Keresés

Részletes keresés

krezidiesel Creative Commons License 2007.01.03 0 0 44

Nem akarok politizálni,mert azért harapnak...

www.ezvankiado.hu : Egészségügyi maffia c könyv bemelegitésnek, aztán "...és az igazság felszabadit" cimű könyveket olvasd el és megérted mire gondolok.

Sok dolog nem is lesz új Neked amit ezek a könyvek leirnak, legfeljebb megerősitenek.  Ha elolvastad a könyveket akkor jelezzél, azt talán még nyitunk is a témának egy topicot...

 

Előzmény: Stoner (41)
Stoner Creative Commons License 2007.01.02 0 0 43

Gyere el hozzánk!

 Itt más színben látod a dolgokat. Ez csak egy sima, fényes felület, apró pontokkal.

Előzmény: Hajnesz3 (42)
Hajnesz3 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 42

Milyen kicsi a világ. Akkor nem messze laktok tőlünk. De fura. Szenteste meséltem rólad egy ismerősömnek, hogy csak nyers kajákon élsz, mi meg esszük a gőzölgő halászlevet. Azt mondta vannak olyanok akik nem főzik meg az ételüket, és mondott egy nevet. Ezért kérdeztem rá. Hát igaz.... A Szabolcs cd-jét is hallgattam. Nagyon tehetséges.  Te ezt elhatároztad, hogy a fiadból zenészt fogsz faragni? Nekem 6 éves a fiam , az idén megy iskolába.Azzal meghatározom a sorsát, hogy milyen iskolát választok neki?

Előzmény: Stoner (38)
Stoner Creative Commons License 2007.01.02 0 0 41
Nyogodtan leírhatod, hiszen azért tettem fel, hogy mindenki mondjon róla véleményt.
Előzmény: krezidiesel (39)
Stoner Creative Commons License 2007.01.02 0 0 40

Ha van elég időd, ajánlom a honlapomon olvasható: A valóság ébredése, avagy: Szabadulás az illúzióvilágból c. dolgozatomat.

Eszerint, az illúzióvilágban, ahol minden mesterséges, hazug, hazug gondolatokkal, hamis érzésekkel, hazug ételekkel, hazug tárgyakkal vesszük magunkat körül. Ez nem esztétikai, vagy etikai kérdés, hanem nagyon is objektív alapokon nyugvó megközelítés. Ami valóságos illúziónak írja le a mai civilzációt, amiben semmi sem természetes. Ez az oka annak is, hogy a természetet nem szolgáljuk, hanem kiraboljuk. (Hermész Triszmegisztosz: Aki a természetnek nem gazdája, az kirablója)

Ebben a világban a boldogság igen illékony valami. Csak igen kivételes, lelki-szellemi-testi együttállások alkalmával jelenik meg.  Boldogság édes madara...

Ellenben a valóságos világban, amire fel kell ébrednie minden embernek, ha ember akar maradni és nem cyborg, minden pillanat a boldogságban telik, de ezt nem az illúzióvilágban tapasztalt eufórikus ujjongás és önkivületi állapot jellemzi, hanem a csendes egykedvűség, vagyis: mindig egyként jó a kedvünk. Ehhez nem kell semmiféle segédeszköz, vegyszer, bármiféle praktika, vagy személy, aki minket boldoggá tesz. Minden egyes pillanat, a maga valójában boldogsággal van átitatva. Erről az illúzióvilágban alig van értelme beszélni, hiszen a szavak is az illúzióvilág szavai. Bár a szavak művészi rajzolata képes  felvillantani ezt a világot. Megélni, viszont sokkal érdemesebb.

Előzmény: Hajnesz3 (35)
krezidiesel Creative Commons License 2007.01.02 0 0 39

Privátban  majd megirom, hogy miért naiv.

Itt off lenne, sőt lehet neheztelnének érte a modik.

Előzmény: Stoner (37)
Stoner Creative Commons License 2007.01.02 0 0 38

Most megfogtál...

 Szabolcs.

Mert?

