Keresés

Részletes keresés

PinkTulip Creative Commons License 2015.02.26 0 0 250

Sziasztok!

 

Sajnos pont szilveszter napján kellett elaltatnom fekete sharpei kutyusomat. Májusban lett volna 10 éves - egy állítólag génekből hozott kiszűrhetetlen (pontosabban ha félévente vért vettünk volna tőle akkor kiszűrhető lett volna) vesebetegség vitte el 3 nap alatt.

Mivel a sharpei egy egyedi természetű kutyus és én bele vagyok szerelmesedve, szeretnék újra egyet. Most viszont nagyon figyelnék arra, hogy a lehető legegészségesebbet vegyem meg, hogy akár 13-15 évig is velünk lehessen. Nem szeretném azt sem ha nagyon ráncos lenne, mert előző kutyusunkkal ami sharpei betegség létezik mindent végigéltünk.

 

Kérdésem hozzátok: honnan vásároljak? Kiket, mely tenyésztőket (és nem szaporítókat!) javasoljátok?

 

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

kocikám Creative Commons License 2009.02.24 0 0 249

 

Kár,hogy ki haloban van a topic

 

 

pedig kiváncsi lennék mi volt az ÁTTK üléseén.

 

Lehetett olyat olvasni,hogy Korozs elnők beépitette a Klub elnőkének Radvánszky birónő sportásat, igaz-e?

 

Olvastam itt régen téma volt, a tenyésztés is. Nekem az a megláttásom,hogy nem hiába tüntek el régi tenyésztők, mint  pl. az Alföldiráncos,  meg az  aki állitolag itthon meghonositotta a sharpeiket nem jut eszembe most hirtelen, de amerikai vonalbol hozott be az országba valamilyen Csaba.

 

Nem egy olyat láttam kutyázásom során és ez nem csak sharpeiekre igaz,hogy egy egy tenyésztőből szaporito lett, mert addig gyüjtögette az almokból a meghagyott kölykökket, hogy a végén felnötten nem hozta a hozzá füzött eredményt, de azért ha már eddig tartotta lehozz vele egy almot.,s eladta a kiskutyákat tkv- nélkül, simán

ettől megjött az önbizalma és már csak igy tenyésztett.

Na meg ugye a tkv-ekkel is sok- sok probléma van, és volt föleg a kintről behozott kutyáknál.

Ha egy kicsit elgondolkodna mindenki aki tenyésztésre adja a fejét föleg ugy,hogy kintről származó kutyával akarja teremteni meg Gondoljatok csak  bele ha nálatok születtik egy alomban egy nagyon nagyon jó utod és jókat örökit te azt eladnád? ugye NEM.

na igy van ezzel a külföldi tenyésztő is, csak az olyat adják el jó drágán akikről valami bibi kiderült, mi meg jó magyarhoz hiven megv eszük istentelen áron, akár hitelt felvéve a kutyát, aki nem is biztos,hogy egyezik a származási lappal.

Volt rá pl.-da egy kezdő sharpeis megvett egy felnött kant és szukát egy kennelből, kiállitásra vitte, ott szembesült, vele, a sharpei vonalakban jártas tenyésztőktől ,hogy a kutyájának nem is azok a szülei akik a tkv.-n szerepelnek, ehhez jött a szuka, aki magában nagyon szép, mindent elnyert

de ezzel a kannal fedeztetve irtó beteg börösállományt, akinek az imunnrendszere a béke segge alatt van, lehozott nem is egyet.

Tudom a genetika ágai kifürkészhetetlenek nagyon jó bomba szülöktől, jöhetnek le borzalmas utodok, és ez forditva is fent áll.

de nagy általánosságban ha tudatosan oda figyelve és tényleg becsületesen, megtervezett almok, esetén kevés a beteg kölyök születése.

akik eddig becsületesen és tényleg a fajtáért tették igen csak abba hagyták  a tenyésztést mikor itt elkezdödött  fujkodás egymásra , ez legalább 5-évvel ezelött

indult-el s ahogy olvassom tart a mai napig.

Egy tenyésztő nem attol tenyésztő,hogy lehozz egy-két almot és abban előforulnak kiemelkedő egyénnek akiket az uj tulaj elvissz kiállitásra, és hozzák a dicsóséget, ha nem az aki tényleg azon van,hogy a fajta lehető legkisebb hibáit megprobálja kiküszübölni. ehhez mondjuk a birósportásak felelőssége nagyban hozzájárul.

 Sajnosmég mindig divat ,hogy  mig olyan birókat is felkérnek birálni, akik nem igazán értik a sharpok standertjét --elolvassák megprobálják abba beilleszteni, -vagy már volt arra is példa,nem egy esetben hogy ki volt a poráz végén.igy döltek el a minősitések amik szerintem a fajtának nagyon is ártott.

 

Érdekesek a kiállitások nagyon, sokat lehet belöle tanulni mint kivülálló

ha egy két biró futatt egy kutyatulajdonost mert neki szimpatikus, vagy ne adj isten befolyásos emberkének a valakije akkor egy car kutyát is kihozz győztesnek.akivel elkezdenek fedeztetni a kiállitási eredményei miatt aztán mikor már vagy halom utodja van derül ki rola, hogy beteg, vagy netán örökitti is a betegségét akkor már nincs mit tenni

 

Kérdem én,hogy azota történt-e valami változás?

Vannak -e már alomellenőrök akik figyelik az almok megjelenését, és született-e olyan határozat ,hogy  bevonják rögtön a betegséget örökitő kutyák tkv-t  és azonnali ivartalanitást rendelnek el.

valahogy igy kilehetne szürni a beteg kutyák tovább szaporitását akár tkv.-nélkül is.

