"Azt tudom mondani Magyarországnak, hogy tessék bízni bennem. Higgyék el, nem felejtettünk el kormányozni. Hogy hibázunk? Igen. De az hajt bennünket, hogy a végeredmény az lesz, hogy sokkal több az érdem, mint a hiba. Én sem hiba nélkül nem vagyok, sőt, azt hiszem, magánemberként és politikusként is volt, hogy meg kellett küzdenem az igazsággal és én maradtam alul. (...) Boldog lehet az az ország, amelynek lehetősége van választani a tökéletes és a tökéletlen között" - fejezte be az MSZP kongresszusán elmondott beszédét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
Csak elhatározás kérdése. Szeret a magyar boldogtalan lenni. Minden problémát kataszrófaként megélni.
Én pár éve váltottam, és azóta jobban alakulnak a dolgaink. Talán az ország egészét tekintve is a jó dolgok meglátására kellene helyezni a hangsúlyt. De nem az öndicséretre , az nekem annyira visszatetsző.
Nofene, kéretik nem idegeskedni, hanem örülni a lottó ötösnek! A válság lassan lecseng, már a Fidesz is a neoliberális gazdaságpolitikát nyomatja, úgyhogy hátra lehet dőlni, és reménykedni, hogy a recept beválik.
Az ország meg akkor lesz boldog, amikor piros hó esik, a pokol meg átfagy. Ez egy boldogtalan ország, mindig az volt, akkor is, amikor volt oka rá, akkor is, amikor nem.
"évente mintegy 150-160 millió darab vényt váltanak be a patikákban, és semmi olyan intézkedés nem történt az utóbbi időszakban, amely a forgalmat jelentősen megnövelte volna."
Bántjátok GyF-t, pedig a szívén viseli egészségünket. Egyszerűen csak előrelátó. (Ferenc József óta nem volt még ilyen vezetőnk.) Tudja, hogy a közeljövőben ebben az országban milliók fognak agyvérzést, sérvet, síró- vagy röhögőgörcsöt kapni...
Gy.F: Tegnap késő este újságokat lapozgattam. Olvasom, hogy az emberek 75%-a Kádár Jánost tartja a XX. század legnagyobb politikusának. Egy másik hetilapban azt látom, hogy felmérések tanúsága szerint, az emberek döntő többsége az anyagi, közvetlenül az egzisztenciális értékeket helyezi előtérbe a kulturális, morális értékekkel szemben. Állítólag a húsz év különbséggel elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy ez a helyzet az elmúlt évtizedekben csak annyiban változott, hogy az úgynevezett immateriális értékek még hátrébb kerültek az egyéni preferencia-listákon. Gyanítom, hogy e fenti két tényt egymás mellé téve nem csak én látok kapcsolatot köztük.
http://blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=T31d641139375c856c476fea567147e8
Befolyt a megemelt EÜ. járulék oszt rögtön itt egy jobbító intézkedés!
Kell ennél kézzelfoghatóbb bizonyíték?
A MI érdekünkben?
_:)))
Magyar Nemzet Az orvosok és a patikusok sem értik, hogyan fogyhatott el másfél év alatt annyi recept, amennyi korábban akár három esztendőre is elegendő volt. Kérdés, valóban elfogyott, vagy valami más van a hátterében annak a 111 millió forintos megbízásnak, amelyet a Gyurcsány Ferenc volt üzletfele, Erdős Ákos érdekeltségébe tartozó Állami Nyomda kapott. Az egészségbiztosítónál senki sem nyilatkozik az ügyről.
Teljesen értetlenül állnak a gyógyszereket felíró orvosok és a recepteket beváltó patikusok is azelőtt, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a vényhiány elkerülésére hivatkozva további 126 millió darab recept gyártására adott megbízást egy szerződésmódosítás keretében a miniszterelnök volt üzletfelének, Erdős Ákosnak az érdekeltségébe tartozó Állami Nyomdának. Így az eddigi 355 millió forintos juttatás mellett további 111 millió forintnyi közpénz ütheti a magáncég markát. Pedig tavaly márciusban az OEP úgy írta alá a két évre szóló szerződést a nyomdával, hogy lényegesen magasabb keretszámot adott meg a vényekre, mint amennyi valójában szükséges. A megállapodás értelmében 2005 és 2007 között legalább 345, legfeljebb 422 millió darab vényt kellett legyártani.
Hávelné Szatmári Katalin, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke elmondta, hogy évente mintegy 150-160 millió darab vényt váltanak be a patikákban, és semmi olyan intézkedés nem történt az utóbbi időszakban, amely a forgalmat jelentősen megnövelte volna. A Közbeszerzési Értesítőben az OEP azzal magyarázta a szerződés módosítását, hogy az orvosok jelentős része a vények igénylését júliusra, augusztusra időzítette, így hirtelen olyan nagy tömegű orvosivény-igény keletkezett, amit a prognosztizált és szerződésben rögzített mennyiséggel nem lehet kielégíteni. Kertai Aurél, a Magyar Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának elnöke kijelentette: ez az indoklás csúsztatásnak tűnik, és szerinte semmilyen valóságalapja nincs.
Hasonlóan nyilatkozott a járóbeteg-szakellátókat képviselő Medicina 2000 vezetője, Varga Imre is. Golub Iván, a Magyar Kórházszövetség elnöke szintén azt hangsúlyozta: látványosan nem nőtt meg a vényigénylés.
