Keresés

Részletes keresés

thoughts Creative Commons License 2006.11.06 0 0 69

sziasztok!

 

 

 

 

 

azt hiszem a legbölcsebben teszem, ha most nem vállalok kutyát.

 

amikor Ronit Édesanyámék házában kellett hagynom nagyon fájt a szívem, és elhatároztam, hogy leközelebb akkor lesz kutyám, ha már családom is lesz, esetleg ház, stb.

talán tényleg így kellene tegyek.

most amúgy is bulizós korszakomban vagyok, legalább akkor jövök haza, amikor akarok...

...ha meg nagyon kuttyanhatnékom van, ott van Roni, csak fel kell sétálni érte...

Zsumano Creative Commons License 2006.11.03 0 0 68
És hol van Thoughts? Hol tart a döntésben?
Zsumano Creative Commons License 2006.11.03 0 0 67
Ciki lenne.
Pedig valahol ez is témába vág, hiszen ez a németjuhász lehet, hogy "kertből lakásba" fog kerülni.
Előzmény: Törölt nick (66)
Zsumano Creative Commons License 2006.11.03 0 0 65
Köszönöm szépen a segítséget. Egyébként szerintem a lány szíve szerint megtartaná, hiszen már 3 hónapja figyelemmel kíséri a sorsát, amikor találta saját költségén ivartalanítatta, és nagyon megszerette. Az biztos, hogy az lenne a legjobb, ha ők egymásra találnának, hiszen a kutya meg már ismeri őt. De sajna ezt ő fogja eldönteni. De reménykedem.
Előzmény: Törölt nick (63)
Zsumano Creative Commons License 2006.11.03 0 0 62
Kedves Spillo

Ebben is teljesen igazad van, természetesen vannak lelkiismeretes tenyésztők, és pénzéhes szaporítók. Az a legfőbb problémám, hogy én nem is találkoztam még a kutyával élőben, csak ez a lány megkért, hogy hirdessem, mert ő nem tudja. Szerinte a szóban forgó kosdi ürge a kutya tenyésztője, szerinte kirakta valamiért, és mikor ő rákérdezett a hapinál, úgy érezte, valamit sumákol. Nem tudom eldönteni. Szívem szerint megnézném a kutya tetoválását, és valóban felhívnám a MEOE-t, de ezt nem tudom egyelőre kivitelezni. A lánytól pedig nem akarom elkérni a számot, mert egyrészt szerintem nem jegyezte meg, másrészt kellemetlen lenne, hogy kételkedem a szavában.
Egyébként az biztos, hogy ő csak a kutya sorsát tartja szem előtt, hiszen 3 hónapja e körül a kutya körül forog az élete. Azt is mondta, hogy ha nincs más megoldás, magához veszi, csak neki már van kutyája, és pici gyereke, gondolom nagy hirtelen nem lenne egyszerű magához venni.
Előzmény: Törölt nick (59)
sirocco Creative Commons License 2006.11.03 0 0 61
Igen, ez sokkal összetettebb probléma, sajnos.
Előzmény: kriseva (60)
kriseva Creative Commons License 2006.11.03 0 0 60

Kedves Sirocco!

 

Eszembe sem jutott kötekedésnek venni amit írtál,én megértem az álláspontodat.

Más dolog az,hogy nekem erről más a véleményem,de ez valószínűleg abból adódik,hogy én városi körülmények között is mindent megtettem a kutyáimért,

nekem ők voltak mindig a legfontosabbak,és mai napig is azok.

Próbáltam minden tőlem telhetőt megtenni,hogy jólétüket biztosítsam.

Hogy el kellett mennem közben dolgozni,hát ezt sajnos nem tudtam kivédeni.De az én kutyáim úgy ki voltak futtatva,mielött dolgozni mentem,meg egyébként is,hogy nekem garantáltan végigaludták azt az időt,míg nem voltam otthon.

