy kapjuk. A lényeg hogy feleségem izgalmas levelezésbe kezdett a bankkal még 2015 áprilisában.

 

Az ügyvéd javaslatára, hivatkozott hogy jogunk van a törzskönyvre és hogy kért egy részletes elszámolást, hogyan jött ki ez a 350 ezer forint plusz tartozás. 2015 májusában is kaptunk levelet a törlesztőrészlet elmaradásáról, akkor már 600 ezer forint (az autó akkori piaci értékét kérték). Erre kérte az autóhitel forintosítását, erre kaptunk egy részletes elszámolást, hogy az eredeti szerződés alapján befizettük az autót, nincs elmaradásunk, de a devizaárfolyam különbözetből adódóan van még az a 600 ezer forintos tartozásunk. Persze nem fizettük be. Feleségem újra kérte erre a levélre hivatkozva a törzskönyvet. Júniusban kaptunk egy levelet a Bank ahogy ismeritek, levette a használatbavételi jogot, de a törzskönyvet visszatartotta. Megpróbáltuk mint sok másik társunk, a kormányablakban (2016 augusztusa) kikérni az eredeti törzskönyvet, ott a bank beregisztrál minket kb 1,1 MFt tartozásra és nem adhatják ki a törzskönyvet csak a KHR jóváhagyásával, vagy igazoljuk a banktól kapott hivatalos levélen hogy az autónkon nincs tartozás. Mint kiderült még felkerültünk a bar listára is.  

Majd szeptemberben kaptunk a banktól egy levelet hogy nem tudják forintosítani a szerződésünket, mert azt már korábban 2016 májusától 6 alkalommal felmondták. Erre kaptunk egy ügyvédi levelet a banktól 2015 októberében, hogy nem fizettük be a 600ezer forintot és végül a kamatokkal együtt közel 1,1 MFt. Ez stimmelt a kormányablakban kapott infókkal. Végül kaptunk egy behajtótól levelet a bank behajtó részlegétől, hogy mennyivel tartozunk. Feladtuk, nem leveleztünk tovább. Közben úgy döntöttünk kiköltöztünk az osztrákokhoz. Azóta nem jött levél a banktól. A lényeg hogy megpróbáltuk itt kint az autót beregisztrálni. Ez sikerült, van hivatalos osztrák törzskönyv rendszámmal, viszont Magyarországin a törzskönyv hiányában csak max 6 hónapra ideiglenesen tudtuk kivonni. Jövő hónapban megyünk haza megpróbáljuk újra kikérni a törzskönyvet a kormányablakban, vay teljesen kivonatjuk a forgalomból Magyarországon. Kíváncsi vagyok erre mit lépnek.

A lényeg ha valaki az osztrákoknál dolgozik meg tudja csináltatni az autó regisztrációját a következőket kell tennie:

1. Typenschein (osztrák törzskönyv): márkaszervízben a forgalmi, az adásvételi szerződés és a jármű műszaki adatlapját kellett felmutatni (a törzskönyvet nem kérték, mondtuk ennyi papírunk van) 160 euróba került az osztrák Typenschein , ezt egy hétre rá megkaptuk

2. Pickerl (műszaki vizsga): nos ezt lehet márkaszervízben csináltatni de ott drágább, mi az ŐAMTC-ben csináltattuk, ott be kellett lépnünk, Klubbkártyát kaptunk és az éves díja 124 euro. Érdemes, mert ha bármi gond, van elhoznak. A műszaki vizsgára időpontot egyeztettünk, és 35 euróba került. A lényeg hogy ne legyen rohadás, a fékek jók legyenek és a kerekek is jó állapotban legyenek. A biztonságtechnikára mennek. Érdemes Magyarországon megcsináltatni az autót valamivel olcsóbb. Ha találnak erős eltérést, azt meg kell csináltatni. 2 héten belül a újra vizsgáztatás esetén, nem kell újra fizetni a vizsgadíjat.  

3. Zulessungsstelle (Osztrák forgalombahelyezés állomás) és KFZ-Versicherung (Autóbiztosító): amennyiben sikeres volt a vizsga keressünk biztosító. Sok közül lehet választani, legyen egy ideiglenesen bejelentett lakcímünk vagy ha ott élsz legyen állandó lakcím bejelentőd (Meldezettel), ugyan nem kérték, de a biztosításhoz bankkártya kell osztrák bankszámlával. Nos A Zulassungstelle és a biztosítás egy helyen van. Neten meg lehettekinteni melyik biztosító olcsóbb. A Wüstenrot-ot választottuk. Lehet havi és éves ontásban is fizetni. Az éves jobban megéri. A biztosítást megkötöttük, majd beregisztráltak osztrák forgalmi és osztrák rendszám. Ezt volt 191 euró a havi biztosítás nekünk 61 euro vagy ha nagy autód van akkor még több lesz és egy biztosítási regisztrációs díj ami 40 euro volt. Közel 2-3 hét volt az egész

 

Magyarországon kivontunk a forgalomból ideiglenesen 6 hónapra max az autót a kormányablak ügyfélkapunk keresztül. Ehhez nem kellett törzskönyv. Most legközelebb áprilisban leszünk Magyarországon,  sajnos csak személyesen lehet intézni, megpróbáljuk teljesen kivonni a forgalomból. Amire kíváncsi leszek, miként reagálnak, hogy az autó már osztrákokhoz van regisztrálva. A lényeg hogy elvileg Ausztriában ezekkel a papírokkal már eladhatnánk az autót. 