 

kivááncsian várom véleményeteket

 

Előzmény: Tincilla (248)
Tincilla Creative Commons License 2008.05.24 0 0 248
Lehet,h nem ismerem úgy mint egy nagyon kedves barátnőmet! De azért annyit tudok,h ezek a vádak túl mocskosak és igazságtalanak!! Sok roszsat hallotam Ritárol és sok jót is... mindkiben meg van a jó és rossz! De mi van ha te értezs vmit férre te NEM vagy vmivel tisztában... mért feltétlen ÉN vagyok a hibás mindenért, és mért ÉN vagyok a köcsög és a szemét? amikor neked is ugyanúgy jár a poféd mint ,,nekem" és te se vagy okosabb!!! nah jó okosabb vagy xD =) ) de akkkor is... mért ÉN vagyok a szar? ... mind1 ezt lezárnám mert azt se tudod kivagyok és itt sértegetsz feleslegesen!!! remélem te is lekattansz rólam... ELőre is kösy...

Jah lehet,h te vagy szalmi csak új névvel? :o XD
Előzmény: muki1111 (247)
muki1111 Creative Commons License 2008.05.24 0 0 247

Neked is csak a pofád jár, csak az a különbség, hogy hülyeségekről!

Nem is akarlak ismerni, épp elég olvasni azt a sok blődséget amiket beírsz a fórumokba, bár már ahhoz sincs kedvem. Ennyi marhaságot ép eszű ember nem bír ki. Mellesleg pont te beszélsz itt arról, hogy ki nem ismer kit... Felfogtad, hogy egy olyan emberről áradozol itt és véded akit te sem ismersz! Függetlenül attól, hogy igazak-e a vádak amik érték vagy sem. Vagy te ismered, mert együtt töltöttél vele 2 napot kiállításon? Hát gratulálok, ismét fenomenális hozzászólásod volt!

Előzmény: Tincilla (246)
Tincilla Creative Commons License 2008.05.23 0 0 246
ppff... szánalmas!! Neked is csak a pofád jár sértőmódon!!! Minek a farancnak kell állandóan mindenkit basztatni azzal,ki milyen?! lehet,h másnak te nem vagy szimpatikus,téged néznek egy pitiáner alaknak... amit el is hiszem!!! Kérlek NE mondj ilyet!! NEm tudod tényleg,h ki vagyok és nem ismersz... lehet,h ha nem itt ,,találkozunk'' akkor nem is ez lenne a véleményed!! cijasztok!! ;) =)

Szabó Leontina
Előzmény: muki1111 (245)
muki1111 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 245

Az eszem megáll, hogy már mindenhol az óvódások osztják az észt.

Kislányok! Kapjatok már az agyatokhoz! Nem kell mindenbe belemagyarázni amiről totális sötétség honol a kicsi agyacskáitokban! Eleve sötétek vagytok, mint az éjszaka, nem is várja el senki, hogy az orrotoknál tovább lássatok, hát még nem azt, hogy amögé amit gyönyörűen elétek tárnak. Pont ezért futnak az ilyen plakátpolitkát végző emberek, mert ennyi hülye ember van, mint ti is. Kapjatok már az agyatokhoz és inkább maradjatok csendben. Sehol nincs szükség a primitív beírásaitokra, senki nem kíváncsi rájuk! A nyelveteknek meg a szátokban a helye... Hányinger amit műveltek.

szalmatulaj Creative Commons License 2008.05.21 0 0 244

Itt inkább helyesírási kéziszótárt kellene osztani. Nem ártana értelemező szótár sem.

Tincilla mire ragáltál, értelmezni sem tudtad amit beírtam? Ez nem szeretem-nem szeretem kérdése.

Ritának, ha lennének érvei, tényei, már megírta volna ide is, nem hagyná ilyen beírások által védelmezni magát.

Ha erre szorul, akkor ez is jelent valamit.

Tincilla Creative Commons License 2008.05.20 0 0 243
én NEM észtosztásként szántam,.. hanem azért NE legyenek már az emgerek ennyire igazságtalanok...!!! ez az agyré,h miket nem állytanak elő az emberek ----> Szalmi!! DE sztem Ritának se kéne 2 személyben beszélni mint anno.... De akkor is Ritát védem thát... igazságatalan dolgok ezek vele szemben és ÁLJON le tulaj!!!!!!!
darrin Creative Commons License 2008.05.20 0 0 242
Üdv!

Mi van itt,észosztás "felsőfokon"?? Kész agyrém...
Tincilla Creative Commons License 2008.05.19 0 0 241
Én nem azért írtam,h mindenki igazazt adjon nekem , hanem ez a vélyményem és ez így is van! semmiköze nincsen ahoz, Ritus hogyan tartja kutyáit! Végülis nincsen SEMMI baj a tartással... thát SEMMI köze senkinek Ritához és kutyáihoz!!!!!!!!!!!! Énmegvédem ha jó ember ha nem mert ő ezt ENYIRE NEM érdemelete meg.... hiába is mondják ,h igen! Rita jó ember... lehet néha durván fejti ki véleményét de jó ember és ezt tényleg NEEEMMM érdemelte-érdemli meg!!!!! Csak ennyi!

Szabó Leontina.... =)
Előzmény: timy-nanda (240)
timy-nanda Creative Commons License 2008.05.19 0 0 240
Sziasztok!

Tina 100% igazad van!
csak ennyit akarttam írni!

