Sziasztok!
Már nem először futok bele egy problémába, és eddi gnem találtam meg a megoldást :-((( Pedig nagyon bosszantó. A minap megint voltam egy irodában, ahol sokat szívtam, de nem bírtam megoldani a problémát, a főnököm is kint volt tegnap több órát, de ő sem bírt vele... Ja, és itt 1-22 héttel ezelőtt kezdődött a probléma, eddig jól ment a nyomtatás.
Szóval adott egy gép, rajta mátrix nyomtató. (Mint mondtam, több helyen ugyanez a probléma, ami a közös, hogy mindenhol XP van a gépen. A legutóbbi ilyen esetben pedig Epson LX2070, FX890 és FX1170 nyomtatókat dugtunk a gépre, amik máshol jól működtek) A nyomtatón a papírméret jól van beállítva, Auto TearOff be van kapcsolva. Az XP-ben a nyomtató tulajdonságainál a papírméret (mindkét helyen ;-) jól van beállítva.
Kinyomtatnak az akármilyen programból egy oldalt (számla, szállítólevél, mérlegjegy, mittudoménmi: van, ahol windows-os a progi, van, ahol DOS-os), és a nyomtató rosszul teszi ki letépési pozícióba a papírt... Pontosabban papírbefűzés után az első nyomtatásnál jól tolja ki, aztán a következő oldal nyomtatása előtt ugye visszahúzza, és a kinyomtatása után már rosszul pozícionálja: nem tolja ki eléggé, kb. fél-egy centi hiányzik. Így nem lehet letépni, kézzel tekernek rajta még egy kicsit, de bekapcsolt nyomtatónál ez ugye nem éppen jó a nyomtatónak, sőt...
Ha minden nyomtatás után ki-be fűzik a papírt, akkor persze OK, csak így kényelmetlen.
Ha a nyomtató billentyűzetéről próbálgatom, akkor mindig jól teszi ki letépésre a papírt: ki-be fűzöm, lapo(ka)t dobatok, sorokat emelek, ide-oda húzatom, tear-off nyomogatása, stb., mindig jó.
Próbáltam, hogy amikor a második oldal nyomtatása után nem tolja ki elégé, akkor MicroFeed-el én odaléptetem, de akkor meg nem húzza vissza eléggé a papírt, és lemarad a fejléc a nyoomtatásról...
Van valakinek ötlete? Már teljesen kiakaszt a dolog, mert most aktuálisan két helyen kellene megoldanom a problémát: egy építőanyag nagykerben, ahol igen nagy a forgalom, meg egy kavicsbányában, ahol mérlegjegyeket nyomtatnak, és gyakorlatilag reggeltől estig sorbanállnak a teherautók... És amindig ki-be fűzögetéssel már tele van a hócipője a dolgozóknak.
A szoftveresek egyik helyen sem tudnak semmit sem mondani, a nyomtatók meg hardveresen rendben vannak... Illetve az építőanyag-kereskedésben a programozó találkozott már ezzel a problémával, állítólag sikerült is már megoldania többször, csak eddig még nem ért rá megjavítani az itteni telephelyen... Egy éve.
Bocs hogy hosszú voltam. Üdv!
|