..miféle program az olyan..amit csak 1, azaz egy ember képes véghezvinni...?
..a pénzügyminiszter sokszor hivatkozik az otthoni háztartásra, hogy ott is csak annyit és ugy lehet költeni, ahogy a buksza megengedi...
..ez igaz..de ha az asszony felirja nekem, hogy vegyek kenyeret, tejet, meg még krumplit, azt bizony magam is el tudom hozni a boltból..
..szóval kérdezem..miféle program az..amit csak ez a szemét Gyurcsány tud végrehajtani..senki más a bandájából...?
Tipikusan 1 ilyen háztartás pénzügymin-e vagyok. Vagyis utálok vásárolni, és állandóan a "beosztottjaimat" kell küldenem.
De az egyik nem ér rá, a másiknak snassz elővenni a cédulát és elolvasni, ezért felét kifelejti a harmadik nem ért velem egyet és azért is mást vesz....
Magyarul nekem kell helytállnom, ha teljesen biztos akarok lenni , hogy minden meglesz.
Ahol a ME simán eltapsolja a befizetett adódat aztán addig nyomorít, hogy már dolgozni sincs kedved, úgysem élsz meg? Ez, ne haragudj, de nettó demagógia. Nem is foglalkoznék vele, mert minek. De azt te is beláthatod, ha mindenki optimalizálni igyekszik a befizetéseit (magyarán: csal), akkor a kincstárnak nem marad más, mint azokon szorítani még egyet, akiknek nincs lehetősége sumákolni. Lehet itt zokogni, hogy a kisvállalkozó megpusztulna, ha nem csalna, de ez sem igaz. Legalábbis így, en gros, egészen biztosan nem. Csak nekem van legalább félszáz olyan kisvállalkozó partnerem, akikről évtizede tudom, hogy részben zsebből fizeti az alkalmazottait. A klasszikus módszer: minimálbér+ a többi zsebbe. Mindezekre a számla nélküli értékesítésből teremti elő a forrást. Egy 100 forintos beszerzési árú terméken 50 forint tiszta haszna van és akkor ez még a szerényebb volt. Csak saccolni tudom, hogy alsó hangon megvan nekik a havi félmillió tisztán, nem átlagban, hanem minimum. Ennyiből ne tudná azt a két- három alkalmazottat becsületesen fizetni? Miközben Mexikóban nyaral, a tízmillás autóját lecseréli, mert megtelt a hamutartója? És igen, aki elfogadja, hogy svarcban kapja a jövedelmét, aki nem kéri el a blokkot, az mind- mind cinkos ebben. Itt van a morál eltemetve.
Nem az a lényeg, hogy van-e még olyan ember, aki megtenné a szükséges lépéseket, hanem az, hogy lehetne-e belőle miniszterelnök, ha Gy lemond. Mert az mszpben szerintem jócskán vannak olyanok, akik szerint ez a reform-megszorítás dolog nem jó, mert ezzel csak veszíteni lehet, úgyhogy egy ilyen Medgyessy forma figura kellene a miniszterelnöki székbe, akit szeretnek az emberek, mert kitömi a zsebüket pénzzel. Csak sajna még egy ilyet nem élnénk túl. Szerintem nem lenne egy sétagalopp az új miniszterelnök megválasztása. Lehet, hogy nem is sikerülne. Az meg igazán frankó dolog lenne.
Milyen morált? Van itt morál? Ahol a ME simán eltapsolja a befizetett adódat aztán addig nyomorít, hogy már dolgozni sincs kedved, úgysem élsz meg? Megalázó a fizetés értéke manapság, a vegetáláshoz talán elég. Milyen morált szeretnél?
Ha meg feljelenti a főnökét, az vigyorogva megússza, a feljelentő meg jobb esetben csak a munkáját veszíti el és kereshet egy másikat, ahol ugyanúy adócsalásra vagy borítékok elfogadására fogják kényszeríteni, különben mehet a búsba. Ez nem meseország, hogy aki adót csal az elüt a többitől. Itt az üt el, aki becsületes.
Jaja. A csürhe ellen senki nem kérdőjelezi meg, hogy bevethető-e aggresszívebb magatartás. Oszlatás alatt amúgy sem azt értem, hogy tologatja maga előtt a nagy magyar rendőrség a kődobálókat...
Félreértesz. Én megértem azt, ha az ember a boldogulásáért, a családjáért, a kölkeiért megalkuszik. Még azt is, ha mindezt egy nagyobb szelet kaviáros kenyérért teszi. Attól ellenben viszolygok, ha az ilyen emberek oktatják a morált, vagy ítélnek el másokat, akik egy kevésbé boldog rendszerben nem a nagyobb falatért, hanem a puszta életéért kényszerült elvtelen alkukra.
