Keresés

Részletes keresés

mioko Creative Commons License 2006.12.22 0 0 299

Hol ültél eddig?

A pártbizottságban, vagy Királyhidán?

 

:o)))))

Előzmény: Törölt nick (297)
méregkeverő Creative Commons License 2006.12.22 0 0 298

Bravó, már a második hozzászólás után kilövetni magad!!!

 

:-)))

Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.22 0 0 297

Ezt csak teszeretnéd elhitetni!!!!  Amit elraboltak az MSZP sek az most nem hiányozna a kasszából. Jobban álnánk. Az szdsz  az ajkai beteghordó vezetésvel (kunce)  a zsidokkal összefogva módszeresen rabolják az országot. Az elrabolt vagyon megmaradt volna, mert  Viktor nem szövetkezik a zsidrákokkal akik a legnagyobb fosztogatói  az országnak. Az ide csőditett hordáikkal együtt.

A rablás , lopás az bolsi hagyomány. Nem mindenki olyan mint ti. Ha már a bandád bűnözőkból, köztörvényesekből áll nehogy azt hidd a másik fél is az. Az eszedbe se jut, hogy vannak tiszteséges emberek?

Előzmény: bonder (291)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.22 0 0 296

Figyu Fóbiás :))

 

Nálatok kisagyu bolsiknál van az, hogy a csótányvezér irányvonalát követitek. Tudod a lenini uton. :))) Az már nektek meg van adva, se jobbra se balra .  Szóval ne akard ránktukmálni az agyatlanságotokat. A csordaszellem az Mszp soraiban már a megalakulásakor megvolt! Legyél arra büszke, hogy abba csordába tartozol :)) Ne akard másra áttolni ezt. Légy büszke a böszme társaidra, csak emelt fővel :)))

Előzmény: bonder (294)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.17 0 0 295

:)))

 

Előzmény: bonder (294)
bonder Creative Commons License 2006.10.17 0 0 294
NA, hát ha nem fogadod el, akkor bizony te is csak egy büdös komcsi vagy.  Mert hogy jösz ahhoz, hogy másként gondolkozol, mikor Orbán már kijelölte a helyes irányt.
Előzmény: Törölt nick (293)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.17 0 0 293

"de mindezt nem tette meg hanem 2 évig hamisitott és hazudott,majd amikor megnyeri a választást tetszeleg a hősvilágmegváltó feri szerepében.ez már nem hiteles, hanem kizárólag a hatalomvágyról szól."

 

Ez viszont a te véleményed, amit tiszteletben tartok, de ha nem haragszol, nem fogadom el.

 

Előzmény: naturaal (289)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.17 0 0 292

"2.  ugyanazt csinálná, mint amit most a kormány, azaz még nagyobb lenne a szakadék a tavaszi igéretek és a valóság között."

 

Csak a Kossuth téren lenne kisebb a húgy koncentráció. :)))

 

Előzmény: bonder (291)
bonder Creative Commons License 2006.10.17 0 0 291

Marha egyszerű, hogy Orbánnal mi lett volna a helyzet.

 

1.   megvalósította volna a hazugságon alapuló kampányígéreteit és már régen a padlón lennénk

 

2.  ugyanazt csinálná, mint amit most a kormány, azaz még nagyobb lenne a szakadék a tavaszi igéretek és a valóság között.

Előzmény: naturaal (289)
bonder Creative Commons License 2006.10.17 0 0 290

1.  Az ország nagy rsze nincs kibukva az öszödi beszéd miatt.  A Fidesz persze így tállalja a dolgot, és gerjesztik is az indulatokat rendesen, de az is látszik, hogy teljesen feleslegesen, mert nincs kormányváltó hangulat az országban.  Eltekintve monjuk a Kossuth tér szagosabb részétől, de hát ugye az mégsem az ország.