Kónya Tímea
Előzmény: Tincilla (239)
Tincilla Creative Commons License 2008.05.19 0 0 239
Héhééé!!! Szalmi! IgAZÁN leállhatna... Maga is és sokan mások szeretnénk job shar pei állományt tenyészteni... és sok mindenkit idegesít ,h hamis tk-val rendelkező kutyákat vonnak tenéysztésbe..stb! De akkor Ne Ritát bántsa folyamamtosan ha hozzászol bármihez is ha nem akkor is állandóan bántja! Lehet,h nem mindenki szereti és voltak rosszabb húzásai vagy beszólásai de az mindenkinek van, én nem tudok mindent róla DE (itt a de) amiket ír róla sok-sok minden borzasztó! Nem tudom honnan veszi a bátorságot hozzá... (mondjuk úgy könnyű,h ha nem fedjük fel magunkat) én eltöltöttem vele 2 napot kiállításon és én ennek nagyon örültem,h személyesen is megismerhettem....! Amit a szekcó illeti nem egészen úgy van ahogyan maga álítja! Férrebeszél állandóan mindenkit csak fikáz és magát ,,isteníti'' nem tudom,h kicsoda és aztsem,h miért csinálja ezt,de NEM ártana ha az egészhez lenne egy kis pozitív hozzászólása... Rita nem egy rossz tenyésztő..most attol h a mostani Béci babáknak félig hosszű és rövid szőrük van... ez van... nem lehetnek a kölykök mindig tökéletesek! Az egy dolog,h egy vitatkozós fórum de nagyon sokat mellébeszél és olyan dolgokat fój fel amihez SEMMI köze vagy baromság! Itt avn Pie! Honnan tudja,h annak a szukának bármi baja is van SEMMI köze sincs már megint csak ehez!! Én úgygondolom,h Rita egy ,,beteg'' szukát nem vett volna be a tenyésztésbe...
A szekicót nem csinálhatják állandóan... MINDENKINEK van SAJÁT dolga és márs dolga is de ha tudjűk és van rá idő mindig mindent felraknak... A hamrosan pedig nyilván azért van fent mert más dolgot is csinálnak! meg eggyáltalán mi az,h semmi sincs rajta.. én nagyon sok mindent ott nézek meg onnan értesülök ha nem a többiketöl hallom... thát annyira mellé és férrebeszélés ez az egész... én úgygondolom,h kicsit NAGYON visszakéne fogni főleg azért ha nem tud SOK mindent pontosan!! nah erröl enniyt!

Üdv..: Szabó Leontina... -_-
szalmatulaj Creative Commons License 2008.05.08 0 0 238

Egyszerűen elé lehetne menni a dolgonak, ha feltennéd Pie könyökszűréséről készült eredményt.

Ennyire titkosak az információk az elnök és a Te kutyáidról?

A szekció munkájáról is titkosak az információk?

A félreinformálás csak egyedül a szekció hibája, ugyanis semmiféle információt nem szolgáltat. Semmit sem szolgáltat.

Mindent lehet cáfolni itt és máshol is, csak informálni kell az ellenkezőjéről az embereket az én téves információimmal kapcsolatban.

Ezzel a beírásoddal cáfolsz valamit, bizonyítod annak az ellenkezőjét amit írtam?

A tényleges eü eredményeket, hivatalos szekció szerződést, bármilyen hivatalos hírt nem tudnék kiforgatni! Csak egy-két lufit pukkaszottam ki és sajnos, ami mögötte látszik az siralmas.

Előzmény: BlackLucy (237)
BlackLucy Creative Commons License 2008.05.07 0 0 237

Minek írnék többet? Hiszen minden egyes szavamat kiforgatja. Remélem nem probléma ha visszatérek a magázódáshoz, hiszen személyesen sem tegeződünk.

Mikor fogja már fel végre, hogy nem tenyésztek diszpláziás kutyával? Honnan veszi a merszet, hogy hazug vádakat hord össze egy nyilvános fórumon? Az igazát nem tudja bizonyítnai, nevét nem vállalja fel, de én már tudom ki maga és ha nem fejezi ezt be, ennek következményei lesznek!

Az a maga problémája, hogy nincs tisztában a dolgokkal, foglalma sincs kinek a kutyája van leszűrve. Hozzám nem mer személyesen odajönni, a szekció elnökhöz sem, hiszen akkor nem lenne ennyire félreinformálva a szűrésekkel és a szekcióval munkájával, eredményeivel kapcsolatban sem…

Előzmény: szalmatulaj (236)
szalmatulaj Creative Commons License 2008.05.07 0 0 236

Hú de egy velős hozzászólás volt!

Tudod én mit szeretnék!? Ha végre normálisan működne a szekció és azt csinálná és el is érné, amire nagy hévvel beharangoztátok!  Én azt szeretném, ha végre kiharcolnátok, hogy ne legyen ekkora mérvű kamionos szaporítás. Én azt szeretném, hogy ne legyen annyi beteg/beteges kutya a kontroll nélküli tenyésztés miatt. Azt szeretném, ha nem lennének hamis törzskönyvvel tenyésztések, azt szeretném, ha lenne alomellenőrzés.

Ostoba és kicsinyes vagy! Eljátszottad azok esélyét, akik tenni is akartak és talán tudtak volna egy szekció élén valamit. Ledegradáltad a szekció nevét azzal, hogy csak egy nagy lufit fújtál. Ledegradáltad a szekció nevét azzal, hogy diszpláziás könyökű kutyával tenyésztesz. Inkorrekt vagy a végtelenségig, hataloméhes és magamutogató. Önnmagadért csináltad az egész felhajtást. Hatalomra vágytál, relfektorfényre. Szégyelhetnéd magad, hogy ennyit ártottál másoknak, akik az igaz ügyért harcolnának.

