"Attól még meg lehet cáfolni a szólásszabadság jegyében, nem?"
Azt kétlem, hogy cáfolni tudnák, de tagadni szerintem is lehet. Baromság ilyen vélemények ellen törvényeket hozni és hosszú távon vissza is ütnek az ilyen törvények.
Például ez az örmény törvény is a zsidó holokauszttagadás elleni francia törvény egyik káros mellékterméke.
Az örmények nyüzsögni kezdtek, hogy ha a zsidóknak van ilyen törvényük, akkor nekik is jár és el is érték, hogy legyen.
"Erre mondja Ahmadinezsád, az iráni elnök azt, hogy ha büntetendő a holokauszt-tagadás, akkor őkk az Isten-tagadást fogják büntetni. Végtére is az sokkal nagyobb bűn."
(Mintha eddig egyáltalán eltűrték volna, hogy Iránban valaki istentagadó lehessen. :DDDD )
Az a különbség, hogy a holokausztokra még ha vitatják is, vannak bizonyítékok.
De egye fene, engedékeny vagyok.
Az istentagadás büntetőit is felvehetjük a bolondok listájára.
A törökök azért, mert büntetik, ha valaki azt mondja róla, hogy népirtás, a franciák azért, mert büntetik, ha valaki azt mondja, hogy nem népirtás, korábban a zsidók még azt is kifogásolták, hogy az örmények holokausztnak nevezik, mert szerintük az a név csak őket illeti meg. :DDD
Azert az eleg szegeyn az emberjogi EU-tol hogy most hirtelen aggodik a nepirtasok eliteleseben.
Villepint sem lattam hogy kritizalta volna anemeteket es ostzrakokokat, hogy milyen dolog buntetni a holocaust tagadast hat az megrontja a nemet-izraeli megbekelest.
Francia orszagban torvenyt fogadtak el, hogy buntetheto legyen a torokok altali Ormany holocaust tagadasa.
Torokorszag belugyeibe valo avatkozasnak minositette es torvenyt akarnak elfogadni a Franciak altali algeriai Holocaust tagadasanak buntethetosegerol.
Hogy szebb legyen a dolog franciaorszagban a bal-jobb egyutt csinalta ezt azert hogy az orszagban levo jelentos ormeny kisebbseget megnyerje a kozelgo valasztasokra (nem pedig 100% mert annyira el akarta itelni eddig is)
Torokorszag meg uj tortenelmi bizonyitekokat akar bemutatni hirtelen hogy nem is igaz, az ormenyek is ugyanakkora nepirtast vegeztek ellenuk.
Franciaorszag Torokroszag EU csatlakozasat ellenzi. Torokorszag valaszul a francia termekek bojkottjara hiv fel.
Es mi aggodunk a politika miatt kis hazankban....:-ooo