Előzmény: Hajnesz3 (34)
Stoner Creative Commons License 2007.01.02 0 0 37

Attól olcsóbb, hogy más környezetben, szabályozott technológiával és sok hulladéknak tápkánt való alkalmazásával, valamint a gyorsítókkal, sokkal gyorsabban és sokkal több állati szövet állítható elő, mint a hosszan fejlődő növények esetében, melyek sokkal kényesebbek a kis változásokra, mint a fedett helyen, temperált módon tartott állatok. Igaz, hogy mindegyiknek megvan a  maga betegségegyüttese, de én is csak ezt tanultam, ennél többet nem  mondhatok erről.

 

Kösz, hogy tetszik a Kiáltvány. Hogy naív? Inkább reális. A világ túlontúl cinikus hozzá képest. Nem vagyok már hajlandó finomkodni, mikor az általad is jól ismert módon viselkelkednek velünk.

Amikor a kormányoknak címezem, ezzel azt is jelzem, hogy nekik mi is volna a valóságos dolguk az emberek szolgálatában. Nagyon jól tudom, hogy a legkisebb mértékben sem felelnek meg ezeknek a kívánalmaknak, a részükre megengedett jogok ellenében. Itt a bizonyítási lehetőség. Nem mindegy, hogy szóbeszéd szintjén tudjuk, mi is történik, vagy könyvek alapján, melyekben az üzleti elvek is szerepet játszhatnak, mint a megfelelő hatalmi központok saját tettei alapján.

 

Én készséggel változtatok dehonesztáló véleményemen abban az esetben, ha egyetlen kormány, az egyébként gazdaságilag is forradalmi módszert hajlandó lenne bevezetni.

 

A különböző topicokban, melyeket valószínűleg látogatsz is, leírtam őket, de azért megismétlem:

Ferencsik István: Természetes életmód kötetei; Paul C. Bragg, Patricia Bragg: A böjt csodája; Peter Jentschura-Jozef Lohnkamper: Teljes megtisztulás;  Brian R. Clement-Teresa Foy DiGeronimo: Élő ételek az egészségért.

Ezekből kb. meg lehet tudni.

Előzmény: krezidiesel (33)
krezidiesel Creative Commons License 2007.01.01 0 0 36

Szia!

Megvan még az ekcémád?

A természetgyógyászok (amennyit én tudok róla) annyiban kölönböznek a tudományos orvoslásról, hogy összefüggéseiben keresik a megoldást, és nem tüneteket kezelnek. A testünk minden betegsége, fájdalma jelzés, és sokszor nem is az a beteg ahol a tünetek jelentkeznek. A tudományos orvosok "alkatrészeire" szedik az embert, és az egyik alkatrészjavitó nemigen kommunikál a másik javitóval.

Igy ez a munka sokszor nem éri el a kivánt eredményt, hasonló ez mint az autójavitásnál. És ez független a részegység javitók szaktudásától, vagy munkájuk minőségi elvégzésétől.

A Te esetedben megkeresnék egy talpmasszőrt-reflexológust aki segitene megmondani, hogy a kezeden lévő elváltozás milyen belső szervi bajra utalhat.

Ha nincs látókörödben ilyen, tudok ajánlani olyat aki lelkiismeretes, megbizható, és nem drága. A legfontosabb: azt is megmondja ha nem tud segiteni, nem kell hozzá többször elmenned, és fizetned a semmiért...

Előzmény: Pellegrin (-)
Hajnesz3 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 35
Miért. Te mit nevezel boldogságnak?
Előzmény: Stoner (32)
Hajnesz3 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 34

Csak nem te készíted a napkenyeret? És a fiad nem meditációs zenéket alkot?

Előzmény: Stoner (32)
krezidiesel Creative Commons License 2007.01.01 0 0 33

Szia!

Azt nem értem, miért lenne az állati táplálék ekőállitása olcsóbb a növényinél?

A "dögöket" is növényekkel etetjük, és 1kg dög előállitásához 6-8-10kg takarmány kell.

A Kiáltvány-od jó dolgokat ir, de naiv.

Ajánlanám figyelmedbe a "Peak Oil" topicot, és a www.ezvankiado.hu könyveit. Elmúlnak a hamis illúzióid, sajnos ez a világ minimum egy nagyságrenddel aljasabb mint ahogy feltételezed.

Érdekelne egyébként a táplálkozási módszer amivel foglalkozol , hol, és milyen könyveket érdemes megvenni róla?

 

Előzmény: Stoner (31)
Stoner Creative Commons License 2007.01.01 0 0 32

Köszönöm a szép szavakat!