Én azt szeretném, hogy ilyen emberek, mint Te ne képviselhessenek semmit az országban, nemhogy külföld felé. Ez lejáratása a magyar fajtaképviseltnek. Komolytalan, kicsinyes, szakmaiatlan ember nemhogy vezetőségi tagja nem lehet egy szekciónak, de a diszpláziás kutyával való tenyésztés miatt még tagja sem!

Előzmény: BlackLucy (235)
BlackLucy Creative Commons License 2008.05.06 0 0 235
Csak szeretnéd...
Előzmény: szalmatulaj (234)
szalmatulaj Creative Commons License 2008.05.06 0 0 234

Hello!

 

Az elég építő, hogy a "hamarosan" helyett mindenhova felkerüljön a tartalom?

Az egész oldal azon kívül, hogy a kiállításokat reklámozza és az eredményeket felteszi -nem szól semmiről, a külfödiek részére meg pláne nem.

Az eredményeken meg a képeken kívül minden más ezernyi oldalon fent van a neten, eleve ollózva van az egész oldal, kivéve azt a "remek" cikket.

Ez mitől a szekció weblapja? Hol van a szekció szerződése, engedélye, jogosítványai? Egyáltalán hol van a szekcióról bármi is? Hol az az elhíresült tenyésztési szabályzat?  Tagok? Belépési nyilatkozat? Félve kérdezem, esetleg alapszabály? Működési szabályzat, felépítés?

A szekció feladatai, kötelezettségei?

Ismételten megjegyzem, hogy az ÁTK-n belül ez a 3. ilyen szekció. Ti mire jutottatok? Mihez ragaszkodtok még, miért tartjátok fenn színleg egy ilyen weblappal a szekció ninbuszát? Ennek mi értelme van? Mit tudtok, mit tesztek a fajtáért?

Talán, ha a szekcióról feltennél bármilyen konkrét, hivatalos információt, akkor nem lenne ennyire mulatságos a dolog.

Egyébként teljesen mindegy, mert azt a nevetséges tenyésztési szabályzatot, ami tele volt szakmai hibákkal senki nem tartja be. Gondolok itt az eü szűrésekre. A 3 tagú szekcióból Te vagy az egyetlen, aki korrektűl leszűrette a kutyáit. Az elnök talán egyet sem, a másik tag meg diszplázás könyökű kutyával tenyészt.

Szóval miről szól ez a szekció?

Előzmény: ShiraViki (233)
ShiraViki Creative Commons License 2008.05.04 0 0 233

Hello!

 

Ezt az új lapot most én csinálom, ha van valami építő gondolatod, ami szerinted fel kéne kerüljön szeretettel várom. Én szerintem szinte minden felkerült, ami az előző lapon is fent volt, és azon kívül megpróbáljuk angolul is segíteni a külföldieket, hátha érdeklődnek kiállítások iránt, vagy bármi iránt. Feltettünk pár olyan orvost, aki valamennyire ért a fajtához, szerintem ez is egy pozitív előrelépés a lapon. Tehát nem értem mire céloztál, mikor azt írtad, mostmár annyi használható sincs, mint ami eddig volt... Természetesen ha megírod mire gondolsz mérlegeljük és kiegészítem a lapot, csak írjatok ötleteket! Csak ennyit szerettem volna...

 

Mátrai Viki

szalmatulaj Creative Commons License 2008.05.04 0 0 232

Wow! Megújúlt a szekció lapja amióta nem néztem. Most aztán végképp nincs rajta semmi használható. A kiállítási eredmények azok igen. Ez a lényeg egy magamutogató embernek.

 

Most már biztosan kiderült, hogy Pie könyöke nem megfelelő.

Ezen nincs is tovább mit ragozni. Most már csak várunk, hogy a "világszínvonalú" Peppe Nero kölyköknek a kiállítási eredményeken kívül milyen eü szűréseredményei lesznek. Lassan beérnek az elsők a korba, amikor le kell őket szűretni.  Az idő dolgozik és az idő fogja most már szép lassan megmutatni, hogy mi lett abból a nagy kezdeti lendületből. Az idő már megmutatta, hogy előszőr szemen köpte magát, most majd jönnek sorban a továbbiak.

 

Bristol ezt szépen megfogalmaztad. Szeretetből bezárni a kennelbe az addig szabadon élt kutyát önzőség. Nem szégyen, ha új helyet keres az ember a renitenseknek. Majd hamarosan megtörténik ez is, figyeld csak. Egyre-egyre tart meg kutyákat, a kennelekben sem lesz hely.

Egyébként is az a bevezetés, hogy csak a nem tenyészthető kutyái a nem összeférhetőek, szépen eltűnnek majd. Persze Kyra nem!  Vele még tervei vannak és egyébként sem az Övé, nem Ő dönt. Kyra még szűlni fog, mert a beállított szukák kevés alomszámot hoznak, ebből nem lesz elegendő pénze.

 

Elindúlt a lejtőn, mint a volt legjobb barátnője, a Rubys csaj. Idő kérdése, hogy mikor csapnak össze a feje felett a hullámok, csak várnunk kell.

doris2008 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 231
Sziasztok!
Én egy új gazdi vagyok, Tóth Krisztina Ózdról. Én csak azt szeretném megkérdezni mert látom hogy értetek ehez a fajtához, hogy az én kicsimnek van valami gond a nyelvével. Az orvos azt mondta hogy biztos megszurta valamivel és bevérzett és most a nyelve alja fehér. Nem nagyon tudtam megnézni de olyasmi mint egy hólyag. Mit lehet azzal csinálni?Nincs rá valami ecsetelő amitől elmúlik?A doki már beparáztatott hogy ha bedagad neki meg is fulladhat.