Ezek után meg szerettük volna kérdezni az OEP-től, mi a magyarázata annak, hogy másfél év alatt elfogyott (ha egyáltalán elfogyott) közel három évre elegendő recept, de az öt nappal ezelőtt föltett kérdéseinkre nem kaptunk választ.
A jelenlegi szabályozás mellett azért nehéz elképzelni, hogy Gy. megy, a kormány pedig - amit Ő alakított - marad. Merthogy bárki lenne a ME. joga van saját kormányt alakítani.
Olyan terv pedig nincs amit ne lehetne végrehajtani!
A kérdés az, hogy a célhoz vezető út, a lépések az optimumot hozzák-e.
Mert képzeld el, ha pl. a járulékcsökkentés,adócsökkentés is hozni tudná azt a bevételt, amit ezek növelése hozna.
Az előbbi azért közelebb állna az optimumhoz!
Egyébként én is baloldali gondolkodású vagyok, és szeretném, ha Gy. most lemondana.
A tegnapi blogjában pl. azt fejtegette, hogy a felmérések szerint az erkölcsi értékeknek ( tisztesség, becsület) nincs elsődlegességük a pénzzel szemben. Ezt nagyon sajnálatosnak tartotta.
Néha úgy érzem, ki akarja erőszakolni, hogy meglincseljék.
Ha amit a fide"ss" akar mindent megtesznek a szocik,elősszőr Gyurcsány, utánna a kormányzás megy át a fide"ss" kezébe.Utánna ki találják hogy untig elég egy párt is minek anyi elv és eszme mikor a vezér az egyedűli "igazmondo",látnok, és ha az Esztergomi érsek a felyére teszi a koronát akkor lesz a fide"ss"elégedett.Senki nem mer majd egy rosz szot sem szoln,vagy kritizáln. De azt hiszem ez már egyszer már megtőrtént a tőrténelemben.Nem nálunk de mi is meg ittuk a levét annak hogy egy magát csalhatattlannak ki kiálto nép vezér lángba boritotta a világot.
Talán 1.5 héttel ezelőtt(?) volt a M1-en egy esti politikai összeröffenés (egy arrogáns műsorvezetővel), ahol a Lendvai Ildikó és a Navracsics a végére már kezdtek normálisan beszélni egymással....
már 1 dologban a végére egyet is értettek.... sürgősen cselekedni kell az ország rendbetételét illetően...
Akkor azt hittem, ennek lesz valamilyen folytatása a továbbiakban, de tévedtem sajnos....
és ennek egyetlen egy magyarázata lehet csak, bármennyire gyerekesnek is tűnik:
Maga Gy. F.
A legideálisabb viszont az lenne, ha mindkét vezért elküldenék - mondjuk megyó példáját követve - utazó nagykövetnek, és a többi ( szakértő -politikus, és nem politikus-szakértő!) folytatná a partit......
Még a követeléseik sem követhetők. Van amikor valóban csak GyF lemondását, van amikor a kormány távozását követelték, van amikor a konvergencia tervet végreghajthatónak mondják, máskor meg 1 csomó elemét bírálják.
Én olyan aggódó tipus vagyok, mindig hajlamos vagyok annak a pártjára állni, akit bántanak. Nekem úgy tűnt amikor a várban volt akkor sem a Fideszt ostromolták, inkább ki-ki támadott, mint az Egri csillagokban Mekcsey. Most meg aztán szélessávon nyomul, mióta ellenzék. Ez nagyon neki való szerep. Kevés felelősség, sok ráérő idő, piszkálódások ezerrel, színpadi szereplés, foci a srácokkal, és még fizetés is jár érte.
Ha az együttműködésnek ez az ára, meg kellene tenniük.....
-2/3-os törvények...
-le tudnák fegyverezni a fideszt, mert mint állandóan hangoztatják, a fletóval van a bajuk... és ezek után a további piszkálódás már hatalmas öngól lenne a fidesznek....
-eltűnnének a tüntetők a térről..
-és nem blamálnák saját magukat nap-mint nap........
- lassan már egész európában szalonképtelen lesz fletó.....
- végre mindenki a saját feladatával foglalkozhatna, és megszűnne a dackorszak....
Nem hiszem hogy akkor a Ász a fönök, de az a helyzet, hogy 1 önmagát vamire tartó párt nem cserégeti állandóan a min elnökjeit, ha az ellenzék v a társ piszkálódik.És nem is hiszem hogy ettől elülne a csatározás, az lételeme a másik oldalnak, nincs igazán jelentősége kit támadnak, meg hogy miért .
nem ertelek.a jobboldal programja evek ota ismert:adocsokkentes azt remelve hogy akkor nagyobb az adobefizetesi kedv es igy tobb dolgozo nagyobb tortat suthet.kerlek figyelj jobban arra hogy mit mondanak a jobboldalon
Az egyezkedés, az elég bonyolult dolog, és igen időigényes, főleg ha közben állandóan ellenáll a másik. De nekem " csak " 1 dacos kamasszal kell, nem 1 hőzöngő ellenzékkel.
Mint írtam baloldali vagyok, nemigen hinném, hogy el bírnának téríteni., és rájuk szavaznék. De attól még kíváncsi lehetek az ő megoldásaikra is , ha lesznek.
Mert az hogy lecikizzük az ellenfelet, kiíratkozunk a parlamentből, az utcán intézzük az ország ügyeit nem nagyon tűnik a fennálló problémák megoldásának.
Én balolldali vagyok, de szívből szurkolok nektek, hogy addigra szedjétek össze magatokat, mert a jóból is megárt a sok, meg a változatosság gyönyörködtet, vagyis hajrá...