Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1329

gaius

 

kaar. vagy aha szkazala vorona...

Előzmény: Gaius_J_Caesar (1327)
alfredoo Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1328

gaius

 

lehet hogy picit elragadtattam magam... (gyurcsany is ezt mondta a beszed utan...)

 

probalj meg jobbindulatuan allni a kerdesekhez. felteteleztem hogy jol keresel mert vegul is gyurcsany a nepnek osztogatott es a jobbmoduaknak jutott kevesebb. azt hittem ezert a nagy arc a reszedrol.

 

a rendor a piroson valo atmeneskor is megbuntethet 50000 forintra. es meeg kreal egy hatosag elleni eroszakot is.

 

ehelyett birkakent alltak szerencsetlenek a tv kapujaban es oszinten orultem amikor jozanabb tuntetok rendoroket mentettek. de a kozapor egyszeruen gyilkos (indulatokkal) volt tele. ilyen rossz lenne a helyzet? hogy rendort kell OLNI? csaladapakat.

 

ma telefonalt egy mentos feleseg sirva, hogy bolgar ur kerje meg a tomeget hogy ne bantsa a ferjet. rendben van hogy hulye volt a mentos feleseg. hiszen a tomeg semmit nem akart. ilyesmit. de a mentosok, rendorok stb stb ezt beszeltek egymas kozott. a tv-nel a tuzoltok elete is veszelyben volt, nem olthattaak a tuzet, nem engedtek. mondhatjuk alkohol.

 

nezd mindenkeppen onnan kell kiindulni hogy mi van ha elvesszuk azt amit 4 ev alatt a nep kapott. nagyon nagy baj lenne. most mondjuk 10%-at kell visszavenni es ez is nagyon nagy bajt jelent.

 

valahogy normalisan kellene, aldozathozatalokkal es kolcsonos tamogatassal. ne fagyjon meg senki. ne ehezzen senki. viszont olyanok ne kapjanak tamogatast akik onmagukat el tudjak tartani es a tamogatasok ne italra legyenek koltve.

 

most mar orban is latja hogy nem megy penz nelkul. probalja a gyarosoktol megszerezni a penzt, de azok tobbet adozni nem akarnak, ha ugymond kolcsonoznek akkor gondolhatod hogy kamatostul fogjak visszakerni. nem mi jarunk jol. a vegen csanyi a mostani 70 milliardja helyett 200 millarddal fog kijonni es minden politikus a zsebeben lesz.

 

mire ment el a penz? nem tudom. de gyurcsany es barati kore mar igy sem szegeny nem valoszinu hogy nekik ment el. lehet hogy politikai klientura is kiepult belole. de ha peldaul a nyugdijasokra ment, akkor a nyugdijasok most is a legelesettebb reszei a tarsadalomnak. ne sajnaljuk toluk. egyaltalan nem kapjak meg azt sem ami a minimalisemberi elethez szukseges. utepites draga volt? az orban feele utepites praktikusan ugyanannyi volt. kell az ut. haat persze hogy kell. sajnos csak mostanaban olcsobbodik ahogyan fogy a penz. ez mindenkeppen hiba es bun.

 

orban azt mondja hogy nem enged tovabb privatizalni. de ha ez olyan jo buli akkor siman megszolithatna a nepet hogy adjatok mar ossze 500 milliardot es vasaroljuk vissza az allami vagyont. persze nem csinalja mert tudja hogy humbug es a vagyon fenntartasa csakis penzbe kerulne. az allam tenyleg nem mindig jo gazda. ha a delikvensek tudjak hogy az allam FEJHETO akkor fejni is fogjak! erdekes nem hogy a mav is a bkv is es az orvosok is operaltak a holt lelkek gogoli gyakorlataval. ha meg az allam bacsi felebred es dokumentalni akarja az utazasokat, az orvosi kezeleseket akkor fellazadnak.

 

ha az allam bacsi az olcso de egyenerteku gyogyszereket akarja feliratni akkor az orvosok akik ugye nagyon becsuletesek horognek hogy megis hogyan gondolja es oket nem vesztegette meg senki de valahogy mindig a dragabb gyogyszer kerul felirasra. es az az orvos aki 100000 apro csont nevet tudja memorizalni egyszeruen alkalmatlan lesz arra hogy a legolcsobb egyenerteku gyogyszer nevet megtanulja.

