Keresés

Részletes keresés

landsmann Creative Commons License 2006.10.29 0 0 3

Így néz ki a cellainfó egy K700i Sony Ericssonon:

Előzmény: landsmann (2)
landsmann Creative Commons License 2006.10.29 0 0 2

A magyar szolgáltatók közül egyedül csak a Pannon használja a Cellainfót. A települések neve jelenik meg a kijelzőn, valamint a metrómegállók nevei. A Westendben pedig a Westend felirat. Ez utóbbit a Vodafone is alkalmazza, de csak ott, sehol máshol.

Sokan fikázzák ezt a szolgáltatást. Akinek nem tetszik, ki lehet kapcsolni. Ingyen van. Szerintem meg hasznos, főleg ha olyan helyen jár az ember, ahol azelőtt még nem volt. Vagy este, mikor nem nagyon lehet látni hol is jár, mondjuk vonattal. Alszik az illető, mikor felébred nem tudja hol is járhat. Egy pillantás a telefonra és már meg is van.

Egyes készülékeken egyszerűen csak be kell kapcsolni a Cellainformációt, míg másoknál, például Siemens, Samsung, meg kell adni az információ kódját. A cellainfóé 050. Tulajdonképpen több kód is beállítható, de egyik szolgáltató sem használja. Ezzel a szolgáltatással lehetne aktuális információkat eljuttatni az előfizetőkhöz. Például gyógyszertárak, taxiállomások címei, stb.

OPi Creative Commons License 2006.10.28 0 0 1
érdemi hsz, grat.
Előzmény: Kinga-Kaszi (0)
Kinga-Kaszi Creative Commons License 2006.10.27 0 0 0
Nem 0 topic
YCbCr Creative Commons License 2006.10.27 0 0 topiknyitó
A különböző mobiltelefonok SMS részlegénél keresgélve találtam én olyan opció(ka)t hogyaszongya 1. SMS CB, 2. Helyi info (Local area info), 3. Cella üzenetek, 4. CB szolgáltatás, 5. Hálózati hírszolgálat, stb... Sejtéseim szerint mind ugyanazt jelentik, valami broadcast alapú szolgáltatást talán? ami csatornákra bontható pl. időjárás, úthálózati információk, orvosi ügyelet stb...
Valaki tudna bővebb információval szolgálni eme rendszer működésével kapcsolatban? Hogyan működik (ha működik), mennyit kell érte fizetni (előfizetős stb.), etcetera.
Legelső sejtéseim azt mondják hogy valami körlevélszerű dolog, csak nem tudom hogy kell (ha lehet) bele üzenetet küldeni.
Még eddig nem nagyon sikerült anyagot találnom róla úgyhogy izgatottan várom és egyben előre is köszönöm válaszaitokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!