 

2.  Teljesen egyetértünk, hogy normális demokráciában egészen mások lennének a viszonyok.  De hát ez nem normális demokrácia.  Amit látsz a felszínen, az velünk van a mindennapokban is.  Sajnos ez az ország pontosan olyan simlis, és hugyszagú, mint amilyennek ezeken az ügyeken keresztül látszik.  Miközben akár egyet is lehetne érteni Gyurcsány menesztésével, mégsem lehet mert nagyonis átlátszó a másik oldal törekvése.  Ezek a fiúk lesz@rják, hogy mi lenne az országnak jó.  Saját önös érdekeik hajtják őket és a nagy morális felháborodás csak álca.  ha már olyan nagy erkölcsi megújulást akarnának, akkor minimum azzal kellene kezdeniük, hogy na gyerekek nyissunk új lapot.  Mi itt meg itt hibáztunk, hazudtunk és csaltunk eddig.  Mi félreállítjuk Orbánt, Szerver tónit meg néhány további simlist, ti meg hajtsátok el Gyurcsányt, lendvait meg a franc tudja még kit.  De nem erről van szó.  Orbán látott egy nagy esélyt arra, hogy megkaparinsta a hatalmat (persze csak azért mert a demokrácia lényegét nem érti) és most megy ész nélkül előre.

 

3.  Gyurcsányék jóval korábban elkezdtek felkészülni a választások utáni kormányzásra.  Van egy csomó dolog, amit elkezdtek csinálni, de ha nem lett volna előkészítés, akkor még sehol se tartanának ezekben az ügyekben.

 

4.  Sok egyéb mellett azért nincs értelme a Fidesz hőzöngésérének, mert szép lassan kiderül, hogy ők is pont azokat a dolgokat valósítanák meg, amit a kormány tervez megvalósítani.  Amiből mindjárt két dolog is következik.  Egyrészt semmi értelme a kormányváltásnak.  Másrészt a tavaszi kampányban, sőt az ősziben is sokkal gátlástalabbul hazudoztak, mint az MSzP.

Előzmény: naturaal (287)
naturaal Creative Commons License 2006.10.17 0 0 289

A reformokra szükség van,és ha jók,akkor egyáltalán nem biztos hogy nem lettek volna befejezve. sőt.évek óta mindenki tudja hogy kell valamit csinálni az eü-el stb.

tehát ha feri a megmentő szerepében hiteles lenne akkor amikor hatalomra kerül kiáll és azt mondja : emberek szükség van reformra,csináljuk meg...és ha eközben orbán 15 havi nyugdijról beszél akkor sztd mégis ki lett volna hitelesebb?

mert egyértelműen feri.

de mindezt nem tette meg hanem 2 évig hamisitott és hazudott,majd amikor megnyeri a választást tetszeleg a hősvilágmegváltó feri szerepében.ez már nem hiteles, hanem kizárólag a hatalomvágyról szól.

az hogy orbánnal mi lett volna,nem tudjuk,lehet hogy elbaszta volna ugyanugy és sokkalta rosszabb lenne,de nem tudjuk mivel nem történt meg,bár ennél rosszabb nem sokkal lehetett volna sztm.

Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.17 0 0 288

"egyébk feri nem kezdhette el volna hamarabb a reformokat sztd ha annyira akarja?elkezdhette volna,csak megbukott volna a választásokon.innentől kezdve öncélú."

 

Elkezdhette volna, lett volna rá bő másfél éve, csak nem lettek volna befejezve.

Ugyanis aki elkezdi, az elbukja a választásokat. Onnan meg tudjuk: rosszabbul élünk, mint négy éve, és félárú autópálya matrica, 100e Ft minimálbér, és 14. havi nyugdíj. Orbánt közfelkiáltással királlyá koronázzák a Duna jegén, az ország meg gajra megy. Igen, gajabbra, mint két év semmittevés után.