HIdd el, én még azokat is tudom szeretni, akik megalázó módon beszélnek velem. Mindenki az Ember fia-lánya!

Hogy mi a boldogság?

Megbeszélhetjük.

Előzmény: Hajnesz3 (30)
Stoner Creative Commons License 2007.01.01 0 0 31

Kedves Ismeretlen!

Nagyon jól esik ilyesmit olvasni, mikor az ellenkezőjébe botlok folyvást.

Ha a Kiáltványt elolvasod, ha még nem olvastad, akkor  az egy olyan jövőt céloz meg, amiben ez már nem lesz kérdés. Manapság ez még elég zűrös. Ha van a közeledben biopiac, akkor könnyebb, bár az elég drága és a minősége még nem a legjobb az ott kapható zöldeknek. Annál nincs jobb,  mint amit magad állítasz elő. Ezért, akár balkonládában, akár pedig a kert egy kis szögletében el kell kezdeni  a kísérletezést. Nem egykönnyen adja meg magát a természet...

Addig is el kell menni egy akármilyen piacra, ahova még a multik nem telepedtek le teljes terjedelmében, és az oda járogató kistermelőkkel kell jó viszonyt kialakítani. Tőlük meg lehet tudni, hogy mivel táplálják a növényeiket. Egyébként, pedig, sokkal többet ártunk, ha nem eszünk semmiféle növényt azért, mert esetleg mérgezett, mintha megesszük és a testünk kidolgozza magából, és a számára nélkülözhetetlen tápanyagokat kivonyja belőlük. Ez úgy következik be, hogy a nyersétel hatására a veseműködés igencsak felgyorsul és minden nem oda való gyorsan el is hagy téged. Eközben a bélműködés is rendeződik és ajvul a felszívódás.

Azt olvastam, hogy a sárgarépa ki tudja izzadni a mérgek nagy részét. De a zöldségekre is igaz kell, hogy legyen, hiszen bizonyos mennyiségen túl, magát a növényt is megmérgezi az, amit téged mérgez.

Az egyik nagyon igénytelen és termékeny növény a csicsóka, ami olyan szapora, hogy alig lehet kiirtani. Szinte minden van benne, amire egy embernek szüksége lehet. Frissen is finom, különösen, ha egy kicsit be van áztatva.Olajos magokat minden bioboltban kapsz, azokat is fél napig kell áztani. Már nem emlékszem, ide miket írtam, ezért a Vega klubot is  ovasgast, meg a Candidásokat, és a szívbetegeket, mert oda is írtam eleget. Korábban, amíg ki nem tiltottak, az Egészség-receptekben írtam rengeteget ezekről.

Várom a kedves kérdéseidet!

Üdv:

Gábor

Előzmény: Alcyone9 (29)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 30

Látom már a rokonom is megtalált téged. Ő az akivel szerintem hasonló hullámhosszon vagytok. Kedves, hogy nem sajnáltad az idődet a válaszodra. Nagyon boldog ember lehetsz, hogy a családod is igy melletted áll. Ritka manapság, hogy a feleségéről valaki olyan szépen beszéljen mint te. Biztosan megérdemli.

Boldog Új Esztendőt Kívánok Nektek.

Előzmény: Stoner (28)
Alcyone9 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 29

Szia Stoner

 

Nagyon érdekesnek és igaznak érzem szavaidat....és úgygondolom nagyon sok munka van mindezek mögött. Köszönöm őszinte ségedet és a későbbiekben lenne nekem is pár kérdésem.

 

Többek között az egyik az hogy az ilyen makrobiotikus táplálkozáshoz honnan  szerezhető be minőségi zöldség vagy gabona. Köztudott hogy manapság a " BIO " márkajelzés többnyire közhelyszerűvé váltak és csak elvétve felelnek meg védjegyüknek.

Stoner Creative Commons License 2006.12.31 -1 0 28

Szia!

