Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.17 0 0 76
maxxa Creative Commons License 2009.03.10 0 0 75
ez a topik miért nem pörög??? szerintem ma is aktuális simán: <a href="http://www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=73972&Itemid=1" target="_blank"></a>
Abu \'l Haszan Creative Commons License 2007.06.06 0 0 74
Hm... annyira nem vágom a témát, de egyet mindenképpen meg kell jegyezzek. Roppant megcsavarva, kacskaringós utakon járnak, terveznek és alkotnak. Nem buktak -ami csak az én véleményem- ugyanis mindez taktika. Ahoz, hogy érdemben is véleményt mondhassak, kicsit többet kéne tájékozódnom ebben a gáz-energetika témában :)
Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 73
Ferkóék nagyot buktak amikor kiderült, hogy Burgerlandban épül meg a gáztározó, és még csak nem is Magyarországon keresztül megy el oda a gáz.
Kezdenek magukhoz térni, mert a Mol is az Ukrajnából jövő kapacitást akarja növelni, Ferkó meg szeretne a görög gázlefejtőhöz egy csatlakozást. Diverzifikálnak. (nagyon helyesen) De mér kellett akkó lejáratni magukat a nyugat előtt a kék áramlattal? Mer így utólag már sokat ront a diverzifikáció hitelességén. (Még Kádárnak is több esze vót ezeknél.)
Ja, ez a bazi nagy gáztározó kiszivárogtatás akár a kormányzati jósda műve is lehet??
Előzmény: Abu \'l Haszan (72)
Abu \'l Haszan Creative Commons License 2007.06.05 0 0 72
Valóban nagyon mókás, és annál is kitaláltabb (ál)hír volt... Az egyetlen gubanc, hogy senki sem lát az orránál tovább. Az összeesküvés szagú rémhírterjesztőket mindig lehülyézik. Az USA hamarosan összeomlik, s vagy Kína, vagy pedig Oroszország jön újra. Na de itt egy újabb keletű hír:

Paksnál nagyobb teljesítményű gázerőmű épül
Major András2007. 05. 31., 18:43

A paksi atomerőmű teljesítményét is meghaladja majd annak a 1,5 milliárd euróból megépülő, 2400 megawattos gáztüzelésű erőműnek a kapacitása, amely a terv szerint 2013-ra készül el - közölte Góczi István, az Emfesz Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Az észak-alföldi régióban épülő erőmű hat darab 400 megawattos blokkjából az első két blokk már 2011-ben üzemelhet, míg a másik kétszer 800 megawatt kapacitás két éven belül megvalósítható lesz. Az építkezés 2000-3000 embernek ad majd munkát, az erőműtársaság pedig 200 főt foglalkoztat. Az erőműhöz kapcsolódóan idetelepülő ipar akár több ezer új munkahelyet is teremthet - hangsúlyozta Góczi István ügyvezető. A 2400 megawattos teljesítményt érzékelteti, hogy a paksi nukleáris erőmű teljesítménye jelenleg 1900 megawatt körül van, és így is a magyar villamosenergia-termelés közel 40 százalékát adja.

