Keresés

Részletes keresés

wizes Creative Commons License 2008.06.19 0 0 169

A Hegyeshalomnál bekanyarodó Mercedesből aligha látták a jajveszékelő Orbán Viktort

Mindenki megbolondult?

Még a vakbuzgó Orbán híveknek is nehéz lehet megmagyarázni, hogy a Mercedes, a világ egyik legpatinásabb luxusautó gyára miért éppen egy társadalmi, politikai és főleg gazdasági válságba süppedt országba, közelebbről Kecskemétre akar új üzemet építeni.

// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>

A multinacionális cégek általában arról híresek, hogy imádják a válságövezeteket, és valósággal irtóznak az akár lassú ütemben is, de azért megbízhatóan növekvő gazdaságoktól. Ez lehet az egyik magyarázat az orbáni logika szerint. A másik, a címben feltett kérdésre adott igenlő válasz, vagyis Stuttgartban a Mercedes főhadiszállásán mindenki megbolondult. Esetleg csak elfelejtettek a nagyobbik ellenzéki párt vezérével egyeztetni, tanácsát kikérni. Netalán Gyurcsányék, ahogyan a Financial Times szerkesztőségét, a Mercedes vezérkarát is kilóra megvették. Az orbáni gondolkodástól, vagy inkább kommunikációtól ez a változat sem idegen. Ha ő eccer aszonta, hogy itten egyre mélyülő gazdasági válság van, akkor az aki objektív cikket ír, amelyben a hibák felemlegetése mellett a valós eredmények is szerepelnek, esetleg idehozza a gyárát, akkor az vagy bolond, vagy le van fizetve.

Egy szerkesztőség, de még egy világcég vezérkara is megkergülhet, eladhatja magát, na de azért ugyanezt elmondani az Európai Unióról, amelynek parlamentjében a Fidesz képviselői is ott ülnek, hát ez még egy Orbán Viktortól is szép teljesítmény lenne. Valószínűleg nem is vállalkozik rá saját közegén, rajongó táborán kívül. Merthogy Brüsszel meg a közösség innovációs hivatalát telepíti Budapestre, az állítólagos válság fővárosába.

A haza ezer baja és a kétségtelen meglévő társadalmi, politikai feszültségek mellett - melyekért amúgy éppen a gátlástalan hazugságokkal, csúsztatásokkal, féligazságokkal is operáló Orbán és vezérkara súlyos felelősséget visel - a gazdaság bizony nincsen válságban. Bármily fájdalmas is ez az ellenzék mindenható urának.

A közvéleménykutatások azt bizonyítják, ha egy hazugságot elég sokáig és profin tálalnak az embereknek, a saját tapasztalataik ellenére is hajlandók elhinni, elfogadni. Orbán erre játszik, egyébként sikeresen. Segítségére van a kormány és a volt koalíciós pártok nagyon finoman fogalmazva sete-suta kommunikációja. Ám a Mercedest, vagy éppen az Európai Uniót egyik fél "dumája" sem érdekli igazán. Az urak Stuttgartban és Brüsszelben csak a saját szemüknek és adataiknak hisznek. Azok szerint pedig a magyar gazdaság nincs könnyű helyzetben, de stabil, válságnak nyoma sincs. A Mercedes gyár tovább erősítheti ezt a stabilitást, valóban új munkahelyeket teremthet. Az innovációs hivatal pedig serkentheti a hazai egyetemek, kis és középvállakozások fejlődését, fejlesztéseit is.

Talán ezeknek a befektetéseknek is köszönhetően, egyszer eljutunk addig, hogy honfitársaink többsége, az új többség, inkább hisz a tényeknek, mint a politikusok önérdektől vezérelt füllentéseinek.

Bihari Tamás

 

http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1061503

 

 

Az egészet beraktam el ne vesszen!

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.07 0 0 168
Ezt ajánlanám, tényleg jó.
Előzmény: Cooltoora (166)
wizes Creative Commons License 2008.06.07 0 0 167

Háles!

Mint te 1 személy aki kuultuura ne is!

A többi 9,999,999 olvashassa.