 

Ez csak egy lehetőség, nem mindenki dolgozik külföldön, de nekünk volt egy lehetőségünk, így oldottuk meg. Elvileg a bár lista elévülési ideje 5 év. Még van 2 év. Lehetett volna pereskedni, de az ügyvéd azt mondta hogy kb 300 ezer lesz a vége és nem biztos hogy megkapjuk a törzskönyvet, volt már rá példa. 

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.20 0 0 525

Mi is 2007-ben vettünk fel kölcsönt 6-M 8,5-öt befizettünk most a bank kivonja a forgalomból a kocsit és még követel 7M.Illetve érdekes uzsorásokat börtönbe vágtak minden hol itt meg a merkantil azt csinál amit akar! tud valaki megoldást??? Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.20 0 0 524

Tud valaki jó ügyvédet akihez érdemes menni és nem szélhámos?

Birkúsz11 Creative Commons License 2017.03.17 0 0 523

Kedves Fórumozók!Mi 2007.-ben vettünk fel 1.450.000.ft  hitelt. A mai napig 4.200.000. ft.-ot visszafizettünk,és a kitolt szerződés,illetve a forintosítás utáni szerződés szerint 2021.-ben jár le, a hitelre tejesen vissza fizetendő 5.237.000.ft. Szóval aki még a felvett hitelének a dupláját sem fizette vissza, az nyugodjon meg, az én hitelem szerintem mindent elárul, ki mire számítson!!!Soha nem késő,rendesen fizető adósok vagyunk.

Egyezkedni-soha nem lehet velük,ígéreteket nyugodtan el lehet felejteni !!!

dottika1970 Creative Commons License 2017.03.08 0 0 522

Kedves Fórumozók!

2007-ben vettük fel a kedves Merkantil-tól fix 10 évre 3100000 Ft hitelt.Eddig fizettünk kb. 4600000 Ft-ot,megemelték a törlesztő részletet kb 7000 Ft-al és kitolták a futamidőt forintosításnál további 4 évre. Ügyvédhez fordultunk,aki szerint simán semmissé lehetne tenni a szerződést,kb 6-7 ponton megtámadható. A tegnapi nappal visszaadta az ügyünket az ügyvéd,azzal az indokkal,hogyha sikerül is semmissé tenni a szerződést,be kell nyújtani a bíróságnak olyan szintű pontos elszámolást,amit csak a bankok tudnak végig vinni,ami persze kizárt,hogy maguk ellen dolgozzanak. 

Van valakinek ötlete,várjunk amíg történik valami vagy van más alternatíva,hova lehet még fordulni?

A törzskönyvet mi is kértük,nem adják vissza amíg hitel van az autón.

 

 

Köszönettel!

merQree Creative Commons License 2017.02.27 0 0 521

Az a gond egy szerződés semmissé tételével, hogy azzal kimondod, hogy vissza mindent.

Azaz, Te visszakapod a pénzedet a banktól, Te pedig szépen, adj vissza egy teljesen új autót. Ez utóbbi fog nagyobb nehézségekbe akadni...

(Nekem az MKB Euroleasingnél volt CHF alapú szerződésem, de ennyi horror ott nem ért, mint amit itt olvasok.)

 

 

Előzmény: HLJudit (520)
HLJudit Creative Commons License 2017.02.26 0 0 520

Kedves Fórumozók! Nem kell kétségbeesni szerintem a régen kötött szerződéseknél , mert szerintem , mint az enyém semmisek azok, és az járt jól ,aki hamarabb eladósodott, mert a M. Bank eladja rögtön a követelést és a követeléskezelő /OTP Faktoring/ nagyon kedvező ajánlatot tesz. Ha viszont fizetési meghagyást bocsát ki, annak ellent kell mondani a szerződés semmisségére hivatkozva , és esetleg perré alakul, de szerintem biztosan nem kerül erre sor.Én még

