"Kedves barátaim! Én vagyok, akire vártatok. S ti vagytok, akikre vártam. Én a ti megmenekülésetekért jöttem a Földre, s hogy belőletek felépítsem a földi Mennyországot, egy csodálatos, igazságos, új világot, melyben minden ember szabad."
Ez annyira dúrva, hogy má' yóó. Szerintetek milyen a földi mennyország?
Igen és általában azzal szórakozik, hogy értetlen, megdöbbent, rémült, kérdő arckifejezéssel 1-2 percenként kérdezi, hogy: "Valami baj van?" "Haragszol?" "...de most tényleg." "Bizos, hogy nincs baj?" A végén, már vagy sík ideg tőle az ember, vagy rohadtul lefárad.
nem felejtettem el, de én azon állásponton vagyok ebben, mint írtam, hogy inkább az egyénből épül fel a közösség minthogy a közösség bomoljon egyénekre. remélem érzékletes.
Persze nem lehet állítani, hogy teljesen indeterminált lenne az ember, viszont ellenkezőjét sem. Minden ember más. Nincs két egyforma ember. Lehet, hogy valakiknek egyezik mondjuk a vallási hovatartozása, de akkor meg mondjuk a társadalmi állása más stb. Nincs két egyforma ember, erre akartam rávilágítani.
aham, akkor én valszeg az Isten országára gondoltam, pontosabban a bennem lévő Isten országának külvilágra való megjelenése lehet a "földi mennyország". Bár utánagondolva a földi mennyország nem több egy üres frázisnál, mint pl.: a vad angyal.
Az Isten országára mondta Jézus, hogy bennetek van, a mennyországot meg a mennyei Jeruzsálemmel is szokták azonosítani, de a lényeg, hogy nem a Földön van.
hogyan? írd le nekme, hogy a te olvasatodban mi a különbség mennyorsazág és Isten országa között8csak, hogy jól értsem.és ne beszéljünk el egymás mellett...)
nem egyezés kell... 6 milliárd különböző földi mennyország van. minden ember egy kis világ... ezeknek a kis világoknak kell jónak lennie, nem az egésznek. Tehát neked, nekem, neki stb kell földi mennyországot vizionálni és nem "nekünk, embereknek"