A beruházást 15 százalékban saját erőből, 85 százalékban banki hitelből finanszírozzák. A projektre alakult 500 millió forint jegyzett tőkéjű Emfesz Erőmű Kft. a Magyar Energia Hivataltól (MEH) már megkapta a tüzelőanyag engedélyt, és a társaság június elején hivatalosan megkezdi a környezetvédelmi engedélyekhez kapcsolódó eljárást. A beruházást 2008-ben kezdik meg.
Az erőmű az új technológiának köszönhetően 58 százalékos hatékonysággal nagyon versenyképesen működik majd. A magyarországi erőművek átlagos hatásfoka 37-38 százalék - mondta Góczi István. Az Emfesz-erőmű termelői ára 0,6-0,7 euró lesz kilowattóránként, ami ugyan kicsit több a paksi termelői árnál, de hasonló a második legalacsonyabb költséggel termelő Mátrai Erőműéhez. Az az erőmű viszont nem szabályozható a magyar villamosenergia-rendszerben, míg az Emfeszé az lesz - jegyezte meg az ügyvezető.
Az áramtermelésből megmaradó 42 százaléknyi hő több mint fele nagyon gazdaságosan hasznosítható. Ezért várják, hogy az erőmű közelében ipari park jöjjön létre fajlagosan nagy energiaigényes tevékenységek betelepítésére.
A beruházás első fázisa 540 millió euróba kerül, többek között a célvezeték megépítése miatt. Góczi István elmondta: a magyar szakaszon mintegy 25, az ukrán részen pedig 40 kilométer hosszú lesz a vezeték, amely az Emfesz telephelyét köti össze az ukrajnai tárolóval és kapcsolódik a Testvériség vezetékhez. A négymilliárd köbméter kapacitású 700-800 milliméter átmérőjű gázvezeték megépítése a magyar szakaszon nagyságrendileg mintegy 10 millió dollárba kerül, és az Emfesz reményei szerint azt a Mol üzemelteti. A magyar olajtársaság még nem adott választ az Emfesz megkeresésére - tette hozzá az ügyvezető.
Tárgyalások folynak a közvetve ukrán állami tulajdonban lévő Ukrantranszgazzal is legalább 30 napra elegendő bértárolásról és a szükséges gázmennyiség szállításáról. A 32 milliárd köbméter kapacitású ukrán gáztároló-rendszerhez Bogorodcsánynál kapcsolódna az Emfesz-erőmű szállítóvezetéke, és a magyarországi cég 400 millió köbméter földgáz tárolását szeretné biztosítani. Az Emfesz jelenleg a 2015-ig szóló szerződés alapján évi mintegy hárommilliárd köbméter gázt kap az ukrán féltől. A 2028-ig szóló szerződésben évi 6,5 milliárd köbméter földgázt szeretne a társaság lekötni. Az erőmű névleges földgázfelhasználása évi 3,5 milliárd köbméter lesz, de azt akár négymilliárdra is lehet bővíteni.
Az Emfesz annak a Rosszukrenergónak a tulajdona, amelyet 50 százalékban a Gazrpom, 50 százalékban pedig Dmitrij Firtasz ukrán üzletember birtokol. Magyarországon elsősorban gázkereskedelemmel foglalkozik, de részt vesz a villamosenergia-szabadpiacon is ukrán áram behozatalával. Az Emfesz tavaly az előző évi 10,062 milliárd forint adózott nyereséggel szemben mindössze 1,334 milliárd forint profitot ért el. Az árbevétel 144,623 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 93,475 milliárd forinttal. A földgázpiacon ma már 12 cég van versenyben ami az árak jelentős csökkenéséhez, és az Emfesz profitjának visszaeséséhez vezetett - válaszolta kérdésre Góczi István.

Forrás: (MTI)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 71
A bazi nagy gáztározó mégis csak valós ötlet? (Csak a nyilvánosságra kerülése történt egy skizofrénen keresztül?)
Fortissimo Creative Commons License 2007.01.06 0 0 70
:))
Előzmény: lenczimetro (-)
HansBlack Creative Commons License 2006.11.15 0 0 69
Lehet, hogy megérjük, hogy valaki majd az mkkp-t teszi be forrásnak :-)))
Előzmény: syllus (67)
sanyi Creative Commons License 2006.11.15 0 0 68
Az viszont nem alhir, hogy a Nyirsegben  foldgazt talaltak az angolok.
syllus Creative Commons License 2006.11.15 0 0 67

A Matula sem gondolja komolyan, szerintem remek kis oldal, az "álhírportál" hazai úttörője.

 

Gondolom sokan látták "Az igazi Mao" c. megdöbbentő dokumtumfilmet. Aki nem látta, az sürgősen pótolja. Alapmű...

Előzmény: HansBlack (66)
HansBlack Creative Commons License 2006.11.15 0 0 66
Ezt kb a Kétfarkú Kutya is írhatta volna, csak ők legalább az ilyeneket nem gondolják komolyan :-)
Előzmény: syllus (65)
syllus Creative Commons License 2006.11.15 0 0 65

:)))

 

KONFLIKTUSKEZELŐ TANFOLYAMRA KÖTELEZTE A MAGYAROKAT AZ EU

BRÜSSZEL (2006. október 15.) – 2008 december 31-ig kapott haladékot Magyarország arra, hogy a konvergenciaprogram teljesítése mellett, minden egyes állampolgára részt vegyen egy, az Unió által minőségellenőrzött konfliktuskezelő tanfolyamon, értesült brüsszeli forrásokból a Matula Press. A magatartásformáló program segít a düh és a kétségbeesés levezetésében, miközben bizonyos morális útravalót is ad. „A programban a miniszterelnöktől kezdve az utolsó olaszliszkai cigányig bezárólag mindenkinek részt kell vennie, kivétel nincs” – állították forrásaink. Az országos konfliktuskezelés ötletét a szeptember közepi zavargások adták Brüsszelnek, amely – ha a program sikeres lesz – Málta és Szlovénia kivételével az összes újonnan csatlakozó tagországban végrehajtatja a kurzust.