/hihetetlen/ az elszámolást vitatom a  PBT előtt és hasonlóan, fel akar mondani a Bank, de nálam nem válik hatályossá a felmondás az elszámolás befejeztéig. Persze rohadt szemetek, mert még a tartozást is rosszul határozták meg a felmondási időpontra.Nálam semmisségi ok, hogy nem lehet meghatározni a CHF tartozást a szerződés/és ÁSZF/ alapján, mivel a  bázisárfolyam nem az átszámítás alapja, az csak a törlesztőrészletkülömbözetre van hatással.Azon kivül a folyósítás kezdő időpontját a bank a várható átadás átvételi időpont előtti 10. napban határozta meg ,amely a szerződéskötés előtti 5. nap. ez egy lehetetlen szolgáltatásra irányul és az is semmis/lehet attól a bíróság még érvényessé nyilváníthat/A tényleges folyósítási időpontnak a számla kiállításának időpontját kell tekinteni és ekkor keletkezik a tartozás CHF-ben is..A Pénzügyi szolgáltatóhoz panasszal kell előszőr fordulni, jelezni az elszámolás hibáit, a semmisségi okokat , majd egy hónap után a PBT eljárásátkezdeményezni a semmisség megállapítása iránt.  Ha 1 millió ft alatt van a tartozás , akkor kötelezést is adhat a PBT , amely a pénzintézet számára kötelező.Felhívom a figyelmét mindazoknak akik rendesen fizettek. hogy az elszámolás fordulópontjára vonatkozóan véleményem szerint /meg kell várnom a PBT  határozatát/ a fennálló túlfizetésemből árfolyamkülömbözetet is vont a bank , holott nem állt fennt időarányos tartozásom és a  futamidő során keletkező túlfizetésre már árfolyamkülömbözetet  vett már számításba a bank.Az egész visszajáró összeggel kell  csökkenteni a nem tartozó esetében a Ft tartozást. A másik, hogy az új báziskamatra történő átállásnál nem számította ki jól az új ügyleti kamatot.

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.20 0 0 519

Drága Merkantil Bank  :)

Luika89 Creative Commons License 2017.02.20 0 1 518

Sziasztok!
2008-ban vettem fel 1500000 forintot egy autóra 8 évre fix törlesztővel.
A svájci frank alakulása miatt a hitel lejárata folyamatosan tolódott az eredeti 8 évhez képest.Amikor forintosítani akarták tavaly, megelégeltem ügyvédhez fordultam. Az ügyvéd azt mondta, hogy fizessem ugyanazt a havi részletet ugyanaddig, ami időpont a 2008-as szerződésben szerepel.Így is tettem, tavaly decemberben volt az esedékes utolsó hónap, azóta nem fizetem a hitelt.

Természetesen a bank észrevette kaptam is pár felszólító levelet.

De a kérdésem a következő:
Biztosan más is járt már így, hogy nem fizette tovább a hitelt.Fel tehet engem a Merkantil bank BAR listára?Valaki hallott már ilyet, valaki járt már így?

 

abggg Creative Commons License 2017.02.20 0 0 517

Sziasztok!Nekem is Merkantilos hitelem van és már nagyon sok ügyvéddel beszéltem ,többek közt Léhmann Györggyel is,akinek elmondtam a hitelemmel kapcsolatos problémákat és úgy beszélt velem,mint még soha senki(nagyon durva volt)Az Ügyvédi kamaránál azt mondták,hogy más is panaszkodott rá!

lufi77 Creative Commons License 2016.12.19 0 0 516

Van valami fejlemény?

Bővebben?

Előzmény: mayajos (515)
mayajos Creative Commons License 2016.11.30 0 0 515

Üdv Mindenkinek!

A véleményeteket szeretném kérni. Van egy pár éves autó hitelem, jelenleg 2,5 millió forint. Kaptam egy levelet a banktól, hogy ha befizetek 333 ezer forintot, akkor törlik a tartozásomat. Szerintetek ezt el lehet hinni? Befizessem? Nem fognak további pénzeket kérni?

Köszönöm: Erika

Hitel777 Creative Commons License 2016.10.27 0 0 514

Üdv!  Szeretném kérdezni, hogy valakinek sikerült e már valamilyen megállapodásra jutni az autó törlesztéseket illetően a Merkantil Banknál, esetleg egy összegű fizetésnél adnak e kedvezményt vagy van e olyan ügyvéd aki sikeresen pert nyert már a Merkantil Bank-kal szemben.

Köszönöm előre is!

Schuco Creative Commons License 2016.10.13 0 0 512

Perelni, perelni és perelni!

Én az Erstét hívtam ki meccsre! Remélem legyűröm!

Csabi11 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 511

Sziasztok! Van egy 2008-as Merkantilos autóhitelem. Fix törlesztőrészletre vettük fel. A forintosítást el kellett fogadnom, mert így 2023-ban jár le a hitelem, viszont ha maradtam volna devizás 2028 lett volna a vége. Viszont időközben egyre nehezebb fizetni a megemelkedett törlesztőket, arról nem beszélve, hogy annak idején tudatosan kértem a fix törlesztést, hogy ne lehessen nagyobb a havi kiadásom. Nem látok kiutat, még 7 év nyomor. Tud valaki valami ötletet. Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!