Előzmény: naturaal (287)
naturaal Creative Commons License 2006.10.17 0 0 287

 tudod ezekután igazából sztm bárminek meg lehet kérdőjelezni a tisztességét.én azt gondolom hogy mint átlag polgár senki nem lát bele mi folyik magasabb politikai szinteken, talán ezért akadt ki annyira az ország nagy része ezen az öszödi beszéden, mert a fejük felett, minden kontroll nélkül azt csinál bárki amit akar.

erre nem válasz hogy de az orbánék is hazudnak, érted? Attól nem változik semmit a helyzet hogy kiderül mindenki gennyes alak,és miért ne maradhatna akkor a további mocsok hiszen mindenki az. ez visz sztd valahova? bármilyen jó irányban? amikor magad is elismered hogy egy komoly demokráciában mennie kéne ferinek, ugyanugy mint orbánnak is x esetben.akkor ennek mikor lesz vége? kezdődjön majd ott el hogy ha bármilyen pl.fideszes kerül hatalomra és ha majd ő lemond akkor majd a következő mocsokságnál az mszp-s is? de ha soha senki nem mondd le akkor hol a megállás?hol van a vége? mikor vállal felelősséget valaki valamiért?

 

egyébk feri nem kezdhette el volna hamarabb a reformokat sztd ha annyira akarja?elkezdhette volna,csak megbukott volna a választásokon.innentől kezdve öncélú.

 

 

 

 

Előzmény: bonder (285)
bonder Creative Commons License 2006.10.17 0 0 286
Ha elolvasod az öszödi beszédet figyelmesen, akkor magad is rájöhetsz, hogy ez egyszerűen nem igaz!  A beszédből elég egyértelműen kiderül, hogy a választások megnyerése Gyurcsány részéről nem öncél volt.
Előzmény: naturaal (280)
bonder Creative Commons License 2006.10.17 0 0 285

1.

"te abból indulsz ki hogy miközben feri hazudott az orbánék azért akarják megbuktatni hogy ők majd hazudhassanak? milyen kiforditott logika ez?"

 

Miért lenne az?  Navracsics és Martonyi is beismerte, hogy lényegében tisztában voltak a tavasszal a költségvetés helyzetével.  Mégis azt hazudták, hogy lehet tb-járulékot csökkenteni, lehet 14. havi nyugdíjat osztogatni, lehet a munkábajárók autópályadíját felezni stb.

 

Most meg azt mondják, hogy kellenek a megszorítások.  Valamikor ők is hazudtak, nem?  Ráadásul ma már ugyanazt a megoldást kínálja Varga, mint amit a kormány bevett a programjába!

 

2.  Tévedsz.  Orbán miniszterelnökként számos olyan disznóságot elkövetett, ami nem fér össze sok ember demokráciafelfogásával, mégsem mentek ki az emberek az utcára.  Egy példa csak.  Indításként (1998-ban) nyilvánosan megkérdőjelezte a titkosszolgálatok tisztességét.  Komoly országban egy ilyen után a saját párttársai követelnék a miniszterelnök fejét.

 

3.  Minden bizonnyal egy komoly demokráciában egy  ilyen botrány után Gyurcsánynak távoznia kéne.  Az már más kérdés, hogy egy komoly országban nem lenne botrány, mert ott nem tartozik bele a játékszabályokba, hogy szándékosan félreértelmezzenek egy belső körös bizalmas beszédet.  Ráadásul nálunk Gyurcsány beszéde semmi különlegességgel nem szolgál.   Ennél sokkal súlyosabb dolgok se ütik át az ingerküszöböt.  Az elmúlt hetek azt mutatták, hogy igazából az agyatlan barmok tartanak ki a Kossuth téren, és azon túlmenően, hogy rendkívül frusztráltak, maguk se tudják, hogy pőontosan mi is a bajuk, és mit akarnak.  A szomorú az egészben az, hogy állítólag értelmes emberek (a Fidesz-képviselői), abban élik ki magukat, hogy mindfajta néven nevezik a miniszterelnököt és megpróbálják hergelni a tömeget.

 

4.  Szerintem se kéne már állandóan a multban vájkálni, de ha megnézed, ha már semmi érv nincs, akkor Orbán és hívő tagozata egyből visszanyul a multhoz, kmmunistázik meg családfázik egy kicsit.  Ráadásul úgy, hogy nem a kormánypártok rendezvényein, hanem a Fideszén jelennek meg olyan "hiteles" személyiségek, mint Szűrös, Pozsgay vagy Csintalan. 

