Keresés

Részletes keresés

Szögrágó Creative Commons License 2006.11.07 0 0 63

El van cseszve, de azért még nem vészes, helyrehozható. Összefogással meg pláne

Csak épp nem az átkosban élünk, amikor bármekkora bűnt követett el Pártunk és Kormányunk, elég volt bátor önkritikát gyakorolnia, és továbbra is istenként uralkodhatott tovább.

Persze, kell az összefogás. Ellenük.

Előzmény: Törölt nick (60)
Szögrágó Creative Commons License 2006.11.07 0 0 62

Pl pocsék lett amit főztem. És várom , hogy mondja ugyan dehogyis, finom volt, mert udvarias és kedves akar lenni.

Másik példa:

"Sajnos elkocsmáztam azt a pénzt, amit a gyerek télikabátjára tettünk félre.  Csak hazudtam, hogy megvan még."

Ez szerintem közelebb áll a mi esetünkhöz. Ezt is mentegetni kell?

Előzmény: Törölt nick (53)
Szögrágó Creative Commons License 2006.11.06 0 0 61

én mindegyikről ugyanannyira tudom, hogy hazudott. Tény.

Mármint az a tény, hogy te tudni véled. Ez azért más, mint amikor az a tény, hogy hazodott valaki. És mellesleg nem az a legfőbb probléma, hogy hazudott, hanem az, hogy tudta, hogy amit tesz, annak az ország látja kárát, és mégis azt tette. Magyarul, tudatosan kárt okozott az országnak. Nem kicsit, nagyot.

Akinek ez nem elég az gondoljon arra, hogy egy ország miniszterelnökének lenni meglehetősen nagy megtiszteltetés. Ha valaki úgy gondolja, hogy Gyurcsány ezek után érdemes erre a megtiszteltetésre, az csak védje, de ezzel magáról állítja ki az erkölcstelenségi bizonyítványát.

Előzmény: vrobee (52)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.06 0 0 60
Így valahogy bizony!
El van cseszve, de azért még nem vészes, helyrehozható. Összefogással meg pláne.
Ez lett volna az együttműködő ellenzék.

Miért olyan nagy dicsőség az, ha valaki kíméletlenül őszinte bír lenni a másik iránti bírálatában?
Előzmény: lendületlenül (58)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.06 0 0 59
Ezt dícséretnek veszem, mert egyáltalán nem szántam védekezésnek.
Max magyarázatnak.
Előzmény: baIekka (56)
lendületlenül Creative Commons License 2006.11.06 0 0 58

Önmagáról az ember azt mond amit akar. Van olyan is amikor direkt lebecsülöm magamat, és ezzel akarok kicsiholni a társamból 1 kis dícséretfélét.

Valahogy így:Elkúrtuk.Nem kicsit,nagyon!

Dehogyis Ferike,csak egy ici-picit?

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.06 0 0 57

Lehetne egyesíteni ezzel:

Békét és nyugalmat?

Nyitotta: Sumér, 2006.11.06 12:00

A hatalom propagandistáinak legújabb ötlete: a "béke és nyugalom" érdekében szólnak s mi, az ellenzék vagyunk a "békétlenséget szítók", "a megosztók", az indulatkeltők, a "gyűlölködők" stb. Azzal van tele a sajtó, hogy "a magyar nép végre nyugalomra és békére vágyik", és "elege van az utcai ""csőcselék" " randalírozásából", "ne keltsünk indulatokat" a rezsim ellen stb. Folyik az agitáció a "megosztottság és gyűlölködés" ellen, vagyis a régi kádári, "hagyjuk végre abba a politizálást, pláne ne tüntessünk, húzódjunk szépen vissza a kis szobáinkba, magánszféránkba, és akkor megint minden jó lesz". Szerintetek hogyan védekezhet az ellenzék ez ellen az igen jól kitalált stratégia ellen?

baIekka Creative Commons License 2006.11.06 0 0 56
Ennél gyengébb védekezést a gyurcsányi szövegre még nem olvastam eben a fórumban.
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.06 0 0 55

A klub tagjai közé tartozik a többi között Bakács Tibor Settenkedő, Bródy János, Csányi Vilmos, Czeizel Endre, Gerendai károly, Hajós András, Hankiss Elemér, Kovács "Kokó" István, Müller Péter Sziámi, Novák Péter, Vámos Miklós, Szili Nóra, Bozsik Yvette, valamint Somody Imre.

