Keresés

Részletes keresés

Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.15 0 0 7

Újabb MSZP-s "együttműködési" példa:

 

"Wekler Ferencet, a környezetvédelmi tárca szabaddemokrata delegáltját választotta elnökéül a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács Pécsett tartott ülésén. Társelnök lett Tasnádi Péter, Pécs szocialista polgármestere. Emlékezetes, Lamperth Mónika önkormányzati miniszter azzal nyugtatta meg a szocialistákat, hogy hiába nyerete meg a Fidesz az önkormányzati választásokat, a pénzt nem ők fogják osztani. Wekler Ferencet egyébként az utóbbi években több tevékenysége miatt is érték bírálatok." MNO 2006.11.15

orpheline Creative Commons License 2006.11.08 0 0 6

Mihez?

 

Hogy egy molett bárisnya gumicsizmában járja a csasztuskát?

Előzmény: eFigyelő (5)
eFigyelő Creative Commons License 2006.11.08 0 0 5
Igen, lehet tapsolni Eltársak!!!
kicsilllag Creative Commons License 2006.11.08 0 0 4

Ezek a legaljasabb és legősibb kommunista "fegyverek". Orwell jó rég megírta. Átírjuk a történelmet, az ellenkezőjét állítjuk a nemrég kijelentett mondatunknak, aztán annyit hangoztatjuk, hogy igaz a hazugságunk, hogy már magunk is elhisszük. Abszurdisztánban (Magyarországon) bármit meg lehet tenni anélkül, hogy következménye lenne. Kivéve, ha nem a komcsik oldalán áll valaki. :-(

 

A nép meg azt hisz el, amit mondanak neki. Már ha ilyen birka, mint a magyar! Mer' a Maóóónika show meg a Bárdos, meg a Sváby azt mondta....

 

"A szabadság: szolgaság

A háború: béke

A tudatlanság: Erő!" (by George Orwell:1984)

 

 

Baloldali szavazó voltam nem is olyan régen, de amit ezek a mocskok művelnek, az minden határon túlmegy. Nincs rá szó, amivel illetni lehetne ezt a bandát. Hazudnak, csalnak, lopnak, de a felelősséget nem vállalják semmiért. A befizetett többletadónkból - merthogy én tisztességes, adófizető lakóóóósság vagyok - most éppen a reformokat akarják itthon és külfödön 3 milliárdért népszerűsíteni. Ezt a baromságot!!! A többletpénzből nem inkább a hiányt kéne csökkenteni? De nem, mert valamelyik kormánytag haverjának még nincs fűtött kocsifeljárója, oszt ebből fogják fedezni. Merthogy a reklámokat biztos nem a tisztességes vállalkozó fogja megcsinálni majd....Szégyen, gyalázat ami ma itt folyik! Nem csak Gergényinek kéne végleg nyugdíjba vonulni, hanem az egész bagázsnak, élen gyurcsányival. Utóbbi jobb lenne, ha takarodna Hazánkból!!!!!!!!

 

 

 

 

 

Előzmény: Egy értelmiségi (-)
Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.08 0 0 3
De azért még mindig azt mondják, hogy párbeszédre és együttműködésre van szükség. Gusztustalanok.
Előzmény: mac.m (2)
mac.m Creative Commons License 2006.11.08 0 0 2
Végül is előre megsúgta az övéinek hogy ez lesz.
Aztán azt hazudta mindenkinek hogy nem ez lesz.
És most mégis ez lett.
Előzmény: Egy értelmiségi (-)
mac.m Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1
M0nika
Előzmény: Egy értelmiségi (-)
Pávek úr Creative Commons License 2006.11.08 0 0 0
(00rbán)!
Előzmény: Egy értelmiségi (-)
Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.08 0 0 topiknyitó

Íme a szocialista "párpeszéd és együttműködési elv":

 

 

 

"Egyetlen fideszes polgármester sem választottak be a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanácsba, annak ellenére, hogy a korábban a szocialisták által elfogadott „elvek” szerint legalább egy budai kerületi vezető is igényt tarthatott volna a tisztségre – állítják az ellenzéki városvezetők, akik szerint elkezdődött kiszorításuk a fejlesztési pénzek elosztását is befolyásoló testületekből. A szocialisták szerint semmi rendkívüli nem történt.

