Keresés

Részletes keresés

Szögrágó Creative Commons License 2007.10.26 0 0 52
Azt hiszem, te kevered a terroristát az anarchistával.
 
Terrorista (a céljától függetlenül) az, aki a célját  erőszakkal kívánja elérni.
 
Anarchista (eszközeitől függetlenül) az, aki a hatalom ellen küzd, és nem azért, mert egy másik hatalmat szeretne helyette, hanem azért mert a hatalmat rossznak találja.
 
Az igazi anarchisták mindenféle hatalom és mindenféle erőszak ellenségei is, tehát békés emberek.
 
Tágabb értelemben a véleményem valóban tekinthető anarchista véleménynek, hiszen nem valakinek a hatalmát szeretném, hanem csak azt látom, hogy a meglévő hatalom rossz, és meg kell szünteni. Az egyelőre számomra mindegy, hogy mi jön helyette.
 
Ha ezt ostobaságnak tartjátok, hozok egy példát, ami talán elgondolkodtat benneteket. A példám Ghandi. Ő szó szerint olyan alapon szállt szembe az angolok uralmával, hogy bármilyen indiai kormány csak jobb lehet, mint az angolok uralma. Tulajdonképpen az ő véleménye is ebben a szélesebb értelemben véve anarchista vélemény volt. Ami a csodálatos a dologban, hogy Ghandi a világ legbékésebb embere volt. Ha az indiaiak erőszakoskodni kezdtek akár az angolok ellen, akár a különbözö vallásúak egymás ellen, akkor Ghandi böjtöt kezdett, és addig nem hagyta abba, amíg a harcok abba nem maradtak. Ghandinak akkora tekintélye volt Indiában, hogy inkább abbahagyták az öldöklést az egymást gyilkoló emberek, csak, hogy Ghandi életben maradjon.
 
Ez a békés ember vívta ki India függetlenségét.
 
Ghandi idejében Indiában nem volt morális válság.
 
Előzmény: Törölt nick (50)
geva54 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 51
Mese.  Ha ennyire elvakult vagy, remélem nem vagy tanár.
Előzmény: Szögrágó (49)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.25 0 0 50
"...A többieknek meg csak annyit: ez nem a Fradi-Dózsa (gyengébbek kedéért: Orbán-Gyurcsány) focimeccs. Ha azt mondom, hogy fúj Gyurcsány, az nem azt jelenti, hogy Orbánnak, vagy akárki másnak szurkolok...."

Ez azt jelenti, hogy fogalmad sincs hogy legyen, csak GyF ne.
Ez a morális válság.
Nem valamiért, hanem valami(KI) ellen küzdenek egyesek.
Ebből építés nehezen jön össze az tuti.

Kb ezt csinálják a terroristák is.
Előzmény: Szögrágó (49)
Szögrágó Creative Commons License 2007.10.25 0 0 49

A diákok megbecsülését minden jó tanár megkapja, kikövetelés nélkül.

 

Ez alapos tévedés. Sajnos a diákok jó része otthon ugyanolyan flegma, nagyképű és cinikus nevelést kap otthon, mint amire ti is példát mutattok itt a fórumban. Nekem van nagy autóm, a tanárnak meg nincs, ezért hogy jön ahhoz, hogy a fiamnak egyest adjon, vagy elvegye tőle a piát az osztálykiránduláson.

 

---

A többieknek meg csak annyit: ez nem a Fradi-Dózsa (gyengébbek kedéért: Orbán-Gyurcsány) focimeccs. Ha azt mondom, hogy fúj Gyurcsány, az nem azt jelenti, hogy Orbánnak, vagy akárki másnak szurkolok. Ez a topik nem arról szól, hogy Orbán isten, Gyurcsány pedig ördög, hanem arról, hogy ma Magyarországon morális válság van (ezt senki sem tagadja), és, hogy ez a válság nem csak a széplelkeket zavarja, hanem konkrét károkat okoz az országnak.

 

Az nem jó érv, hogy senki sem tökéletes, ezért tökmindegy, hogy milyen ember a miniszterelnökünk. Aki így látja, az jól bedől az aljasabbik oldal minden társadalmi értéket relativizáló propagandájának. Én is sokkal jobban szeretném, ha a kiabáló és gyakran üres (sőt néha hamis) frázisokat puffogtató Orbán helyett mondjuk a halk szavű, bölcs Mahatma Ghandi lenne Gyurcsány ellenfele. De Ghandi sajnos már nem él, és a magyar politikusok között nemigen található hozzá mérhető személyiség. Abból kell főznük, amink van. De ez nem azt jelenti, hogy a szart is meg kell ennünk. Bár ha nektek az kell, akkor csak egyétek.