 

A többivel feltétel nélkül egyetértek,úgy van,ahogy írod.Ebben egyezik a véleményünk,nagyon sokan vannak,akik nem tudják,hogy mi a felelős állattartás.

De ez ugyanúgy áll vidéken is,hidd el.Én is ezer példát tudnék felhozni,az itteni kutyatartással kapcsolatban,igaz,az nem a pisilésre vonatkozik.

Te tudod,hogy én állatmentő vagyok,bátran ki merem jelenteni,hogy 10 emberből 7-nek nem adnék kutyát a kezébe soha.

Ez sajnos országos jelenség,nem korlátozódik városra.

És hidd el,ebben az ilyen szempontból elkorcsosult országban,a legkisebb probléma az,hogy a kutya 8 órán keresztül nem mehet pisilni:((

Bár csak ennyi gond volna a kutyák tartásával.

 

 

Előzmény: sirocco (58)
sirocco Creative Commons License 2006.11.03 0 0 58
Ha figyelmesen végigolvastad, amit eddig írtam, akkor láthatod, hogy én nem kötekedésből tettem ezeket a megjegyzéseket, hanem mert komolyan úgy gondolom, a kutya szempontjából abszolút semmilyen szempontból sem előnyös, hogy napi 8-10 órán keresztül nem végezheti el a dolgát.
Az nem érv ez ellen, hogy kibírja. Az sem, hogy a kutyáidnak semmi baja nem lett ettől.

Igen, ki merem jelenteni, hogy pusztán az állatszeretet nem elég ahhoz, hogy valaki tartsa is azt az állatot. A felelős kutyatartásnak része, hogy azt nézzük, mi a jó a kutyának, és nem azt, hogy mit bír ki. Emellett belátom, ha a felelős kutyatartás mint fogalom, bármit is mondana a legtöbb magyar embernek, akkor kóbor, vagy menhelyi kutya sem lenne ennyi.
Azt viszont hidd el, hogy amit a városiak többsége (tisztelet a kivételnek) kutyatartás címén művel, az mindennek mondható, csak felelősnek nem. Ezt bátran ki merem jelenteni, és ha kell, ezer példát hozok rá.

Thoughts-tól nem várom el, hogy bármit is adjon az én szavamra. A döntés rajta áll. Én csak a véleményemet fejtettem ki.

Előzmény: kriseva (40)
Zsumano Creative Commons License 2006.11.03 0 0 57

thoughts

 

Szia!

 

A kutyus lány, de ivartalanítva lett. Javaslom, ha komolyan érdekel, hívd fel Riát: 30/6828384 a tel. szám. Beszéltem vele a tenyésztős dologról, szerinte a szóban forgó kosdi tenyésztőé volt a kutya, valószínű nem is került gazdához. Ezt abból szürte le, hogy amikor rákérdezett nála, nagyon sumákolt. Lehet, hogy érdemes lenne a tet.szám alapján visszakeresni a tenyésztőt, de Ria sajnos már nagyon sokszor csalódott ilyen ügyekben, ráadásul neki az a gyanuja, hogy ez a "tenyésztő" az, akitől származik, ezért már csak az a fontos számára, hogy jó helyen tudja a kutyát. Ria már elég régi motoros az állatvédelemmel kapcsolatban, nem a levegőbe beszél, tapasztalt.

Ja, még a tenyésztőkről annyit, hogy a múltkor a menhelyen volt egy törzskönyves 6 éves magyar vizsla, én felhívtam a tenyésztőt, aki kétségbeesetten ígérte, hogy hétfőn jön a kutyáért. Aztán semmi. És üzent valakivel, hogy tojik a kutyára, van nála épp elég kutya. Szerintetek?

Előzmény: thoughts (50)
kriseva Creative Commons License 2006.11.02 0 0 53

Természetesen mindenkinek más a véleménye,ezzel nincs is gond.