Üdv Mindenkinek
bristol Creative Commons License 2008.04.06 0 0 230
Sziasztok!

eMN! ezt írtad..."Más már rég továbbadott volna minden nevetséges indokokra hivatkozva (verekedés stb…)."

A verekedés mint olyan NEM nevetséges indok!Volt már több kutyád egyszerre vagy csak egy,illetve ez lesz az első amire vársz??Ne alkoss véleményt amíg nem tapasztalsz meg olyan dolgokat amik igen is léteznek és baromi nagy problémákat okoznak.Fajtától függetlenül is léteznek "összeférhetetlen" kutyák.De végül is biztos igazad van a nagy szeretet nevében tartsuk meg mert ez egy nevetséges indok az esetleges elajándékozásra.Tényleg mennyivel jobb mindennap többször, őrjöngve verekedő kutyákat szétszedni.És esetleg nem is kettőt,mert aztán ugye a többiek is bekapcsolódnak.Tök klassz dokihoz hordani őket.Persze az is annyira szeretetre méltó,hogy márpedig akkor is megtartom,legfeljebb bezárom egy kennelbe,de az enyém marad,nem mondok le róla mert úgy szeretem.Szerinted ez a szeretet?Nem ez önzés.A kutyának sokkal jobb ha olyan helyre kerül ahol esetleg egyedül élvezheti a gazdi szeretetét,és nem kell osztoznia.Vagy ha ellenkező neművel megfér,akkor olyannak adni.Mindenkinek sokkal jobb,de főleg a kutyának.A shar-pei egyébként is könnyen alkalmazkodik.Nincs egy hét és már át is szokott az új "falkába".Tehát a gazdit esetleg jobban megviseli a váltás mint a kutyát.

A többihez nem fűznék semmit.No nem azért mert nem tudnék,hanem mert nem akarok.Nincs kedvem sem vitatkozni,sem egyetérteni már semmiben.A saját véleményem megtartom aszem magamnak.Mélységesen csalódtam az egész Shar-pei-ezésben.És ennek a ténynek nem igazán a kutyák a kiváltói.
szalmatulaj Creative Commons License 2008.03.31 0 0 229

Hello Neked is!

 

Lényegtelen ebben a szituációban, hogy hányan írták a tenyésztési szabályzatot. Jól írtad, jó lenne, ha mindenki betartaná és azt is jól írtad, hogy még maga a vezetőségi tagok sem tartják be maradéktalanul, Rita sem. Rátpintottál a lényegre.

Írtam régebben, hogy betarthatatlan a tenyésztési szabályzat, de nem erre az egyszerűen betartható részére gondoltam.

 

Újra leírom:

"Ezt az eredményt se tudtam leellenőrizni. Viszont talán gond van a könyökével? Nincs negatív eredmény, ezt Te is tudod!  Nem elég, hogy a fedeztetés idejében nem volt tenyészthető a szuka most kiderül, hogy gond van a könyökével?

"Pie szűrési eredményei: HD A, ED negatív, Patella mentes "

 

Azóta sincs változás, ergo a kutya könyökével valami nem stimmel.

 

Pontosan!!! Az ennyire magas igényekkel dolgozó tenyésztő, aki azt vállalta, hogy addig nem fedeztet szukát, amíg a szűréseredményei és tenyészszemléje meg nem lesz, na pont Ő nem felelt meg a maga elé állított feltételeinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

A kutyák szeretete és a stílus, ahogy ír róluk, mint valami isten, nem ugyanaz. Mindnek van jó és rossz külső-belső tulajdonsága, a korrekt az, ha mindent leír.

Egyébként láttál már nevetségesen verekedő kutyákat?

Tudok még pár embert, aki nem dobta el a nem tenyészthető kutyáit.

Az, hogy Pie nem tenyészthető mert a könyökével gond van, szinte biztos. Őt nem fogja félretenni, mert nem hazai tenyésztés és sajnálja  "csak úgy" hobbinak tartani.

 

Édesem, ha azt próbálod nekem megmagyarázni, hogy az ediggi tüzeléseinél álvemhes volt és azért kellett ilyen hamar (szinte pár nappal múlt el 18 hónapos) fedeztetni, akkor ne fáradj. Ezzel csak Téged tudott megetetni.

 

Nekem sikerült! Az egész életem sikeres, dehogy irigyelek én bármit a Ritától! Nincs olyanja, ami irigylésre méltó, e miatt ne aggódj. Én csak a tényeket írtam le, és arra világítottam rá, hogy bort iszik és vizet prédikál.

 

Hasonlóságot vonok közte és a Ruby között. Az a kishölgy ugyanígy kezdte a pályafutását és most tessék hol tart?

Az aki a saját maga által vállalt szabályokat nem tartja be, az önnmagát köpi szembe. Ezen nincs mit megmagyarázni.

 

Ott álsz sorba kutyáért, ahol akarsz. A fentiek meg az eddig leírtak tükrében az őszintség lenne az utolsó, amit kiemelnék a Ritánál.

Előzmény: eMN (228)
eMN Creative Commons License 2008.03.27 0 0 228
Hello!

Lehet, hogy Rita nem fogja díjazni, hogy válaszolok neked, de már nem bírom szó nélkül hagyni, ahogy szapulod és próbálod lejáratni mindennel.