 

nana en meg hulye vagyok...

 

picit hosszu lett. talan nem banod...

Gaius_J_Caesar Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1327

 

bocsi, de most szpaty...

 

jő éjt mindegykinek...:))

Előzmény: Gaius_J_Caesar (1326)
Gaius_J_Caesar Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1326

 

esetleg menjunk vissza a 4.5 evvel ezelotti helyzethez. vagy meeg tovabb egy evvel a fidesz osztogatasa ELE!.

 

OV-éket az osztogatásáért (hihi ez elsőre csak vicc, de ha belegondolsz: mivel a politikájuk része volt, így az ő osztogatásuk ugyebár eleve inkluzíve a büntetendő cselekmények közé tartozott) a nép felelősségre is vonta... ha hibáztak bármiben is, megbűnhődtek, nemde???? innentől kezdve a 4.5 éves felvetésed a Fletó féle felelősség-elkenésre hajaz, és a megvalósult felelősségrevonás miatt irreleváns...

 

ugye az nem jarja hogy te jol keresel az orvos meg dogoljon meg.

 

Honnan veszed, hogy én hogy keresek?

 

kulonben olyan esetet kreal a gyorshajtasodbol

 

akkor ez a combino-vezetőt illeti, már amikor jár....:))) mert nincs kocsim... bkv-val járok... v.ö.  előző pont...:)

 

majd te kifizeted. azt ahol most evi 100000 forint a tamogatas

 

amilyen mértékű támogatásban részesültem, ok....de akkor Te is....és mindenki....

 

 

szerinted mire ment el a penz?

na látod ez jó kérdés.... ezen én is el szoktam filózni.... de ha Te ezekkel akarod quasi legitimálni az államadósságnövekményt és a privi-bevételt, akkor mi a szöszre ment el 4 évi befizetett adó???

Előzmény: alfredoo (1325)
alfredoo Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1325

gaius

 

esetleg menjunk vissza a 4.5 evvel ezelotti helyzethez. vagy meeg tovabb egy evvel a fidesz osztogatasa ELE!.

 

es induljunk el onnan. it's a deal?

 

es akkor nincs horges es azon sm panaszkodsz hogy mehetsz ausztriaba orvoshoz mert itt orvos nem lesz. a hulyek a tuloldalon vannak.

 

ugye az nem jarja hogy te jol keresel az orvos meg dogoljon meg.

 

es a rendor is dupla tarifat fog toled leszedni mert kulonben olyan esetet kreal a gyorshajtasodbol hogy felvehetsz egy sofort. nem lesz kegyelem. ha meg elhajtasz akkor siman lelo mint egy kutyat.

 

menjunk vissza 4.5 eevet. a gazarat sem tamogatjuk, majd te kifizeted. azt ahol most evi 100000 forint a tamogatas. mi a fasznak? aki nem tudja kifizetni az dogoljon meg. ugye ez is kiadas volt? mibol fizetnenk? es minek?

 

nyugdijat sem kell emelni. ott vannak a kukak lehet kukazni. utazni sem kell a nyugdijasnak. nem tamogatjuk szamolatlanul a vasutat es a bkv-t. maradjon a nyugdijas a picsaba otthon.

 

ja es a mezogazdasagot sem tamogatjuk. mennyi is volt? 400 milliard? vagy CSAK 200? minek? van olcso import, a paraszt meg csinaljon amit akar.

 

szerinted mire ment el a penz?

Előzmény: Gaius_J_Caesar (1323)
alfredoo Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1324

bucser

 

ez inkabb horgesnek tunik. a keet dolog egyaltalan nem zarja ki egymast!

Előzmény: Bucser (1314)
Gaius_J_Caesar Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1323

 

 

ha némi objektivitás és tisztesség van Benned, akkor elgondolkodol azon, hogy a jelenlegi kormány parlamenti többsége politikai értelemben vajh nem illegitim-e...ab ovo...ezzel kapcsolatban felhívnám a figyelmedet a Köztársasági Elnök azon szavaira, miszerint a mai bizalmatlansági szavazásnak arról az alapkérdésről nem lenne szabad megfeledkeznie, hogy elfogadható-e, ha egy miniszterelnök a demokráciában megengedhetetlen eszközökkel őrizte meg hatalmát.....