Most kezdődött el az igazi beszélgetés. Régóta tanulmányozom az emberi lényt, minden oldaláról. A viselkedését, reakcióit, gondolkodását, amit ezekből kikövetkeztetek, valamint amit személyes találkozásokkor a metakommunikáció, és a verbális kommunikáció során tapasztalok. Alapmódszerem a megfigyelés, és a spekuláció. Állandóan felülvizsgálom az eredményeimet és ha kell, módosítok. Ezek alapján elmondhatom, hogy a beszélgetéseknek több szintje van, melyekben a felek először az egóikat, mint pajzsot, vagy fegyvert, maguk előtt tolva "megküzdenek" a másikkal (lásd még: család nevű hadszíntér. Fiú-apa; lány-anya; fiútestvér-fiútestvér, fiútestvér-leánytestvér)

Éppen ma póbáltam feleségemnek elmondani, hogy szerintem, miért is vannak a családi konfliktusok. Ami teljesen világos és köztudott, de nem fejtjük ki, hogy miért. Ennek egyik oka, a különféle érdekellentéteken túl, hogy a problémákat nem beszéljük ki a teljes megnyugvás szintjéig. Mindig függő állapotban vágjuk szét, többnyire erőszakkal, vagy az egyik fél visszavonulásával, ami megint csak rossz érzéseket hagy maga után. Szóval ezeket a szinteket végig kell járni. Mivel ez a platform maradandó, vagyis, mintha otthon magnófelvétel készülne a szeméyles beszélgetésekről... Azonban itt, két teljesen idegen ember, kötöttségek és érdekek és felelősség (!?) nélkül beszélget egymással. Ez érdekes pszichológiai modell. Mindenképpen az 1+1-es modell a leghatékonyabb. Ezért a családban, csak bizonyos témákat lehet az első 3 szinten megbeszélni. Sok szint lehetséges, a család szellemi gazdagságának feltételei mellett. Sajnos, sem idő, sem türelem, sem szellemi minőség nincs olyan fokon, hogy ez valóban gyümölcsöző lehessen. Ezt pedig a technikai civilizáció és a konzumhatalmak együttes agymosása teszi mindannyiunkkal.

 Ennyit bevezőben...

Nálunk egy hosszú folyamat közepetáján tartunk. Ezért, arra a kérdésre, hogy ki mit ehet és mit nem, nem lehet egzakt választ adni. A feleségem, szerintem legalább olyan jól, ha nem jobban étkezik, mint én, bár néha megfeledkezik a vízfogyasztásról.

A fiúk közül az egyik feltételezhezően hús nem fogyaszt, de igazából felesleges is ezt most nekem kielemezni, hiszen ez a 10 sztereotip kérdés közül, az első 3-ban benne van, amit nekem fel szoktak tenni, de mivel még nem adtad fel a velem való küszködést, ezt a megtiszteltetést nem utasíthatom vissza. Talán az a helyes, ha egy korszerinti megoszlást használunk, és azt mondhatom ezek alapján: minden családtagom, önmagával szembeni felelősségvállalása és az ehhez tartozó tudatossága azonos az életkorával. Csak magamról tudok részletes válaszokat adni. Ebben semmiféle szépítés és mellébeszélés nincs, mindenki leellenőrizheti.

Véleményem szerint, hibás az a megközelítés, hogy "lelki okok" alapján én vegetariánus vagyok... Ezzel egy olyan pályára állítjuk magunkat, amiről igen nehéz lesz feljebb jutnunk. De vannak erre is példák. Az önmegfigyelés és a tanulás, valamint a gyakorlatban való kipróbálás, és a hosszú, kitartó folyamatosság hoz igazi eredményeket.

Családom években:30,34,55,59. Két ifjú tartozik hozzánk. Sokmindenben kiegészítjük egymást, mindannyian elkötelezettek vagyunk. Fiaim eléggé sikeresek a maguk pályáján, feleségem az utóbbi 8 évben folyamatosan meglepetéseket szerez nekem és mindannyiunknak, energiájával, kreatívitásával, meleg szívével. Szóval tökéletes (!). Csak el ne olvassa, mert kapok tőle, azt hiszem...

Ilyen könyveket írok...

3 könyvem teljesen kész, és több téma van kidolgozás alatt, amikből a honlapomon láthatsz párat. Nem célom a mindenáron való kiadásuk. Ez a virtuális könyvespolc egyelőre elég jó teszt-terület. Tervezem, hogy újra kutatok kiadók után, ha vállalják a kockázatát ennek a nagyon is partikuláris, és részletező stílusnak.