Én mindent tudok a körülményekről mert megkérdeztem tőle!  Tudomásom szerint a tenyésztési szabályzatot nem ő egyedül írta, hanem a Szekció 3 fős vezetősége és egyelőre egy tervezet melyhez jó lenne ha mindenki tartaná magát  amíg hivatalos lesz, de talán ő az egyetlen aki majdnem maradéktalanul betartja.

 

Pie szűrési eredményei megvannak és mindene mentes és ezt már a fedeztetés időpontjában is tudták. Ugyanúgy a Dödiről is, hogy mentes. Sőt, azt is tudom, hogy Amigoval akart fedeztetni, de mivel ő még akkor nem volt leszűrve ezért nem vállalta be. Én is akartam tenyész szemléztetni még január elején, de ez az MKSZ-es volt a leghamarabbi idén, előtte pedig hosszú hónapokig semmi. Nem értem egyébként, hogyha sokan szidják az MKSZ- es szemlét akkor miért olyan fontos a megléte, hiszen csak megtudja állapítani egy ennyire magas igényekkel dolgozó tenyésztő, hogy érdemes-e a kutyája tovább tenyésztésre vagy sem, attól függetlenül, hogy egy fajtához nem is igazán értő bíró volt ráadásul a szemléző. Mindennek ellenére elvitte, hiszen maga elé állított feltételeknek meg akar felelni, pedig egy félidős anya kutya már kezd erősen torzulni a vemhesség miatt. Ennek ellenére sem találni rajta hibát.

 

Még mindig van amit nem értek:

 

Miért baj az, hogyha valaki a kutyáiról akiket nem állít tenyésztésbe, leírja, hogy miért nem? Egyik oldalon azt írod, hogy miért csak jókat ír, a következőkben meg azt, hogy , hogy képes a többiekről rosszat írni. Mondj még egy olyan embert aki megtartott ennyi hobby kutyát, csak azért mert  nem tud megválni tőlük annyira szereti őket! Nem ajándékozta, adta el őket hanem ugyan úgy vele vannak mint a tenyész kutyái. Más már rég továbbadott volna minden nevetséges indokokra hivatkozva (verekedés stb…). 

 

Azért veszem védelmembe őt, mert messze a legkorrektebb tenyésztő aki igazán a kutyáiért él! 3 alom az miért lenne sok? Mert évente befedezi a szukáját?

Visszatérve Piehoz, tudom, hogy miért fedeztette be most és nem nyáron, hogy miért nem várt vele még egy tüzelést. De te azt hiszed mindent tudsz, pedig ha ismernéd te is tudnád, hogy ez is a kutyáért van. De te csak irigy vagy és bántja a szemed  ha valaki jobb mint TE! Bizonyára belebuktál a tenyésztésbe és bosszúból lejárató hadjáratot fújtál az ellen aki jobb mint te! Tipikus magyar felfogás, ha nekem nem sikerül, másnak se legyen már jó! Hozzátenném, hogy nála tapasztaltam egyedül, hogy nem szid másokat, pont ellenkezőleg, aki tőle akar kutyát venni azt elküldi máshoz, hogy nézzen körül és biztos legyen a döntésében, hogy a Peppe Nero kennelből akar kutyát. Máshol ilyet nem tapasztaltam, mindenki csak magát dicséri és, hogy az ő kutyái a legjobbak.

 

Én sorban állok egy igazán jó kutyáért a Peppe Nero kennelnél, mert nekem fontos, hogy a tenyésztő őszinte legyen, jó kutyát kapjak garanciával és mindenkit erre buzdítok, mert a jó kutyára megéri várni -akár éveket is!

szalmatulaj Creative Commons License 2008.03.26 0 0 227

Úgy látom, még mindig én irányítom a dolgokat! :-)

 

Felkerültek a kan szűréseredményei gratulálok, hogy volt időd feltenni. Ugyan nem tudtam leellenőrizni az fdb oldalán, mint ahogyan ezt tanácsoltad.

 

Ezt az eredményt se tudtam leellenőrizni. Viszont talán gond van a könyökével?

Nincs negatív eredmény, ezt Te is tudod! 

Nem elég, hogy a fedeztetés idejében nem volt tenyészthető a szuka most kiderül, hogy gond van a könyökével?

 

"Pie szűrési eredményei: HD A, ED negatív, Patella mentes "

szalmatulaj Creative Commons License 2008.03.19 0 0 226

Te hoztad létre ezt a topikot magadnak, hát tessék.


Ezeket is az oldaladról másoltam ide.
Most akkor itt hogyan lesz ennél az alomnál? Nincs az fdb oldalán semmi és a kölykök tkv-e felülbélyegzett lesz. 

"7. Szülok minosítései, külleme, mozgása, viselkedése
Kérjük el a tenyésztőtől a szülők és - ha már van - a kölykök törzskönyvének másolatát, vagy tekintsük meg azokat a helyszínen. A következoket figyeljük:

Egyik szülő vagy kölyök törzskönyvére se legyen rábélyegezve, hogy: "A szülők nem rendelkeznek az előírt minősítésekkel" mert ez azt jelenti,
hogy nem feleltek meg a tenyészszemlén, képességvizsgán (vagy el sem vitték őket...).

Lehetőleg mindkét szülő rendelkezzen diszplázia szűrési bizonyítvánnyal (csak eredetit szabad elfogadni,
illetve a másolatot ellenőrizni kell a szám és a kutya neve alapján a http://www.fdb.hu/ honlapon, hogy valódi-e a papír)."

