1946. március 20-án belügyminiszterré nevezik ki, majd 1949. május 30-i letartóztatásáig külügyminiszter. Koncepciós per során halálra ítélik, 1949. október 15-én kivégezik, majd 1956. október 6-án sor kerül ünnepélyes újratemetésére. Ez az esemény, melyen több mint 350.000 ember vett részt, elõjátéka volt az október 23-i forradalomnak. Rajk László életérõl számos monográfia és tanulmány jelent meg, azonban az 1990-es évek második felétõl kutathatóvá vált teljes peranyag még feldolgozatlan, így számos olyan kérdés vár még megválaszolásra, mint a belügyminisztersége alatti intézkedések (ÁVO létrehozása, Mindszenty per, kékcédulás választások), valamint Kádár János tényleges szerepe és felelõssége Rajk László tragikus sorsában (spanyolországi tevékenységét sem ismerni ontosan...)
Fia most szobrot állítana nek, az előző önkormányzat támogatásával, megérdemel egy köztéri szobrot az AVO létrehozója, Mindszenty börtönbejuttatója?
OFF: A Lehel csarnok egyedi épület. Más, mint a többi. Ettől persze tarthatod rondának -- én pl. kimondottan randának látom -- de nem tagadhatod le, hogy alapvetően elüt a város minden más épületétől, és ettől érdekes. Én pl. épp ilyen randának látom Bécsben a Hundertwasser-házat, de azért az összes városnéző busz odakanyarodik elé, és a sógorok elbüszkélkednek azzal, hogy van valamijük, ami más, mint minden más. Az egyediség érték. Épp ezért a Lehel csarnok (amit én randának látok) komoly érték; városunk egyik jelentős építészeti teljesítménye.
Ha már itt tartunk: Makovecz pl. nem épített Budapesten semmi olyasmit, amiről beszélhetnénk.
Nem felejtettem ki, szerintem sem egy őstehetség (lásd Lehel csarnok). De az emlékműve (a lobogó fém 56-os zászlók) nem azért nem lesz megépítve, mert ő szar építész, vagy tervező, hanem azért, mert Veszprémben nem az Szdsz adja a polgármestert a továbbiakban. És ez a lényeg, nem az, hogy ő szar vagy sem. Ott van pl. a Nemzeti Színház esete, az miért nem lett megépítve ott ahol kellett volna ??? Miért vitték ki a p.csába és lett olyan ronda, hogy már fáj.
Legyen. Én azért fenntartom, hogy csak a cikk címét olvasta el, kutyafuttában. Abban meg ott szerepelt rajk neve. Lehet, hogy a fiatal rajkot nem is ismeri. (sokan vannak így.)
Az tény és való, hogy aki ilyesmiről topicot nyit az vehetné a fáradságot! :))
Amennyiben hazudott úgy sérti. Márpedig innen nézve olyasmit állított/feltételezett, ami nem igaz.
Nem szövegértelmezési probéma volt. Én a topicban úgy válaszoltam ahogy a rajkkal kapcsolatos helyzet ezt megkivánja. Arról nem tehetek, hogy vki expandálja a történést atyára, fiúra és a szentlélekre egyaránt. :)
"A Fidesznek túl matt Rajk László pályázatnyertes emlékműveMegkezdődött emlékműháború Veszprémben is. "
Én eddig olvastam. Viccen kívül.
Csodálkoztam is, hogy akadt aki az öreg rajkot említi.
Abban egyetértek veled, hogy az apák bűnei miatt a fiak ne lakoljanak. Ebben a szellemben mondjuk elvárnám a segghülye friditől is, hogy a holokausztot ne akarja már rajtam számonkérni. Mi több még apámon se. A nagyfatert kérdezheti, ő már élt akkor. 8-9 éves lehetett.
Nem, ugyanis félreértettem. Azt hittem, azt firtatja, hogy az ifjabb rajk megérdemli-e, hogy '56-os szobrot formázzon veszprémben.
naiv
1946. március 20-án belügyminiszterré nevezik ki, majd 1949. május 30-i letartóztatásáig külügyminiszter. Koncepciós per során halálra ítélik, 1949. október 15-én kivégezik, majd 1956. október 6-án sor kerül ünnepélyes újratemetésére. [...] Fia most szobrot állítana nek, az előző önkormányzat támogatásával, megérdemel egy köztéri szobrot az AVO létrehozója, Mindszenty börtönbejuttatója?
Nem, ugyanis félreértettem. Azt hittem, azt firtatja, hogy az ifjabb rajk megérdemli-e, hogy '56-os szobrot formázzon veszprémben. Persze, hogy nem. Egy lehelpiacot is úgy csinált meg, hogy azért minimo megkövezés járna, nem 100 millás apanázs. Van itt Melocco is, meg még egy páran akik szobrászok is meg tehetségesek is. A 'mű' úgy sz.. ahogy van. ketté vágott '56-os (lukas) olajoshordó köpenyére hajazó zászlók ... Én azonnal elbontatnám rajkkal, a saját költségére.
Rajk fia építész. Tervezett egy szobrot. Nem az apjáról. 56-os emlékművet. Lehet, hogy az apja komcsi miniszter volt, de ifj. Rajk a demokratikus ellenzék egyik vezéralakja volt a 70-80-as években. A Fidesz nem szereti Rajkot, mert Szdsz szimpatizáns. Veszprémben eddig Szdsz-es polgármester volt. Most Fideszes. Ő nem szereti, sem Rajkot, sem a szobrot, sem az Szdsz-t.