 

Oszt ajállom néked a napi hazugságot: MNO. amék 2 év alatt elért a 350 vesztes peréhez.

 

Népszavinál hugy is áll a hálzet?

 hm??

Mennyi pere vagy vesztése van?

Nu?

 

 

Előzmény: Cooltoora (166)
Cooltoora Creative Commons License 2008.06.07 0 0 166
Népszavát kulturember ember nem olvas, nem idéz.
Előzmény: wizes (165)
wizes Creative Commons License 2008.06.07 0 0 165

Válságkeresők

 

Orbán Viktornak szerencséje van, életének 45 esztendejében - társadalmi berendezkedéstől függetlenül - nem ért még meg igazi gazdasági válságot. Az ezt megelőző állapotot azonban kétségtelenül. De mindenkorban akadtak széles látókörű pénzügyi kiválóságok - Fekete Jánosra vagy Bokros Lajosra gondolhatunk -, akik a baj közeledtét felismerték és a politikai döntéshozókat is képesek voltak meggyőzni arról, hogy lépni kell. Most azonban az ellenzék vezérének vészjósló kijelentései ellenére Magyarországon nincs sem gazdasági, sem szociális válság, sőt olyan politikai krízisről sem beszélhetünk, amely a parlamenti ciklus négy esztendős futamidejét lerövidítené.

 

http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1057047

wizes Creative Commons License 2008.06.06 0 0 164

Ahol gazdasági növekedés van, ott nincs válság

 

Orbán Viktor szerint Magyarországnak válságkezelő kormányra lenne szüksége. A Fidesz elnöke szerdán két találkozón is beszélt arról, hogy szerinte az ország adósságcsapdába került és tartós a gazdasági válság. A gazdasági elemzők többsége szerint viszont Magyarországon nincs krízisállapot. A gazdasági mutatók többsége – még ha kismértékben is – lassan javuló tendenciát mutat. A külkereskedelmi mérleg pedig hosszú évek után ismét pozitív.

 

.........Arra a kérdésre, hogy mikor volt igazi gazdasági válság Magyarországon, Karsai Gábor emlékeztetett rá, hogy 2006-ban ehhez közeli állapotba került az ország, de a kiigazítási program révén – áldozatokkal bár – sikerült elkerülni a válságot.

Hasonló véleményt formált Belyó Pál, az Ecostat főigazgatója is. Olyan országban, ahol a külkereskedelmi mérleg pozitívvá vált, a külföldi befektetők érdeklődése növekszik, a vállalkozások második fél évre vonatkozó konjunktúravárakozásai javultak, nem lehet
válságról beszélni ..........

 

.....Debreczeni József szerint se gazdasági, se szociális válság nincs az országban, ilyesmiről csupán politikai hátsó szándékkal lehet beszélni.

..

 

http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1056800

wizes Creative Commons License 2008.04.18 0 0 163
Tényeket!!!!

Az nem elég hugy "mindenki" eszondi!

vannak válsággócban érdekeltek és azok terlyesztik.
Tegyék,
Xarok rályuk, lyól el vok a válságmentes övezetemben.
Előzmény: Törölt nick (162)
büdösnarancs Creative Commons License 2008.04.17 0 0 161

De úgy látszik egyesek még érdemben sem tudnak válaszolni, azonnal a másikkal foglakozik.

 

Talán tényeket, nem mellépofázni!

 

 

 

netizen Creative Commons License 2008.04.17 0 0 160
a válság legjobb jele az, hogy ilyen önlelkiismeret megnyugtató topikot vagy kénytelen nyitogatni.
Előzmény: büdösnarancs (-)
wizes Creative Commons License 2008.04.17 0 0 159

Ismét kiugró eredményt ért el az ipar

 

Bár az ipar jól teljesített februárban, a hónapok óta csökkenő rendelésállomány a közelgő visszaesést jelzi. Elsősorban az exportértékesítés talált magára a gyenge téli hónapok után, a belföldi eladásokat csak az energiaellátó szektor tudta érdemben növelni, az is csak a megemelkedett importárak halmozódása miatt....