Előzmény: naturaal (278)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.16 0 0 284

"értem,azért mert önérzetes,hát nem tudom mekkora érvnek számít ez a kijelentés :)))) elég szubjektiv hogy ugy mondjam:))"

 

Szubjektív érv? Vélemény. Egy politikus, aki nem néz fényes jövő elé két féleképp távozhat. Vagy úgy, hogy menjen mindenki az anyjába, én lelépek, vagy úgy, hogy ezt végigcsinálom, akinek nem tetszik, bekaphassa. Gyurcsány most az utóbbinak tűnik.

Ugyanakkor egyik másik politikussal kapcsolatban sem érzem úgy, hogy ebben a kiélezett helyzetben, nem tenne engedményeket a népszerűség kedvéért. De megcáfolhatsz, ha akarsz.

 

Előzmény: naturaal (283)
naturaal Creative Commons License 2006.10.16 0 0 283
értem,azért mert önérzetes,hát nem tudom mekkora érvnek számít ez a kijelentés :)))) elég szubjektiv hogy ugy mondjam:))
Előzmény: Törölt nick (281)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.16 0 0 282

"és abban is biztos vagyok hogy ha viki lett volna most feri helyében a leváltását követelnéd gőzerővel.ez a kettős látásmód nem vezet sehova, "

 

Ha fordítva van, és Orbánt kapják rajta, de meg akarja csinálni a reformokat, és Gyurcsány aki lemegy kutyába, és populistább a populistánál, akkor foggal, körömmel harcolnék Orbánért. De inkább sci-fi kategória. :)))

 

Előzmény: naturaal (278)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.16 0 0 281

"ne haragudj de feri a választásokat meg akarta nyerni,és nem akart népszerűségvesztést. tehát fogalmam sincs miért gondolod hogy majd legközelebb végrehajta a saját öngyilkosságát.pont nem ez történt eddig sem."

 

Már leírtam: neki már csöngettek, viszont önérzetes. Na.

 

Előzmény: naturaal (280)
naturaal Creative Commons License 2006.10.16 0 0 280

"Ezt már írtam, nem bízom senki másban, hogy elég bátor hozzá, hogy egy ilyen népszerűség vesztéssel járó kamikaze akciót végrehajtson"

 

ne haragudj de feri a választásokat meg akarta nyerni,és nem akart népszerűségvesztést. tehát fogalmam sincs miért gondolod hogy majd legközelebb végrehajta a saját öngyilkosságát.pont nem ez történt eddig sem.

Előzmény: Törölt nick (271)
naturaal Creative Commons License 2006.10.16 0 0 279

"Ha nem változik semmi, akkor bármit is mondasz az a legjobb a reformok végigvitelére, aki kitalálta azokat"

nem engedik a változást.maga az mszp. innetől kezdve a fenti mondatod érvényét veszti.

Előzmény: bonder (274)
naturaal Creative Commons License 2006.10.16 0 0 278

először is a törvényes dolgot a változásra értettem,nem a kormányra.mindegy.

 

1,te abból indulsz ki hogy miközben feri hazudott az orbánék azért akarják megbuktatni hogy ők majd hazudhassanak? milyen kiforditott logika ez?

nézd nekem se feri se viki fobiám nincs, nem tudok ezekkel mit kezdeni.

Abban viszont biztos vagyok hogyha ennek nem lesz következménye most annak hosszutávon csak mi isszuk meg a levét, és abban is biztos vagyok hogy ha viki lett volna most feri helyében a leváltását követelnéd gőzerővel.ez a kettős látásmód nem vezet sehova, igazából nem is tudom minek válaszolok,mert ez már kiderült az eddigiekből is.tehát az a különbség én nem csak ferit akarnám leváltani ebben a helyzetben hanem bárki lenne ott ugyanezt mondanám.

 

2,ebben egyetértek orbánnak már rég le kellett volna mondania,vagy lega a választások elvesztése után.

 

3, nem igazán érdekel az hogy ki kezdte a lényeg hogy most ez van,és mindenkinek rossz.

