Keresés

Részletes keresés

(budai-)H.G. Creative Commons License 2006.10.19 0 0 26

Léteznek, csak az ügyintézés kissé nehézkes. Nekem az elmúlt években a II. osztályú sportolói minősítés szokott összejönni, aminek a díjazása egy A5-ös oklevél és egy kerek fémjelvény. A minősítéshez létezik egy ún. "Egyéni pontgyűjtő adatlap", amely legutóbb szerintem akkor került kiadásra, amikor utoljára volt külön MSTSZ versenynaptár, annak a mellékleteként.

 

Röviden összefoglalva, a naptári évben megrendezett teljesítménytúra-versenyeken kell az I. osztályú minősítéshez 110, a II. osztályúhoz 75, a III. osztályúhoz 40, a IV. osztályú minősítéshez 25 pontot elérni. Kérdéses azonban, hogy ehhez a régi, vagy az új pontozási táblázatot kell figyelembe venni.

 

A régi táblázat egységes volt, és a túrák képzett távját (távolság km-ben + szintemelkedés 100 m-ben kifejezett értékeinek összege), valamint a túrázó sebességét kellett figyelembe venni. Ez alapján a táblázat oszlopaiba a képzett táv-osztályok határai kerültek (5 km-ént), míg a táblázat soraiba a sebességhatárok. A régi táblázat 5 sort tartalmazott v = [4,0...4,5), [4,5...5,0), [5,0...5,5), [5,5...6,0), 6,0 km/h-tól felfelé. A Nemzeti Bajnokság esetében módosítva lettek ezek a sebességosztályok, a gyalogos / turista / gyermek kategóriákban le lett a felső sor el lett törölve, vagyis az 5,5 km/h sebességtől felfelé elérhető pontszám lett az adott túrán elérhető maximális pontszám, míg a terepfutók számára újabb sorokat hoztak létre 8,0 km/h-s felső sebességhatárig.

 

A minősítésre vonatkozóan azonban nem történt meg egyértelműen a táblázat hivatalos módosítása, mivel ha az 5,5 km/h-s sebességre vonatkozó pontértékeket tekintjük maximálisnak (amelyek alacsonyabbak, mint a korábban 6 km/h-val elérhető pontértékek voltak), akkor az egyes minősítési osztályokban elérendő pontszámokat is ennek megfelelően módosítani kellett volna.

Előzmény: efemm (21)
Joeyline Creative Commons License 2006.10.18 0 0 25
Elvileg léteznek.
Előzmény: efemm (21)
Joeyline Creative Commons License 2006.10.18 0 0 24
Az MSTSZ elnöksége szívesen vesz minden javító szándékú észrevételt a Bajnoksággal kapcsolatban (is).

Arra kérünk minden kedves sporttársat, hogy ezeket lehetőség szerint időben juttassa el valamilyen formában hozzánk, mert nyilvánvaló, hogy november 12-én a jövő évi teljesítménytúra-eseménynaptár gerincének összeállítása utáni nyílt elnökségi ülésen csak az előkészített anyagokkal tudunk foglalkozni, az idő sajnos szűkös lesz valamennyire.

Mindazonáltal örömteli, hogy a topikon ilyen élénk érdeklődés mutatkozik a Bajnokság rendbetétele iránt.
efemm Creative Commons License 2006.10.18 0 0 23
off. El lehetne téged most érni skype-on? on.
Előzmény: larzen (22)
larzen Creative Commons License 2006.10.18 0 0 22
Bakker a "Becsületes játék az egyetlen út" nem Csanya mondása, hanem a MOB jelszava. :)
efemm Creative Commons License 2006.10.18 0 0 21
Régebben léteztek MSTSZ sportolói minősítési szintek, ugyanúgy pontérték táblázat szerint számítva, mint most a bajnokságban. Ezek már megszűntek és csak a kategóriákra bontott verseny maradt?
PrInCe Creative Commons License 2006.10.18 0 0 20
azzal nincs is baj ha valaki egy-két lejtőt megkocog néhány túrán. nekem az a gondom ha valaki ezt huzamosan teszi. Én például kifejezetten a lábizmok lazitása végett teszem, de nem is minden túrán, és akkor se tesz ki ez az idő 10-15 percnél többet összességében. Egyébként nem rád gondoltam a csapatotokból futás ügyben.
Előzmény: privát (19)
privát Creative Commons License 2006.10.18 0 0 19
Bocsi, nem a szó szoros értelmében futó, hanem ahogy Te is irtad. Lejtőket megkocogod. Kb fél távig így mentünk a túratársnőddel. Számomra óriási külömbség van FUTÓ és belekocogó között. Éni is az utóbbi vagyok. Képtelen lennék egyben lefutni 40-50km-t főleg felfelé is, mint ahogy sokan teszik. Behalnék. Én ezt az egészet hobbi szinten űzüm- és szeretnék is ennél maradni-nem pedig versenyszerűen. Erre se időm, se energiám.
Előzmény: PrInCe (17)
privát Creative Commons License 2006.10.18 0 0 18

A kategorizálásban igazad van.

