Keresés

Részletes keresés

Droopy Creative Commons License 2006.10.27 0 0 22
Az a sortuz, amikor tuzparancsot adnak ki. mivel a gumilovedek kibocsatasara szolgalo ize nem lofegyver, ezert nem adhattak ki tuzparancsot sem.
Előzmény: jibberish (21)
jibberish Creative Commons License 2006.10.27 0 0 21
Ezek szerint akkor az sem sortűz, amit vaktölténnyel lőnek. Értem.
Előzmény: ForgottenSoldier (14)
PuPu Creative Commons License 2006.10.27 0 0 19

bakker, téged megrúghatott a rendőrló, attól lehecc ilyen zavart...

:O))))

Előzmény: betonszarkofág (6)
MGperY Creative Commons License 2006.10.27 0 0 18
az összes pártitkár is megúszta :((((((((((((
Előzmény: originalqszi (7)
EdgE Creative Commons License 2006.10.27 0 0 16
Persze igen. De a délután az Astoriához kilátogató tömeg (akiknek jelentős része idős emberekből állt, ezen meg is lepődtem), nem valószínű, hogy hídi barikádharcra jött ki az utcára. Este párszáz ember „harcolt”, délután meg volt vagy 100 ezres tömeg az Astoriánál.

Az én véleményem az, hogy este lettek volna békés tüntetések. Ezt a rendőrség is tudta és  kormányzati utasításra mindenképpen meg akarta akadályozni.

A néhány fő hőbörgő radikálist direkt odatolták a „szolidabb konzervatívok” közé. Több órája volt a rendőrségnek, hogy több ezres létszámával megállítsa ezt a kis csoportot, de nem tudták. Bezzeg az Astoriánál egy óra alatt szétoszlattak egy közel százszor akkora tömeget. Szándékosan a fidesz rendezvény mellett csaptak le a radikálisokra. Cél nem csak az volt, hogy azt az 50-100 (max 200) embert szétcsapják, előállítsák, hanem az is, hogy a „fideszeseket” megfélemlítsék és elvegyék a kedvüket mindenfajta békés demonstrációtól a jövőben.

Előzmény: RAMBO (12)
ForgottenSoldier Creative Commons License 2006.10.27 0 0 14

Attól, hogy te sortűznek nevezed, attól nem lesz az. Tudod mi a sortűz? Ami volt ezelőtt 50 évvel Mosonmagyaróváron. Na AZ sotűz.

Egyébként meg ennyi erővel a tüntetők vandálok által dobált utcaköveket is lehet sortűznek nevezni.

EdgE Creative Commons License 2006.10.27 0 0 13

Kedves Megfontolom!

Az Astoriánál ünneplő tömeg között egy darab ember nem volt aki Molotov koktéllal dobálózott volna, vagy díszburkolatot szedett volna fel. Tank meg csak véletlenül sem. Te pár tucat emberrel, akik a fidesz rendezvénybe mentek bele (vagy tolták őket oda) kevered a sok tízezer ünneplőt. Amikor a rendőrség globális támadást indított mindenkire aki élt és mozgott  a környéken, az igazi veszélyt  1 tankot elkötő öreg bácsi és néhány ordibáló személy jelentette, valahol a tömeg szélén. Minden egyéb dolog csak ezután következett. Ha a rendőrség nem ilyen esztelenül cselekszik sokkalta kisebb összecsapás lett volna, néhány résztvevővel. Ha pedig a Kossuth térre visszaengedik a tüntetőket az állami megemlékezés után (MINT AZT MEGÍGÉRTÉK EGY NAPPAL KORÁBBAN) akkor semmilyen összecsapás nem lett volna.

Ezt az egészet vagy szándékosan csinálta így a rendőrség (ez esetben politikai utasításra cselekedett), vagy totálisan semmi érzékük nincs ahhoz, hogy milyen helyzetben hogyan kell hatásosan fellépni.

Ez az én véleményem. Én ott voltam és láttam mi történik, ezért írtam le.

Előzmény: Megfontolom (8)
RAMBO Creative Commons License 2006.10.27 0 0 12
Még az Indexen is volt kép róla, a Hídi barikádos képeken látható.
Előzmény: Törölt nick (11)
betonszarkofág Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10

A randalírozókat meg kell fékezni, ez a rendőrség feladata. Ezzel nincs is baj.

A probléma ott kezdődik, ha a rendőrök belezavarják lovasrohammal, sortűzzel ezeket az embereket a békés fideszesekbe. Ezután pedig a "rendőrök" megverik a fideszeseket, ahol érik, többször sortüzet lőnek belőlük.

Ez Kádár népköztársasága, ez diktatúra.