 

egyébként pedig B+

 

én arról a négy évről beszélek, amikor Megyó Megyovics és Fletó Fletovics lófaszt sem csinált, csak több ezer milliárdos kárt okozott az országnak...Neked....nekem és még 10 millió másiknak... a határon túli nemzettestvéreinkről nem is szólva.....

 

Tudod mit bameg, kössünk egy dealt...

én befizetem egy Általad kijelölt karitatív alapítvány kasszájába egy összegben azt, amennyivel az én netto jövedelmem emelkedett az elmúlt 4 évben, ellenben Te kifizeted a most októbertől a következő választásig a beállt netto fizucsökkenésemet, a rezsiköltség-emelkedésemet, az inflával korrigálva of course, + ha lebetegednék, akkor a vizit-recept s egyéb díjakat...ha 2008-ig nem lenne választás és bevezetik az ingatlanadót, akkor persze ez is a Te bukszádat apasztja...

a kormányzat további kreativitásának következményeinek áthárítására való jogot pedig fenntartom.....:))

 

deal?

Előzmény: Bucser (1316)
gaborrobre Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1322
10.06.:

"Tipikus hazugság módokról fogok beszélni... : az első hazugságmód a hazug vád, az erre adott menekülő védekezés, majd az ez által okozott gyáva politika. Politikai hazugsága és csapdája..."


öszöd:

"Ú Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával?"

"Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól ..."

"Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni. Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogyha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz."

gaborrobre Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1321
10.06.:

"...vagy arra a mondatra ami nem is olyan régen, alig több mint egy évvel ezelőtt hangzott el: hogy a baloldal amikor tehette mindig rárontott a nemzetére..."

öszöd:

"épp az Horn Gyula kormányzásának tapasztalata, hogy nem abba szoktak belebukni emberek, hogyha valamit csinálnak, meg ha nem csinálnak. A francba is, mibe is akkor? El kell indulni. Tudni kell, hogy mit akarunk csinálni. Irtózatos lesz az első pár év, persze."
Bucser Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1320

?? Én ezt nem igy tudom a shut up a nagy vízen túl is csak azt jelenti : fogd be...

 

A kurva anyád az a Son of a bitch vagy a You son of a whore..

Előzmény: Törölt nick (1318)
gaborrobre Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1319
10.06.:
"Ugye emlékeznek rá!? Komunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna..."

"Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája, csak ez, tudom én. Hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén fölülemelkedni és megkötni új ……ket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy á, francba, túléltük az eddigit is, most is túl leszünk. Volt már elég miniszterelnökünk, hát ezen a pasin is túl leszünk majd. Mi úgyis maradni szoktunk. Lehet. És azt is mondom, hogy ez egy legitim érvelés, és nem is bánt, egyáltalán nem, egyáltalán nem."

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1318

Felvette feleségem a mai cirkuszt. Visszanéztem. Ezekre nem vagyok hajlandó szavazni 4 évente.

 

Állampolgári kötelességem lenne szavazni?

 

Azoknak az embereknek meg ott a parlamentben állampolgári kötelességük lenne helyesen dönteni, országot vezetni, képviselni, nem színjátékokat előadni.

 

"sádápp"? A nagy vízen túl ez azt is jelenti, qrva anyád.

 

Tiéd.

 

Előzmény: Vajk (1315)
jován Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1317
ezt általában egy politikus szemszögéből néztem! szal ettől függetlenül én is azt szeretném, hogy megfelelően lenne befektetve az országban , fejlesztésekre menne.
Előzmény: Bucser (1314)
Bucser Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1316
Na látod. Te is beláthatod, hogy prlamenti többség van Ugye? Ergo a parlamenti többség határozza meg ki kormányoz. És Szerinted megy a hüppögés ha a Kormány azt mondja: Gyertek javasoljatok meghallgatjuk. Nem ők a kormánytól elhatárolódnak.. Hát b+ így is lehet...
Előzmény: Gaius_J_Caesar (1308)
Vajk Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1315
igen kellett írnom valamit, nem is hiszem hogy bölcs lenne, csak ez a helyzet.
4 évente egy iksz és "sádápp".

Előzmény: Törölt nick (1312)
Bucser Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1314

"Szóval, Emberek 8000 milliárdról van szó!!! Nem mindegy ki osztja el ezeket.2010-ig nagyjából el lesz költve"

 

NA ha ez így lesz emigrálok.. Nem eekölteni meg nem elosztani kell azt a kurva pénzt ami a kohéziós alapokból idejönnek. Befektetni fejlesztésre fordítani és nem felélni...