:DDD

Előzmény: lendületlenül (23)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.06 0 0 54
Geszthi és Bródy már csatlakoztak! Láttam, hogy szépen, rendesen bedobták a képeslapot! :DDD
Előzmény: lendületlenül (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.06 0 0 53
Önmagáról az ember azt mond amit akar. Van olyan is amikor direkt lebecsülöm magamat, és ezzel akarok kicsiholni a társamból 1 kis dícséretfélét.
Pl pocsék lett amit főztem. És várom , hogy mondja ugyan dehogyis, finom volt, mert udvarias és kedves akar lenni.

Viszont ha bunkó akkor ugyanúgy rámhagyja, vagy megfejeli mint a Fidesz ezt a szöveget. Az őszinteséget 1 hajszál választja el a kíméletlenségtől.
A Fideszt már semmi, és elég kevesen vágynak kíméletlen vezetőkre.
Előzmény: Szögrágó (51)
vrobee Creative Commons License 2006.11.06 0 0 52
Itt olyan ügyről van szó, amelyre vagy nincs megfelelő jogszabály, vagy, ha van, azt még nem találták meg.
Ez pontosan így van, de szerintem sehol sincs. Itt a szokásjog adná meg a határokat, és úgy látszik, ez még nem tisztult le eléggé.

hisz Gyurcsány maga sem cáfolta a vádakat, melyeket saját maga ellen hozott fel
De "megmagyarázta" :)

Ezt tudni azonban csak magáról tudhatja, a többiekről csak feltételezheti.
Az az ő dolga, viszont én mindegyikről ugyanannyira tudom, hogy hazudott. Tény.

Előzmény: Szögrágó (51)
Szögrágó Creative Commons License 2006.11.06 0 0 51

A bíróságot én csak példának hoztam fel. Nem jogi értelemben vett bizonyítottságról beszélek. És a demokráciát sem a jogszabályok összességeként értelmezem. Itt olyan ügyről van szó, amelyre vagy nincs megfelelő jogszabály, vagy, ha van, azt még nem találták meg. A bizonyítottság nyilvánvaló, hisz Gyurcsány maga sem cáfolta a vádakat, melyeket saját maga ellen hozott fel. A védekezése mindössze annyiból állt, hogy dehát, uraim, itt mindenki hazudik. Ezt tudni azonban csak magáról tudhatja, a többiekről csak feltételezheti. Tehát a kijelentése maga ellen bizonyíték, a többi politikussal szemben vád. Pont.

Előzmény: vrobee (49)
vrobee Creative Commons License 2006.11.06 0 0 50
Vagy arról van szó, hogy utálod a pofáját, és ott próbálod rágalmazni, ahol sikerül...

És mi van, ha mondjuk Fidesz szimpatikusabb, mint párt, viszont elege van az állandó balhéból? Vagy fideszesnek nem lehet elege?

Ja, és persze még mindig hazugság, hogy rasszista szövege lett volna...
Előzmény: geszthi (47)
vrobee Creative Commons License 2006.11.06 0 0 49
Na már megint ott tartunk, hogy én védem fletót, aztán majd le leszek komcsizva jól...
Tehát előrebocsátom, hogy a t0k0m kivan a populista majmával, és pofátlanság a hiányt letagadni. Ez a legcinkeseb az összes közül, mert hazudni aztán mindegyik bőven és könnyen bizonyíthatóan szokott (természetesen a sosemhazudós is, de most nem erről kellene beszélni).

Tehát a bizonyított azt jelentené, hogy valamely bíróság kimondta. Erre nem sok az esély, a vádak ugyanis így nem túl erősek.

Hazugságügyben: az, hogy valaki azt mondja, hogy "hazudtunk", attól az még nem áll meg a bíróság előtt. (Ahhoz előbb vádnak kell lennie pl.)
Persze a dolog szépségének az sem kedvez, ha pont azok a leghangosabbak a számonkérésben, akik cseppet sem jobbak. Szóval ez a hazugság dolog, ez szerintem leginkább hangulatkeltés. Illetve divat, de átfogó divat a politikában.

A gázos dolog a hiánnyal való trükközés. Ezt egyébként elég pontosan lehetett tudni előre, és a jobboldal helyében elsősorban ezzel kampányoltam volna (és nem a "rosszabbul élünk" rigmussal, ami önmagában ordas nagy hazugság, és sokakban -jobboldaliakban is - visszatetszést keltett). Csakhogy itt is az a helyzet, hogy a "kreatív könyvelés" az államháztartásban is ezer éve megy. A költségvetési hiányt nagyon régóta divat kiszervezni állami cégekbe. Sajnos ami kreatív, az nem feltétlenül törvénysértő. A MÁV-ot pl. 14 éve adósítják el folyamatosan, államilag garantált hitelekkel (amit egyszer vissza kell fizetni, viszont nem kell beírni a költségvetésbe.). Azaz _mindegyik_ kormány kivette a részét belőle. A különbség csak a mérték. Megyóék alatt ez minden határon túl ment, és már Brüsszel is beszólt. De az, hogy más kevesebbet trükközött, én meg sokat, az nem jogi kategória. Attól még pofátlanság, persze. Viselnie is kell/fogja a kormány a következményt. Viszont jogszerűtlen viselkedésre senkit sem jogosít fel. Ha maradni akar, maradjon (szvsz. PER PILL az a legjobb az ország gazdasága szempontjából), aztán majd kapjon 10%-ot 2010-ben.
Előzmény: Szögrágó (46)
geszthi Creative Commons License 2006.11.06 0 0 48
Megfigyelesi ugy mond valamit? Meg Legfelsobb Birosagi itelet indoklasa is kimondta hogy hazugsag volt.