Előzmény: Hajnesz3 (27)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 27
Á. Nem vagyok elvált, sem nem őrült akinek beajánlottalak. Egy csendes családtag aki hasonlóképpen gondolkodik mint te. Milyen könyvet írtsz? A gyerekeid is úgy élnek mint te? Mennyi idősek? És mit szolnak hozzá? Vagy Ők azért ehetik a hamburgert, colával?
Stoner Creative Commons License 2006.12.30 0 0 26

Szia!

Remélem, nem az elvált férjed...

 Vagy egy szegény ember egy bizonyos csendes helyen...

 Ne vedd a szívedre, így szilveszter előtt!
Alapvetően nagyon vicces ember vagyok ám, de valahogyan nincsenek vicces idők manapság.

Pedig elterveztem, hogy a következő könyvem rekeszizomrepesztő lesz...

Egyébként pedig boldogan veszem minden ember gondolatait. Kevesen hajlandók gondolkodni. Minél előbb talál meg annál jobb. Volt egy-két kedves ismerősöm itt is. Nem mindenki kíván a pokolba... 

Előzmény: Hajnesz3 (25)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 25
Stonner. Van egy ismerősöm. Azt hiszem jól megértenétek egymást. Majd szólok neki.
Stoner Creative Commons License 2006.12.30 -1 0 24

Egyáltalán nem álítottam, hogy az emberek attól rosszabbak, hogy rosszat tesznek magukkal. Sokáig tartott felfognom, hogy az embernek nem önmagával kell küzdenie a céljaiért, hanem a démonaival. Ezek a szellemek a közszellem ostobaságából, sőt, amint mondtam, cinizmusából fakadnak. Ezért Te egyáltalán nem vagy hibáztatható. Sőt, ez a szörnyű, hogy senki sem. Bűnös lény, bűnös nemzet stb. nincs. Csak bűnöző folyamatok, szervezetek, szellemek vannak, melyek időről-időre megkísértenek embereket..

A reflex hozza magával, hogy mindenki, aki rest önmagával többet foglalkozni az átlagosnál, rögtön ezeket a sztereotip mentségeket hozza fel. Tekintsd úgy, hogy én most veled filozofálgatok egy kérdésről, de semmiképp  nem akarlak semmiben befolyásolni.

Amikor feltetted a kezdeti kérdést, akkor én felvettem veled a beszélgetés fonalát. Érdekes, hogy ugyanazokat az ellenérveket fogalmazod meg te, és mások, akikre egyformán az a jellemző, hogy nem akarnak, vagy nem tudnak változtatni.

 

Lehet mondani, hogy én azért folytatom még ezt az internetes vitát az emberek többségével, mert következtetéseket akarok levonni az emberi jellem, lélek, mai állapotáról.

 Ugyanakkor sokaknak előbb vagy utóbb beugranak azok az információk, amiket tőlem kapnak, még  ha nem is rögtön tudták, vagy akarták megvalósítani az abban foglaltakat.

" Állandóan sanyargatni magam"?

Megint csak azt mondhatom, hogy ebben nem adhatok neked igazat. Az ember akkor sanyargatja magát, ha a testét rongálja, még, ha tudatlanul is. A sanyarúság, a betegségeknél és a betegségekben jelentkezik, nem pedig azonnal, a fogyasztás alkalmával. Azt sem vesszük észre, mikor, milyen étel okozott rossz érzéseket, mert megszoktuk, hogy rossz érzéseinket elnyomjuk "jó" ételekkel, pl csokival, cukorral, alkohollal, vagyis drogokkal.

Szerinted sanyrgatás, annyit tesz, mint a természetes érzéseinket érzékelni?

A szabadság érzése mindenki leghőbb vágya. Ezért nem hagysz te se beavatkozni a jelenlegi életstílusodba. De a betegség, ami miatt itt vagy, igencsak beavatkozik. Ez a beavatkozás arra szolgál, hogy tanulj belőle. A megoldás nem a gyógyszertárban és nem odaát van.

El se hiszed, hogy én milyen szabadnak érzem magam. Ez a szabadáság nem függ semmilyen hivataltól. Saját magam által választott és mások számára is választható szabadság. Nem függni a betegségektől. Az a legjobb érzés, ha úgy izlik valami, hogy azt is tudod, semmiféle büntetés nem jár érte. Ezt egyáltalán nem lehet mondani azokról, melyeket te normálisnak, élvezetesnek tartasz.