Szerintem azzal se,hogy én nem értek egyet ezzel:)))))

Az ember is mindent meg tud szokni,pedig először nekünk is rossz.A kutya sokkal jobban tolerálja ezeket a dolgokat,csak arra kell figyelni,hogy ne lépje az ember át a megszokott időt.De ez csak az én véleményem.

Ettől még lehet nagyon jó dolga a kutyának egy szerető gazdi mellett.Aki elmegy napközben megkeresni a pénzt az ő ennivalójára is:)))

És hát nem lehet figyelmen kívűl hagyni,hogy nem mindenki tudja úgy beosztani a munkaidejét,ahogyan szeretné.

 

De úgy látom,hogy megoldódott a dolog szerencsére:)))

Előzmény: Törölt nick (43)
kriseva Creative Commons License 2006.11.02 0 0 52

Helló!

 

Hát ezt frappánsan megoldottad:)))))

És fogsz velük foglalkozni?Mert azért mégiscsak Te voltál a gazdija,és Téged szeret.

 

A pisiléssel egyetértek...ugyanúgy beáll a kutya is,mint ahogy mi emberek is beállunk.Szerintem ezzel semmi probléma.

Előzmény: thoughts (49)
kriseva Creative Commons License 2006.11.02 0 0 51

Gondolom nem számított rá,hogy tüzelni fog!!!?????Jézusom milyen emberek vannak!!!Az is lehet,hogy nincs tetoválva,de chippje lehet,pontosan nem is tudom,hogy mióta chippelnek...nem 2 éve?Vagy ha nem is tenyésztő volt,csak egy szaporító?Millió variáció,aminek a lényege,hogy megint egy fához kötött kutya!!

Nem első,és nem az utolsó.

Előzmény: Törölt nick (48)
thoughts Creative Commons License 2006.11.02 0 0 50

jah, ezt a tetkószám dolgot baromira ellenőrizni kellene.

szerintem a rendőrségnek.

Előzmény: Törölt nick (48)
thoughts Creative Commons License 2006.11.02 0 0 49

sziasztok!

 

 

 

 

 

 

 

3 dolog a pisiléssel kapcsolatban.

 

két hónapja dolgozom futárként. két hete még ki kellett menjek egy irodába (nagydologra) napközben. épp ma reggel mondtam, hogy úgy fest teljesen beállt a biológiai órám.

tudom, az nagydolog, és pisilni ma is kellett egyszer, de ha 1 kutya amúgy 4-6 óránkét jár, akkor nem hiszem, hogy a 8 gond lenne...

 

ismerek olyat, aki tizenegykéthány órára is kénytelen egyedülhagyni a kutyáját, és a kutya nem_az_első_bokornál_pisil.

 

döntő érv, hogy az anya meddig nem hagyja ott a kicsinyeit ellés után, szvsz.

 

 

 

 

Zsumano!

 

köszönöm a tippet a németjuhászról!

hihetetlen, de ma épp a németjuhász jutott még eszembe.

fiú, kislány?

 

 

 

 

Spillo!

 

 

azt hiszem Neked adok igazat.

 

maradok annál, hogy Ronival, és Sumival sétálgatok majd inkább, ha nagyon kutyázhatnékom van.

jól esne itt egy társ, de így talán én is szabadabb vagyok, ők meg nagyon boldogok lesznek... ...főleg Roni...

Sumira meg jól ráállok, és kipróbálom empatikusabb vagyok-e a kutyakiképzőnél...

 

abban viszont nem értek egyet, hogy ne lenne kielégítő élete nálam (vagy bárkinél) egy kutyának egyedül.

 

 

 

mindazonáltal a dolog slusszpoénja, hogy kb 7 perce írtam alá az adásvételit Roniról, aki innentől jó pénzért (lesz cipőm, zoknim, pólóm) immáron a nevelőapámé. (de persze bármikor elvihetem sétálni...)

