Ideje újabb játékot nyitnom :)
A mostani korántsem eredeti ötlet, sokan játsszák már a neten, ha jól látom, ide még nem ért el. (Ha mégis, nagyon bocsi...)
A játék maga roppant egyszerű: valaki kigondol egy kulcsszót, azt beírja a google képkerresőbe, és berakja ide az első 4 különböző találatot (majd, szükség esetén, a többi, egészen a 10. találatig). A cél a többieknek kitalálni, mi lehetett a kulcsszó.
Részletek az első beszólásban.
Gratulálok - ismét, már sokadszor - az index blogmotorjának. Ott van a 20 centi hely a kommentdobozban, de nem, bazze, levágja a kép 80 sázzalékát - nyilván, mert kell a hely a semminek...
Persze, nem biztos - de gyakran előfordul. Gondolom, főképp olyankor, amikor a Google jó hosszú keresési előzménylistával tud dolgozni, plne, ha azokban egyértelmű tendenciákat lát.
Nem biztos. Igaz, hogy szoktam Nascart nézni, de azon az oldalon, ahonnan az első kép származik, eddig még sosem jártam. Sőt, a NASCAR szó se szerepel rajta...
Hirtelen csak az anyukám tabletjén tudtam megnézni, ott pl. ugyanezek a képek vannak.
Nézzük pl. az előző feladványt ("imbolyog" idézőjellel). Neked nem ez jön ki?
Egy dolog viszont biztos változott, régen nem pakolt egymás után ennyi képet ugyanarról az oldalról.
Ha jól tudom, a gugli már elég régóta nem feltétlen ugyanazokat a képeket - és ugyanabban a sorrendben - dobja ki mindenkinek, hanem földrajzi hely, keresési "előélet" stb. alapján szelektálhat és priorizálhat. Vagyis, ami neked feljön egy adott szóra keresve, nem biztos, hogy nekem is ugyanaz fog feljönni...