 

 

Előzmény: bonder (273)
bonder Creative Commons License 2006.10.15 0 0 275

Igazad van!  Teljesen felesleges a vita velük, mert csak annyit tudnak mondani, hogy mit és kit nem akarnak, de azt nem, hogy mit.  Pont ezért lenne érdekes tudni, hogy a Fidesz mit akar, hiszen azért sok ember számára az a zsinórmérték, amit Orbánék mondanak.  Persze nincsenek egyszerű helyzetben a hívek, hiszen gyakran változik a központi irányvonal.  ma pl. Schmitt tovább bővítette a palettát.  A Fidesz alelnöke túllépett a szakértői kormány gondolatán.  Most éppen nemzeti egységkormányt akar a Fidesz.  vajon holnap mit fognak akarni?

Előzmény: Törölt nick (262)
bonder Creative Commons License 2006.10.15 0 0 274
OK!  Szerinted Gyurcsány és a  reformjai nem jók.  Kell egy másik MSZP-s aki végigviszi vagy az eredeti reformokat vagy újakat.  Ha nem változik semmi, akkor bármit is mondasz az a legjobb a reformok végigvitelére, aki kitalála azokat.  Ha új reformok kellenek, akkor azok milyenek legyenek?
Előzmény: naturaal (269)
bonder Creative Commons License 2006.10.15 0 0 273

1.   "miért ne tudná eladni? ha most mint sokan állitják mindenki tisztában volt az mszp szavazók közl azzal hogy feri hazudik,akkor miért ne lehetne mégegyszer? "

 

Szerintem pont itt a lényeg.  Gyurcsány nem azért szálka a fiúk szemében, mert hazudott.  Megtették ezt már ők is, sőt vaskosabban is, csak nem volt belőle hangfelvétel.  A problémájuk az, hogy ha nem tudják gyorsan ellehetetleníteni Gyurcsányt (nagy valószínűséggel nem), akkor új mércéhez kell majd igazodni.  Mert Gyurcsány se, de más se fogja tudni eladni a hazugságait.  Mert ez az ügy nem múlik el nyomtalanul.  Az emberek nagy többsége megérthette, vagy hosszabb távon rájöhet (ha nem, akkor megette a fene az egészet), hogy a demokrácia nem arról szól, hogy meghallgatom a csábos ígéreteket, szavazok, aztán hőbörgök, hanem arról, hogy a választónak is van felelőssége.  Azaz a szavazatomnak következménye van rám nézve is.  Remélem annyi haszna mindenképpen lesz a dolognak, hogy az eddiginél több szavazó fog majd elgondolkozni azon, hogy mi van az abszurd nígéretek mögött.

 

2.  A Fidesz az elmúlt 8 éveb sikeresen elérte, hogy ma már nincs olyan parlamenti párt, amelyik koalícióra lépne vele.  (Hangsúlyozom, ez mostanra és a köv mondjuk egy évre vonatkozó kijelentés.)  Amíg Orbán egyeduralma érvényesül a pártban, addig nem is lesz.  Ez a mostani nagygyüléses paláver egyelőre azt bizonyítja, hogy Orbán továbbra is zsinóron rángatja a párttársait.  A jelek szerint nincs egy se köztük, aki beszólna, hogy Öreg mostmár kezeltesd magad.  Az első napi kivonulás kifejezetten hátborzongató volt.  Kb. az jutott róla eszembe, hogy afrikai diktátorok csakis a teljes kormánnyal hajlandók külföldi útra elmenni, nehogy valaki megpuccsolja őket belülről, amíg külföldön vannak.

 

3.  Ebben igazad van. Sajnos megy már egy ideje az adok-kapok.  Nem fogsz velem egyetérteni, de nekem szilárd meggyőződésem, hoyg a dolgok akkor durvultak el, amikor Orbán 1998-ban több mint kormányváltást hirdetett meg.  pedig semmi oka nem volt rá.  Volt egy jól beindított gazdasági program (Bokros-csomag), nagyjából egyensúly volt és működött minden.  Ahelyett, hogy örült volna szerencséjének és továbbépítette volna az országot elkezdte a hülye egészpályás letámadását.  Értelmetlenül.  Mert milyen racionalitása volt a Nemzeti Szinház építését leállítani, nekimenni a Fovárosnak, vagy kicsinyesen nem meghívni az ellenzék vezetőit a NATO-csatlakozás ünnepségére.

