az a probléma, hogy az a sunyi mentalitás kezd eluralkodni a honi jobboldal tekintélyesebb hányadán, amely turlt állít, árpádsávos lobogókkal tüntet, genetikai meghatározottságról beszél a baloldal esetében.
persze-persze, a turul nem elsősorban náci jelkép, az áprádsáv sem elsősorban nyilas, és a genetikai meghatározottság sem elsősorban antiszemitizmus, de hát mindenki tudja, miről van szó.
pár éve egy "értetlenkedőnek" írtam le, hogy "jó volt édesanyáddal a szerelmi együttlét, és nem is kért érte sokat", érdekes módon lett akkora égzengés, meg kitiltás, pedig egyetlen csúnya szó sincs a mondatban... ;-)))
Komolyan gondolja azt, hogy elhiszem, a színházkerti borzalom után képes alkotni egy teljesen más stílusú dolgot? Hát, ha a tervet el tudta készíteni, akkor....
Azt hittem ismersz annyira, hogy elhidd, ha valami tetszik, az nekem tetszik, nem pedig azért tetszik, mert tetszeni kell.
Ha nem, hát sajnálom.
Hát, így ismertelek, de az, hogy te Rajktól semmilyen tervet sem fogadsz el, másra utal.
Nézd Glen, nem tudom jártál e már Rómában, én nem, de valószínűnek tartom, hogy sok helyen találkozhatsz fasces ábrázolással. Viszont nem hiszem, hogy egy, a második világháború olasz áldozatainak szentelt emlékművön láthatsz ilyet. Hmmm?
"Élõ Norbert képviselõ közölte: õket nem az bántja, hogy emlékmû létesül a második világháború kerületi áldozatainak számára, hanem az, hogy a tartalomhoz nem igazodik a forma. A szobor formájáról ki kellett volna kérni a szakma véleményét, ami nem történt meg. "A turulmadár több fasiszta szervezet jelképe, egy ilyen forma nem lehet emlékmû", hangsúlyozta Élõ Norbert.
Hát nálunk kikérték a szakmai zsűri véleményét.
"Ungár Klára és társai véleménye szerint a turulmadár náci jelkép, és az épülõ szobor neonácik találkozóhelyévé válhat."
"A liberális gennyeket viszont úgy lehet ijesztegetni egy turullal, mint egy aggszüzet egy méretes fasszal. Ezt mégis honnan veszed? Leöntötte valaki festékkel a tatai turult? Vagy honnan?"