Keresés

Részletes keresés

kort33 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 14

Sziasztok!

Aki tud, légyszi segítsen, sűrgős lenne:

Adott egy szerver (Win2003), aminek az egyik hálókártyája a Lan-ra,
másik az internetre csatlakozik egy routeren keresztül.
A router fix IP címét el tudom érni máshonnan egy VPN kliens
segítségével, de a belső hálóra nem tudok csatlakozni.

Mit kell konfigurálni a serveren?

Köszi előre is a segítséget!

kort33 Creative Commons License 2006.12.17 0 0 13

Sziasztok!

Adott egy Win2003 szerver, ami egy ADSL modemen keresztül kapcsolódik az internethez.

A gépben is csak 1 hálókártya van.

Kérdésem a következő: Lehet ez a gép VPN kiszolgáló további hardver elemek nélkül, vagy mindenképpen kell még egy hálókártya (és azt hová kössem???)?

flugi Creative Commons License 2006.11.11 0 0 12
up!

sikerült már bárkinek windows xp rendszereket a neten úgy összekötni, hogy az IPX csomagok azt hitték, hogy egy LAN-on van a két gép?
flugi Creative Commons License 2006.11.01 0 0 11
lehet hogy rossz helyen van a topik, nem? Nem illene jobban az "internet" témakörbe? Vagy tényleg nem tudja senki?
flugi Creative Commons License 2006.10.31 0 0 10
Van bárki, aki megmondja nekem, hogy lehet-e OpenVPN segítségével IPX csomagokat küldözgetni a neten két router mögötti gép között? A doksijába kicsit belekukkantva úgy tűnik hogy tudja, de olyan temérdek dolgot kéne megtanulni, hogy megértsem, hogy elég hamar belefáradtam.

Van itt bárki, aki nyomott már valami IPX-programot (pl korabeli játékot) ilyen helyzetben?

Hamachi-t próbáltuk ki, némi információ átjött, de semmivel sem működött, amivel próbáltuk (hl, ra2, ilyesmi). Ez az OpenVPN nagyobb ágyúnak látszik.
Takoca_ Creative Commons License 2006.10.31 0 0 9
semmi köze az ssh-hoz, azon kívül hogy mind a kettő titkosított csatornán megy

ha egy vpn szerverhez csatlkozol akkor gyakorlatilag egy távoli lokális hálózat tagja leszel, vpn szerver oszt neked ip-t, stb

igaz ssh-tunelen keresztűl is el lehet érni belső hálón lévő gépet de az azért igencsak más

Előzmény: locsemege (8)
locsemege Creative Commons License 2006.10.31 0 0 8
Köszi, így már értem. Tehát nem egészen az, mint az ssh.
Előzmény: kort33 (7)
kort33 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 7

Bocs, tényleg nem írtam defit.

A VPN egy virtuális magánhálózat az interneten keresztül.

Ha van egy vállalati (vagy más, akár otthoni) hálózatod (pl.: 50-100 gép), ezekre úgy tudsz rácsatlakozni az interneten keresztül, mintha bent ülnél az egyik gép előtt. Tehát egy virtuális LAN-t alakítasz ki az interneten keresztül.

Előzmény: locsemege (6)
locsemege Creative Commons License 2006.10.31 0 0 6
Ha megnézel egy szakkönyvet, a jelölésrendszerrel, definíciókkal kezdődik. Szerintem így elegáns, ha már külön topic nyílt róla. Egyébként hasonló az ssh-hoz?
Előzmény: kort33 (4)
locsemege Creative Commons License 2006.10.31 0 0 5
Előzmény: locsemege (1)
kort33 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4
Bár úgy látom mások azért tisztában vannak a VPN-el:)
kort33 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 3

Bocsi! VPN= Virtual Privat Network vagyis virtuális magánhálózat.

mzdude Creative Commons License 2006.10.31 0 0 2

1. Szerintem nem muszáj, de a kliensek hogyan találják meg, ha nincs legalább fix IP-je? MEg attól függően, hogy milyen VPN-t hozol létre, szükség lehet a policy módosítására, ami elég kényelmetlen, ha állandóan változik a túloldali IP.

2. Szerintem nincs.

Előzmény: kort33 (-)
locsemege Creative Commons License 2006.10.31 0 0 1
off

Ha már topic-ot nyitottál róla, úgy illenék, hogy definiálod, mi is az a VPN. Vagy adsz pl. egy Wikipedia-s linket.

on
Előzmény: kort33 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.31 0 0 0
Jé, egy nullás.

0
kort33 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

1-2 topicban már tettem fel kérdést a VPN-el kapcsolatban, de úgy gondolom megér egy külön topicot.

Már csak azért is, mert napjainkban egyre inkább aktuális lesz, érdemes egy kicsit beszélni/írni róla.

Én rögtön egy-két kérdéssel nyitnék:

1. VPN kiszolgálónak feltétlenül szükséges domain név vagy fix ip?

Esetleg megoldható másképp is?

2. Úgy tudom, VPN-t ki lehet alakítani hardveresen (router) és szoftveresen (pl.: Win2000 ill. 2003) is.

Van különbség a kettő között? Gondolok itt pl. a biztonságra?

Lehet nullázni, aztán jöhetnek a válaszok!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!