Keresés

Részletes keresés

torvill Creative Commons License 2006.11.16 0 0 17
Aczél lövedék.... :D
torvill Creative Commons License 2006.11.16 0 0 15
Könyörgök, oszlassák föl!



Népszabadság • Tamás Gáspár Miklós • 2006. november 16.



Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, az SZDSZ egyik vezető alakja levélben kérte a miniszterelnököt, hogy ne fogadja el Gergényi Péter tábornoknak, a budapesti rendőrkapitánynak és az október 23-i rendvédelmi akció közvetlen felelősének a nyugalmazási kérelmét; Gergényi rendőrfőnököt - hírek szerint - "Budapestért"-díjra terjeszti föl; korábban ő is, Kuncze Gábor volt belügyminiszter, pártelnök, frakcióvezető (SZDSZ) is kérte a tábornokot, hogy maradjon a helyén.



egyetemi oktató





(Amint utóbb kiderült, a kormányfő és igazságügyi minisztere aztán kegyesen helyt adott ezeknek az esengéseknek.) Demszky Gábor, a demokratikus ellenzék egyik legendás figurája kérelmét olyasmivel indokolta, hogy a "vasprefektus" lemondatása az október 23-i akció dezavuálása lenne, veszélyeztetné a közbiztonságot, hiszen ezentúl a rendőrök nem lehetnének biztosak benne, hogy jogszerű és szakszerű köztéri tevékenységükből nem lesz-e valamiféle kellemetlenségük.





Megáll az ész.





Nem titok - én is kifejtettem újabban a HVG internetes változatában (hvg.hu) -, hogy a rendőrség akciói úgy törvényesek, hogy a szerv betartja a nézetem szerint alkotmányellenes rendőrségi, szolgálati és nemzetbiztonsági törvényt, amely ellen meggyőződéses liberálisok hosszú évekig harcoltak. Ezek a törvények gúnyt űznek a jogállam eszméjéből, ellentmondanak számtalan alapjogi egyezségokmánynak, konvenciónak, nemzetközi szerződésnek, EU-alapelvnek és jogi normának, ám a parlamenti pártok így látták jónak. A liberális jogvédőket leintették és megmosolyogták. Azok a jobboldaliak nem utolsósorban, akik most tiltakoznak a jogsértések miatt. Az aggasztó jelenségek már régóta sokasodnak, én éppen egy évvel ezelőtt soroltam föl őket hírlapi cikkben (T. G. M.: "A rendőrállam egészségére", Népszava, 2005. november 28.).





Mindennek ellenére az SZDSZ valamelyest garanciának tetszett a többi párttal szemben, mert múltja folytán legalább képmutatásra kényszerült. Legalább tetszelegnie kellett a humanista, toleráns, pluralista szervezet színeiben, hiszen szavazói ezt - hála istennek - jó ideig elvárták tőle. Az SZDSZ embertelen gazdaságpolitikája és antiszociál-politikája nem jobb, nem rosszabb a többiekénél. De legalább szóban ki kellett állnia "az emberi jogok" mellett, s evvel hivatkozási alapot teremtett, befolyásolta a jogpolitikai légkört, sőt: lehetőséget teremtett néhány valóban szabadságszerető jogász, kisebbségi jogvédő, szakember és aktivista tevékenységének. Olykor egészen meggyőző diszkriminációellenes ötletekkel állt elő, még kormányon is - Magyar Bálint antiszegregációs programjáról ma nem sokat hallani, a program bajnoka, Mohácsi Viktória pedig Brüszszelben csücsül.





Nem sok ez, de még mindig több, mint amit a rendpárti egységfront embergyűlölői eddig fölmutattak.





Mostanáig.





Mostanra kiderült, hogy ha a vélelmezett politikai ellenfélről van szó, akkor nincsenek többé osztatlan és oszthatatlan emberi jogok.



Klasszikus a kép: a tehetetlen, megbilincselt fogoly kínzója lába előtt fetreng, fölé magasodik az álarcos, sisakos, arcvédős, lábvértes, szöges csizmás, pajzsos, géppisztolyos, revolveres, viperás, gumibotos, gázpermetes óriás. És üti. Üti. Üti. Gumilövedéket lő öt méterről a szemébe.



Rúgja.



Gyalázza.



Leköpi.



Az elnyomó rendőrállam jelképét, a "vasprefektust" pedig maradásra óhajtják bírni a liberális párt legfontosabb vezetői - bár szerencsére a kevésbé fontos vezetők halk, elhatárolódó hangokat hallatnak, noha nem a legeslegnagyobb nyilvánosság előtt.



A Szabad Demokraták Szövetsége, amelyben én is voltam egykor valaki, volt valaha valami. Az új köztársasághoz leghűségesebb mozgalom. A szabadságnak mint újdonságnak a politikai-metaforikus összefoglalása. Szép volt és fiatal.