Zsumano Creative Commons License 2006.11.02 0 0 47
Közben kiderítettem a pontos részleteket, megszereztem a lány számát, aki találta, felhívtam. A sztori a következő:
Ez nem mostani dolog, ez fontos része a történetnek. A lány három hónapja találta a kutyát Kosdon (ez egy kis falu), az erdőben, egy fához láncolva, és a kutya tüzelt. Hazavitte, pár nap múlva elvitte ivartalanítani, mikor a kutya már megerősödött annyira. Közben beszélt egy kosdi hapsival, aki német juhászokat tenyészt, nem-e tőle származik a kutya, de a hapsi azt mondta, nem. Kosdon mindenhol kiplakátolta, de senki nem jelentkezett, így került a mostani gazdához, akinek viszont megtetszett. Nagyon akarta, örült is neki, csak egy idő után megkötötte, mert ásott a kertben. Mostanra már annyira ráunt, hogy szeretné, ha ez a lány elvinné, mert ő most rotit akar.
Szóval ennyi a kutya története. Legalább végre tisztábban látjuk, miért is nem lett eredeti gazdájához visszajuttatva. Állítólag azt mondta az állatorvos, hogy a tetoválási szám alapján ki lehetne keresni azt, aki vette, de amilyen körülmények közt találták, nem biztos, hogy van értelme. Ennyit tudtam meg.
Ja, és ha valakit érdekelne a kutya:
Ria: 30/6828384
Előzmény: Törölt nick (46)
Zsumano Creative Commons License 2006.11.02 0 0 44
Szia, a helyzet az, hogy a kutya csontsoványan kóborolt az erdőben. Akik engem megkértek, hogy hirdessem, azt mondták, nem látják értelmét, hogy megkeressék eredeti gazdáját. A lány, aki befogta, eljutatta ide, ahol jelenleg van, de amint a képeken is látszik, ez nem egészen az ideélis gazdi, mivel láncra kötötte.
Nem tudom. Nem tudom, mert lehet, hogy azért volt sovány, mert régóta kóborolt. Én amit tudok, megteszek, hirdetem több helyen, hátha valaki ráismer. Lehet, hogy eltűnt már egy hónapja, ennyi idő alatt le tud soványodni. Én sajnos nem is láttam a kutyát élőben, csak kaptam egy e-mailt, képekkel, hogy tegyem fel a netre. Tudom, ésszerűbb lenne megkeresni a gazdáját, de én azon kívül, hogy hirdetem, nem tudok többet tenni. Aki találta, azt nem ismerem, ő szólt az én menhelyi barátnőmnek. Azt sem tudom, pontosan hol találta. De bízzunk benne, hogy ha jó gazdája volt, rá fog ismerni a képekre. Sajnos egyelőre ennyit tudok tenni.
Előzmény: kriseva (42)
kriseva Creative Commons License 2006.11.02 0 0 42

Szegény..láncon nekem sem volna jó,nagyon fiatal kutya.

Miért kötötte meg?Ha ivartalanított nem kéne plakátolni,lehet keresik a gazdái.

Előzmény: Zsumano (34)
kriseva Creative Commons License 2006.11.02 0 0 41

Erről pontosan ez a véleményem nekem is.

És nem győzőm naponta többezerszer elmondani olyan embereknek,akik ezt nem veszik figyelembe.A kutyatartás egy életforma váltással jár,annak,aki ezt komolyan vezi,és törödik is a kutyájával.

 

 

Előzmény: Törölt nick (37)
kriseva Creative Commons License 2006.11.02 0 0 40

Először is megjegyezném,én még soha nem vettem kutyát,minden kutyám utcáról,vagy menhelyről mentett kutya volt./már a 19-ik kutyáimnál tartok/.

Másodszor mondj nekem egy olyan állatorvost,akinek a pénz nem számít.

Nincs az én állatorvosommal semmi baj,oly régen járok hozzá,hogy már családtagnak számítok:)))Azontúl,hogy rengeteg sérült,menhelyi kutyán segít,anélkül hogy azonnal fizetnének érte.Csak a fele állatorvos volna ilyen lelkiismeretes,nem volnának gondok.