Előzmény: Big-B (64)
Big-B Creative Commons License 2006.11.15 0 0 64
Amúgy íme pár - az általad hiteles forrásnak ítélt - Matulából:

CÁPÁK IRÁNYÍTJÁK A NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNELT

LONDON (2006. október 19.) – Beigazolódott az, amit már eddig is sokan sejtettek: a világ legnézettebb természetfilm-csatornájának programkínálatát egy titkos cápa-összeesküvés irányítja. Londonban pénteken hozta nyilvánosságra az International Media Watch független médiavizsgáló intézet annak a kutatásnak az eredményeit, amelynek sikerült bebizonyítania, hogy a National Geographic Channel tulajdonosai szinte egytől-egyig cápák.
A halaknak bonyolultan szervezett offshore-céghálózaton keresztül sikerült megszerezniük a csatorna irányítását, amelyet már évek óta fajtársaik előtérbe helyezésére használnak. Az IMW vizsgálata rámutat, amióta a cápák befolyást szereztek a sárga téglalapos csatornánál, a tengeri ragadozókról szóló műsorok szinte kivétel nélkül főműsoridőben kerülnek adásba. A National Geographic szóvivője a Matula Magazinnak elmondta, valójában szó sincs semmiféle összeesküvésről, csupán azért lát a közönség ennyi cápás filmet, mert ők az állatvilág legtehetségesebb képviselői.


KURVÁKAT AVATTAK BOLDOGGÁ GUATEMALÁBAN

GUATEMALA CITY (2006. október 3.) - Véres tömegdemonstrációkhoz vezetett, hogy tévedésből öt kortárs prostituáltat avattak boldoggá a kis közép-amerikai országban. Jose Fratello Diungentos bíboros, az ország hercegprímása, ugyanis a XIX-XX. században mártírhalált halt apácák nevét tartalmazó lista helyett véletlenül a törzshelyének számító bordélyház általa legtöbbször felkeresett kéjhölgyeinek a névsorát küldte meg a Vatikánba.
A katolikus egyház számára roppant kínos, hogy az előterjesztés több szűrőn is átment, ahol azt minden szakember jóváhagyta és végül maga XVI. Benedek is áldását adta rá. A malőrt követően a Szentszékben azzal védekeznek, hogy arra egy banális névazonosság adhatott okot, ugyanis a listavezető Eva Lolita Ramirez neve megegyezik az 1930-as évek legendás lepraápoló nővérérével, akit Latin-Amerika szerte napjainkban is több millióan bálványoznak. Mivel a kánonjog kimondja a pápa tévedhetetlenségét, a baki visszavonására sajnos nincs mód.
Előzmény: RaDDZiK (62)
Big-B Creative Commons License 2006.11.15 0 0 63
Azért aki elhiszi, hogy itt épül az új fajta reaktor.... annak a "misimackó kalandjai" egy hiteles dokumentumfilm.
Előzmény: RaDDZiK (62)
RaDDZiK Creative Commons License 2006.11.15 0 0 62
Ez a cikk azért csak a Matulán jelenhetett meg, mert így akarják magát az összeesküvést elfedni. Nagyon jó kis tömegkommunikációs módszer egyébként felfedni magát az igazságot egy ilyesfajta összeesküvésről, úgy, hogy az viccként süljön el, és a kutya se vegye komolyan. Így már senki nem fog vele komolyan foglalkozni, maximum ha egy jót akar nevetni akkor, pedig igenis van valóságalapja annak a cikknek. Nagyon sok tisztázatlan kérdést válaszol meg (pl. hogy kerül ide George Bush nyáron ’56-ot ünnepelni, miért kellett Gyurcsánynak olyan sürgősen Vlagyimir Putyinnal és Angela Merkellel találkoznia, egyáltalán hogy kerültek ki a hangfelvételek egy ilyen jól szervezett és felügyelt bűnbandából, mint az MSZP-SZDSZ?), illetve amit ír nagyon beleillik a képbe más szempontokból is.

Továbbá elég siralmas képet fest az egész „magyar” (?) politikai elitről, főleg a Fideszről (akitől a legtöbbet várná az ember a helyzet megoldásában), akinek azt mondták a nagyok, hogy maradjanak csöndben, mert nem lenne jó egy kormányváltás, erre mit ad Isten, a Fidesz nem csinál semmit, pont amikor csinálhatna, csak látszatcselekvéssel próbálja kielégíteni a birkanyáj szükségleteit (népszavazás, céltalan nagygyűlések, stb.), miközben elutasítják maguk mellől az összes érdektársat, mint pl. MNB2006.

