Kedves Endi2!
Világos.
Sokan hasonló élmények után tértek meg mint az amiről Te és én beszélünk.
Egyáltalán nem esik ki Isten tervéből a tömegek előtti csodák jelek által való bizonyságtevés.
Pl:
Mikor pedig immár közelgete az Olajfák hegyének lejtőjéhez, a tanítványok egész sokasága örvendezve kezdé dicsérni az Istent fenszóval mindazokért a csodákért, a melyeket láttak;
"Monda azért néki Jézus: Ha jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek.
Monda néki a királyi ember: Uram, jőjj, mielőtt a gyermekem meghal.
Monda néki Jézus: Menj el, a te fiad él. És hitt az ember a szónak, a mit Jézus mondott néki, és elment. A mint pedig már megy vala, elébe jövének az ő szolgái, és hírt hozának néki, mondván, hogy: A te fiad él.
Megtudakozá azért tőlük az órát, a melyben megkönnyebbedett vala; és mondának néki: Tegnap hét órakor hagyta el őt a láz;
Megérté azért az atya, hogy abban az órában, amelyben azt mondá néki a Jézus, hogy: a te fiad él. És hitt ő, és az ő egész háza népe. "
Az apostolok is folytatták e nemes, szent szolgálatot:
"Most azért, Urunk, tekints az ő fenyegetéseikre: és adjad a te szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal szólják a te beszédedet, te kezedet kinyújtván gyógyításra; és hogy jelek és csodák történjenek a te szent Fiadnak, a Jézusnak neve által."
"István pedig teljes lévén hittel és erővel, nagy csodákat és jeleket cselekszik vala a nép között. "
"Jelek és csodák ereje által, az Isten Lelkének ereje által; úgyannyira, hogy én Jeruzsálemtől és környékétől fogva Illyriáig betöltöttem a Krisztus evangyéliomát. "
Pál mondja:
"Apostolságomnak jelei megbizonyosodtak közöttetek sok tűrésben, jelekben, csodákban és erőkben is."
Tehát nem csak a gyülekezet alapításban.
Megjegyzem, nem találtam olyan igét ami a gyülekezetalapítást tartotta volna az apostoli szolgálatot hitelesítő jelnek.
Legfeljebb indirekt mutatható ki ...bár.
Isten tökéletes akarata a csodák jelek.
És Ő nem álszent.
Igen, azért is teszi, hogy hitre jussanak az addig nemhívők.
A termtő erő megnyilvánulásának nagy visszhangja, vonzereje van.
Tudja ez a sátán is és épp ezért hamisítványokat dob be:
És megfogaték a fenevad, és ő vele együtt a hamis próféta, a ki a csodákat tette ő előtte, a melyekkel elhitette azokat, a kik a fenevad bélyegét felvették, és a kik imádták annak képét: ők ketten elevenen a kénkővel égő tüzes tóba vettetének.
Sátán mindig másol, utánoz, soha nem ő a kezdeményező Istennel szemben, hanem csak lohol a történések után.
Én is várom a csodákat, jeleket, na nem hitrejutás miatt hanem hogy lássam Isten nagy dicsőségét, hatalmát ahogy legyőzi a gonosz erőket és dicsőséget szerez Jézus nevének.