A minél több kutya tartása pedig nem tőle függ,tartanák úgyis,ha ő kézzel-lábbal hadakozna ellenne.Nyilván az emberek nem úgy vesznek kutyát,hogy bemennek az állatorvosi rendelőbe,és megkérdezik a dokit,hogy én ettől-eddig dolgozom,bírja-e a kutya,vagy inkább ne vegyek?Én sem azért kérdeztem meg,mert ettől fügött hogy lesz-e kutyám,mert akkoriban már 6 kutyám volt otthon.Csak kíváncsi voltam.

 

Tulajdonképpen ezzel most azt akarod mondani,Te is meg Sirocco is,hogy akik Pesten,vagy bármely városban kutyát tartanak,azok mind felelőtlen emberek,mert nem törödnek a kutya szükségleteivel?

Mert nekem idáig ez jött le az egészből.

 

Nekem óriási kertem van,de én is bent tartom a kutyáimat,mert nem merem kitenni őket annak,hogy valamelyik részeg állat ,szórakozásból megmérgezze.

Akkor én is felelőtlen állattartó vagyok?Ja..és az éppen nálam levő ideiglenesben levő kutyákat sem tartom kint,ők is a házban vannak.

Még idáig mindegyik egészséges,nálam orvos csak akkor van,ha oltási időszak van.

 

Thoughts,ha jól emlékszem,pont azt írta,hogy nincs több 8 óránál,mert annyira közel van a munkahelye.De az nem biztos,hogy naponta el tud menni máshova,hogy a régi kutyáját sétáltassa.Lehet szeretné,ha nem egyedül kéne a lakásban lennie,amikor otthon van.Társat szeretne.

 

Miért is akarjátok erről ilyen intenzíven lebeszélni?

Félre ne értsetek,semmi más nem vezérel,csak a kíváncsiság,hogy miért?

Előzmény: Törölt nick (36)
kriseva Creative Commons License 2006.11.02 0 0 39

Ezt az álláspontodat most írod először,idáig csak napi 8órás magányról írtál.

Idáig szó sem volt a napi 3x-ri sétáról.Természetesen ezzel én is egyetértek,sőt,amikor én dolgoztam,akkor 4x is kimentem a kutyával.

Csak eddig nem erről volt szó.

Előzmény: sirocco (35)
sirocco Creative Commons License 2006.11.02 0 0 35
Ahogy gondolod. Én azért tartom magam ahhoz az állásponthoz, hogy minimum napi 3 séta kell. Lehet, fajtától is függ. Az enyémek nagy mozgásigényű, élénk jószágok, akiknek le kell vezetni az energiáit egy kis futással, labdázással. Időjárástól függetlenül igénylik ezt.
Előzmény: kriseva (33)
Zsumano Creative Commons License 2006.11.02 0 0 34

 

Ez a gyönyörű fajtiszta, tetovált németjuhász egy erdőben kóborolt csontsoványan. Megmentője elhelyezte valakinél, de sajna nem túl jó neki ott. Még csak 1, 5 éves, ivartalanított, emberekkel, kutyákkal és cicákkal is nagyon barátságos, jól tanítható. Szerető gazdit keresünk neki.

thoughts

Ajánlom figyelmedbe! Okos, már nem is kölyök. 

 

 

kriseva Creative Commons License 2006.11.02 0 0 33

Tökéletesen el tudom képzelni,hogy az öreg kutyádnak sok a 8-10 óra,nem bírja tartani.De egy fiatal,egészséges kutya simán kibírja,ha ehhez van szoktatva.

Én még soha nem vettem észre a kutyáimon,hogy toporognának mondjuk 5 óra bentlevés után.Azt is bevallom,hogy ma,amikor akkora a szél,hogy majd elvisz,ki sem akartak menni reggeltől,úgy tuszkoltam ki őket.A vizsla meg egyenesen reszketett:))

Abban egyetértünk,hogy városi körülmények között van ilyen,meg olyan kutyatartó is.Sajnos nagyon sok felelőtlen ember van,de itt most nem is erről van szó.