Előzmény: Hajnesz3 (23)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.29 0 0 23
Én egyáltalán nem gondolok sem cinizmussal sem indulattal az általad elémtárt világnézeteiddel szemben. Ez neked igy jó akkor te így vagy boldog és akkor hol itt a baj. Én tudom, hogy nem tudnék élni így, és nincs kedvem állandóan sanyargatni magam, közben arra gondolva, - egészséges vagyok, - jaj de jól érzem magam.- stb. Neked is el kell fogadni, hogy vannak és lesznek olyan emberek akiknek méskén élnek, attól még nem rosszak. De ha neked, ez jobban hangzik, lehet, hogy még nem vagyunk felnőve ehez a feladathoz.
Előzmény: Stoner (22)
Stoner Creative Commons License 2006.12.28 0 0 22
Statisztikailag megjósolható életprogram. A "de élek", azt sejteti, hogy tévesen abban a hiszemben vagy, én nem élek. EL tudod képzelni, hogy én élvezem az életet? Tudod, ezt a cinizmust nem tanítják az iskolában, mégis mindenki kórusban tudja a verset. Az élet nem a malacka italban van. Abban halál van, azért élsz tőle kevesebbet. De az az élet a tested minden porcikája számára szenvedés. Egyedül az érzékeid bódultsága hiteti el veled, hogy jó. Egy cseppet se ítéllek el érte. A " nem akarok 100 évig élni" sztereotip mondat az élet, a valóságos élet mélységes megvetéséből fakad. Ezzel van átitatva a konzumvilág. Ezt sugározza minden kulissza, ami csillogva hazudja, hogy élsz. Ha  majd szeretettel és nem indulatosan gondolsz a szavaimra, túl leszel az illúzión, talán még ebben az életben, akkor szomorúan nézel vissza majd a mostani énedre és ezekre a gondolatokra.
Előzmény: Hajnesz3 (21)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 21
Ezért mondtam, hogy erre az életvitelre születni kell. Erre nem képes mindenki. Én nem kábitószerezek, nem alkoholizálok, nem dohányozok, de igenis szeretem az uborkasalátát ECET-te. az asztali só helyett tengeri sót használok. És igen is néha napján megiszom egy pohár Cólát is, ha jól esik. Nem akarok 100 évig élni úgy, hogy közben mindent megvonok magamtól. Inkább élek 30 évvel kevesebbet, de élek.
Stoner Creative Commons License 2006.12.28 0 0 20

Bárkivel beszélek, csak ezeket az érveket hallom vissza. Nem lehetne valami újat kitalálni? A világ már régen másról szól. Arról, hogy a régi ostobaságainkat el kell felejteni.A dohányosok arra hivatkoznak, hogy minek dobják el a bagót, hiszen az utcán füstfellegek közt közlekedünk. Ha megmérné a beszívott füst méreganyagainak mennyiségét, megszorozná a naponta elszívott szigaretták számával, és megmérné az utcai levegőt, beszorozná az utcán eltöltött idővel, nagyon elcsodálkozna, a mérgek mennyiségét illetően. Néha nem árt gondolkozni is egy kicsit. Ha nem használsz otthon semmi vegyszert, tisztító-mosószert és a konyhában se főzöl olyan fűszernek titulált mérgekkel, mint nátrium-glutamát, só, ecet, alkohol stb; sem olyan bútort nem vásárolsz és nem laksz benne, ami párolog évekig, a padlószőnyeget és a parkettát is beleértve, egyáltalán semmi vegyszer nem bűzölög a lakásodban, pláne az ételedet is természetesen fogyasztod, akkor jóval többet tettél, mint ami el tudsz képzelni. Ezzel most még ki tudod magad húzni a bajból. Ezen kívül mindent meg kell tenni, itt a neten is, hogy foglalkozzunk a föld megtisztításával. Ez egy komplex gondolkodás, amit minden ember fiának el kell kezdeni, ha még nem állt neki! Nem csak az étkezést kell normálissá tenni!

