Adott egy szerver (Win2003), aminek az egyik hálókártyája a Lan-ra, másik az internetre csatlakozik egy routeren keresztül. A router fix IP címét el tudom érni máshonnan egy VPN kliens segítségével, de a belső hálóra nem tudok csatlakozni.
Van bárki, aki megmondja nekem, hogy lehet-e OpenVPN segítségével IPX csomagokat küldözgetni a neten két router mögötti gép között? A doksijába kicsit belekukkantva úgy tűnik hogy tudja, de olyan temérdek dolgot kéne megtanulni, hogy megértsem, hogy elég hamar belefáradtam.
Van itt bárki, aki nyomott már valami IPX-programot (pl korabeli játékot) ilyen helyzetben?
Hamachi-t próbáltuk ki, némi információ átjött, de semmivel sem működött, amivel próbáltuk (hl, ra2, ilyesmi). Ez az OpenVPN nagyobb ágyúnak látszik.
A VPN egy virtuális magánhálózat az interneten keresztül.
Ha van egy vállalati (vagy más, akár otthoni) hálózatod (pl.: 50-100 gép), ezekre úgy tudsz rácsatlakozni az interneten keresztül, mintha bent ülnél az egyik gép előtt. Tehát egy virtuális LAN-t alakítasz ki az interneten keresztül.
Ha megnézel egy szakkönyvet, a jelölésrendszerrel, definíciókkal kezdődik. Szerintem így elegáns, ha már külön topic nyílt róla. Egyébként hasonló az ssh-hoz?
1. Szerintem nem muszáj, de a kliensek hogyan találják meg, ha nincs legalább fix IP-je? MEg attól függően, hogy milyen VPN-t hozol létre, szükség lehet a policy módosítására, ami elég kényelmetlen, ha állandóan változik a túloldali IP.