 

Előzmény: geva54 (44)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.25 0 0 48
Rossz aki rosszra gondol. Te rossz vagy.
Mindenbe mindent bele lehet magyarázni, és az ellenkezőjét is.
Előzmény: Szögrágó (41)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.25 0 0 47
Arról nem beszélve, hogy nem a válás az egyetlen megoldás az öregecskedés ellen, hanem a szépítőszerek is.
Előzmény: mamami (40)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.25 0 0 46
De az még köztudottabb, hogy a másik oldalon állók sem jeleskednek morális tartással, és így képtelenk megnyerni 1 egyszerű választást.

Csak az uccán eredményesek.
Vagy ezután onnan kéne irányítani az országot?
Előzmény: Törölt nick (4)
geva54 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 45
Az a te bajod, hogy nem vagy képes minden kétséget kizáróan felismerni a hazugságot. Pláne nem a te oldaladon állók esetében . Öreg hiba, de a te sarad.
Előzmény: Szögrágó (38)
geva54 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 44

Errgo, morális válságom van, mert nem borulunk le Vityka előtt. Ekkora marha is csak egy hozzád hasonló hívő lehet.

Tanárok: Van nekem gyerekem, elvégezte az iskolát enyhén közepes eredménnyel. Ma már lényegesen jobban áll. Már a főiskolát fejezi be nem sokára. Nem gondolod, hogy a proszos tanítás, amit annyira elvársz és ami eddig is jellemző volt, valahol téves?  A diákok megbecsülését minden jó tanár megkapja, kikövetelés nélkül. Aki meg nem oda való, mivel amúgy is túlképzés van, húzzon el másfelé.

Előzmény: Szögrágó (41)
geszthi Creative Commons License 2007.10.25 0 0 43
A morálrombolás és a megszorítások együttes hatása, hogy az emberek a munkahelyeken szarnak bele a munkájukba, nincs kedvük dolgozni, hiszen nemigazországban nem a dolgozó gyarapodik, hanem a csalók megtévesztők. A dolgozó bére pedig elmegy a megemelkedett adókra, jáulékokra. Ettől még kevesebb embernek van kedve dolgozni, lassan mindenki csak melegedni járna be a munkahelyre, a morális mélyrepülés így tartja fenn a gazdasági válságot.

Azt most hagyjuk hogy ez szintiszta kadar rendszeri onmentegeto duma, hisz akkor is ez volt, hogy nem lusta vagyok, csak ezeknek minek...aztan persze ment a rinya, hogysz@rul elunk.

Am azt ne hagyjuk, hogy mitol van az embereknek rosz kedve? Esetleg az allando NEMZETVESZES, meg jaj-de-sz@rul-elunkozes meg HARCI uszitasok miatt?

Aaaa az nem lehet, ANNAK biztos semmi koze ehhez.

Előzmény: még csak az kéne (-)
geszthi Creative Commons License 2007.10.25 0 0 42
Az átlagember szerint nincs morális és erkölcsi különbség a miniszterelnök és egy a büntetését töltő börtöntöltelék között, mindössze az egyiket felelősségre vonták csalásért megtévesztésért.

Hej bezzeg az nem moralis valsag, hogy a nok dolga a cekker cipeles a masik ME szerint.
Hej bezzeg az nem moralis valsag, hogy Legfobb Birosag altal HAZUGNAK minositett masik ME!
Hej bezzeg az nem moralis valsag, hogy MEGTORLASROL szonokolt es prejudikalo (szinten jogerosen pervesztett) masik ME.
Hej bezzeg az nem moralis valsag, hogy NE MI nyerjuk a legtobbet ervelt a masik ME!
Hej bezeg az nem moralis valsag, hogy nem fideszes csak fidesz kozeli, nem taggyules hanem tagok gyulese ervelta masik ME!
Előzmény: még csak az kéne (-)
Szögrágó Creative Commons License 2007.10.25 0 0 41

Szal egy ilyen hímsoviniszta hörgés  megszokott

 

Ilyet normális ember legfeljebb viccből mond, ideillő humoros helyzetben. Gyurcsány viszont halálosan komolyan mondta. Ez a mondat felefedi Gyurcsány debilitását és tökéletesen aszociális mivoltát.

 

A te példád nem illik ide, mert itt nem arról van szó, hogy valaki két vitatható álláspont közül  éppem melyiket választja, hanem arról, hogy valakinek fogalma sincs az emberi kapcsolatok mibenlétéről.

 

A morális válság egyébként nyilvánvalóan nem ilyen közvetlenül és azonnal mérhető dolgokban jelentkezik, mint a válások számának azonnali megugrása. Ennyire azért még a magyar nép sem hülye. A súlyos probléma az, amikor egy rangban felül álló ember morálban a raglétán legalul álló alatt van. Ez a méltóságot, tekintélyt és tiszteletet, mint társadalmi rendező és szervező erőt dönti romba.