Előzmény: naturaal (268)
bonder Creative Commons License 2006.10.15 0 0 272

1.  "az lett volna az egyetlen törvényes megoldás ha az mszp meneszti ferit"

 

Normááális vagy?  Szerinted, ami most van nem törvényes?  Vazze, tudsz még lejjeb süllyedni.

 

2.  Miután a hugyosaikat nap mint nap a térre küldik, talán rám és még sok másra is tartozik, hogy mi a f@wszért verik a nyálukat?  Mint mondod, úgyse tudnak vele semmit se elérni.  De elárulok neked valamit.  Azért nem tudnak semmit se elérni, mert semmit se mondanak.  Mert programnak az édeskevées, hogy Monnyon le!

Előzmény: naturaal (263)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.15 0 0 271

"a reformok tény hogy kellenek,de nem mindegy hogy milyen reformok,"

 

Mivel most csak egy közül lehet választani, ez nem téma, perpill.

 

"az sem hogy ki adja ezeket. ebben nem értünk egyet mert sztm feri alkalmatlan erre.pont a reformok gátlójává lépett elő az öszödi beszéddel.érted?"

 

Teljesen.

 

"azért kellen egy másik mszp-s politikus aki szépen végigviszi a reformokat."

 

Ezt már írtam, nem bízom senki másban, hogy elég bátor hozzá, hogy egy ilyen népszerűség vesztéssel járó kamikaze akciót végrehajtson.

Előzmény: naturaal (269)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.15 0 0 270

1. Mert aki ennyire megosztja az embereket, az nem lesz miniszterelnök (lásd Orbán). Az országot nem (csak) Gyurcsány destabilizálta, az egy szép közös munka volt. Az pedig hogy a). tudtam, hogy nem mondott igazat, meg az hogy b). megkönnyebbültem, hogy végre egyenes beszédre lehetne alkalom, és az, hogy c). zavar-e Gyurcsány hozzáállása az három különböző dolog.

 

2. Azt a Fideszt, amely előjött volna egy rendes programmal, azt nem utasította volna el az SZDSZ.

 

3. Ez viszont igaz. De most a felelőség azé, aki meg akarja semmisíteni azt, aki végre tenne valamit az országért.

Előzmény: naturaal (268)
naturaal Creative Commons License 2006.10.15 0 0 269

a reformok tény hogy kellenek,de nem mindegy hogy milyen reformok,és az sem hogy ki adja ezeket. ebben nem értünk egyet mert sztm feri alkalmatlan erre.pont a reformok gátlójává lépett elő az öszödi beszéddel.érted?

azért kellen egy másik mszp-s politikus aki szépen végigviszi a reformokat.

Előzmény: naturaal (268)
naturaal Creative Commons License 2006.10.15 0 0 268

az hogy több embertől hallod az nem jelenti azt hogy ez a legujabb földalatti össze esküvés :))

 

1,miért ne tudná eladni? ha most mint sokan állitják mindenki tisztában volt az mszp szavazók közl azzal hogy feri hazudik,akkor miért ne lehetne mégegyszer?

sztm feri legalizálása pont annyit jelent hogy mindenki kénye kedve szerint átverheti az országot, következmény nincs, ha tüntetnek páran hát majd elmennek ugye,és nyugodtan meg lehet csinálni bármit.akinek meg nem tetszik valami az felboritja az ország rendjét és instabillá teszi.szóval el tudja adni.ez van.

 

2, ugye ez most egy vicc volt hogy az szdsz -en múlt a dolog :)))))) kunze elsőként biztositotta az mszp-t hogy nincs semmi gond.A fidesszel (ha a világ legjobb programját nyújtanák be) akkor sem társulnának össze.ezt te se gondoltad komolyan remélem.

 

3, engem meg az zavar hogy mindkét oldal folyamatosan démonizálja egymást ahelyett hogy az országgal foglalkoznának.

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!