 

ezt is az oldaladról ollóztam be:
Te miért vagy ennyire szemérmes, hogy nem hozod nyílvánosságra Pie eredményeit?

"Mit lehet tenni, hogyan lehet védekezni a csd. terjedése ellen?
A védekezés alapja a szűrés. Azonban ez csak az alap, és erre fel vagyunk készülve. Az országban kellő számú rtg-el felszerelt rendelő működik,
vannak a bírálatot nemzetközileg is összehasonlítható szinten végző állatorvosok. Ezt az alapot viszont nem használjuk ki kellőképpen.
Elég ehhez egy számadatot megnézni: Magyarországon évente 70-90.000 kutyát törzskönyveznek, az évi regisztrált dp. szűrések száma nem éri el a 2000-t.
Ez semmiféle kommentárt nem igényel.
Jó lenne megváltoztatni a csd. szűrés adatkezelésének "szemérmességét" is. El kell dönteni, hogy egyesek egyéni érdekei (ne derüljön ki, hogy a tenyészkutyám dp.-s),
vagy a köz, ill. egy fajta érdekeit tartjuk-e fontosabbnak. Az, hogy csak a "jó" adatok publikusak gátat szab az egyes vérvonalak genetikai feltérképezésének,
valamint az egyed várható örökítő képessége megítélésének."

Arra is kiváncsi vagyok, hogy Pieról milyen visszataszító negatívumokat fogsz felsorolni, ha kiderül, hogy nem megfelelőek az eredményei?
Az, ahogy a nem megfelelő kutyáidról írsz az tiszta hányinger. Azzal be is mutatod, hogy milyen ember vagy!

"Súlya alig 16 kg, testfelépítése, feje nem felel meg a standardnek. Fülei túl nagyok, nyelve foltos,"

ez pl. mennyivel rosszabb, mint diszplázia szűrés megléte nélkül befedeztetni egy szukát?

Az is eléggé röhejes, ahogy kiollózod a bírálati lapokból a Neked megfelelő szöveget a jellemzéshez. A negatívumok is ugyanúgy hozzátartoznak a hivatalos bírálatokhoz,
a korrekt tájékoztatáshoz. Amikor nagyon jót, jót kap a kutyád akkor biztosan más is szerepel azon a bíálati lapon.

Ez is az oldaladról van. Nem az lenne az ésszerű, ha már annyira értesz a genetikához, hogy azt az almot amelyikben született hosszú szőrű kölyök, azt kivond a tenyésztésből?
Annyira értesz az öröklődéshez, hogy már ezt oktatod is! Gondolom azt is tudod, hogy mekkora százalékban hoznak majd az alomtestvérei hosszú szőrű kölyköt.
Ez elég távol van a tradicionális sharpeitől.

"Olyan tenyésztési programot dolgoztam ki, melyben szeretnék visszanyúlni a tradiciónális kinézetű, jellemű és idegrendszerű SharPeihez."


"Preferált színeink: fekete, brown, csokoládé, apricot, 5point red."


:-)) Ha már apricot, akkor miért nem black? Minden színelnevezésnek van angol és magyar megfelelője is.
Ha véletlen nem tudod, akkor segítek: fekete-black, brown-barna, csokoládé-chocolate, apricot-barack, 5point red-5 pont vörös, de ez már csak kötözködés.
Ezeket is és a nagyon durva helyesírási hibákat is kijavíthatnád végre, egy kicsit talán értelmesebb színben tűnhetnél fel. A szakmai hibákat nem sokan veszik észre,
azokkal sok embert meg tudsz etetni.

szalmatulaj Creative Commons License 2008.03.16 0 0 225

KIABÁLJAK ÉN IS AKKOR HATÁSOSABB?

 

A szekció lapján és a saját lapodon téves információk vannak? Mindkettőt Te kezeled, javítsd ki azokat.

Ezen információk alapján írtam, amit írtam.

Megjegyzem :-) a fedeztetés, az ellés és a tenyészszemle időpontjai  tények, ezeken nincs mit magyarázkodni. Hamarabb történt a fedeztetés, mint a tenyészszemle, ennyi.

Megjegyzem:-) az egészségügyi szűrések eredményei is hányoztak a fedeztetés időpontjában, ez is tény, ezen sincs mit magyarázni. Hamarabb történt a fedeztetés, min a szüréseredmények megléte. Pont ez okból még az sem biztos, hogy a hozzá párosított kant engedélyezhetted-e volna magadnak, hacsak a kan nem mentes-mentes.

Minden tényt figyelembe véve, a szukád a saját szabályzatod és vállalásod szerint nem volt tenyészthető a fedeztetés időpontjában.

Hol téves az információm?

Ezek tények és nem vádaskodások.

Előzmény: BlackLucy (224)
BlackLucy Creative Commons License 2008.03.16 0 0 224
NEM BOCSÁTKOZOM MAGYARÁZKODÁSBA EGY NÉVTELEN, MAGÁT NEM VÁLLALÓ SZEMÉLYNEK!!!!!Továbbra is magamat tudom ismételni, ezzel kapcsolatban, így addig és annyit vádaskodhatsz itt amennyit akarsz, nem tud érdekelni.

De megjegyezném, elég tévesen vagy informálva pár dologban.
Előzmény: szalmatulaj (223)
szalmatulaj Creative Commons License 2008.03.16 0 0 223

Wow! Micsoda mellébeszélő válasz!

A valóság:
 
"2008.március 8.