 

Ez persze nemcsak Gyurcsány esetén van így. Egy általános iskolai tanár is alapos rombolást tud végezni, ha a személye olyan, hogy nem tisztelhető. De csak a tanítványai körében tud rombolni, és ha a kollégái résen vannak, nem sokáig végezheti. Gyurcsánynak ilyen szempontból nyilván sokkal nagyobb a hatása, tehát a bűne is. Meg a társaié is, akik, ahelyett, hogy a pártjuk morális tekintélyének megőrzése (vagy megszerzése) céljából azonnal kipenderítették volna, egy emberként mögé álltak. Na ez az, ami gyomorforgató.

 

A morális válság országromboló hatása tehát szerintem elsősorban a tekintély és tisztelet rombolásában áll. Ez például nehezíti az iskolai oktatást és rontja a színvonalát. Ezt a romlást nem a mai statisztikákból lehet látni, hanem az iskolákban lehet tapasztalni. Az eredménye majd 10-20 év múlva fog látszani. Mint ahogy a Kádár-féle amorális, hazug rendszer hatása is ma látszik. Többek között abban, hogy egy ilyen alak lehet ma Magyarország miniszterelnöke. És abban, hogy sokan még azt sem értik, hogy mi baj van vele.

 

 

Előzmény: mamami (40)
mamami Creative Commons License 2007.10.25 0 0 40

"a magyar férfiak jobbat is érdemelnek, mint az öregecskedő feleségük"

 

Az indikációihoz képest nem növekedett jelentősen a válások száma , maga sem vált  újból el , bár Klára asszony odébb fog öregecskedni , de fog , az hétszentség . ( Ki tudja , ki lesz akkoriban a ME ???????????  )

 

Szal egy ilyen hímsoviniszta hörgés  megszokott , nem annyira pálfordulás , mint a "térdre , csuhások"- tól a bősz templomjárásig . Az már minimum bűzlik . Szerintem .

Előzmény: Szögrágó (33)
Szögrágó Creative Commons License 2007.10.25 0 0 39

Rujuk abszolút nem érdekel.

 

A Király új ruhája című mesére utaltam, amikoris mindenki elfogadja, hogy a királyon ruha van, pedig valójában meztelen. Pillanatnyilag pontosan ez a helyzet. Egy idétlen debil a miniszterelnökünk, akit épeszű társaság egy percig sem tűrne maga között, mégis, még a politikai ellenfelei is elfogadják partnernek (kivéve a Fidesz parlamenti képviselőit, akik kivonulnak a teremből, amikor ő megszólal). Ilyen erővel egy lovat is elfogadnának. Meg egy meztelen királynak is dícsérnék a ruháját.

 

---

 

Egyik nagyobb disznó, minta másik

 

Nézd, egy elüszkösödött lábat akkor is le kell vágni, ha a pótlás nem biztos, hogy jobb lesz, mint a régi volt.

Előzmény: lujo2 (36)
Szögrágó Creative Commons License 2007.10.25 0 0 38

Pontosan az jelzi a morális válságot, hogy számodra az a természetes, hogy mindenki hazudik.

 

Pedig különbség van aközött, hogy valaki egyértelműen, minden kétséget kizáróan hazudik, és a között, hogy valakinek a véleménye szerint nem igaz, amit mond, mások szerint viszont igaz, és nem lehet a kérdést objektíven eldönteni.

 

Ha nem lenne világos, miről beszélek, a hazugság bizonyíthatóságát jelzi, hogy bizonyos esetekben még a törvény is bünteti. Ha máshol nem, a reklámtörvényben egészen biztosan. Ha bizonyíthatóan valótlant állítasz egy termékről, az a vásárlók megtévesztése, és szigorúan szankcionálják.

 

Érdekes módon a jelenlegi törvényeink szerint hazugsággal ránksózni egy párszáz forintos terméket nagyob bűn, mint hazugsággal ránksózni egy kormányt. Hiába kerül ez mindenkinek többe.

 

Itt talán lenne valami tennivalója a törvényhozásnak. Sajnos a válság mélységét (vagy az én tájékozatlanságomat) jelzi, hogy egyik párttól sem hallottam még törvényjavaslatot arra vonatkozóan, hogy a reklámokhoz hasonlóan szankcionálják a kampányok során elhangzó hazugságokat. Pedig mi más a kampány, mint a pártok reklámja?

