Keresés

Részletes keresés

Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2006.10.30 0 0 3

Kedves Endi2!

Világos.

Sokan hasonló élmények után tértek meg mint az amiről Te és én beszélünk.

Egyáltalán nem esik ki Isten tervéből a tömegek előtti csodák jelek által való bizonyságtevés.

Pl:

Mikor pedig immár közelgete az Olajfák hegyének lejtőjéhez, a tanítványok egész sokasága örvendezve kezdé dicsérni az Istent fenszóval mindazokért a csodákért, a melyeket láttak;

"Monda azért néki Jézus: Ha jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek.

Monda néki a királyi ember: Uram, jőjj, mielőtt a gyermekem meghal.

Monda néki Jézus: Menj el, a te fiad él. És hitt az ember a szónak, a mit Jézus mondott néki, és elment. A mint pedig már megy vala, elébe jövének az ő szolgái, és hírt hozának néki, mondván, hogy: A te fiad él.

Megtudakozá azért tőlük az órát, a melyben megkönnyebbedett vala; és mondának néki: Tegnap hét órakor hagyta el őt a láz;

Megérté azért az atya, hogy abban az órában, amelyben azt mondá néki a Jézus, hogy: a te fiad él. És hitt ő, és az ő egész háza népe. "

Az apostolok is folytatták e nemes, szent szolgálatot:

"Most azért, Urunk, tekints az ő fenyegetéseikre: és adjad a te szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal szólják a te beszédedet, te kezedet kinyújtván gyógyításra; és hogy jelek és csodák történjenek a te szent Fiadnak, a Jézusnak neve által."

"István pedig teljes lévén hittel és erővel, nagy csodákat és jeleket cselekszik vala a nép között. "

"Jelek és csodák ereje által, az Isten Lelkének ereje által; úgyannyira, hogy én Jeruzsálemtől és környékétől fogva Illyriáig betöltöttem a Krisztus evangyéliomát. "

Pál mondja:

"Apostolságomnak jelei megbizonyosodtak közöttetek sok tűrésben, jelekben, csodákban és erőkben is."

Tehát nem csak a gyülekezet alapításban.

Megjegyzem, nem találtam olyan igét ami a gyülekezetalapítást tartotta volna az apostoli szolgálatot hitelesítő jelnek.

Legfeljebb indirekt mutatható ki ...bár.

Isten tökéletes akarata a csodák jelek.

És Ő nem álszent.

Igen, azért is teszi, hogy hitre jussanak az addig nemhívők.

A termtő erő megnyilvánulásának nagy visszhangja, vonzereje van.

Tudja ez a sátán is és épp ezért hamisítványokat dob be:

És megfogaték a fenevad, és ő vele együtt a hamis próféta, a ki a csodákat tette ő előtte, a melyekkel elhitette azokat, a kik a fenevad bélyegét felvették, és a kik imádták annak képét: ők ketten elevenen a kénkővel égő tüzes tóba vettetének.

Sátán mindig másol, utánoz, soha nem ő a kezdeményező Istennel szemben, hanem csak lohol a történések után.

Én is várom a csodákat, jeleket, na nem hitrejutás miatt hanem hogy lássam Isten nagy dicsőségét, hatalmát ahogy legyőzi a gonosz erőket és dicsőséget szerez Jézus nevének.

Előzmény: Törölt nick (1)
Cserfa Creative Commons License 2006.10.30 0 0 2

Kedves endi!

Elgondolkodtam, miért nem szólok érdemben a témádhoz.

Te egy elég ijesztő, mondhatni rettenetes ember vagy. Vagy froclizol (pukkasztasz, ingerelsz, ..., stb., értsd, ahogy akarod), vagy rettegsz, nyomorogsz, és hasonlók. Kiszámíthatatlan, megbízhatatlan vagy, olykor minden ok nélkül az(ok) ellen fordulsz, akikkel máskor beszélgetni szeretnél.

Fék van az emberen veled kapcsolatban, legalábis rajtam. Megoltottad már rég a neked-veled szóló beszélgetőkémet, így van ez, ilyen gondolataim támadtak veled kapcsoaltban (meg az, nem oltottad-e meg Isten Szellemét is egy rakásszor, ha ugyan végleg nem?)

Fék van az emberen, így lásd, ha valaha szívesen beszéltem volna erről, amir felvetettél, ha valaha sokra is inspiráltál, már nem tudok dolgaidról érdemben beszélni, most legalábbis így látom (pedig megpróbáltam volna, de nem megy, hiába).

De ez klub, ha valami klubba illő kellemes dumát-csevejt löketünk, tán enyhül ez a lehangoló helyzet. Addig is megyek lövöldözni, neked is ajánlom a farcryban az explore 1-2-3-at, egész jó játék az.

Cserfa

Előzmény: Törölt nick (1)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2006.10.29 0 0 0

Jó gondolatmenet.

Én is várom azt az időt amikor a szellemi fogyatékos emberek ép tudatot kapnak Istentől.

Vitathatatlan csoda lesz, de sajnos a megátalkodottak akkor is meg fogják kérdőjelezni a gyógyulás hitelességét, mint az ap.csel.-ben tőbb helyen.

A tanítvány nem nagyobb a mesterénél.

Ez van, de azért éljük át azt a korszakot.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.28 0 0 topiknyitó
Legyen ebben a topicban szó arról, ahogy Jézus démont űzött.
Jézus az elég durva eseteket is meg tudta gyógyítani, ki tudta belőlük űzni a démont, démonokat. Egy olyan eset is le van írva, mikor az tanítványai (akiknek amúgy hatalmat adott a démonok felett) nem tudtak egy démont kiűzni (egy epilepsziás jellegű gyerekből, akit a démon mikor uralmat vett felette tűzbe és vízbe akarta vinni) azt mondta hogy az ilyen fajta csak imával és böjttel megy ki.

Tehát annyit megtudhattunk itt, hogy vannak esetek amikor nem elég a hit. Pontosabban szóval igenis hit kell hozzá, hiszen az imádkozáshoz és böjtöléshez is hit kell, kitartás.

Nem gondolom persze, hogy a Bibliából kell démonűzést tanulni, azt hiszem ez olyan dolog, amiben nem az írások hanem közvetlen isteni vezetés kell. Talán erre is értette Jézus, hogy ima és böjt kell hozzá.

Elmondok egy érdekes esetet. Mielőtt én megtértem, ateista, materialista voltam. Ennek ellenére elhittem, hogy pl. a Hit gyüliben történhetnek csodálatos gyógyulások. Azonban a legnagyobb csodának azt tartottam volna, ha egy szellemileg sérült ember meggyógyul, és erre bizony van példa a Bibliában. Én akkor arra is gondoltam, hogyha ilyet látnék, lehet, hogy hívő lennék.
Utólag sokat gondolkodtam azon, hogy miért vélekedtem így, és rájöttem, hogy miért. Mert egy testrész gyógyulásába még bele tudtam volna képzelni valamiféle olyan erőt, energiát, amit még a tudomány nem fedezett fel. Azonban ha egy ember elméje, szelleme helyre épül, oda már csakis valami SZEMÉLYT tudtam elképzeni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!