 

Az ágazat kivitele – bár a tavalyi átlagtól elmaradt – továbbra is dinamikusan bővült. Az első két idei hónapban az ipari export 13,2 százalékkal, februárban 15,5-del nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az ágazat kivitele – bár a tavalyi átlagtól elmaradt – továbbra is dinamikusan bővült. Az első két idei hónapban az ipari export 13,2 százalékkal, februárban 15,5-del nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az ágazat kivitele – bár a tavalyi átlagtól elmaradt – továbbra is dinamikusan bővült. Az első két idei hónapban az ipari export 13,2 százalékkal, februárban 15,5-del nőtt az előző év azonos időszakához képest. ....

 

http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=218222&fr=hl

wizes Creative Commons License 2008.04.17 0 0 158

Még tennapró!

 

InfoRádigó Arénában:

Bayer József az MTA Gazd Pol Tud Kut Intézet igazgatólya szarint itt nincs semmilyen gazdasági vagy szociális válság, -- minden meg volt régebben is- max politikai válságcirkusz a hatalomba lyutás érdekében!

 

Há errű baszélek régóta és még tsak igazgató sem vok!

Nna!

 

Phat_Mammma Creative Commons License 2008.03.20 0 0 157
Bajnai: modernizációs válságban van Magyarország

2008. március 20., csütörtök 13:54     InfoRádió / MTI

Modernizációs válságban van Magyarország - jelentette ki Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter csütörtökön, az Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető fórum budapesti konferenciáján.

http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-188367

 

--

 

Hehe.

 

:-)

sti Creative Commons License 2007.09.20 0 0 156

Az nem válság, hogy 6-7%-kal csökkentek a reálbérek, nyugdíjak, nőtt a munkanélküliség, csak 1.5%-os a gazdasági növekedésünk (az EU átlag 2.5, környező országokban 4-10% között), infláció 7% körüli?

 

Az nem válság, hogy pl. budán nincs gyerekkórház? Nőnek az egészségügyben a várólisták? Betegeket utazgattatnak össze-vissza, hogy megtalálják, hogy ki az illetékes?

 

Nem válság az, hogy gyakorlatilag minden közvagyont eladnak bagóért?

 

De te azért csak nyugodtan tapsikoljál az elkúró kormányod teljesítményének.

 

Végülis van pénz 4-es metróra (ugyan irreálisan drágán és feleslegesen), van pénz új kormányzati negyedre (szintén nagyon fontos, gazdaságélénkítő beruházás), páncélautókra, vízágyúkra, Zuschlag-alapítványokra, haveri rendelők pluszpénzelésére.

Előzmény: butusmalac (153)
butusmalac Creative Commons License 2007.09.20 0 0 155
nem, csak neten jön, de, nem vagyok mazochista; örülök, ha nem hallok demagógkirályról, minthogy füleshallgatózzam
Előzmény: wizes (154)
wizes Creative Commons License 2007.09.20 0 0 154

Lya!

 

nEM HALLTAD AZ aRÉNÁBAN?

 

Agyament faszfej!

Másról sem pofázik mint a válságról, hazugságról.

 

Élenjár ezekben.

Előzmény: butusmalac (153)
butusmalac Creative Commons License 2007.09.20 0 0 153
permanens válság van; orbán nem lehet minálnok; a fidesz el van zárva a pénzcsapoktól
Előzmény: wizes (152)
wizes Creative Commons License 2007.09.20 0 0 152

Megest válságról beszélnek.

 

Kérek egy kis kifejtést: milyen van?

büdösnarancs Creative Commons License 2007.06.28 0 0 151
Azóta még több válság van, de milyen??
BaSand Creative Commons License 2006.12.15 0 0 150
"A hírek szerint nem megszűnnek, csak nem lesznek kiemeltek, vagy nem kórházként, hanem más eü intézményként üzemelnek."

Gondolom, majd gyógyszert árulak azokban a benzinkutakban, plázákban, cipőbolzokban, amik a helyükön fognak épülni...
Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.15 0 0 149
A hírek szerint nem megszűnnek, csak nem lesznek kiemeltek, vagy nem kórházként, hanem más eü intézményként üzemelnek.

