Az árverési eredményekről ma már többnyire tájékozódhatunk, ámde amikor egy laikus leporol egy festményt a padláson, mert mondjuk megszaladt az adója, nem tudja hova is forduljon, kinek muatssa meg az akár soktízmilliós festményt, hogy úgy adhassa el, hogy a végén lehetőleg ne érezze magát becsapva.
Tuti, hogy nem Záborszky. Őt, már eleve kizártam. (Névrokonság végett.) Még, az illetőnek is írtam levelet. Zálomik vagy valami hasonló.
Vallási jellegű a kép. Erre keress rá: Mária galambokkal
Idézet, a levélből: "Egyikre sem hasonlít, amit a neten lehet lelni belőle, ha a kép különféle részleteit vesszük szemügyre, mint például, a galamboktól balra lévő köveket, a bal szélen lévő virágok kidolgozottsága, a korsó/kancsó mellett jobbra a 3 szál virág, az egyik makró ezek egyikéről van, az angyaltól jobbra lévő rózsák és a galambokról nem is szólva. Némely képen a galambokból csak 5 van belőle, 6 helyett. Gondolok itt például Pálmai Károly festményére. (Mária Jézussal eteti a galambokat az olajfák hegyén) Netán, említhetném Csóka L. festményét is, amely a Galambokat etető asszony címre hallgató képét takarja. Ezen, a korsó melletti virágok sincsenek úgy kidolgozva. Asszem a kép hátulján semmi írás nincs, legalábbis nem vettünk észre rajta."
Mérete, asszem valahol 50 cm körül van magasságra, széltében 130 cm. Korát, látatlanban 50-100 év közé becsüljük.
A legelso kep az eredeti valtozat a masodiknal mar en jatszottam a szinekkel hatha olvashatobba tudom tenni a muvesznevet. A harmadik kepnel a muvesz alairasa vorossel (amennyire en latom) B.J. 1906
Esetleg valaki felismeri az alabbi muveszeket alairasuk alapjan? A kepekrol sajnos nem tudok sokat (pedig jo par orat oltem mar bele), lehet teljesen ismeretlenek az alkotok, de szeretnem megismerni a tortenetuket amennyiben az lehetseges. Elore is koszonom barkinek aki tud nekem ebben segiteni!
Sziasztok! Hagyatékból maradt ránk ez a Koszta festmény. Sajnos nem vagyunk hozzáértők, így kb.arra jutottunk, hogy vagy Koszta József vagy Koszta Rozália. Vászonfestmény, 112x94cm. A kérdésem az lenne, hogy pontosan milyen festmény ez illetve mekkora értéket képvisel? Válaszotokat előre is köszönöm.
Szeretnék érdeklődni, hogy hallott e már valaki Jean-Baptiste-Camille Corot Árles-i lány című festményéről, mert akárhogy keresem sehol nem találok ilyen festményt. Létezik e egyáltalán ilyen?
Hozzám került egy grafika, valószínűleg 1964-es, de nem sikerült azonosítani a művész szignóját - nem hiszem, hogy iskolában a tanórán rajzolta volna egy gyerek... attól komolyabbnak tűnik, esetleg felismeri egy hozzáértő?
valaki esetleg hozzátudna-e szólni, ez a csendélet Duray, én látok is benn fantáziát, de Duray Tibortól csak 1 csendéletet láttam még, így vékony a tapasztalat, valaki esetleg tuzdna mondani valait? köszönöm!