Előzmény: jován (1311)
gomboc artúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1313

Más nincs, ki kell várni.

Már írtam máshol is - el kell tellnie egy generációváltásnak.

 

Nem tudok mást, ha csak a jelenlegi politikusok - mindannyian - rá nem jönnek, hogy ez így nem mehet tovább.

A baj csak az, hogy mindegyik összelopott már annyit, hogy ne legyen gondja akár a következő 10 évvel....sajna...szvsz.

Előzmény: Törölt nick (1310)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1312
Ó, b+, ilyen bölcseket én is tudok mondani, csak tudod az a baj, hányok mindkét oldaltól, és nem olvastad el, amit alább írtam, csak valamit gondolom írnod kellett.
 
Most mentem el szavazni önkori választásokkor (egyébként nem foglalkozok ezzel a cirkusszal, csak most már nálam is átlépték az ingerküszöböt), és az igent ráhúztam a jobboldalra, szerencsére a helyi jobbos beállítottságú vezetők jó fejek, normálisak, és készek tenni is valamit, viszont soha nem táncolnának indián fejdísszel a fejükön, a másik ok, takarodjanak azok, akiknek ekkora b@rom a főnökük.
 
Előzmény: Vajk (1307)
jován Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1311
Milyen állam-, választópolgárpolgár az olyan, aki nincs tisztában vmennyire az ország ktgvetésével, áht.-val??
Ki nem hazudik otthon a saját családjában, ki nem káromkodik?? ez olyan infantilis.Orbán miatt fizetünk most kanadának 17milliárdot, ha leülné, nem bánnám:)))
Amúgy ha még pártállástól függetlenül vki végignézi az eseményeket 2002 óta, azt látja, ez nem véletlen.Hiszen a választásokon( Gy.-nyal szembeni vitájában igen gyenge volt) igen alulmúlta magát o.v.Mint embert is szinte megsajnáltam:((
Szóval, Emberek 8000 milliárdról van szó!!! Nem mindegy ki osztja el ezeket.2010-ig nagyjából el lesz költve, utána minek legyen mineln.?? Ezt mint ember meg is értem (orbán szempontját), csak elég primitív politika...Pszichésen is szánom...Azt ne HAZUDJA orbán, hogy nem tudta, mi az ország helyzete: minek képviselő,stb.?? Akkor nem nézek utána, hogy mit szavazok meg a Parlamentben?!
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1310
Ebben igazad van. Ez akkor sem maradhat így szvsz.
Előzmény: gomboc artúr (1306)
Vajk Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1309
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9151536
Előzmény: alfredoo (1297)
Gaius_J_Caesar Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1308

 

 

"Mert az ő hibájuk is. Ott voltak. ÉS nem tették a dolgukat... "

 

na nézzünk egyelőre csak ennyit, a többi úgyis csak irreleváns hőbörgés.....

mondhatnók "terelsz, ofolsz" (:) ), félrebeszélsz, vagy nem vagy tisztában a

parlamentáris demokráciával....

 

ami pedig többek között arról szól, hogy a megfelelő parlamenti többséggel bíró, kormányzaton lévő politikai erő(k) az adott jogszabályi keretek között megvalósítja az értékrendje által diktált elképzeléseket...

"nem csináltunk semmi" = 0.0 elképzelés, ergo 0 értékrend, vagy még rosszabb: az elképzelés maga a hatalom, mint öncél....

 

 

a kormányzati ciklus kormányzati teljesítményét és felelősségét megítélendő Neked is tisztában kell lenned vele, hogy a jogszabályi keretek döntő többsége szimpla feles többséget kíván... az, hogy az ellenzék mit handabandázik, hőbörög, obstruál, konstruktívan kritizál, vagy netán megvalósít, de facto és de jure a kormányzati erő szempontjából irreleváns tényező.....csupán saját belátásától függ, hogy együtt kíván-e működni az ellenzékkel szimpla feles esetekben...

 

btw csodálkoznék, ha tudnál arra példát mondani, hogy milyen 2/3-os törvénymódosítás elmaradása eredményezte azt, hogy az ÁHT Augiász istállójára hajaz....