 

Előzmény: lujo2 (32)
lujo2 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 37
Ruhájuk
Előzmény: lujo2 (36)
lujo2 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 36

Rujuk abszolút nem érdekel. Egyik nagyobb disznó, minta másik

Előzmény: Szögrágó (33)
parmatia Creative Commons License 2007.10.25 0 0 35
Maximálisan egyetértek a felismeréseddel.
C_vitamin Creative Commons License 2007.10.25 0 0 34
Ütős, de nagyon jó!
Előzmény: Szögrágó (33)
Szögrágó Creative Commons License 2007.10.25 0 0 33

És GyF-be sem vagyok szerelmes

 

Pedig minden nőnek kszerelmesnek kellene lennie belé, amióta közölte, hogy a magyar férfiak jobbat is érdemelnek, mint az öregecskedő feleségük. És ez csak az egyik morális csúcs a sok közül.

 

Szóval neked nem tetszik különösebben a király új ruhája. De azért elmegy, igaz? Gratulálok a kritikai érzékedhez!

 

Előzmény: lujo2 (31)
lujo2 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 32
és morális válságnak semmi köze, hogy vki azt mondja, ő sohasem hazudik. Legfeljebb nagyon mellébeszél, csúsztat, ami ugyanaz
Előzmény: lujo2 (31)
lujo2 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 31
az úgy baromság ahogy mondod. Utálom Győzikét,meg tsait, de OV-t is. És GyF-be sem vagyok szerelmes
Előzmény: Szögrágó (30)
Szögrágó Creative Commons License 2007.10.25 0 0 30

Az, hogy valóban morális válságban van az ország, mi sem bizonyítja jobban, hogy ez a téma a kutyát sem érdeklil.

 

Persze nem csak morális, hanem kulturális válság is van, azt hiszem e kettő kevéssé választható el egymástól.

 

Győzike, Kiszel Tünde, Gyurcsány. Ez kell nekünk. Legalábbis vannak, akik ezt szeretnék. Szerencsére lézetik egy másik Magyarország is, értelmes és becsületes emberekkel. Soha sem fog sikerülni mindet kiírtani, bárhogy is igyekeznek.

Tanár bátya kunyhója Creative Commons License 2006.11.08 0 0 29

"Morális és erkölcsi társadalmi minimum szemelőtt tartásával az mszp"

 

 

Innen kihagytál egy betűt, így helyes:

Morális és erkölcsi társadalmi minimum szemenlőtt tartásával az mszp...

Előzmény: még csak az kéne (20)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.08 0 0 28
Ennek kapcsán, tekintettel arra, hogy egyetértünk, nem felmentve az Szdsz-t a vádjaim alól, azt tudom mondani, hogy az értelmiség árulása még förtelmesebb, mert egyszerűen visszaél a tradícionálisan kialakult intellektuális fölényével és nemcsak, hogy magukra hagyták az egyszerű embereket az egyre bonyolultabbá váló dolgainkban történő eligazításban, hanem kifejezetten becsapták és félrevezették őket eldobva gerincüket és minden emberi tartásukat.

Régen megsüvegelték az elitet.
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.08 0 0 27
ok
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.08 0 0 26
Inkább arra szeretnék kilyukadni, hogy mindenkit e tényleges szerepe szerint egy mércével kellene mérni, akkor a disznóhúsba rakott egy szem csigahúst nem lehetne eladni csigapörköltnek.

Mert van, akinek sok idő kell, amíg megtanulja megkülönböztetni egymástól a kettőt.
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.08 0 0 25

a vicc jó, de mi van, ha nekem másmilyenre jön ki a csiga-disznó ráta mint neked?

 

nyilván arról van itt szó szerinted, hogy gyurcsány mekkora egy gazember már, orbán meg hát istenem, picit nem teljesen makulátlan, de az még nem vészes, belefér

 

kompromisszumosan elképzelhetőnek tartom az "az egyik 19, a másik 20-1" mérlegelést, bár hajlok arra, hogy orbán erkölcsileg jóval lejjebb van - dehát apróságokon ne lovagoljunk

Előzmény: Törölt nick (21)
cren Creative Commons License 2006.11.08 0 0 23
Az orális válságnak, nevezetesen a Vezénylő Tábornok Úr és jogászsolyma beszédeinek országromboló hatása egyre szembetűnőbb.

Felül már erősen megrogyott és behorpadt, a határ össze-vissza van görbülve és lent két nagy lukon dől belőle a víz. Ha nem teszünk valamit, a déli szomszédok a végén bemószerolnak a házkezelőségen és akkor fizethetünk, mint a katonatiszt.

Előzmény: még csak az kéne (-)
JJMcClure Creative Commons License 2006.11.08 0 0 22
Hogy Tudtam, hogy Orbánt javaslod majd...:-) titkon reménykedtem valami harmadik névben. Szerintem ő is elvesztette a hitelét...
Előzmény: még csak az kéne (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!