Az októberi önkormányzati választás miatt új tagokat kell(ett) megválasztani a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanácsba (BAFT). A BAFT-ba három tagot delegálhatnak a fővárosi kerületek, rajtuk kívül a főpolgármester, az érintett regionális fejlesztési tanács elnöke, az érintett kistérségi fejlesztési tanácsok által a polgármester tagok közül delegált 3 képviselő, valamint a kormány képviselője a tanács tagjai. November 2-án a fővárosi kerületek megválasztották az általuk delegálandó polgármestereket, ám azon – az ellenzéki kerületek vezetői szerint – furcsa döntés született.

Kovács Péter, XVI. kerületi fideszes polgármester az MNO-nak elmondta: a tanácsba eddig a területi elv alapján konszenzussal választották a fővárosi tagokat. Ennek megfelelően egy tagot a pesti külső, egy tagot a pesti belső, egy tagot pedig a budai kerületek delegálhattak. Tavaly – a 2002-es választási eredményeknek megfelelően – mindhárom delegált polgármester szocialista volt. Az ellenzéki kerületek vezetői ezt a területi elvet – amelyet egyébként éppen a szocialista-liberális polgármesterek saját maguk fogadtak el korábban – most is érvényesíteni szerették volna, így ők Szabolcs Attilát, a XXII. kerület vezetőjét jelölték. Őt a mostani önkormányzati voksoláson a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum-Jobbik közös jelöltjeként választották a kerület élére a polgárok. A szocialista többség azonban felrúgta a saját maguk által elfogadott konszenzust, így Budáról egyetlen tagot sem delegáltak a BAFT-ba. Természetesen ezzel azt akadályozták meg, hogy fideszes polgármester kerüljön be a testületbe. A tanácsba Hunvald Györgyöt, Weinek Leonárdot és Mester Lászlót választották – mindhárman baloldali polgármesterek.

Az ellenzéki vezetők szerint a választói gyűlés eredménye egyértelművé teszi: a kormánypártoknak megvalósul az a szándéka, amelyről Lamperth Mónika beszélt azon a felvételen, amely még októberben „szivárgott ki”. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter az MSZP választmányi ülésén azt mondta: „Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a frakciókkal való egyeztetés után a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban.(...) Bízzatok bennem, olyan módosítás lesz, ami áthúzza azt az újságokban címlapon megjelent számítást, hogy majd innentől megnézhetjük magunkat, mert a Fidesz fogja osztani a pénzt...”

A budapesti ellenzéki polgármesterek szerint egyértelmű a baloldal célja: biztosítani az agglomerációs fejlesztési tanácsban a többségüket, ugyanis lehetséges, hogy a kistérségekből jobboldali, vagy legalábbis független tagokat delegálnak majd a tanácsba. Kovács Péter szerint mindent megtesznek a kormányoldaliak, hogy csak nekik legyen beleszólásuk és rálátásuk a területfejlesztés kérdéseire.

Hunvald György, a VII. kerület szocialista polgármester – aki két éven keresztül a BAFT elnökeként is tevékenykedett – másképp látja a választási eredményt. Az MNO-nak elmondta: ő személy szerint nem tud az ellenzékiek által mondott „konszenzusos elvről”. Szerinte egyetlen elv van: a fővárosi kerületek három tagot választhatnak a kilenc tagú testületbe. A szocialista politikus azt ajánlja: mindenki olvassa el figyelmesen a tanács eddigi jegyzőkönyveit, abból kiderül, hogy soha nem hoztak politikai döntéseket, annál is inkább, mert a területfejlesztésnek messze kell maradnia a napi politikától – nyilatkozta. Hunvald György hozzátette: nem is értette ezt az éles küzdelmet a mostani választáson, hiszen a BAFT igazából elég légüres térben mozog a jelenlegi szabályozók miatt. Arra a kérdésre, hogy nem lett volna-e elegáns, ha éppen ezért egy ellenzéki polgármestert is beválasztanak, azt mondta: mindenkinek egy szavazata van, így alakult a választás, de azt ő is valószínűnek tartja, hogy a kistérségi társulások jobboldali polgármestereket választanak a tanácsba, amely egyébként év végén, jövő év elején alakulhat meg." MNO, 2006.11.08

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!