Dr. Boross Péter (MDF) szerint kb. 50 kormány- és államfő (köztük két koronás) jön 56' 50. évfordulóját ünnepelni.
Szerintetek a Kossuth téren lehetséges lesz őket méltó módon fogadni?
Ezt a helyzetet azok állították elő, akik kivitték a honvédeket a Donhoz. Megjegyzem, az oroszok nem akartak velünk harcolni. '44-ben ('43?) visszaadták az 1849-ben zsákmányul esett hadilobogóinkat, és hajlandóak lettek volna Erdélyról tárgyalni.
Ez elmúlt.
Amikor felemlegettem a katonasírokat, azt próbáltam elmakogni, hogy amit vadidegenektől elvárunk (egy csepp megértést), azt egymástól fogvicsorgatva megtagadjuk.
A doni magyar emlékmű, nem egy város közepén áll. Ha Volgográd (egykori Sztálingrád) közepén állna egy német hősi emlékmű, én bizony megérteném a ruszkikat, ha nap mint nap le akarnák dönteni. Senki sem emlékszik szívesen azokra, akik romba döntötték az otthonát.
Próbáltam viccesre fogni. Mindegy... Szerintem lehet és kell is fogadni ezeket az embereket de hogy Ferencre hogy fognak tekinteni ezek az emberek a kézfogásnál azt nem tudom. Most mennem kell.
Van itten ez a kellemetlen példa ezzel a spanyolokkal, no.
Volt valami polgárháborús ügyük 3 millió halottal. Nem volt család, akit ne ért volna valami atrocitás. Kis erőszak a mamán, húgon, kis kínhalál a nagypapán, némi fronton nyomorékká vált rokonság. Falangisták vs. komenisták.
Egyik oldalon Nemzetközi brigág, másikon Kondor légió.
Hab a tortán utána a Franco-diktatúra.
Annak elmúltával érthetetlen módon nem a bosszút keresték, hanem felépítették az országuka, világkiállítás, olimpia, stb. Épeszű magyar ezt nem értheti meg soha.
Belátom, ez az egész Orbánhoz és Gyurcsányhoz, Kádárhoz és Nagy Imréhez képest kofalárma.
Érdekes, hogy elvárjuk az oroszoktól a doni honvédsírok gondozását, megóvását - meg is teszik - , mi meg itthon nem vagyunk képesek megadni a tiszteletet még a másik fél halottainak sem. És ez szomorú.
???
A szovjet hősi emlékmű alatt nincsenek katonasírok, ha arra gondolsz. A katonasírokat senki nem bántotta.
"A kérdés helyen való ! A kérdés mit lehet azokkal a szélső jobboldali szemetekkel , akik a rendezett Kossuth teret fekália és húgy terévé varázsolták csinálni. Azt hiszem az állam érdekből nénány nappal az ünnepség előtt vissza kell foglalni a teret és rendbe tenni teret. Ezeket a szennyeket addig egy focipályára kéne begyűjteni , hogy trágyázzanak oda ."
A Recsk FC pályájára gondoltál ....? :)) Az már egyszer bevált.
A kérdés helyen való ! A kérdés mit lehet azokkal a szélső jobboldali szemetekkel , akik a rendezett Kossuth teret fekália és húgy terévé varázsolták csinálni. Azt hiszem az állam érdekből nénány nappal az ünnepség előtt vissza kell foglalni a teret és rendbe tenni teret. Ezeket a szennyeket addig egy focipályára kéne begyűjteni , hogy trágyázzanak oda .
Nincs semmilyen csürhém. Viszont aggódom hazámért, melyre valaha esküt is tettem.
Véletlenül sem írtam semmit politikai kötődésemről, nincs is hozzá köze senkinek.
Viszont azt sem szeretném ha külföldön járva ujjal mutogatnának a H betűs autómra, hogy ott megy az a náció, amelyiknek saját maga az ellensége, a hülye.
Épp ezért nem a másik fél iránti gyűlöletetekre vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy szerintetek van-é lehetőség méltó módon megemlékezni méltó módon - legalább a halottakról.
Érdekes, hogy elvárjuk az oroszoktól a doni honvédsírok gondozását, megóvását - meg is teszik - , mi meg itthon nem vagyunk képesek megadni a tiszteletet még a másik fél halottainak sem. És ez szomorú.
Vízágyúval szép az ünnep, szerintem feribá nem kockáztatja meg, hogy kiáll az emberek elé. Mindenesetre érdekes ünnep lesz, egyedi és megismételhetetlen, legalább 3 napig megint lesz miről beszélni.
Szvsz szemforgató magatartás lenne csak ezért kitakarítani a Kossuth teret. Ez kébé olyan lenne, mint amikor a trehány háziasszon csak olyankor ganéz ki, ha az anyóst odaeszi a fene. El kéne már gondolkodni azon, hogy egy törvénynek van szelleme is, nem csak betűje. A gyülekezési jog nem a szarunk le mindent, mert mi hőbörögni akarunk magatartásforma szentesítéséről szól.