 

persze mindez olyas esetre érvényes, ha az adott kormányzati erőnek elképzelése arról, hogy mit is akar megvalósítani.... megvallom, számomra az a legkiábrándítóbb, hogy minden arra utal, hogy a teljes nihil uralkodik a pápai gyereknél....

 

fidesznyikként is voltaok oly illúzióim még áőrilisban, hogy ha marad, akkor májusban elindul a henger, s nyár végére a legjelentősebb lépések már me glépve....

 

nos, asszem nézz körül, hogy is áll a helyzet momentán pl. az államigazgatásban....

 

 

Előzmény: Bucser (1301)
Vajk Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1307
Ezt ingyen is meg lehetett tenni most tavasszal.
Előzmény: Törölt nick (1305)
gomboc artúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1306

Pártállástól és vehemenciától függetlenül!!

Őszintén!

 

Ki lenne az?

És melyik oldalról?

 

Látod ez a baj!! szvsz.

 

Hogy nincs köztük egy sem aki elfogatható lenne!!

Előzmény: Törölt nick (1305)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1305
Nem igaz. Itt Európában nagyon jól tudják mi volt 40 évig, és ha olyan emberrel találkozom viccből simán lekommunistáz, utána röhögünk egy jót, tudják hogy voltak változások. Levannak döbbenve, hogy a CNN-n 2.-nak mi jöttünk a hírekben.
 
Nagyon figyelnek arra, hogy tőlük 500 - 1000 km mi történik, teljesen jogosan, mert bevettek az EU-ba.
 
Ausztriában vagy Németországban, Franciaországban nem foglalkoznának az emberek a politikával, ott is hasonló dolgok történhetnének meg.
 
Nagyon vigyáznak arra, hogy az ország vezetői soha ne hozzák kínos helyzetbe az ország lakosságát külföld előtt. Belül milyen harcok mennek, az már más kérdés, de elég csak a párizsi diáktüntetésre gondolni, és meghátrált a kormány. Másik zavargásokat most hagyjuk, de föl a fejük miatta rendesen. Nálunk lesz szerinted foganatja, hogy a diákok tüntetnek? Tesznek rá, és ez nagy baj.
 
Ezért tényleg színjáték a 4 éves választások, mert miután elfoglalják a székeket, fütyülnek rá, hogy mi történik a külvilágban. Tök mindegy hogy jobb, vagy baloldal.
 
A lényeg, nekem simán megérne 500 Ft., ha az lenne a feladat küldjek, egy levelet aláírva személyazonosságot igazolva, hogy a jelenlegi miniszterelnök távozzon, és legyen helyette valaki más, mert neki nulla hitele van mindenhol, politikailag meggyengült teljesen a külföld szemében, és úgy is fognak vele tárgyalni.
Bármilyen hihetetlen, ez van.
 
Előzmény: Vajk (1293)
Derek Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1304
Akkor a mostani koalanak tobb mint 2/3-as lenne, az onkormanyzatokban meg a mostani ellenzeknek kb 70-75 szazaleka ,es a miert lenne jobb?
Előzmény: Bucser (1303)
Bucser Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1303
legszívesebben fognám kitakarítanám a parlamentet és eltörölném a listás szavazást. Aztán lehet egyéniben indulni drága képviselőurak. Aztán  majd ha összeállt egy többség lehet kormányozni.
Előzmény: gomboc artúr (1298)
Derek Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1302
Akkor rajta:-)
Előzmény: 4400 (1300)
Bucser Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1301

Én megy egyetlen Fidesz-KDNP kalandorért sem mikor elkergetik őket előbb az utcáról, aztán meg a praramentből mikor oda akarnának visszaszaladni...

 

Mert az ő hibájuk is. Ott voltak. ÉS nem tették a dolgukat... Csak sajnos az emberekkel el lehet hitetni, hogy minden a többség hibája.. mi semmit sem tehetünk... De lehet tenni.. leülni alkudni velük azt lehet.. csak a fehér jel nem akar.. mert a radikális-populista akkor bukik el azonnal választói előtt ha feladja radikális populista értéktárát.

Előzmény: Gaius_J_Caesar (1299)
4400 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1300

Most beletrafaltal , mert mar fellabbal otthon vagyunk .

Majd ha otthon is annyi lesz csak a jarulek mint itt , akkor szivesen fizetek sokkal tobbet az otthoni melosoknak is, de addig ez problemas.

Előzmény: Derek (1291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!