Mgitélésem szerint Thoughts eléggé felelős emberkének tűnik,én nem szívesen venném el a kedvét attól,hogy megmentsen egy menhelyes kutyát,csak olyan indokok alapján,hogy dolgozni jár.

Más indokot nem hoztál fel,csak ezt az egyet,hogy a kutya nem bír ki 8 órát.

Az én véleményem az,hogy kibír.Tapasztalatból tudom,Pesten 5 kutyát tartottam lakásban,és soha nem volt gond,semmi ebből származó károsodásuk nem volt,éltek egészségesen 14-16 éves korukig.

Ez nem érv,hogy ezért valaki ne tartson kuyát.Pláne menhelyit,akit megmenthet attól,hogy ugyan pisilni akkor pisil,amikor akar,ezzel szemben a téli hidegben halálra fagy.

Előzmény: sirocco (30)
sirocco Creative Commons License 2006.11.02 0 0 32

Egy percig sem vitattam, hogy egy menhelyi kutyának mekkora áldás az, ha gazdához kerül.

 

Azzal kapcsolatban, hogy fázik a kutya, van megoldás. Természetes, hogy a fűtött lakáshoz szokott állatok fáznak a zimankóban, az enyémek is (főleg az öreg). De erre van megoldás: ruha. Lehet, röhejesen hangzik, meg a látvány is az, de engem például nem érdekel, mert többet ér az, ha a 18 éves matuzsálem kutyámnál megelőzhetem vele az ízületi fájdalmakat meg a felfázást.

Előzmény: Zsumano (31)
Zsumano Creative Commons License 2006.11.02 0 0 31

Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy nekem vizslám van. Fázós szegény. Most, hogy bejött a hideg idő, és hiába szeretnék reggelente kinnt lenni vele hosszabb időt, ő fázik, és szalad vissza egy pisi után a lakásba. Este ugyanez van. Néha erőltetni kell őt, hogy legalább fél órát maradjon kinnt. Olyankor leül, összekucorodik, és néz rám kérdőn, hogy miért akarom őt megfagyasztani.

És én is sok városi kutyát láttam, aki igenis boldogan szalad a gazdi mellett. Persze láttam olyat is, aki nem, de ezen kár összeveszni, mert van ilyen is, olyan is. De ha a kutyát kérdeznénk, egyik-másik szívesen beköltözne egy lakásba, bezárva napi 8 órára, minthogy egy fél méteres láncon élje az életét, és mlehet, hogy még neve sincsen. Vagy a menhelyen egy legyen a 150 közül, és kapaszkodjon a rácsba, ha embert lát, hogy "kérlek engem simogass".

Előzmény: sirocco (30)
sirocco Creative Commons License 2006.11.02 0 0 30

Kedves kriseva, mint írtam, van két kutyám. Honnan vettem, hogy nem bírják ki pisilés nélkül 8-10 órán keresztül? Szimpla tapasztalat. Éjszaka elvannak, mert alszanak, de reggel alig várják, hogy lemenjenek. Teljesen mindegy, esik-e vagy tombol a tél, mert a szükség fontosabb. De rá kell jönnöm, nekik nagyon jó dolguk van, hogy napi háromszor, van, amikor négyszer sétálhatnak. :-)

 

Én vállaltam ezt, amikor kutyát vettem magam mellé, de sokan csak akkor jönnek rá, mekkora felelősség, amikor már késő.

 

Az a kép, amit festettél a gazdáik mellett boldogan szaladgáló, nyaraló stb. kutyákról, az egy idilli kép, csak sajnos nem valós. Nem ez a jellemző városi, lakótelepi környezetben. A jellemző inkább az, hogy megveszik a helyes kis kölyökkutyát, sétáltatják, amíg tart a lelkesedés, aztán ahogy felnő a kutya, reggel és este van csak szabadban, akkor is csupán 5-10 percre (jobb esetben). És erre nem egy, nem két példa van, pedig már az is több a kelleténél. Tudom, mert látom, és olykor maguk a gazdák is bevallják, hogy nincs idejük az állatra.