Kedves szabad demokraták, legalább a múltra ne hozzatok szégyent, a jelen úgyse ér sokat. Oszlassátok föl a pártot, hagyjátok a fenébe az egészet. Már minden hiába. Demszky levele után, higgyétek el, nem lehet többé szabad demokratának lenni. Jobb lesz nektek is - és mindenkinek.
NAtional STYLE Creative Commons License 2006.11.14 0 0 14

a liberalizmus nálunk nem ugyanaz, mint máshol ...

máshol a toleranciával rokonértelmű kifejezés.

itt: a tiniknek Gusztos időnként tart egy drog-tüntetést (miközben saját pártja van kormányon), a fidesz drogtörvénye ellen ... ennyi.

 

a liberálisok ezta szót egyedül gazdasági, piaci értelemben használják: piacot liberalizálni= ráengedni a külföldi versenyzőket a magyarokra, hogy győzzön a jobbik. a dolog szépsége, hogy a külföldi vrsenyzők a haverjaik, és nem a hazaiak.

 

minenesetre "Budapest a szabadság városa" - csak nem úgy, ahogy ők gondolják ...

és itt jönnek be a képbe a gumilövedékek ...

torvill Creative Commons License 2006.11.09 0 0 13
Engem meghat Demszky, újra és újra- hiszen milyen megható volt az is, amikor a tehénkiállítás miatt aggódott a liberalizmusért és a szólásszabadságért... Több SZDSZ, több gumilövedék! Elvégre Budapest egy liberális város... Nem értitek ti a liberális alapelveket! :D
Előzmény: moneymaker (11)
torvill Creative Commons License 2006.11.09 0 0 12
Avagy Pol Pot szintjéről Grósz szintjére - emelkednie.
Előzmény: Fine Tune (10)
moneymaker Creative Commons License 2006.11.09 0 0 11
Demszky inkább azon gondolkodjon, milyen jól állna neki a muszájkabát...

"Liberális" feleségverő már önmagában is groteszk, de ez az ócska szar álszent duma meg már egyenesen gyomorforgató.
Előzmény: torvill (-)
Fine Tune Creative Commons License 2006.11.09 0 0 10
Azzal együtt érdekes, hogy Demszkynek sikerült ledolgoznia magát kb, Grósz szintjére.
dz01 Creative Commons License 2006.11.09 0 0 9

és mi ebben a hír? mi ebben az újdonság?

 

bár nem az én dóógom eldönteni ki milyen topicot nyit de mint szélsőjobbos-árpádsávimádó-sámánként javallom a  "gumikresztáblás vaspolgármester világvárosépítése" témát

 

 

Commander Pepe Creative Commons License 2006.11.09 0 0 8
Szerintem mondjon le Demszky, és maradjon Gergényi! Akkor még jól is járhatnánk.
Előzmény: torvill (-)
torvill Creative Commons License 2006.11.09 0 0 7
Jujj, akkor a homárokat is lövöldözik majd gumilövedékkel, ha netán "műveleti területre" tévednek? :)
Előzmény: zividivi (5)
zividivi Creative Commons License 2006.11.09 0 0 6
//"..Ő....az asszonyát is orrcsonttörésig verte..."//

Végre megfejtetted, mitől volt olyan biztos a győzelmében. Minden betört orrú liberális asszony reá szavazott.
Előzmény: waxxablaze (4)
zividivi Creative Commons License 2006.11.09 0 0 5

//"....Hiszen Budapest "liberális város", mi lesz szeretett városunkkal Gergényi könnygázgránátai és gumilövedékei nélkül?..."//

 

Demszkyvel és  görényeivel  "liberálisan", kutyapiszkos világváros marad Budapest, utcai hajléktalanszállókal, melegfelfonulásokkal, tehenekkel és a Padödö teheneivel. Nélkülük van esély arra, hogy az ország kultúrált fővárosává váljék.

Előzmény: torvill (-)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.09 0 0 4
"A modern liberalizmus elképzelhetetlen kilőtt szemek és lerúgott vesék nélkül?"

megszokta, Ő....az asszonyát is orrcsonttörésig verte...
Előzmény: torvill (-)
TaXiN Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3
liberális?

Van egy vicc. Egy apátságban az egyik kispap egy halászhálót rakott a falra az ágya mellé, hogy, úgymond ezzel emlékeztesse magát a dolgos munkára és az illő szerénységre, alázatra.

Ezzel igen nagy tiszteletet vívott ki magának.

Évek múltán meg is választották apátnak. Ekkor azonban kidobta a hálót a szemétbe.

De miért? - kérdezték.

Mert már megfogtam vele a halat - válaszolta :)

John Doe(520i) Creative Commons License 2006.11.09 0 0 2
Hogy fogja szeretni ezt a topicit libsike...  :DD
HugoChavez Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1
Demszky Gáb0r
kalmarkalman Creative Commons License 2006.11.09 0 0 0
Demszky is 0
Előzmény: torvill (-)
torvill Creative Commons License 2006.11.09 0 0 topiknyitó
Friss hír: Demszky Gábor aggódó hangú kérelemmel fordult Gergényi rendőrfönökhöz, hogy gondolja meg magát, ne mondjon le. Hiszen Budapest "liberális város", mi lesz szeretett városunkkal Gergényi könnygázgránátai és gumilövedékei nélkül? A modern liberalizmus elképzelhetetlen kilőtt szemek és lerúgott vesék nélkül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!