Ezek szerint egy idegen hatalom irányítja ma Magyarországot, ez az olaj- és energialobbi.
Igen, majd jól fogunk élni a gáztározóból, nem kell több megszorítás meg semmi, csak közben a magyar föld már külföldi kezében lesz, és ha egyszer az Észak-Atlanti Kapitalista Birodalom összeomlik, mi is omlunk vele, arról nem is beszélve, ha Európa fő elosztóközpontja itt lesz, utolsókból elsőkké válunk majd a terrorfenyegetettséget illetően. Függőknek kell lennünk, de miért.

Seggnyalás rulez. A magyar nem tanul a történelemből.
MGperY Creative Commons License 2006.11.02 0 0 61
te is csak azt tudod ideírni, amit mástól halottál.
ergya vagy.

Előzmény: sin x (59)
atmenetilegcsaba Creative Commons License 2006.11.02 0 0 60

Véletlenül találtam ide.

Elöljáróban: egy fúrótornyokat üzemeltető cégnél dolgozom.

A fentiekről csak fél füllel hallottam ezt azt, de hivatalosan semmit.

Egy tény. Eszméletlen iramban kezdtük felfúrni az Alföldet 3-4 ezer méterig. Ha kétszer ennyi berendezés és ember lenne, akkor is kevés volna a kiírt feladatokhoz.

sin x Creative Commons License 2006.11.02 0 0 59
Ne feltételezd, hogy olvasom az És-t.
Előzmény: MGperY (58)
MGperY Creative Commons License 2006.11.02 0 0 58
mit írt az ésbe ez a homoki gyerek?
Előzmény: sin x (56)
sin x Creative Commons License 2006.11.02 0 0 57
Még sosem olvastam, de majd most megnézem. Ha független szadisták irkálnak kamucikkeket, akkor kezd érdekelni. ;PP
Előzmény: Gép-ész (55)
sin x Creative Commons License 2006.11.02 0 0 56
A matula szopatott be? Csak lehozta az ÉS-es, eszdéeszes Homoki cikkét?
Vagy ilyenkor már az sem számít, ugye?
Előzmény: Gép-ész (53)
Gép-ész Creative Commons License 2006.11.02 0 0 55
Olvasgasd a Matulát és rájössz, miről van szó :)
Előzmény: sin x (54)
sin x Creative Commons License 2006.11.02 0 0 54
Igen, ostorozzák, nem is kevesen.
Ha fél év múlva kiderül, hogy a hír mégis igaz (mint ahogy történt a választások után a költségvetési adatokkal), akkor elmentek a mea klumpába (és a p...ba)?
Előzmény: Gép-ész (51)
Gép-ész Creative Commons License 2006.11.02 0 0 53
Már hogy lenne fúj? A Matula király. Most is hogy beszopattak egy csomó embert :)
Előzmény: sin x (52)
sin x Creative Commons License 2006.11.02 0 0 52
Aha, komolyan.
Egyetlen normális érvet nem láttam, hogy miért ne lehetne igaz. Csak annyit, hogy fújj, matula magazin.
Előzmény: betonszarkofág (50)
Gép-ész Creative Commons License 2006.11.02 0 0 51
Valaki ostorozta a jobboldalt a cikk kapcsán? Legfeljebb azokat, akik bevesznek egy Matulás álhírt.
Előzmény: sin x (41)
betonszarkofág Creative Commons License 2006.11.02 0 0 50

Te komolyan a Matula magazin cikkét szeretnéd komoly emberekkel megvitatni?

:)

















sin x Creative Commons License 2006.11.02 0 0 49
Már az origo is xar dezinformatőr, az ÉS-es (köztudottan jobboldali lap) szerzőhöz képest.
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.02 0 0 48

"Nem fórumozom napi 20 órában pártfizetésért, szorika."

 

:)

 

látom, eléggé frusztrál is a dolog, hogy nem vettek fel

:P

 

nem kell összevonatnod, estére elsüllyed, kár a gőzért

Előzmény: sin x (46)
sin x Creative Commons License 2006.11.02 0 0 47
Volt. Pl. én.
De ha te nem olvasod végig, akkor mijalófaxnak ugacc bele?!
Előzmény: utat! (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!