Előzmény: pk89 (146)
griff_madár Creative Commons License 2006.12.15 0 0 148
persze a 8. kerületben egymástól 300 méterre van az 1. és 2. szemészeti klinika, de hát az kókadtnak nem kell
prolinegyed broáf
Előzmény: griff_madár (147)
griff_madár Creative Commons License 2006.12.15 0 0 147
azért értjük mi ezt
a bp-i megszűnő kórházaak mind jófekvésű budai hatalmas ingatlanok

de nagyon meglepődnék, ha nem a párt privatizálná magának ezeket
Előzmény: pk89 (146)
pk89 Creative Commons License 2006.12.15 0 0 146

Akinek bármi kétsége van affelől, hogy itt válság van az próbáljon orvosi segítségek kérni azokban a kórházakban, amiket most fognak bezárni. A válság egyértelmű jele, hogy még a kormány sem tudja pontosan, hogy mit csinál. Ha tudja, még rosszabb, mert még azt sem tartja fontosnak, hogy ezt közölje velünk.

 

Íme itt a lista:

 

Megszűnő fekvőbeteg-ellátó intézmények :

1. Országos Gyógyintézeti Központ
2. Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet
3. Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet
4. Országos Sportegészségügyi Intézet
5. Budapesti Schöpf-Mérei Kórház és Anyavédelmi Központ Kht.
6. Budapesti Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet
7. Budapesti Szent Ferenc Kórház
8. Budapesti Szent Rókus Kórház
9. Bonyhádi Városi Kórház
10. Celldömölki Kemenesaljai Kórház
11. Csornai Margit Kórház
12. Edelényi Koch Róbert Kórház
13. Harkányi Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdő Kórház Kht.
14. Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház
15. Kecskeméti Repülő Kórház
16. Kisbéri Batthyány Szakkórház
17. Kiskunfélegyházai Városi Kórház
18. Kisvárda Felső-Szabolcsi Kórház
19. Komáromi Selye János Kórház
20. Komlói Városi Kórház
21. Marcali Városi Kórház
22. Mátészalka Területi Kórház
23. Mezőtúr Városi Kórház
24. Miskolci Szent Ferenc Kórház
25. Móri Városi Kórház
26. Mosdósi Tüdő- és Szívkórház
27. Nagykőrösi Városi Rehabilitációs Szakkórház
28. Pásztói Margit Kórház
29. Sárvári Városi Kórház
30. Siklósi Kórház Kht.
31. Sümegi Városi Kórház
32. Szikszói II. Rákoczi Ferenc Kórház
33. Szolnoki MÁV Kórház
34. Várpalotai Palotahost Kft.
35. Zirci Városi Erzsébet Kórház

BaSand Creative Commons License 2006.12.15 0 0 145
Kezdessz belebonyolódni...
Előzmény: Törölt nick (143)
griff_madár Creative Commons License 2006.12.15 0 0 144
nézzél tévét olvass újságot

jelenleg echotv: egy koraszülött majdnem meghalt, mert a legközelebbi kórház nem tudta fogadni
nézz meg brmilyen hírt válságról szól

ennyire hülye nem lehetsz hogy nem veszed észre
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.15 0 0 143

A maradék 1/3-a fideszes csak azok nem.

Előzmény: BaSand (142)
BaSand Creative Commons License 2006.12.15 0 0 142
Ok. Akkor a magyar népesség 70%-a idióta. Vettem.
Előzmény: Törölt nick (141)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.15 0 0 141
Mindenütt vannak idióták, nem csaka jobboldalon.
Előzmény: BaSand (140)
BaSand Creative Commons License 2006.12.15 0 0 140
Ha hiszünk ennek a Szondás felmérésnek, meg neked, akkor ez a 70% jobboldali lenne, aki itt mindenféle válságról vízionál?
Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.15 0 0 139

Azt hittem a hiány. Pardon.

 

Azt hogy mit mondanak sokan mert belebeszélték a hülyeséget az nem érdekel.

Most volt a szlogen: rosszabbúl élünk mint 4 éve ami ugye borzasztó nagy hazugság, de a jobboldal kritka nélkül elfogadja a vezérek hazugságait.

Előzmény: Törölt nick (137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!