Előzmény: Szögrágó (46)
geszthi Creative Commons License 2006.11.06 0 0 47
Inkabb arrol van szo hogy Koko odamegy ahol a penz van.

Mar korabban is erdekes, volt, hogy mig a Fidesz multizott, meg benzinarazott o epp a MOL-nak reklamarcoskodott. nemlepnek meglepve ha holnap a Posta poszteren tunne fel.

Egyebkent o az aki az egeszre azonnal szegyent hozott a bekepzelt rasszista szovegevel.

Hiaba aki a jobboldal koze keveredik...

Előzmény: Törölt nick (45)
Szögrágó Creative Commons License 2006.11.06 0 0 46

Egy dologban azért nagyon más ez az ügy, mint az az általános dolog, hogy a politikusok időnként nagyot mondanak, vagy szándékosan félreérthetően fogalmaznak az egyéni érdekeik érdekében. Merthogy úgy csinálják, hogy nem bizonyítható a stiklijük. Megfelelő hozzáállással mindig feltételezni lehet, hogy őszinték voltak. Ebben az esetben azonban nem, hisz ő maga mondta azt, amit normális esetben ha egy politikus fejéhez vágnak, akkor ő azt kötelességszerűen sértődötten visszautasítja. Itt ez a dolog nem játszható el. Gyurcsány bizonyítottan hazudott és csalt, és ez az, ami miatt nem maradhat. Ha ezt elnézzük, akkor milyen alapon ítél el a bíróság mondjuk egy adócsalót? Hisz sokan csalják az adót úgy, hogy büntetlenek maradnak. Ez viszont nem védekezési alap egy bíróság előtt. Egyszerűen a demokrácia alapvető játékszabálya az, hogy  bizonyított bűnökért bűnhődni kell.

Előzmény: vrobee (44)
vrobee Creative Commons License 2006.11.06 0 0 44
Én ezzel úgy vagyok - de már sokszor leírtam - hogy eddig MINDEN választott kormány palira vette az országot. Mert az embereket palira lehet venni igéretekkel, és az lesz a politikában sikeres, aki ezt kihasználja. (Ez a hátránya a demokráciának, egy diktatúra néha hatékonyabb tud lenni. Az előnye meg, hogy senki sem nőhet igazán az ország fejére, mert négyévente el lehet hajtani.)

Szóval nekem az őszödi beszéd újat nem mondott, én azon nem akadtam ki különösebben. Fletó kimondta azt, amit úgyis tudunk. Lehet, hogy ettől az "alvók" is felébrednek, akkor már megérte a dolog.

Szerintem elfogult az az interpretáció, hogy itt van egy jó és egy rossz oldal (bármelyik).
Az alapvető gondot a kialakult kétpártrendszerben látom: hogy egymást hergeli a két oldal, miközben az alapvető normákat nem tartják be, és a többségnek meg szépen elege lesz, illetve elhatalmasodik rajta a tehetetlenség érzése. Talán szükségszerű is, hogy ide jutottunk. Ez az egész sztori amolyan "hideg zuhany" volt az országnak, és remélem, hogy tanulunk belőle. Viszont most úgy gondolom, hogy az ország javára az válik, ha végre helyreállhat a bizalom, és gatyába lehet rázni az áht-t.
Előzmény: Szögrágó (43)
Szögrágó Creative Commons License 2006.11.06 0 0 43

Nézd, vrobee, a demokráciának csak az egyik alapszabálya békesség. A másik pedig az, hogy aki palira veszi az országot, az nem lehet az ország vezetője. És ez a második szabály az én szememben erősebb. Valóban nonszensz és nem kívánatos dolog, hogy rendszeresen csetepaték vannak Budapest utcáin. De, hogy Gyurcsány még a helyén van, az méginkább.

