Az árverési eredményekről ma már többnyire tájékozódhatunk, ámde amikor egy laikus leporol egy festményt a padláson, mert mondjuk megszaladt az adója, nem tudja hova is forduljon, kinek muatssa meg az akár soktízmilliós festményt, hogy úgy adhassa el, hogy a végén lehetőleg ne érezze magát becsapva.
Télleg érdekelne, hogy mire alapozod a véleményed!!!!
Szakértő, nem vagy, hiszen 2016-ban ezt írtad "Én nem értek a festményekhez" - nagynénédnek akartál téli kép vásárlásában segítséged kérni. Szóval légyszi ne sértegess kinai műanyaggal. Pocsékozással meg pláne.
Pocsék amatőr festmény, ami még jó állapotban se érne sokat, így töredezve meg pláne nem. A keret szép, de nagy valószínűséggel modern kínai gyártmány. De nem látom a hátulját, így nem tudom biztosan. Az megérhet 5-10 ezret mérettől függően. Kivéve, ha műanyag.
Egyik képen sem látható négyzet alakú padlólap, tehát nem lehet 45 x 45 cm-es.
Ettől függetlenül is hibás a kép oldalairól megadott arány, kizárt, hogy százhetven aránylik a százhoz.
Ez rögtön szembetűnő, csak rá kell nézni.
Ha egy méter magas lenne ez a festmény, akkor is csak körülbelül 147,9768786127168 cm hosszú lenne.
Akinek ez fontos, akit érint, az nézzen utána, mérje/méresse meg. Valószínűnek tartom, hogy valaki valami adatot nem jól értett, vagy nem jól emlékszik.
Nagyon szép kép. Restaurálásra szorul, főleg a keret. Szerintem még így is minimum pár százezret érhet, de egy aukción felmehet 1-2-3 millióig is. De nem vagyok hozzáértő.
Tuti, hogy nem Záborszky. Őt, már eleve kizártam. (Névrokonság végett.) Még, az illetőnek is írtam levelet. Zálomik vagy valami hasonló.
Vallási jellegű a kép. Erre keress rá: Mária galambokkal
Idézet, a levélből: "Egyikre sem hasonlít, amit a neten lehet lelni belőle, ha a kép különféle részleteit vesszük szemügyre, mint például, a galamboktól balra lévő köveket, a bal szélen lévő virágok kidolgozottsága, a korsó/kancsó mellett jobbra a 3 szál virág, az egyik makró ezek egyikéről van, az angyaltól jobbra lévő rózsák és a galambokról nem is szólva. Némely képen a galambokból csak 5 van belőle, 6 helyett. Gondolok itt például Pálmai Károly festményére. (Mária Jézussal eteti a galambokat az olajfák hegyén) Netán, említhetném Csóka L. festményét is, amely a Galambokat etető asszony címre hallgató képét takarja. Ezen, a korsó melletti virágok sincsenek úgy kidolgozva. Asszem a kép hátulján semmi írás nincs, legalábbis nem vettünk észre rajta."
Mérete, asszem valahol 50 cm körül van magasságra, széltében 130 cm. Korát, látatlanban 50-100 év közé becsüljük.
A legelso kep az eredeti valtozat a masodiknal mar en jatszottam a szinekkel hatha olvashatobba tudom tenni a muvesznevet. A harmadik kepnel a muvesz alairasa vorossel (amennyire en latom) B.J. 1906
Esetleg valaki felismeri az alabbi muveszeket alairasuk alapjan? A kepekrol sajnos nem tudok sokat (pedig jo par orat oltem mar bele), lehet teljesen ismeretlenek az alkotok, de szeretnem megismerni a tortenetuket amennyiben az lehetseges. Elore is koszonom barkinek aki tud nekem ebben segiteni!
Sziasztok! Hagyatékból maradt ránk ez a Koszta festmény. Sajnos nem vagyunk hozzáértők, így kb.arra jutottunk, hogy vagy Koszta József vagy Koszta Rozália. Vászonfestmény, 112x94cm. A kérdésem az lenne, hogy pontosan milyen festmény ez illetve mekkora értéket képvisel? Válaszotokat előre is köszönöm.
Szeretnék érdeklődni, hogy hallott e már valaki Jean-Baptiste-Camille Corot Árles-i lány című festményéről, mert akárhogy keresem sehol nem találok ilyen festményt. Létezik e egyáltalán ilyen?