H.J.Ch Bellshou Vampir of Virgine Flowers (Pie)

Tenyészszemle eredménye: Tenyészthető"


"A babák várható születése 2008.április eleje"


A 2 időpont között van talán 1 hónap. Ez tény és valóság,
hogy befedeztetted 1 hónappal előtte a szukát mielőtt tenyészszemlén részt vett volna és megkapta volna a tenyészthető minősítést.
Ez még a MEOE szabályzatában is felülbélyegzett tkv-et jelent.

A saját vállalásod és a saját tenyésztési szabályzatod is előírja, hogy a tenyészszemle eredménynek a fedezés előtt már meg kell lennie.
Ez is tény és valóság.


"Pie szűrési eredményei: HD negatív, ED negatív"

Olvasom a vendégkönyvedet is, a válaszod erre:

"Szia Zsófi!
A negatív az azt takarja, hogy a röntgen felvétel elkészült, az ortopédus
azt mondta mentes azonban az FDB még nem bírálta el a felvételeket, ezért van fennt így a weblapon."

"Szia Rita!
Az FDB febr. 12.-én bírált. Mik lettek az eredmények? A kannak milyenek a szűrései?"


Ez is tény és valóság, hogy a szűréseredmények sem voltak meg a fedezés időpontjában és még a mai napig sincsenek meg.
Ezért megfelelő kant sem tudtál választani hozzá, mert a szűréseredmények ismeretében tehetnéd csak meg.


Ezeket a szabályokat Te hoztad saját magadnak.
Tényeket írtam és nem hamisan vádaskoskodtam. Nincs jobb ötleted ebből kibújni, mint visszatámadni. Megértem, ebből nincs kiút.
Tények vannak és ez a valóság.
A saját vállalásod és a szekció megalakítása óta 2 alom volt Nálad és szinte egyszerre jött. Ez lesz a 3.
Nem tarott sokáig a nagypusztába kikiálltott az ország első és legjobb tenyészete ninbusz.
Ezek után mit vársz bárkitől is?

Kiváncsi lennék itt a magyarázkodásodra. Biztos vagyok benne, hogy mások is!

Előzmény: BlackLucy (222)
BlackLucy Creative Commons License 2008.03.15 0 0 222

:)   a válaszom a 211 -es hozzászólásom neked, szalmatulaj.

 

A kedves olvasóknak illetve mindenkinek jelezném, az elérhetőségeim publikusak (még mindig! :) ), így akit a VALÓSÁG érdekel, bármikor megkereshet, és megbizonyosodhat arról, hogy ezek mind rosszindulatú, lejárató HAMIS vádak, melyeknek az ellenkezőjét könnyűszerrel bizonyítani tudom.

 

 

Előzmény: szalmatulaj (221)
szalmatulaj Creative Commons License 2008.03.15 0 0 221

Rég jártam erre, olvasgatok és várom a fejleményeket, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni.
Annyira rég, hogy már nem érvényes a jelszavam.

Kedves Rita!
Hogyan is van ez? Megcsináltál egy tenyésztési szabályzatot, amit nem tartasz be? Az elnökségi tagnak példát kellene mutatnia vagy nem?
Úgy befedeztetted az egyik kutyádat, hogy nem volt se szüréseredménye, se tenyészszemle eredménye! Mellesleg a szűréseredmények még most sincsenek meg, de hamarosan elleni fog.
A kan is megérne egy misét.  Ezek tények, nagyon jól nyomon követhető tények!!!!
Nagyon sűrgős volt ez az alom, nagyon kellett a pénz, ez előző almokból nem lett annyi kiskutya, hogy legyen elég bevétel! 
A gyengébbek kedvéért!
Úgy fedeztetted Piet, hogy nem tudtad, milyenek a szüréseredményei és nem volt tenyészszemlén se. A tenyésszemlét már vemhesen csináltattad meg.
Nem a szűréseredmények alapján választottad a kant, ahogy azt előírtad a szabályzatodban és a tenyészeted vállalásában.

idézem:
 "A szuka és a kan tenyészthetőségének bizonyítása:
egy érvényes
tenyészszemlével, és egy tenyészthető eredményt kimutató HD és ED vizsgálati lelettel történik,"
 
Ebből egy szót se tartottál be! 
ÉRVÉNYES!!!!!!!!!!! Annak a kutyának semmilye nem volt érvényes, nem fedeztethetted volna be!
Ez a szekció szabályzata, Te csináltad!

"A ~Peppe Nero Kennel~ kizárólag minöségi kutyákkal tenyészt.
Ahhoz, hogy nálunk egy kutyát tenyésztésbe vegyünk, komoly kritériumoknak kell megfelelnie:
-leszűrt csípő, könyök, térd melynek eredménye 1-es vagy 2-es  (mentes vagy majdnem mentes)-tenyészszemlén való részvétel és elért
(Tenyésztésre kiemelt, Tenyésztésre javasolt) eredmény"

Ez meg a saját vállalásod a weblapodon! Azért nem bírom ki, a térd (patella) szűrésnél nincsenek fokozatok.
Ezt már írtam az előzőekben is, hogy hemzseg a hibáktól a tenyésztési szabályzat, miért is lenne más a saját vállalásod! Olyan nevetséges szakmai hibákat ejtesz,
ami a nagyfokú hozzá nem értésedet villantja ki! Aki egy kicsit is konyít a tenyésztéshez, az azóta fetreng a röhögéstől és persze veri a fejét a falba,
hogy egy ilyen ember bármibe is beleszólhat!

Egyiket se tartottad be!
Elég hamar köpted szembe saját magad!
Továbbiakban: no comment....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!