Ez is mind igaz, de ennek ellenére is borzalmas mennyiségű rendőr állt rendelkezésre a fővárosban. Egy normál rendőrkordon felállítása pedig hasonló helyzetben a legalapvetőbb feladat, a csürhe és a naggyűlés vagy miafene közé. Ennél elemibb alapdolgot egyszerűen képtelenség mondani, mint: ha van egy csürhe meg egy nagyobb tömeg, akkor vagy nem a tömeg felé terelem őket, vagy ha rohadtul nem lehet másfelé, akkor minden lehetséges eszközzel megakadályozom, hogy összefollyon a kettő! Basszus ez minden rendőri alapkönyv első oldalán szerepel. Ezért mondom, hogy vagy szándékos volt, vagy iszonyatos nagy hibát követtek el.
Az a gond, hogy hirtelen mindenki kúrva nagy rendőrségi szakértővé lépett elő. Csak pér apróság.
1. 56 külföldi delegáció bitonságáról kellett gondoskodni, mind a szállásuk környékén, mind a közlekedésük útvonalán, mind a megemlékezések helyszínén.
2. Biztos volt az országban pár tucat félpályás útlezárás, amit szintén biztosítani kellett.
3. Számtalan vidéki helyszínen voltak megemlékezések, amit szintén biztosítani kellett.
Orbán ezekre rájátszva, egy lehetetlen helyszínen törekedett a rendőri erők további szétforgácsolására. Nyilván a minél roszabb annál jobb elv alapján.
Hát ja.. Orbántól nem is vártam mást. Gondoltam, hogy kitalál vmit 23-ra. De nem hiszem, hogy előre látta, hogy a rendőrség ílyen amatőr hibát csinál.
Demszkiről meg ne is beszéljünk. 22-ig hánynia kellett a kossuth tériektől, mikor kiverték őket onnan, már a pártjukat fogta. Szóval ő még az eddigieknél is hiteltelenebb lett számomra.
A rendőrségnek az a dolga, hogy biztosítsák, hogy az emberek nyugodtan gyakorolhassák a jogaikat. És joguk vol ott lenni, joguk volt nem szarrálőve lenni...
Van benne valami. Lehet nem parancsra ment. De 1 kérdés: Nem a szervezőknek kellett volna a saját rendezvényüket biztosítania. Én úgy tudom ez nem a rendőrség dolga. Ezt nem tudom pontosan, javíts ki ha tévedek.
Ja, egyébként negyed óra sem volt, ha jól tudom. Az ismerősöm akkor kezdett szaladni (mert addig semmit nem hallott), mikor kilőtték az első gránátokat, aztán a 2. turnusból az egyik fejbe találta. Kb. 10 másodperce volt szaladni... Körülötte rakás öreg meg gyerekes szülő volt. Szal nagy szerencséje van gyurcsánynak, hogy nem történt nagyobb baj.
Ez igaz azt a részt is lezárhatták volna, és azt mondod az összes környező utca le volt zárva? Ez így tényleg más megvilágításba helyezi a dolgot. Ha Negyed óra volt a felszólítás és a roham között akkor nagy hiba. főleg, hogy a hídnál vagy másfél órát vártak.
Ami a bejelentéses dolgot illeti, igazad van. Viszont 1 kérdésem lenne, a Fidesz miért nem a várba tartotta a gyűlését? Ha ott tartja akkor semmi bajuk nem lett volna. Hozzáteszem majdnem mindig ott tartották eddig.
Jó, ne vitázzunk, és bocsi az előbbi indulatokért...:o)
Pont annyira életszerű, amit elmondtál, mint amennyire el lehet képzelni egy kétes alakról, hogy a feszítővassal a "róla" elnevezett műhelybe dolgozni megy - és nem betörni...
A rendőrségnek az lett volna a dolga, hogy biztosítsa a gyűlést. Ennek ellenére belezavarták azt a csürhét a tömegbe. Ha már ezt sem látod, akkor teljesen reménytelen vagy. Folyamatosan arra szorították őket, az összes mellékutca le volt zárva, hogy másfelé ne is menekülhessenek. Miből tarott volna, hogy a fidesznyik tömeg elé is állítsanak egy rendőrkordont?? Ez akkora műhiba, hogy tényleg felelősökért kiált. Már ha nem parancsra cselekedtek persze... Randalírozókat beleküldeni 100ezres tömegbe... Könyörgöm egy óvodás gyerek is ismeri a következményeket. Utána meg lovasrohammal nagymamák közé vágtatni. Hát gratulálok, ha neked ez természetes.
Egyik fideszes ismerősömnek, akit egyébként útálok, felszakadt a fejbőre hátul, mert eltalálta egy könnygáz gránát. Mikor felszólították őket a rendőrök egy helikopter szállt felettük, semmit nem hallottak, sőt nem is látták, hogy történik valami, ugyanis még nagyon sokan voltak. Apropó, ha 8ig van bejelentve akkor 8ig maradhatnak! Nincsolyan, hogy 6kor vége oszt jónapot. Másik rendőri hivatkozás, hogy miért nem oszoltak a picsába. Hát könyörgöm egy ekkora tömeg negyed óra alatt hogy a francban tudna elkotródni onnan? Fizikailag lehetetlen.
Szóval az ilyen félremagyarázásokat meg a "nem?"-el visszakérdezett bizonytalan állításokat mellőzzük, ha lehet.