Keresés

Részletes keresés

Vasti Creative Commons License 2006.11.02 0 0 4
...megoldódott a probléma.
Egyrészt a nyomtató volt rossz, valami kopott volt, vagy bizonytalankodott benne... Aki hozta, hozott próbára egy FX-1050-et, azzal jól ment a dolog, utána kicserélte valami másik új Epson-ra, az is OK.

Amúgy program hiba is volt, az okozta a azt, hogy minden oldal után elcsúszott a nyomtatás egy sorral: azt megoldottuk.

Szóval most mindenki boldog ;-)))

Üdv!
Vasti Creative Commons License 2006.10.25 0 0 3
Igen, azon még a kapcsolósoron kellett beállítani mindent: valószínűleg akkor ott neked papírméret beállítási problémád volt. Esetleg nem volt bekapcsolva a tearoff...

Üdv!
Előzmény: mr_ricsi (2)
mr_ricsi Creative Commons License 2006.10.25 0 0 2
FX1050-nél találkoztam ilyennel annó. Már jó régen volt, így csak arra emlékszem, hogy a nyomtatón lévő kapcsolósoron kellett egy pöcköt átbillenteni. (Ha ez segít valamennyit.)
Előzmény: Vasti (-)
Vasti Creative Commons License 2006.10.25 0 0 1
Ez annyira vicces. De tényleg! Gratula.
Előzmény: sneci (0)
sneci Creative Commons License 2006.10.25 0 0 0
0 nyomtató=0 probléma
Előzmény: Vasti (-)
Vasti Creative Commons License 2006.10.25 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Már nem először futok bele egy problémába, és eddi gnem találtam meg a megoldást :-((( Pedig nagyon bosszantó. A minap megint voltam egy irodában, ahol sokat szívtam, de nem bírtam megoldani a problémát, a főnököm is kint volt tegnap több órát, de ő sem bírt vele... Ja, és itt 1-22 héttel ezelőtt kezdődött a probléma, eddig jól ment a nyomtatás.

Szóval adott egy gép, rajta mátrix nyomtató. (Mint mondtam, több helyen ugyanez a probléma, ami a közös, hogy mindenhol XP van a gépen. A legutóbbi ilyen esetben pedig Epson LX2070, FX890 és FX1170 nyomtatókat dugtunk a gépre, amik máshol jól működtek) A nyomtatón a papírméret jól van beállítva, Auto TearOff be van kapcsolva. Az XP-ben a nyomtató tulajdonságainál a papírméret (mindkét helyen ;-) jól van beállítva.

Kinyomtatnak az akármilyen programból egy oldalt (számla, szállítólevél, mérlegjegy, mittudoménmi: van, ahol windows-os a progi, van, ahol DOS-os), és a nyomtató rosszul teszi ki letépési pozícióba a papírt... Pontosabban papírbefűzés után az első nyomtatásnál jól tolja ki, aztán a következő oldal nyomtatása előtt ugye visszahúzza, és a kinyomtatása után már rosszul pozícionálja: nem tolja ki eléggé, kb. fél-egy centi hiányzik. Így nem lehet letépni, kézzel tekernek rajta még egy kicsit, de bekapcsolt nyomtatónál ez ugye nem éppen jó a nyomtatónak, sőt...

Ha minden nyomtatás után ki-be fűzik a papírt, akkor persze OK, csak így kényelmetlen.

Ha a nyomtató billentyűzetéről próbálgatom, akkor mindig jól teszi ki letépésre a papírt: ki-be fűzöm, lapo(ka)t dobatok, sorokat emelek, ide-oda húzatom, tear-off nyomogatása, stb., mindig jó.

Próbáltam, hogy amikor a második oldal nyomtatása után nem tolja ki elégé, akkor MicroFeed-el én odaléptetem, de akkor meg nem húzza vissza eléggé a papírt, és lemarad a fejléc a nyoomtatásról...

Van valakinek ötlete? Már teljesen kiakaszt a dolog, mert most aktuálisan két helyen kellene megoldanom a problémát: egy építőanyag nagykerben, ahol igen nagy a forgalom, meg egy kavicsbányában, ahol mérlegjegyeket nyomtatnak, és gyakorlatilag reggeltől estig sorbanállnak a teherautók... És amindig ki-be fűzögetéssel már tele van a hócipője a dolgozóknak.

A szoftveresek egyik helyen sem tudnak semmit sem mondani, a nyomtatók meg hardveresen rendben vannak... Illetve az építőanyag-kereskedésben a programozó találkozott már ezzel a problémával, állítólag sikerült is már megoldania többször, csak eddig még nem ért rá megjavítani az itteni telephelyen... Egy éve.

Bocs hogy hosszú voltam. Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!