Előzmény: vrobee (42)
vrobee Creative Commons License 2006.11.06 0 0 42
Szőr!
A többség nem hőbörög. Azért békés. :)
Sokan elmentünk az önkormányzati választásokra.
Legtöbben nem az emeszpére szavaztunk.
Ez nem jelenti, hogy örülünk az állandó fesztiválnak. Annak, hogy utcaköveket dobálnak. Hogy a rendőrök "túlkapnak". Hogy már nem csak a miniszterelnököt, de Kosáryt se hagyják megemlékezni az egyik legjelentősebb ünnepünkön. Hogy az ellenzék nagy része sértődött óvodást játszik a parlamentben, a kormánypártnak meg csak orbánozásra telik.
Nekem ezért tetszik ez az akció, és remélem, hogy nem sikerül egyik oldalnak se szoci baromkodássá silányítani az egészet.
Előzmény: Törölt nick (15)
vrobee Creative Commons License 2006.11.06 0 0 41
Olvtárs!
Kuss nincsen, ez nem a Kádár-rendszer... szerencsére.
Előzmény: bedos (40)
bedos Creative Commons License 2006.11.06 0 0 40
békések vagytok de többség semmiképpen, ezért kuss van négy évig
lendületlenül Creative Commons License 2006.11.06 0 0 39

Hogy lejött-e azt nem tudhatom,de nevét adta a dologhoz.

Vagy a kettő együtt nem megy?

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.05 0 0 37
En nem vitatom el ezektol az emberektol a jo szandekot. DE kerem: kepeslapkuldozgetes? Ennyire telik? Konyorgom, ennel egy ovodai csoport ertelmesebb es kreativabb. ...Naplos szavazas.... Es ki az a szily nora, azontul, hogy lathattuk a heti hetesben razni a fejet? Azert mert valaki gazdag vagy mar sokszor leirtak a nevet bulvarlapokban meg ne vegye a batorsagot ilyen marhasagokhoz. Brody janos meg maradjon az szdszes, amugy jopofa dalanal, de ezt ne! Ezek valami elitnek kepzelik magukat, es kiotlottek valami szanalmas baromsagot, pacifista hagymazzal leontve? Irastudokat ide, klonozzuk TGM-et, de ezt ne!!!!
Szögrágó Creative Commons License 2006.11.05 0 0 36

Ha nem néznénk, hogy épp mi van az országban, akkor ez egy szép dolog lenne.

De mondjuk, ha 1956 november 5-én indítottak volna egy ilyen kampányt, akkor már fura íze lenne a dolognak. Mint ahogy most is. Merthogy ha valaki bevallja magáról, hogy csaló és hazug, azzal csak akkor akarjunk kibékülni, ha már megbűnhődött ezért, és többet már nem árthat nekünk.

Fura egy békesség, ha közben olyan ember képviseli az országunkat az egész világ előtt, akit itthon kifütyülnek, kölföldön pedig hangosan kinevetnek, ha megjelenik valahol! A kinevetés persze nekünk is szól, akik balga módon eltűrjük ezt.  Vagy akár apagyilkos is lehet nálunk miniszterelnök? Ez nem számít, csak legyen békesség? Ez nem jöbboldal-baloldal probléma, hanem elemi erkölcsi kritériumok megszegése. Ilyet egyszerűen nem lehet eltűrni. Felfoghatatlan számomra, hogy lehetünk annyira birkák, hogy úgy próbálunk tenni, mintha mi sem történt volna.

Sajnos mindkét oldal hibás abban, hogy ezt a teljességgel elfogadhatatlan helyzetet egybemossák a két oldal általános egymás elleni acsarkodásával.

Szóval, szerintem előbb menjen Gyurcsány, aztán jöhet a kiegyezés.

Nagulnov Creative Commons License 2006.11.05 0 0 35

és akik azt szeretnék, hogy "a politikai játéktér két oldala végre szóba álljon egymással".

Szóval ezt támasztják alá a közv.kutatások/a nép ilyesmit szeretne -

nem a képeslap ügynök felhívását.

Nagulnov Creative Commons License 2006.11.05 0 0 34

Ja.

Meg mondjuk a Hankiss/tényleg őszinte mozgalma - miért ezt a Rókusfalvit -

a képeslapügynököt tolná?

Előzmény: Or Kán (31)
verkupfern Creative Commons License 2006.11.05 0 0 33
Mert azt hiszed, hogy senki nem változtathat a véleményén. Ha nem lennél megrögzött, nem lenne ilyen problémád. Látszott még Geszti Péter a másik oldalról, az nem zavar?
A biodíszlet pedig Kövér copyright az MSZP képviselőkre.
Előzmény: varu2 (27)
dragan11 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 32
van még egykét iszonyú gáz név ott....
Előzmény: Nagulnov (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!