Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2010.07.11 0 0 5

 

Hála a sorsnak ebben az élményben nem volt részem, de viszont az idióta tuc-tuc-diszkó eszközei idegtépőn dübörögtek tegnap is és ma is hajnali 5-ig.

Ma még cifrázták is: 4-kor dübörög, 4:15-kor lehalkul, 4:30-kor dübörög, 4:45-kor lehalkul, és végül 5-kor még egy időszakot végigdübörgött, majd megszűnt.

 

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.11 0 0 4

Beírom ide is!

Tegnap a halászléfőzés ünnepén 18:00 - tól kb másfél óráig, az átlagosnál is nagyobb kellemetlen füst terjengett! KI A FELELŐS, hogy ilyen nedves tűzifát hoztak??(megint!) az egész ünnepség jövőjét veszélyezteti az ilyen felelőtlenség!

Mijo Creative Commons License 2010.07.11 0 0 3
Mijo Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2

 

Ki miben lúdas, ki(k) Baján az egyre inkább durvuló helyzet felelőse(i)?

 

A válasz prózai: Cherchez la femme!

 

 

Mijo Creative Commons License 2007.01.20 0 0 1
Mijo Creative Commons License 2006.10.06 0 0 0

 

Hihetetlenül lidércesnek tűnt tegnap este, hogy a bajai vasútállomás előtti közterületnek nincs közvilágítása, lényegében csak a vasútállomás helyiségei és a peronrész az, ami ki van világítva. Utcafrontilag és oldalról korom sötétség övezi a robosztus építményt.

 

A vonatkert sem ad okot nagyobb biztonságérzetre, lévén csak az itt-ott elhelyezett hangulatlámpák adnak némi romantikusnak szánt fényderengést, a konkrét közlekedőutak egyértelmű kiilágítása nem megoldott.

 

Valamiről ne feledkezzünk meg, nem kifejezetten romantikus időket élünk!

 

Ma szót váltottam az állomfőnökkel, kinek a tisztsége hovatovább már csak költői jellegű, lévén a MÁV intézményét is igencsak megcsúfolták az utóbbi idők kihatásai, hiszen "beprivatizálva" választották szét a személy- és a teherfuvarozást.

Éjjel a dolgozói létszám minimális, annál több az állomás épületében lebzselő hajléktalan és egyéb kétes figurája világunknak.

Ami a főnök elmondásában döbbenetes, hogy rendőrjárőrök alig-alig fordulnak meg eme önkéntes gyűjtőben, pedig önmagukat tálcán kínálva igen gyakran akadna a jelenlévők közül csemegézni valójuk.

 

A kialakult rendszer szerint este 10 órától reggel 5 óráig zárva tartják az épületet.

Személyszállító vonat ebben az időszakban csupán egyszer, hajnali 3 óra körül közlekedik, de az ezen utazók nem jegypénztárnál váltanak maguknak menetjegyet, hanem a vonaton, az  utasközlekedés pedig oldalkapun történik.

 

Legény legyen a talpán az a hölgy, aki ilyen időszakban mer egyedül a vasútállomáshoz közeledni, ugyanis az a törzsközönség, mely zárásig az épületet uralja, onnantól a környék szélvédettebb szegleteiben, a vonatkert padjain, az ott álló műemlék mozdonyban töltik, időnként meglehetősen markáns hangeffektusokkal telített idejüket.

Persze a biztonságérzet hiánya éppen így érvényes évszakfüggően a koraesti és korareggeli órákban is.

 

A felelősség összetettnek tűnik, ami nem jelenti azt, hogy az arra illetékesek nem tudják kihámozni az önmagukra vonatkozót.

 

Hogy ne merüljön fel hallgatási okként a klubfórum zárt jellege, itt is közzé teszem azt az email-címet, melyen bárki jelezheti hosszászólási szándékát.

Ha olyan a közeledő, evidens a fogadása.

 

Email: bajairegioforum@index.hu

 

Mijo

 

Mijo Creative Commons License 2006.10.06 0 0 topiknyitó

 

Olyan nincs, hogy egy kialakult helyzetnek, egy rendellenességnek, egy rendetlenségnek ne legyen személy szerinti felelőse.

 

Kollektív felelősség?

 

Elképzelhető, hogy adott szituációt kollektív felelősség öleli, de ritka az olyan kollektíva, melynek ne lennének néven nevezhető vezetői, kik elsősorban terhelhetők felelőséggel.

 

Kérjük számon, ha olyant tapasztalunk!

 

Muity Mijo
Baja

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!