A korkülümbségre nem a fizikai erőnlétre gondoltam. Én a túrázást azért kezdtem el mert imádom a természetet és szertném "sok-sok sebből vérző" hazánkat megismerni, bejárni. Igy olyan helyekre is eljutok ahová egyébként nem lett volna alkalmam. Ezért  csinálom a KÉK túrát is. A bajnokságba belecseppentem, nem ezért léptem be egyesületbe. Tehát a lényeg, hogy nekem és gondolom neked is van családod, munkahelyed stb. Nem egyszerű mindezt úgy rendezni, hogy mindenhol megfelelj. Ugye érted ? Húsz évesen a fejem se fájt.

Előzmény: csanya. (13)
PrInCe Creative Commons License 2006.10.18 0 0 17

tényleg szépen kérlek, írd le a csapatunkban ki a futó!!

én nem tudok egyről sem.

Előzmény: privát (9)
PrInCe Creative Commons License 2006.10.18 0 0 16

Na, a korral tényleg nem érdemes foglalkozni, de ha felhoztad ezt még leírom:

szerintem egy 20éven alulinak nehezebb egy ilyet teljesíteni talán.  Nekünk idősebbeknek jóval több a tapasztalatunk, ami rengeteget számít.

PrInCe Creative Commons License 2006.10.18 0 0 15

De próbálom emelt fővel elviselni a kudarcot és nem másokban-okokban bűnbakot találni.

 

A nem teljesítésem okát nem is keresem másban mint magamban.

 

A korhoz meg annyit hogy arról aztán tényleg nem én tehetek hogy ki mennyi idős, és hogy igy van meghatározva egy-egy kategória. Ebben csanyának igaza van.

 

De az alap problémáról Te sem nyilatkoztál.

 

Nekem sem célom az emberi kapcsolatok rombolása. Nyugodtan mindent meg lehet és kell is beszélni.

Előzmény: privát (9)
PrInCe Creative Commons License 2006.10.18 0 0 14

De igen, légyszíves mondj neveket, ki a futó a csapatunkban?

Azt soha nem tagadtam hogy időnként belefutunk. Ez kb most 10 perc volt a túrán. Lejtőnek kocogtunk ennyit. Ezt azért ne hasonlítsuk a huzamos futással.

Előzmény: privát (9)
csanya. Creative Commons License 2006.10.18 0 0 13
Privát

Nem hinném hogy te hátrányban lennél azért mert negyvenes vagy.Bár még csak 36 és fél vagyok úgy gondolom hogy negyven évesen sokkal jobb leszek mint most.
Az ultrafutók közt nem nagyon találsz húszonévest....

Egyébként meg ha elkezdünk kategorizálni sosincs vége a dolognak mert úgye:

életkor,nem,bottal,bot nélkül,depoval,depo nélkül,egyedül,párban,stb....

csanya
Előzmény: privát (9)
PrInCe Creative Commons License 2006.10.18 0 0 12

Benne.

274 oldalon kezdődik, konkrétan a pontozás pedig a 280-on van.

Előzmény: tzh (10)
csanya. Creative Commons License 2006.10.18 0 0 11
Tök bocs...
Előzmény: Vlaszij (6)
tzh Creative Commons License 2006.10.18 0 0 10
Van.

Abban benne leledzik?
Előzmény: PrInCe (8)
privát Creative Commons License 2006.10.18 0 0 9

Túratársi üdv.

Új hozzászóló vagyok, tegnap szerettem volna, de mire regisztráltam már késő volt.

Az előző oldalon már nem akartam szaporítani a szót, így itt szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni a témához.

Sajnálom, hogy Te sem tudtad befejezni a túrát mint annyian mások. Köztük én is most tapasztaltam meg elsőként milyen érzés feladni amire vártam, készültem. Pedig nem az első 100-asom volt. De fontosabbnak tartottam az egészségem meg a családom. De próbálom emelt fővel elviselni a kudarcot és nem másokban-okokban bűnbakot találni.

A futásról csak annyit, hogy a Ti csapatotokban is van aki fut, ebbe a túrába is belefutott. Ezt is látnod kellene nem csak a másikat. Akkor Ti is csalók vagytok ? Sőt, minden csapatban van aki belefut, még abban a harmadikban is. Ez tény, ugye nem kell neveket sorolnom!