 

Igen, kell szabad idő, felelősségérzet és bizonyos szellemi fejlettség, ha valaki városban akar kutyát tartani. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kertben tartott kutyának nincs szüksége törődésre - ellenkezőleg. :-)

Előzmény: kriseva (29)
kriseva Creative Commons License 2006.11.02 0 0 29

De azért tartasz kutyát nem?

 

Ezekszerint az a sok városi kutya,akiket boldogan látunk szaladgálni gazdáik oldalán,vagy éppen kirándulni vannak vele,vagy viszik magukkal nyaralni,mert imádják,az mind-mind boldogtalan,és beteg kutya,mert lakásban él?

Akkor talán mindenkitől el kéne venni akutyákat,és kikötni,hogy csak szigorúan otthon tartózkodó emberek,vagy vidéki,kertes házban lakók tarthatnak kutyát?

 

Nem vagy egy kicsit túl szgorú?A kutyák biologiai órája másképp működik.

Nézz már utána légyszíves,mert nem tudom,hogy honnan vetted,hogy a kutya nem bír ki 8 órát pisilés nélkül.Van amikor én sem engedem ki őket 8 óráig,mert esetleg olyan idő van,hogy nem lehet,és eszükben sincs kimenni.

És mi a helyzet az éjszakával?Az azért több mint 8 óra,azt hogy bírják ki?

 

Nem értem a logikádat.

Előzmény: sirocco (26)
kriseva Creative Commons License 2006.11.02 0 0 28

Gondold át a döntésed,de én csak azt tudom mondani,hogy egy menhelyről kihozott kutya,örökké hálás lesz Neked,rajongva fog imádni.Én már vagy 6 menhelyi kutyát felneveltem,imádatuk a gazdi iránt,hogy megszabadította őt a menhely sivár körülményeitől,elképesztő.Hidd el,rajongva fog szeretni,sokkal inkább,mint egy kis

kölyökkutya,aki eleve belecsöppen a jóba,és természetes számára.

 

A napi 8 óra egyedüllét mindig jobb,mint télen,a sűrű minuszokban ,esetleg éhesen,

megfagyni egy menhelyi ketrecben.Így megmentesz egy kutyát,aki örökké hálás lesz Neked érte.

Előzmény: thoughts (25)
borzsarkany Creative Commons License 2006.11.02 0 0 27

Szerintem 1 menhelyi kutya, főleg 1 labi, golden, vizsla, vagy vni hasonló keverék örül, hogy van 1 gazdája, akivel lehet. És minthogy ez azzal jár, hogy egyedül van a lakásban, ezt is elviseli, és nagyon vár haza.

Csak jót reszel vele, ha elhozod.

 

Mikor az öreg vizslám meghalt, kicsit én sem akartam, ezért 1 4éves kant hoztam el, ha nme is menhelyről, de láncról. Annyira boldo és hálás volt. A szobatisztassággal sem volt gond, először többször ki lett engedve, aztán megtanult jelezni.

Nem örül, mikor nincsen otthon senki, viszont annál jobban várja, hogy megjöjjön, és lehessen menni sétálni...

 

A kutya akkor lesz kutya, ha van gazdája, és ha ez azzal jár, hogy várni kell rá, akkor vár.-)

Előzmény: thoughts (25)
sirocco Creative Commons License 2006.11.02 0 0 26

Továbbra sem értek egyet, de ha ez a ti lelkiismereteteket megnyugtatja, ám legyen...

Én csak a saját kutyáimból tudok kiindulni, ők nem alusszák át a fél napot. Pontosabban az öreg az már igen, de 14 éves koráig nála sem volt jellemző (most 18).

Előzmény: Zsumano (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!