 Nekem ez a normális. És az az ostoba, aki ezt nem kezdi el. Mindegy, hogy hány ostoba van és hány értelmes. Nem az ostobák száma szerint vonjuk meg a normális és a hülye közti határvonalat... Ez nem demokrácia, hogy a többség mondja meg, mi a frankó. Az ember vagy törődik magával, vagy másra hárítja a saját gyengeségét és restségét.

Előzmény: Hajnesz3 (19)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.27 0 0 19
Hiába akarná magát a civilizáció ártalmai alól kivonni az ember, mert akkor már csak gázálarcban léphetnénk az utcára. Ez egy folyamat amit egy-két ember nem tud megállítani, maximum azt mondják rá: nem normális.
Előzmény: Stoner (18)
Stoner Creative Commons License 2006.12.27 -1 0 18

Nem értem. Szerintem a gondolkozást nem egyformán kezdtük. Csak ez a dolog veleje. Aki a civilizációt egy óvó-védő atyának érzi, aki boztosan fog majd valami mentséget találni, mikor a legnagyobb a baj, az nem kezdi magát kirángatni a bajból.

 Az ember önmagáról alkotott hamis véleménye, amiben valamiféle "isteni" lényt, a többi élőtől eltérő jogokkal és lehetőségekkel bíró földi helytartót lát. Álet-halál urát. Ehelyett az emberiség sorsát pár család hatalmas vagyona irányítja. Ugyanezek manipulálják a gondolkodást, kényszerítik az embereket be ebbe az irracionális és senkinek sem jó zsákutcába. Bármennyit is kísérletezel szerekkel, vagyis mérgekkel, annál lejjebb és lejjebb jutsz és juttatod azokat, akik benned bíznak. Mikor az orvosok már minden rosszat kipróbáltak, azt mondják: "Mi  már megtettünk mindent, amit megtehettünk..." Ebben teljesen igazuk lesz.

 Mindenki maga választja meg a szenvedései módját. A fejünk azért van, hogy használjuk. Ebben különbözünk az állatvilágtól.

Előzmény: Hajnesz3 (17)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.26 0 0 17
Azt hiszerm erre az életmódra születni kell.
Előzmény: Stoner (16)
Stoner Creative Commons License 2006.12.26 -1 0 16

Köszönöm a megértésedet!

Ismerős ellenvetések ezek, amiket mindenki megfogalmaz ilyen esetben. Most a cél a fontos, ami valóban látványos eredményre vezet, ha elérjük. A relatív lúgos szervezet külső megjelenésében is egészséget sugárzó. Az egészséges, nyers ételek, olajos magok, csírák elsőben a bőr állapotának javulásában mutatkoznak meg. Minden út ide vezet, mert van egy szlogen: " Nincs még egy olyan lény a földön, aki elrontja az ételét, mielőtt elfogyasztaná, csak az ember..." Ebbe érdemes belegondolni, minden megszokott ellenérven túl. Ennél evidensebb megközelítés nem létezik.

A homeopátiás gyógyszerek kevésbé tudnak ártani, mint bármileyne méreg a szokványos mennyiségben. A "végső megoldás" mégiscsak a természet vállalása.

Előzmény: Hajnesz3 (15)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15
Komolyan mondtam, hogy tiszteletre méltó, hogy így kiállsz a nézeteid mellett. Ez az a terület, ahol nehéz "normális embernek" maradni a külvilág számára. Nekem is van rokonom aki csak vegetariánus és mégis ő a csodabogár a családban. Én messze vagyok ezektől az elvektől, de tiszteletben tartom másét így a tiédet is. A gyerekeket már rizikósabb kirántani az általános társadalmi életből, mert lehet, hogy fizikailag egészségesebbek, ellenállóbbak lesznek a társaiknál, de lelkileg ki vannak téve a piszkálásnak, kirekesztésnek és mit ér az egészséges test, egészséges lélek nélkül. Márpedig az ember társas lény. Szüksége van a társaságra és ez nem csak a családra terjed ki. Persze az ember próbálkozik a keretek között a kevésbé rosszat választani, mi is olyan tisztálkodó-, mosó szereket használunk ami a környezetben lebomlanak, ha még nem vagyunk nagyon betegek először a homeopátás készítményekkel próbálkozunk, de nézd csak meg a homeopátiás topikon mennyi negatív kritikát kaptam, ahelyett, hogy megértő, esetleg segítő hozzászólásokat kapjak.
Előzmény: Stoner (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!