Az egyenlő esélyekről pedig annyit : nem mindegy, hogy 20 körüli az átlag életkor vagy 40-en túl. A kor nem érdem hanem egy állapot, ezt tudom. De ennek ellenére egy kalap alá vagyunk véve. Pedig majd rájössz a külömbségre, most nem akarom ezzel az időt húzni.

Sok mindennel nem értek egyet a bajnoksággal kapcsolatban, ezért is szeretnék elmenni gyülire. Az MSTSZ nem igazán van a helyzet magaslatán....

Az azért várható volt, hogy ez a három utolsó túra fogja szitálni a mezőnyt, hiszen eddig szinte egyformák voltak az eredmények.

Szeretném ha verseny miatt nem mennének tönkre emberi kapcsolatok, hiszen a célunk azonos:sok-sok sikeres túrát megtenni, mert szertjük a természetjárást a hegyet a völgyet a síkságot a bennük lévő megannyi csodát. Nem pedig a kocsmában punnyadni vagy drogozni stb.

 

PrInCe Creative Commons License 2006.10.18 0 0 8

papiros bibliád van?

Előzmény: tzh (7)
tzh Creative Commons License 2006.10.18 0 0 7
Off Specialist :o))

On:
Jelen állás szerint pontosan hogy is számítanak pontokat, mert én megnéztem a honlapon a régi szabélyzatot, de az nem valami szájbarágós, avagy részleteiben érdekelne, csak mint kíváncsiskodót.
Előzmény: Vlaszij (6)
Vlaszij Creative Commons License 2006.10.18 0 0 6
Ott az igazság.
Előzmény: (budai-)H.G. (4)
csanya. Creative Commons License 2006.10.18 0 0 5
Ha vicc az más.
Előzmény: (budai-)H.G. (4)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2006.10.18 0 0 4
Nyilván csak ő akart 0ázni.
Előzmény: csanya. (2)
PrInCe Creative Commons License 2006.10.18 0 0 3

futiloti!

 

nem, nem érzem támadásnak.

Leszögezném, nem az a bajom hogy nem teljesítettem. (Bár futó stílusban több lett volna az esély, de ezt most itt hagyjuk mert tudom hogy gyalogos teljesítő is volt, ha nem is sok.) 

És az se hogy nem nyerünk sem csapatban, sem egyéniben. Ez a jövőre nézve még öszönöz is. Komolyan mondom, futó koromban még örültem is a vereségnek. Még több munkát és elszántságot váltott ki belőlem. Csak egyenlő esélyeknél. És ez most is igy van.

Elgondolkodtató az hogy akik idén a klasszikusban indultak, többen jövőre a turista kategóriába mennek át. Vajon miért? A válasz: a futók miatt. Pedig ez nagy vesztesége lenne a kategóriának, hiszen komoly sportemberekről van szó akiket tisztelek. Kérdem én, igy milyen versenyről lehet szó jövőre? Ha nincs változás, én is elgondolkodom ezek miatt az induláson. Eleve esély nélkül nekivágni valaminek, hát ehhez nincs kedvem, mint ahogy másoknak sem.

Itt nem a túra ujjból kirázásáról van szó.

DJ RushBoy jól látja, itt a futás vs. gyaloglásról van szó. Azt nem értem ezt miért nem akarjátok észrevenni és elismerni?

 

A közgyülésen én is részt akarok venni, ugyanolyan célokkal mint Te. Sőt, ha lehetőséget kapok, jövőre részt vállalnék elnökségi tagként a munkában.

Szeretnék a gyülésre egy új kiírást megirni, remélem lesz rá időm.

 

 

csanya. Creative Commons License 2006.10.18 0 0 2
Vlaszij

Ezt most minek kellett?Direkt félrehúzodnak te meg utánuk jössz aztán.....

csanya
Előzmény: Vlaszij (0)
PrInCe Creative Commons License 2006.10.18 0 0 1

PrInCe

 

Less Nándor 100

 

Ezt sajnos bebuktam. És azt hiszem nem csak magamat okolhatom.

88 nál szálltam ki, itt már biztos volt hogy nemtudom a szintidőt tartani. Persze mehettem volna szintidőn kívül, teljesen jól voltam, ment volna. Viszont nem akartam a remek közlekedésnek köszönhetően este érkezni haza Veszprémbe, ezért feladtam.

