Keresés

Részletes keresés

Airbus A380-800 Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4
Van orvos a gépen?


Persze a kapitány. :D
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.12 0 0 3

Halhattad. Nem mai eset. Aki benne volt az egy magyar viszonylatban nagyon nagy kórházban dolgozik. Orvosi szakterületet nem írok, mert az szinte már felérne egy IRL adat közlésével. A családok kapcsolatait itt inkább nem ecsetelem.

 

A pénzéhes betegek (ügyvédek?) miatt a normál utcai forgalomban az a protokoll külföldön több helyen, hogy a rendőrök, mentők és a tűzoltók szépen bevárják egymást a helyszinen. Ha a betegnek szerencséje van, akkor túléli.

 

A repülő és tán a hajó kicsit más szitu. Az érdekelne hogy mennyiben más.

Előzmény: brioska (2)
brioska Creative Commons License 2006.10.12 0 0 2
erdekes, en ugyanezt a sztorit mar jopar eve hallottam
Előzmény: Törölt nick (-)
Vgyuri Creative Commons License 2006.10.12 0 0 1
Ha az orvosi felelősségperekhez még hozzáveszed a Törökországban kényszerleszállt MALÉV gép esetét, ahol a végül meghalt garázda utas megfékezésében részt vevő, nyugtatót beadó magyar orvost emberölés vádjával citálta bíróság elé egy reklámra vágó államügyész...
Előzmény: Törölt nick (-)
moneymaker Creative Commons License 2006.10.11 0 0 0
0
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.11 0 0 topiknyitó

Beszélgetés közben került szóba egy érdekes eset. Egy orvoskongresszusról utazott haza az óceánon túlról pár ismerős. A fél gépet elfoglalták a résztvevők. Valaki rosszul lett az utasok közül. Mikor a személyzet orvosi segítséget kért, akkor csak a két magyar orvos kelt fel, a többiek meg sem moccantak. Utóbb leszállás után elmondták, féltek az esetleges pertől. Ők már európai orvosok voltak. Át fog ez terjedni Magyarországra is? Orvosi rovatban nem célszerű erről topikot nyitni, ott már beszéltek róla eleget. A kérdés az, hogy a vízi vagy légi járművek esetén a földi esetekhez képest speciálisak-e a szabályok?

 

A British Medical Journal Magyar Kiadásában az alábbi összefoglaló cikk jelent meg orvosi szempontból: Van orvos a gépen? A repülőgépeken előforduló tíz leggyakoribb sürgősségi eset (forrás: British Airways Health Services). A cikkben erről a kérdésről nem esett szó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!