Előzmény: Megfontolom (8)
xiang.chun Creative Commons License 2006.10.27 0 0 9

"...végigkardlapozta, végiglőtte a belvároson a nygugdíjasokat, a fiatal lányokat és fiúkat, a babakocsis kismamákat, újságírókat, fotóriportereket, egy országgyűlési képviselőt ..."

Szerintem helytelenül jártak el, miért csak egy országgyűlési képviselőt?

Megfontolom Creative Commons License 2006.10.27 0 0 8

Te nyilván azt tartod normálisnak, hogy emberek diszburkolatot, molotov koktélt, kukát, stb hajigálnak, megemlékezéshez kiállított tankkal tömegek között száguldoznak egy olyan napon, amikor méltósággal kellene fejethajtani az 56-os hősök emlékének.

Sortüznek nevezni azt, ami nem az beteges....

Kezeltesd magad, és ne nyilatkozz a nép nevében, mert nem vagy méltó rá.

originalqszi Creative Commons License 2006.10.27 0 0 7
Sajnos semmi következménye nem lesz:(((((((( Ahogyan az ÁVOsokat sem büntették meg soha, úgy ezeket sem, hiszen a parancs a sortüzekre a legfőbb hatalomból érkezet!!!!! Kádárék azt mondták, hogy a néphatalomból!!!!! Ma már kicsit adnak a látszatra is:DDDDDDDDD
betonszarkofág Creative Commons License 2006.10.27 0 0 6

Te nyilván október 23-án - mintha mi se történt volna - az állami televízióban nézted az üres Kossuth téren előadott színielőadást, az üres falaknak játszott balettet, a tévékameráknak szavalt verseket, illetve a senki által élőben nem élvezhető tűzijátékot. Tudod arról a térről, ahonnan az ünneplő nép ki volt tiltva.

Ez idő alatt onnan csupán néhány száz méterre több ezer rendőr sortüzekkel, fejre célzott könnygázgránátokkal szétoszlatta a Fidesz nagygyűlését, majd végigkardlapozta, végiglőtte a belvároson a nygugdíjasokat, a fiatal lányokat és fiúkat, a babakocsis kismamákat, újságírókat, fotóriportereket, egy országgyűlési képviselőt és minden ott lakót - mint arról az összes nem állami televízió élőben tudosított (a nagy külföldi hírcsatornák is).

Na ennek a véres megtolásnak a kivizsgálása, majd a felelősök megbüntetése, azaz a sortűzper a témája ennek a topiknak.

Előzmény: Qqberci (5)
Qqberci Creative Commons License 2006.10.27 0 0 5
Mesélj már, hol is volt sortûz?
Előzmény: betonszarkofág (-)
Molaf Creative Commons License 2006.10.27 0 0 4
"Remélem, egyszer a ti autótok, lakásotok is áldozatául esik egy ilyen csürhének."

Én pedig remélem, hogy még Te sem esel áldozatul egy ilyen csürhének:

Rendori Brutalitas a Vaci utcaban

Előzmény: Törölt nick (1)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.10.27 0 0 2

"még nem hordott a hátán a Föld."

titeket kivéve. :)

Előzmény: Törölt nick (1)
Pávek úr Creative Commons License 2006.10.27 0 0 0
(00rbán)!
Előzmény: betonszarkofág (-)
betonszarkofág Creative Commons License 2006.10.27 0 0 topiknyitó
Már közel félszáz rendőr után nyomoz az ügyészség
2006. október 27. 10:19

Már 13 feljelentés érkezett az ügyészségre a rendőrök ellen az október 23-ai intézkedések miatt - mondta a Független Hírügynökségnek Morvai Attila a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Morvai hozzátette: pénteken újabb két olyan feljelentés érkezett, melyek értékelése után nyomozást rendeltek el. A Magyar Televízió székházánál, illetve az azt követő napok rendőri intézkedései miatt 35 eljárás indult a rendőrök ellen "bántalmazás hivatalos eljárásban" vétsége miatt. A 35 eljárásból kettőt az ügyészség kezdeményezett, mert a bizonyítékként szolgáló felvételek vizsgálata közben felmerült a gyanú, hogy a rendőrök megszegték az intézkedés szabályait.

A jelenleg folyamatban lévő ügyek egyikének sincs még gyanúsítottja. Az ügyészség az október 23-án készült rendőrségi felvételeket is bekérte, ezeket is átvizsgálják.

A rendőrök ellen, akár a televízióban látott felvételek, akár az interneten közzétett videók alapján is feljelentést tehet bárki, aki úgy véli, a rendőrök megszegték a törvényeket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!