Szerintem egy két szakaszt nem lett volna szabad az útvonalba tenni, tudva hogy a mezőny nagy része éjszaka ér oda. Nagyon balesetveszélyes volt, ráadásul rosszul is jelzett még ezen felül. A futóknak azért itt könnyebb dolga volt, világosban azért gyorsabb lett volna itt. Éjszaka a fennsíkon meg a köd cseszett ki velünk, itt elment az időnkből 40 perc. E két dolog miatt vesztettünk annyi időt amit már nem tudtam behozni.

Persze, pihenhettem volna kevesebbet (amugy sem pihentünk sokat), ismerhettem volna az utat. Ha Bubuékhoz csatlakozok, biztos időn belül lettem volna.

Nagyon csalódott vagyok. Tudom hogy ment volna.

Nekem ez a túra a bajnokságban is szerepelt. A teljesítéssel előrébb léphettem volna, a csapat is. Mondjuk ezen a futamon se voltak egyenlőek az esélyek a gyalogos kategóriában induló futók miatt.

 

Azért köszönöm a rendezést a hibák ellenére is. Talán jó lenne még egyszer lehetőséget kapni a teljesítésre.

 

omveva

Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült a turát teljesíteni!
Én is egy futó vagyok, aki azért fut a túrákon,hogy olyan átlagom legyen mint neked gyalogolva!
Igy szerintem az esélyek egyenlőek voltak!
A hegyet és a távot tisztelni kell!
Gratulálok mindenkinek a túrához!

 

DJ RushBoy

 

"A túrát tudtommal mindenki gyalogosan teljesítette"

 

Ja igen, azért lett az elsőnek 13 óra körüli összideje. Hm. Jó gyorsan gyalogolhatott :)

Max gyalogosan sétáltak be a célba mégse legyen már olyan feltűnő.. Meg azért voltak az Alföldisek már 70nél a síházban mi meg még 50nél ugyanott. Érdekes.

 

PrInCe

A hegyet és a távot tiszteltem.

Ne haragudj, de az esélyek nem voltak egyenlőek(a futókkal).

Lehet hogy Te azért futsz hogy olyan átlagod legyen mint nekem gyalog, rendben.

Viszont az hogy gyalogos kategóriában futva indulni, ez tisztességtelen. A legjobb szó rá a csalás. És ennek az oka szerintem a csapatotoknál az (mármint hogy gyalogosban indultok), hogy a terepfutóban esélyetek nem lenne, mivel annyira már nem vagytok jó futók. Viszont minket, gyalogosokat igy meg lehet verni. Meg lehet nézni a csapatotokban egyénenként a túrákon elért átlagot. Ránézésre egyértelmű több helyen a futás. Meg hát persze látjuk is, nem vagyunk vakok.

És ezt tükrözi a bajnokság jelenlegi állása. A futók vezetnek, gyalogosnak álcázva.

Emiatt még idén teszünk azért hogy a gyalogos kategóriában ténylegesen gyalogosok legyenek díjazva. És azt hiszem ezt mondhatom egy harmadik csapat nevében is. 

 

PrInCe

Még valami.

arról meg nem én tehetek hogy valaki azért fut hogy olyan átlaga legyen mint nekem gyalog.

Igen, és én mit csináljak? Hogy kellene indulnom, repülve hogy a futókkal szemben esélyem legyen?

 

 

DJRushBoy

Mivel én is a túra bajnokságban vagyok, csak eggyel lejjebb mint Prince, ezért azt mondom hogy értelme van ennek a bajnokságnak, csak mindenkinek a saját kategóriáját kéne megtalálni.. Ez magamnak is szól, hiszen bevallom őszintén én is futottam már több bajnoki futamon, de mivel ez évben kezdtem el túrázni, és gőzöm nem volt az erőviszonyomról, ezért választottam magamnak ezt az "alacsonyabb" turista kategóriát. Inkább a klasszikus és a terepfutó között kéne egy csoportot tenni. Prince-nek sztem igaza van, hogy a klasszikusban futók ne induljanak, hiszen egyértelmű a fölényük FUTVA! Viszont gyalogosan egyáltalán nem biztos sőt...

Viszont a terepfutóban meg nem állnák meg a helyüket, így ez egy jó kérdés.. Talán kéne a két kategória közé még egyet tenni, vagy nemtom, de ez így tényleg nem fair.

Egy dolgot tehet a csapatotok ha becsületes...

 

wombatmackó

Mindig is voltak futók a bajnokságban,lesznek is,nem semmi teljesítmény futva vagy gyalog teljesíteni egy 80-100 km-es túrát-kinek mi esik jól.
Ha a bajnokság kiíróinak nem tetszik a "vélhetően"futva teljesített túra a túl jó időeredmény miatt,adjanak meg max sebességet ami felett kizárják a gyalogos bajnokságban indulót.

 

omveva

Elöször is szeretnék elnézést kérni ha ugy érzed,hogy megbántottalak,nem állt szándékomban!

A mi csapatunk tizenéve együtt tturázik,szeretjük a kihivásokat és a hegyi turákat mivel alföldiek vagyunk!

Igazad van,hogy a terepfutó kategoriában nem érnénk el eredményt,de nem is ez a célunk,hanem a közös turázás és a  célok elérése!

Azt,hogy tisztességtelenek és csalok vagyunk az egyesület nevében is kikérem magunknak!

Sajnálom ha TE ezt gondolod rolunk!

A 4x56-os turát a negyedik napon adtam fel,és nem hibáztattam a  rendezöket sem a körülményeket!

MSTSZ közgyülés november 12-én,én ott leszek, remélem TE is!

További sikeres és békés turázást!

 

PrInCe

Egyáltalán nem bántottál meg.

 

Igazad van,hogy a terepfutó kategoriában nem érnénk el eredményt,de nem is ez a célunk,hanem a közös turázás és a  célok elérése!

 

Akkor miért is nem jó a terepfutó kategória? Miért gyalogos?

 

Azt,hogy tisztességtelenek és csalok vagyunk az egyesület nevében is kikérem magunknak!

Sajnálom ha TE ezt gondolod rolunk!

 

Én meg azt sajnálom hogy nem érted a problémát. Ha nem érzed azt hogy futva nem egyenlő az esély a gyalogosokkal akkor nem tudok mit csinálni. Pedig ez tény.

Azért van futóknak is bajnokság hogy ott induljon, ne a gyalogosokkal együtt. Ha ezt nézed akkor pedig igen is csalás.

 

A 4x56-os turát a negyedik napon adtam fel,és nem hibáztattam a  rendezöket sem a körülményeket!

 

Félreértettél. Nem hibáztattam a rendezőket. Leírtam hogy mit csináltam volna másképp a helyükben, illetve a körülményeket amiért elbuktam.

 

A közgyűlésen szeretnék ottlenni, tervezem.

 

futiloti

Nem tudom, hogy olvasod-e még. Ha igen, remélem, nem érzed támadásnak a válaszom. Az, hogy a mi csapatunknak a szombati túra sikerült, részben a csapatmunkának volt köszönhető. Nem véletlenül találkoztál Bánkúton két túrázóval a csapatból, ők nem teljesítették a 100-as távot. Egyikük feladta... Azaz mi sem ráztuk ki a kisujjunkból a túrát.

Igenis szeretnénk ott lenni a közgyűlésen, és változtatási javaslatokkal előállni,  mert ez a színvonal valóban nem illik egy Nemzeti Bajnokságnak nevezett versenyhez. Az elsőség nem egyenértékű az elégedettséggel, mi is tisztában vagyunk a hibákkal, és nekünk is ugyanúgy elszomorító a jelenlegi helyzet. Több év után idén ismét részt veszek a versenyben, és idén nemcsak javaslatokkal szeretnék élni, de ha tudok bármit tenni a színvonalon változtatásért, akkor fel fogom ajánlani a segítségemet.

 

Én is biztos, el lennék keseredve, ha nem sikerült volna a szombati 100-as, kemény küzdelem volt... Részemről elismerem a teljesítményedet, és tudom, hogy megcsináltad volna gond nélkül.

 

vajonmerre

Nincs tele a hócipőnk a témával, és valóban méltó bajnokság kellene teljesítménytúra témában. És mivel minden bokorban nem ülhet ellenőr, ezért biztos vagyok benne, hogy csak technikai eszközökkel megoldható a dolog.

PrInCet megértem, én is "akadtam ki" már sikertelen túra után, amikor úgy éreztem, hogy igazságtalanság ért. /és fogadtam meg, hogy sose topikolok többet/ :-)

 

DJ RushBoy

Szerintem itt nem a csalós szakaszokról van szó. Hiszen aki bennevan egy ilyen bajnokságban, annak minimum hogy az útvonalat kell (kéne) követni. Itt egyértelműen a futás vs. gyaloglás kombinációról van szó.

Vlaszij Creative Commons License 2006.10.18 0 0 0
0 ötletem van.
PrInCe Creative Commons License 2006.10.18 0 0 topiknyitó

Szóval ide várom azoknak is a javaslatait akik nem indulnak és nem is fognak indulni sohasem ebben a versenyben, de azokét is akik tervezik.

Rövidesen beteszek ide egy összefoglalót ami a tt topikban az elmúlt napokban elhangzott a témával kapcsolatban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!